Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Порадьте, з чого почати. Привіз протокол. Хочу оскаржити.
cat-yellow
Ім'я:Михайло
Стать:чоловік
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази
Порадьте, з чого почати. Привіз протокол. Хочу оскаржити.

Повідомлення cat-yellow » Чет, 12 листопада 2009, 10:22

Доброго дня, шановні.

У вівторок вертався з Києва додому.
В Рівненській області мав трохи неприємну історію.

Передісторія:

Їду... 110-120 км/г по трасі, як кажуть, нікого не трогаю, закінчується газ, машина переключилась на бензин, в машині забилась форсунка, БК кричить пропуски запалювання в першому циліндрі, машина більше 120 навіть не їде на бензусі, тому їду десь біля сотні, шукаю ГАЗ-заправку.

Бачу заправку, приторможую (дуже навіть заздалегідь), щоб не провтикати і подивитись, чи є там газ.

Доїжджаю до заправки - тормозить мене наша славетна ДПС (дай їм Боже більше здоров"я і менше грошей/взяток!!!) і бачу, що він з радаром.

Дуже здивований, бо в мене в машині радар-детектор, який мовчав. До того він спрацьовува завжди (!!!) і на все (!!!). Навіть тоді, коли перед носом його виймали і прийшлось платити, але спрацювання було завжди.

Історія:

ДПС каже, що: Траляля, ваші документи. Я дав йому їх.
Забирає і каже нарушили, ось швидкість - бачу на радарі "103", зафіксовано в 21:37.
(кладучи руку на серце їхав в районі 90).
Я відразу кажу, що не може такого бути, прошу поточний показати час на Радарі.
І що ви думаєте? Через 45-60 секунд після якоби фіксації моєї швидкості час на радарі вже 21:39.

Тобто "фіксація була" фактично в 21:38, а час фіксації 21:37.
Я їм відраху кажу - швидкість не моя, час фіксації не співпадає, швидкість була зафіксована мінімум на 1 хв раніше від предполагаємої.

Після моїх слів, ДПСник розвертається, йде в машину зі словами, нічо не знаю, йду писати протокол. Доганяю його в його машині, кажу що те, що він робить - це дуже навіть не правильно і на мою думку протизаконно. Він каже, що я собі багато позволяю, йому краще знати. Кароч... ніяк... написали протокол.

Отримав я протокол і в ньому написав: через 45-60 сек після пред"явлення мені радара, швидкість на якому показувало "103", час фіксації швидкості, та час радара відрізнялись на 2 хв. З показами радара згідний, але вважаю, що зафіксована швидкість не мого авто. Моя швидкість була не більше 80 км/г

Отримав я протокол, документи, сів в машину, закрив її, відкрив вікно і кажу до ДПС-ника... Скажіть, чому по вашому не спрацював радар-детектор, що знаходиться в мене в машині? Він сказав, що вони можуть не спрацювати, коли я йому запропонував провірити на спір - дуже заметушився і взагалі заметушився коли я сказав, що в мене радар-детектор мовчав...

Тепер я хз, що робити.... протокол написаний 10-го числа. Маю оскаржити до 20-го.

Хлопці, з чого починати?
Якось не дуже я в тих всіх ділах шарю, як з ними говорити, що робити, але не дуже хочеться, щоб мене розвели...
Якби я нарушав дійсно, то питань би не було... дав би йому на морозиво дітям і всі діла... але тут принципіально не зіхотів.

Всім дякую за відповідь.

weber
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Порадьте, з чого почати. Привіз протокол. Хочу оскаржити.

Повідомлення weber » Чет, 12 листопада 2009, 10:29

Не поняв. Як ти їхав 103, то чому накатали протокол? Там було якесь обмеження?

santosxxx
Подякували: 1 раз

Повідомлення santosxxx » Чет, 12 листопада 2009, 10:30

cat-yellow, починай складати позовну заяву..шось типу того, але трішки по іншому..

Адміністративний позов:
(про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення)

26 березня 2009 р. на мою адресу надійшла постанова № ВС 063836 винесена інспектором ВДАІ з ОАТ м. Львова та АТІ при ГУМВСУ у Л\О по факту скоєння мною адміністративного правопорушення за ч 1 ст. 122 КУпАП. Згідно з вказаною постановою на мене накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 340 грн., за перевищення встановленого обмеження швидкості руху на 39 км/год., під час керування автомобілем Шкода Фабія д.н.з ВС 3538 ВІ у Львівській області с. Гірне Стрийського р-ну, автодорога Київ-Чоп.
Вважаю що дана постанова винесена неправомірно виходячи з наступного.
Факт вчинення мною вказаного правопорушення я заперечую, оскільки 09. 03. 2009 р. о 13:48год., за адресою вказаною в постанові не знаходився , встановлене обмеження швидкості руху не перевищував. З фотознімку, який являється основним доказом скоєння мною правопорушення не зрозуміло де саме швидкість мого автомобіля становила 99 км\год, жодної адреси місця фіксації не зазначено. В зв’язку з чим, неможливо визначити яке обмеження швидкості руху діє на даній ділянці дороги. Оскільки постанову по справі по справі про адміністративне правопорушення винесено 09 03 2009р лише на підставі фотознімку, який не містить інформації про всі істотні обставини події, а саме щодо місця скоєння правопорушення, така постанова підлягає скасуванню.
Відповідно до ст. 288 КУпАП постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена в районний суд в порядку визначеному Кодексом адміністративного судочинства. Відповідно до ч. 2 ст. 18 КУАС місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності. А відповідно до ч.2 ст. 19 адміністративні справи з приводу оскарження дій органу владних повноважень , що стосуються інтересів конкретної особи вирішується за місцем проживання позивача.
При розгляді позову прошу врахувати, що відповідно до ч. 2 ст. 71 КУАС в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень обов’язок доказування щодо правомірності свого рішення покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
На підставі наведеного та керуючись ст.14 ч.1, 254, 283, 288,289, 293 КУпАП ст. 17 ч1, 18 ч.1 п.2, 19 ч.2,4, 105ч1, 162 ч.1п.1 КУАС

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » Чет, 12 листопада 2009, 10:37

Було обмеження швидкості 70, але чесно кажучи, там із за ремонта знаки так розкидані, що деколи фіг поймеш.

Про позовну заяву - дякую, зараз буду розбиратись.

tank4175
Ім'я:andrew

Повідомлення tank4175 » Чет, 12 листопада 2009, 21:05

так це був радар чи візир? якщо радар, то взагалі заперечувати перевищення швидкості, оскільки невідомо швидкість якого а/м зафіксовано. і постанова підлягає скасуванню за недоведеністю факту порушення.

cat-yellow

Повідомлення cat-yellow » П'ят, 13 листопада 2009, 00:33

то був звичайний радар "Беркут"
в мене таке враження, шо вони засікли швидкість якогось авто, не зупинили його (чи не встигли), а взяли і зупинили мене.

t309
Ім'я:t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » П'ят, 13 листопада 2009, 01:33

короч оскаржуй полюбому і пиши зразу у суд, суд тебе виправдає і протокол анулює бо дайці навіть в не зявлятся (знаємо проходили) єдини що гемору буш мати з тими судами, раджу відразу в позові вимагати відшкодування матеріального і морального, принаймні я наступного разу так і зроблю!!! а мош і в їхнє даї їх начальнику написати мене правда там культурно послали, але спробуй + в суді додатковий аргумент буде
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 16 гостей