Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Як тепер продати машину (документальна сторона)
- Orrrk
- Ім'я:Орест
- Стать:чоловік
- Номер:5620
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Ця тема не стосується дорогих машин їх як переоформляли так ібудуть переоформляти.
Я тут хочу почути про старі жигулі такі як в мене.
Тепер на базарі можна приїхати з техпаспортом получити гроші віддати техпаспорт так як в гамериканських фільмах?
Тепер на базарі можна приїхати з техпаспортом получити гроші віддати техпаспорт так як в гамериканських фільмах?
- weber
Re: Як тепер продати машину (документальна сторона)
Orrrk, ага, а потім новий власник наробить біди і викине техпаспорт. Спочатку прийдуть до власника, тобто до тебе.
В тому числі і виконавча по штрафах.
В тому числі і виконавча по штрафах.
- gribkoff777
- Ім'я:Тарас
- Номер:BC ☻ AA
- Контактна інформація:
Orrrk, як мінімум -- треба нотаріально оформити продаж.
Хочеш миру - готуй Parabellum
- Sally
- Ім'я:Оля
- Номер:B3
біди то можна довести що не верблюд, а от всі штрафи нового власника будуть на старому і нічо не зробиш в даі бо за тобою буде штраф числитись, треба буде через суд то все знімати, доказувати, що не ти за кермом, але то місяці 2-3 а може і більше.
zubylo.lviv.ua
- M@sTeR
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 1 раз
- Контактна інформація:
зроби полюбому довіреність, щоб якось підтвердити факт купівлі продажу. Штраф виписують не на власника а на водія, От в мене довіреність і протокол заповнюють згідно водійських прав. З власником машини спілкуюсь, він в Нововолинську, і машина СТрийської МРЕВ реєстрації і каже шо ніодного штрафу йому неприходило......

Всё лучшее случаеться неожиданно...
- M@sTeR
- Ім'я:Андрій
- Контактна інформація:
там тих 200-300 грн. але будеш мати спокій.....
Всё лучшее случаеться неожиданно...
- Sally
вони кожного року міняють правила і не факт що знову не почнуть штарфувати заочно, так що краще не створювати собі проблем, воно не варте тих затрат. в мене так чоловік їздив а всі штрафи мені приходили.M@sTeR писав:Штраф виписують не на власника а на водія,
або якщо ти купив машину таким макаром, а попеденій власник буде штрафи на новій машині, то ти будеш їх сплачувати або в суд.
zubylo.lviv.ua
- bossjara
- Ім'я:Антон
- Номер:59105TC
- Подякували: 5 рази
- Контактна інформація:
маю колЄгу(скоро тут зареєструється напевно, буде ще один пікачу
) міняє машини як шкарпетки - по 4-5 в місяць. ну є в нього такий прикол... так вот - після змін в законах - просто мінявся техпаспортами і все...
по ідеї цього достатньо щоб їздити на машині і не мати нервів від ДАІ.
Але щоб спокійно спати, особисто я б радив при купівлі в поперднього власника попросити довіреність(не обовязково нотаріальну) - вона вбереже від карної відповідальності, якщо наприклад старому власнику перемкне і він подасть машину в угон(але не вбереже від гемороїв) бо буде доказом, що машину ти не вкрав, а власник сам довірив її тобі.
відносно штрафів - платити їх повинен водій а не машина, тому тут ніяким боком. штрафи на машину якщо такі присилають можна викинути в смітник...

по ідеї цього достатньо щоб їздити на машині і не мати нервів від ДАІ.
Але щоб спокійно спати, особисто я б радив при купівлі в поперднього власника попросити довіреність(не обовязково нотаріальну) - вона вбереже від карної відповідальності, якщо наприклад старому власнику перемкне і він подасть машину в угон(але не вбереже від гемороїв) бо буде доказом, що машину ти не вкрав, а власник сам довірив її тобі.
відносно штрафів - платити їх повинен водій а не машина, тому тут ніяким боком. штрафи на машину якщо такі присилають можна викинути в смітник...
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544
- Sally
якщо ти так купив машину, тепер продаєш її і хочеш її зняти з обліку, бо новий власник захоче на себе переоформити, то ти цього не зробиш, бо старий власник якщо буде мати штрафи (в тому числі давно не сплачені) то вони будуть висіти в даі (бо по документах даі власником машини є ще старий власник а техпаспорт є документом, який підтверджує право власності) і в даі скажуть "йди плати штраф" або " йди шукай власника хай він платить", а власник скаже "а нафіга я буду платити? мені нормально і так", так що доведеться доказувати, що той штраф має бути не на тобі і ти маєш право зняти з обліку.bossjara писав:відносно штрафів - платити їх повинен водій а не машина, тому тут ніяким боком. штрафи на машину якщо такі присилають можна викинути в смітник...
