Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Лада 2101 1.5 МПСЗ MAYA v2.rev4
- pavlolvov
- Ім'я:Пашка (борода)
- Стать:чоловік
- Номер:21013
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Вирішив далі побавитись в електрика.
Як і писав у попередній темі - купив всі необхідні деталюхі і вирішив трохи модернізувати саму плату тойсть переробити на управління дверним мінусом ( кінцевиком ) і щоб не підвішувати громіздке реле- прикупив мікро релюхи .
Хотілося б у планах зробити друковану плату так як паяння на монтажній платі займає багато часу і терпіння але це все в процесі а поки модернізація і доведення до правильної схеми .
Нещодавно я перейнявся зробити схему яка керувала б планим запуском стрілок а потім загальної підсвітки приборки і подумавши вирішив що можна використати на одній платі 2 релюхи, тільки треба резистори підібрати для паузи між включеннями , ну це в планах а поки фото звіт того що переробив.
Сильно не пинайте(я ж не профессіонал) це тест версія , але тест пройшов успішно !
Як і писав у попередній темі - купив всі необхідні деталюхі і вирішив трохи модернізувати саму плату тойсть переробити на управління дверним мінусом ( кінцевиком ) і щоб не підвішувати громіздке реле- прикупив мікро релюхи .
Хотілося б у планах зробити друковану плату так як паяння на монтажній платі займає багато часу і терпіння але це все в процесі а поки модернізація і доведення до правильної схеми .
Нещодавно я перейнявся зробити схему яка керувала б планим запуском стрілок а потім загальної підсвітки приборки і подумавши вирішив що можна використати на одній платі 2 релюхи, тільки треба резистори підібрати для паузи між включеннями , ну це в планах а поки фото звіт того що переробив.
Сильно не пинайте(я ж не профессіонал) це тест версія , але тест пройшов успішно !
2101-1.5гп4.44МПСЗ MAYAv2r4,дад,2комутатора,статика,60-2,кат2111,карб053
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- pavlolvov
- Контактна інформація:
Re: Лада 2101 1.5 МПСЗ MAYA v2.rev4
Думав - думав і зважився все таки зробити друковану плату , довго шукав простеньку програмку для створення друкованих плат і найшов Sprint Layout 6.0 rus .
В принципі без проблемно розрулився в управлінні і за два дні 3 різних екземпляра були готові ! Чому 3 ??? 3 вида плат це — 2,2х3 без реле для управління мінусом, 2,6х5 з реле але без радіатора на польовику, 2,6х5,5 з збільшеною відстанню від кондюка до польовика для нормального розміщення і охолодження міні радіатора на ньому, Текстоліт заздалегідь прикупив на ринку , відразу взяв алюмінієві радіатори для транзисторів і корпусні змінні резистори на 100кОм.Поскільки в мене дома чорнильний кольоровий принтер то ясна річ роздрукувати це ніяк не вийде оскільки для перебиття лазерно прасувальним методом потрібен лазерний принтер ( порошковий ). Папір я використав глянцевій такий як обкладинки від журналів , роздрукував 2 копії на всякий випадок.Сам текстоліт ретельно прошкурив 2000 -кою і приступив до роботи.
Перша копія чомусь невдалася ( небуло видно половини доріжок ) напевно погано прижимаа праску до текстоліту АЛЕ друга копія перебилась з успіхом.Потім опустив це все в тазік з водою на 15 хвилин для того щоб папір розмок і зняв його з плати.Вже на роботі розчинив хлорне залізо в ємності, 125гр на 0.5 води, розпиляв плату на 2 частини і опустив для протравлення . Найважливіше в цій справі підтримувати постійну температуру від 20 до 40 градусів тоді процес травлення проходить швидше, в завершенні процессу ацетоном стер тонер і розпиляв на окремі плати . Залишилося тільки просвердлити отвори і бажано залудити доріжки.
Що сказати!? - як для першого разу Я залишився дуже задоволений зробленою роботою і думаю тепер це не остання моя робота. Незабаром( на днях) я зберу вже готову ОНОВЛЕНУ плату де ВИ змогли б детально все побачити .
ПС: До відома -Я не електрик, і такі речі як у цьому і вище постами роблю вперше!!! Вчитись ніколи не пізно!!!!
В принципі без проблемно розрулився в управлінні і за два дні 3 різних екземпляра були готові ! Чому 3 ??? 3 вида плат це — 2,2х3 без реле для управління мінусом, 2,6х5 з реле але без радіатора на польовику, 2,6х5,5 з збільшеною відстанню від кондюка до польовика для нормального розміщення і охолодження міні радіатора на ньому, Текстоліт заздалегідь прикупив на ринку , відразу взяв алюмінієві радіатори для транзисторів і корпусні змінні резистори на 100кОм.Поскільки в мене дома чорнильний кольоровий принтер то ясна річ роздрукувати це ніяк не вийде оскільки для перебиття лазерно прасувальним методом потрібен лазерний принтер ( порошковий ). Папір я використав глянцевій такий як обкладинки від журналів , роздрукував 2 копії на всякий випадок.Сам текстоліт ретельно прошкурив 2000 -кою і приступив до роботи.
Перша копія чомусь невдалася ( небуло видно половини доріжок ) напевно погано прижимаа праску до текстоліту АЛЕ друга копія перебилась з успіхом.Потім опустив це все в тазік з водою на 15 хвилин для того щоб папір розмок і зняв його з плати.Вже на роботі розчинив хлорне залізо в ємності, 125гр на 0.5 води, розпиляв плату на 2 частини і опустив для протравлення . Найважливіше в цій справі підтримувати постійну температуру від 20 до 40 градусів тоді процес травлення проходить швидше, в завершенні процессу ацетоном стер тонер і розпиляв на окремі плати . Залишилося тільки просвердлити отвори і бажано залудити доріжки.
Що сказати!? - як для першого разу Я залишився дуже задоволений зробленою роботою і думаю тепер це не остання моя робота. Незабаром( на днях) я зберу вже готову ОНОВЛЕНУ плату де ВИ змогли б детально все побачити .
ПС: До відома -Я не електрик, і такі речі як у цьому і вище постами роблю вперше!!! Вчитись ніколи не пізно!!!!
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- Drumandbasser
- Ім'я:Володя
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
а після роботи з праскою ти зразу опускав плату в тазік з водою.чи давав їй трохи остигнути?
- pavlolvov
- Контактна інформація:
Повністю вистигла тоді і запхав.
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- Drumandbasser
- Контактна інформація:
бо в мене погано переносився тонер тоді коли зразу кидав в воду,а коли давав вистигнути-нормально.
- pavlolvov
- Контактна інформація:
Сьогодні ледве знайшов сверла 0.7-0.8(напевно дифіцит і зробив з підручних матеріалів міні дрельку і до роботи
Отворів там немало
Тепер етап лудження доріжок і збірка плат.

Тепер етап лудження доріжок і збірка плат.
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- andrew
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 47 рази
- Контактна інформація:
pavlolvov ти мене не перестаєш дивувати.. заведи коханку. а то в тебе часу багато

- pavlolvov
- Контактна інформація:
andrew, Коханка тут непричому
Я розвиваюсь всебічно
от свалю в Канаду і що Ви будете без мене робити???

БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- Drumandbasser
- Контактна інформація:
Прикольно ти придумав патрон з голки)Я купував цанговий на різні діаметри.до речі за сверла-можу дати парочку,але з понеділка.
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
тільки після цієї фрази побачивDrumandbasser писав: Прикольно ти придумав патрон з голки)

pavlolvov, Кулібін

А нащо тільки наклепав ? Будеш продавати ?
Як я розумію , девайу пофіг на тип і потужніть світлодіодів, а темп затухання\розпалювання регулюєтья підстроєчником ?
Яка кінцева ціна буде ? Мабуть підписався б на дві-три штучки

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
-
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 32 рази
Я використовую стоматологічні бори. Вони є різних діаметрів, менше ламаються і мають один діаметр для кріплення. Правда я причепив моторчик до стоматологічного наконечника, але спочатку використовував звичайну цангу. А ще ними можна фрезерувати і гравірувати.pavlolvov писав: ледве знайшов сверла 0.7-0.8
Він ще скоро процесор на коліні склепає.Liuskywalker писав: pavlolvov, Кулібін

- pavlolvov
- Контактна інформація:
Все цінне і потрібне виявляеться деколи сміттям!!!Drumandbasser писав: Прикольно ти придумав патрон з голки)

Пробував на 1м ленти -тест пройшла.Єдине що в новій схемі добавив до польовика маленький радіатор на "всяк случай" від того прийшлось трохи посунутись в розмірах схеми.Liuskywalker писав: Як я розумію , девайу пофіг на тип і потужніть світлодіодів, а темп затухання\розпалювання регулюєтья підстроєчником ?
Недумав тираж запускати але поскільки був великий кусок текстоліта то наваяв про запас.На рахунок ціни оприділяюсь бо добавлено багато нових компонентів, як порахую то відмаячу, хотя 4 шт вже тиждень працюють у знайомих на авто.Liuskywalker писав: Яка кінцева ціна буде ? Мабуть підписався б на дві-три штучки
Поки що треба облудити всі платки бо на відкриті дорожки не годиться монтувати.Все має бути по хвеншую

БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- Formula1
- Контактна інформація:
pavlolvov писав: хотя 4 шт вже тиждень працюють у знайомих на авто.
Прототип в роботі

- Formula1
- Контактна інформація:
Vanjabest, вона постійно в "онлайні" 

- pavlolvov
- Контактна інформація:
Вирішив сьогодні зафіналити свій ( частково) винахід який довів до кінця з деякими модернізаціями !
Було пророблено (як для мене) багато роботи , оскільки цій справі ніколи не вчився , і всі процедури я робив вперше ( перегугливши в пошуках інфи всю всесвітню мережу ) багато почитав і багато вивчив , вважаю що вчитися не пізно ніколи , тим більше якщо є цікаві напрями .
Я навчився - читати схеми (з горем навпіл)
- компонувати в правильному порядку радіо деталі та їх розміщення на монтажній платі
- Навчився створювати друковані плати на комп'ютері і потім переносити їх на текстоліт
- Навчився витравлювати плати .
- Навчився лудити плати(дорожки) в сплаві РОЗЕ .(в гарячій воді)
і це ще не кінець ...
Надіюсь що мого запалу хватить іще на багато ідей.
Фото нижче і пізніше відеозвіт !
Було пророблено (як для мене) багато роботи , оскільки цій справі ніколи не вчився , і всі процедури я робив вперше ( перегугливши в пошуках інфи всю всесвітню мережу ) багато почитав і багато вивчив , вважаю що вчитися не пізно ніколи , тим більше якщо є цікаві напрями .
Я навчився - читати схеми (з горем навпіл)
- компонувати в правильному порядку радіо деталі та їх розміщення на монтажній платі
- Навчився створювати друковані плати на комп'ютері і потім переносити їх на текстоліт
- Навчився витравлювати плати .
- Навчився лудити плати(дорожки) в сплаві РОЗЕ .(в гарячій воді)
і це ще не кінець ...
Надіюсь що мого запалу хватить іще на багато ідей.
Фото нижче і пізніше відеозвіт !
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- pavlolvov
- Контактна інформація:
Спала на думку ідея повторити регулятор склоочисників такий як я собі купив нещодавно , з виносним регулятором. Доречі я довольний як слон бо під час руху нетреба нічого програмувати а тільки регулятором виставити потрібну паузу.
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- pavlolvov
- Контактна інформація:
Закралась дурна ідея заінсталити новий щиток приборів
А саме комбинацію приборів Chevrolet-Aveo Т200, єдине що не знаю чи справлюсь з ою електронікою (щоб все працювало) Думаю що МПСЗ з 6-ти імпульсним датчиком швидкості + трійник для датчика температури -це вже чверть роботи, але хто його знає.
Хто має які думки , пропозиції???

А саме комбинацію приборів Chevrolet-Aveo Т200, єдине що не знаю чи справлюсь з ою електронікою (щоб все працювало) Думаю що МПСЗ з 6-ти імпульсним датчиком швидкості + трійник для датчика температури -це вже чверть роботи, але хто його знає.
Хто має які думки , пропозиції???
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- Black
- Ім'я:Дмитро
- Дякував (ла): 4 рази
Оставь в стоке , как для меня он (сток) намного оригинальнее смотрится чем эти новшевстваpavlolvov писав: Закралась дурна ідея заінсталити новий щиток приборів

P.S.Да и потом у тебя ещё левая передняя стойка свободна

З повагою Black.
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
Паша, мерсі за деталюшки ! Приємно було познайомитись !
Восьмуха в тебе в боксі чотка
Кстать, тормоза я так і не знайшов де прокачати - всі зайняті ппц
Прокачав в гаражі з сусідом

Восьмуха в тебе в боксі чотка

Кстать, тормоза я так і не знайшов де прокачати - всі зайняті ппц

Прокачав в гаражі з сусідом

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей