Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Регулювання запалювання
- Dancer
- Ім'я:Назар
- Стать:чоловік
- Номер:5356
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Вчора відрегулював запалювання по стробоскопу. Ефект - бомба! На око ніколи так не відрегулюєш. Тобто відрегулювати можна, на обертах до 3000 пофігу точність. А от вище - там вже кожен міліметр повороту трамблера дається взнаки. Дуже задоволений, двигун легенько крутиться до 5000.
Звідси висновок - старий метод регулювання по детонації на 4-й з газом в підлогу підходить тільки для пенсіонерської їзди. А коли потрібно макс. віддачу від двигуна - тільки стробоскоп! І на карбюраторному трамблері, через розкид його параметрів, треба виставляти правильний кут саме на високих обертах - десь біля 4000. Тоді можна добитися хорошої потужності на верхах.
Звідси висновок - старий метод регулювання по детонації на 4-й з газом в підлогу підходить тільки для пенсіонерської їзди. А коли потрібно макс. віддачу від двигуна - тільки стробоскоп! І на карбюраторному трамблері, через розкид його параметрів, треба виставляти правильний кут саме на високих обертах - десь біля 4000. Тоді можна добитися хорошої потужності на верхах.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Dancer
Класно. Мене теж хвилює це питання. Можна якось з тобою домовитися (за гроші) щоб я приїхав і по стробоскопу попробувати виставити запалювання на мою машину (так як мені радили в моїй темі, просто спробувати) ?
Класно. Мене теж хвилює це питання. Можна якось з тобою домовитися (за гроші) щоб я приїхав і по стробоскопу попробувати виставити запалювання на мою машину (так як мені радили в моїй темі, просто спробувати) ?
Трамблер,я понял у тя зажатый, маде ин картюнинг, выставь зажигание по стробоскопу на 5 000 об на 37-38 градусов, на начальный угол насрать,на такой фазе он у тя будет около 18-22гр.От этого мож крутить трамблером+/- 2-3 градуса.Если будет звенеть при резком дросселе, то отсоедени нафиг вакуум корректор и поставь начальный угол около 20-ти гр. Я ездил на 22гр.Но проверь,шоб при5000об не уходил за 40гр.
В общем это так грубые наставления.А так то нада на месте крутить и мож не один день.
- Dancer
- Контактна інформація:
Можеш приїхати завтра після обіду, але зроби собі лінійку, по якій будеш міряти кут.vovka писав:Dancer
- Dancer
- Контактна інформація:
По жигулівських карбах не знаю.. та й не люблю - їх настроїти - то як гадати по кавовій гущіBabak писав:а машина через запалювання може дьоргатися? бо сьодні карб розібрав продув всьо норм. а більше ідей нема...
а і який зазор має бути між поплавками і прокладкою карба (в положенні поплвки зверху)книжка пише 0,5-1мм

- Dancer
- Контактна інформація:
Трамблери мають дуже великий розкид характеристик, тому при однаковому початковому куті получаться різні робочі кути на різних машинах. А коли поставити оптимальний кут на великих обертах - отримаємо макс. потужність. А от який кут ставити - то вже питання інше :)Turbo писав:Я шось не розумію, який кут заралення ти виставляєш при 4000 тис.обертів. Початковий кут запалення треба виставляти на оборотах холостого ходу з витягнутим шлангом вакум. коректора, щоб ні центробіжний ні какумний коректор не впливали на той самий кут.
- Turbo
- Ім'я:Роман
Оптимальний початковий кут запалення підбирається на заводі. На то він і початковий, щоб його виставляти на оборотах холстого ходу.
Ось характеристики жигулівського трамблера
Шось я не бачу великого розкиду характеристик.
Якщо характеристики не відповідають діаграмі, то варто регулювати сам трамблер, підтягуючи або розтягуючи пружинки центробіжного регулятора плоскогубцями.
Ось характеристики жигулівського трамблера
Шось я не бачу великого розкиду характеристик.
Якщо характеристики не відповідають діаграмі, то варто регулювати сам трамблер, підтягуючи або розтягуючи пружинки центробіжного регулятора плоскогубцями.
- Turbo
- Ім'я:Роман
Цікаво а що буде на низьких обертах - детонація.Dancer писав: А коли поставити оптимальний кут на великих обертах - отримаємо макс. потужність.
Я хочу сказати, що кут запалення має відповідати куту, рекомендованому заводом, на всіх обертах. Якщо це не так, то треба ремонтувати, регулювати сам трамблер.
Рекомендую почитати статтю http://moeauto.ru/remont/mot_011.html , де добре пояснено дану проблему.
-
- Контактна інформація:
Re: Регулювання запалювання
Хто яким стробоскопом користується?
І на що слід звернути увагу при покупці ?
І на що слід звернути увагу при покупці ?
-
- Контактна інформація:
Невже ніхто не має / не знає? Чи то річ непотрібна :)
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
A8, я коли на форумі питав, чи хтось може позичити, то всі марозились, і тепер певно марозяться. Тобі де треба регулювати запалювання? От при статичній системі то потрібно вже 2 датчика, бо там є робоча і холоста іскра, там ще має бути емкостний датчик, але то я про мотор-тестери кажу, чи є такі стробоскопи я не знаю. Сам я користувався стробом, який включався в розрив між свічкою і ВВ дротом, було геморно, бо постійно щось пробивало і коротило, але таких я зараз навіть в продажу не бачив, то я позичав у друга, якийсь львівський, "Хвилька" чи якось так називався :) Скоріш за все, бери з датчиком (феритовим) що чіпляється жабкою на ВВ дріт, і ще двума дротами на + і -.
Ford?
-
- Контактна інформація:
Той що в розрив то вже певно історія. Хочу купити собі, але незнаю який ? тай вибору чесно кажучи небачу.
Цікаво як там з лампочками?
Є ше з додатковими функціями
http://www.autocomp.ru/catalogue/electro/Stroboskopu/
Цікаво як там з лампочками?
Є ше з додатковими функціями
http://www.autocomp.ru/catalogue/electro/Stroboskopu/
Хто знає, скільки коштує процедура регулювання запалювання ?
- andriy320e30
- Ім'я:andriy
- Дякував (ла): 20 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
трмблери
картах.а для старіших машин продаються комплекти цифрового запалення
яке регулюється з ноутбука .
непотрібна .в теперішній час запалення регулюється компютером поA8 писав: Чи то річ непотрібна :)
картах.а для старіших машин продаються комплекти цифрового запалення
яке регулюється з ноутбука .
TURBO -POWER
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 25 гостей