zubylo.lviv.ua
- bossjara
- Контактна інформація:
Sally,
апріорі відкидається варіант зняття з обліку і т.д. То і їжаку понятно, що треба авто переоформляти і т.д. щоб все було файно. Але скажімо так -для авто вартістю до 2,5 кує не рентабельно 500-600 ує платити за документальне оформлення. тим більше як правило такі авто на довго в одних руках не лишаються... в даному випадку для керування ТЗ достатньо техпаспорта, а для своєї безпеки - довіреність(або розписку) від старого власника. При чому для суду(якщо старий власнки подасть авто в угон) достатньо буде навіть не нотаріальної довіреності щоб довести що машину ті не уганяв... але довести що маєш на неї(машину) хоч якісь права власності не вдасться навіть з нотаріальним дорученням... вобщем або платити бабло, або надіятись на порядність попереднього власника... але довіреність треба однозначно!Orrrk писав:Ця тема не стосується дорогих машин їх як переоформляли так ібудуть переоформляти.
- T5-R
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 23 рази
- Контактна інформація:
де ви такі ціни берете? 08 зареєструвати виходить біля 2.5к грнbossjara писав:для авто вартістю до 2,5 кує не рентабельно 500-600 ує платити за документальне оформлення.
Impossible is Nothing
- Sally
то ти шось забагато назвав. набагато меншеbossjara писав:500-600 ує
zubylo.lviv.ua
- bossjara
- Контактна інформація:
ну може переборщив, нехай 2500-3000 грн. ця ціна реальна? але суті то не міняє? це восьма частина вартості авто - теж не мало...
- Sally
ні. менше. там їхніх послуг десь в районі 1000 і + 3% вартості машиниbossjara писав:ну може переборщив, нехай 2500-3000 грн. ця ціна реальна?
zubylo.lviv.ua
- bossjara
- Контактна інформація:
Sally, кого їхніх?
я взнавав за свою - то її тільки зняти з обліку шось 1000 виходило...
"мазили" у львові сказали переоформлення 3 к. грн. Може є варіант і дешевше, але не думаю що на багато... та й тема в принципі не про вартість переоформлення
я взнавав за свою - то її тільки зняти з обліку шось 1000 виходило...
"мазили" у львові сказали переоформлення 3 к. грн. Може є варіант і дешевше, але не думаю що на багато... та й тема в принципі не про вартість переоформлення
- Sally
bossjara, даі. слухай я тільки в середу машину на облік ставила, правда сама, то і кажу тобі з власного досвіду. знімала до речі теж сама, там також небагато. там просто сидить гімнюк оцінщик то він висмоктує оцінку з ентого самого місця. але якщо машина і дійсно дешева, то не буде так багато.
zubylo.lviv.ua
- Orrrk
- Ім'я:Орест
- Номер:5620
Я не купувати я продавати хочу свою тілько от доручення кінчається 3 листопада
- Sally
Orrrk, так ти спочатку знайди покупця, хоч будеш знати як він хоче оформляти, в нотаріуса тобі скажуть що робити :)
zubylo.lviv.ua
- Fabio Rossi
- Ім'я:Volodymyr
- Контактна інформація:
якщо доручення з правом зняття з обліку і правом продажу - тоді знімаєш з обліку і продаєш.Orrrk писав:Я не купувати я продавати хочу свою тілько от доручення кінчається 3 листопада
Варіанти продажі - через комісійний магазин ( довідка-рахунок) або через нотаріуса через договір куплі-продажу.
Через довідку-рахунок дешевше, її вартість складає всередньому 800-900грн, нотаріуси беруть на порядок більше.
Третій варіант - це дати довіреність, але факту продажу , як такого не буде, тобто власник авто не змінюється.
На автобазарі - так ніхто не продає, оскільки дуже багато неприємностей може бути в майбутньому. "Покупець" може натворити на авто, що завгодно і відповідати нізащо не буде, а "продавець" може гроші забрати і в міліцію заявити про викрадення автомобіля і т.д.Orrrk писав:Тепер на базарі можна приїхати з техпаспортом получити гроші віддати техпаспорт ...
-
- Контактна інформація:
Якщо тупо даш паспорт на машину то великий ризик. Адже чувак не зможе наівть подати про її угон. Наприклад зробив ДТП, втік, звонить до тебе каже в мене вкрали твою машину - далі розхльобуй сам, вот і будеш доказувати що кому коли ти дав, де був коли було ДТП ну і т.д. ВЗагалі з тим новим введенням однозначно треба переоформляти. Бо ти продав одному чуваку а він дав іншому покататися а той ше комусь....а все буде лежати на тобі як на власнику.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей