Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
чіп тюнінг
-
- Ім'я:Назар
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
дуже хочу навчитися мастерства чіп тюнінгу.
хто шо може сказати де можна навчитися цього ремесла і чи можливо взагалі у львові цього діла навчитися ???
хто шо може сказати де можна навчитися цього ремесла і чи можливо взагалі у львові цього діла навчитися ???
BMW 540 - это как девушка с сиськами 5-го размера. Вроде и через чур, но так круто=)
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Re: чіп тюнінг
спочатку треба роздуплитися як працюють двигуни внутрішнього згорянння. для цього потрібно прочитати пару талмутів, і поставити досліди на якихось двіжках.ігор писав:дуже хочу навчитися мастерства чіп тюнінгу.
хто шо може сказати де можна навчитися цього ремесла і чи можливо взагалі у львові цього діла навчитися
а потім вже братися за чіповку.
в самій чіповці все не так то і складно, я б сказав елементарно. при наявності обладнання і софта. ну і само собою мозгів.
- t309
- Ім'я:t309
- Контактна інформація:
якщо хочеш займатись чіптюнінгом на тому ж рівні що і всі мені відомі деітілі у львові, то купи собі програматор накачай прошивок на вази деу і тд ну доведется і купити не все вийде скачати на шару і перепрошивай наздоровя, така штука як 2-4прошивки з переключателем робится теж елементарно!
А от якщо хочеш робити щось унікальне, тобто тюнити в прямому сенсі, тобто настроювати то як сказав Vovka треба для початку прочититати кілька талмутів по роботі ДВЗ потім ще кілька по асеблеру, контроллерах будові та принципу дії тих самих блоків управління, потім співставити це все докупи і починати потроху пробувати, і будь готовий до того що кожен новий автомобіль це унікальний випадок, доведется практично постійно вчитись,
Фішка в тому що всі чіптюнери займаются тупим скачуванням або купівлею вже готових прошивок чи то тюнених хз де і хз ким чи то просто нових версій і прошивання за допомогою програматора в пзушку, займає ця не хитра процедура хвилин 5 від сили, от і весь тюнінг, більш шарющі роблять 2-4 прошивки тупим і банальним методом, беруть пзушку більшого розміру і зайві адресні лінії комутують перемикачем, тупо банально але працює, ще більш шарющі купують широкополосну лямбду і скачують проги які дозволяють міняти параметри паливних карт в прошивці, от на цьому все і закінчуєтся, глибше розбиратись ніхт оне хоче, бо у всіх задача головна зкосити бабло, [цензура] треба щось там дизасемблювати ритися в прошивці тратити купу часу якщо от все в інеті є тільки скачай або купи, тому і не хочуть вони займатись іномарками, особливо рідкісними.
взагалі в неті багато інфи, є навіть стаття як за допомогою старої материнки і 2мегабітної мікрухи біоса зробити собі 4 переключаємих прошивки!!!
А от якщо хочеш робити щось унікальне, тобто тюнити в прямому сенсі, тобто настроювати то як сказав Vovka треба для початку прочититати кілька талмутів по роботі ДВЗ потім ще кілька по асеблеру, контроллерах будові та принципу дії тих самих блоків управління, потім співставити це все докупи і починати потроху пробувати, і будь готовий до того що кожен новий автомобіль це унікальний випадок, доведется практично постійно вчитись,
Фішка в тому що всі чіптюнери займаются тупим скачуванням або купівлею вже готових прошивок чи то тюнених хз де і хз ким чи то просто нових версій і прошивання за допомогою програматора в пзушку, займає ця не хитра процедура хвилин 5 від сили, от і весь тюнінг, більш шарющі роблять 2-4 прошивки тупим і банальним методом, беруть пзушку більшого розміру і зайві адресні лінії комутують перемикачем, тупо банально але працює, ще більш шарющі купують широкополосну лямбду і скачують проги які дозволяють міняти параметри паливних карт в прошивці, от на цьому все і закінчуєтся, глибше розбиратись ніхт оне хоче, бо у всіх задача головна зкосити бабло, [цензура] треба щось там дизасемблювати ритися в прошивці тратити купу часу якщо от все в інеті є тільки скачай або купи, тому і не хочуть вони займатись іномарками, особливо рідкісними.
взагалі в неті багато інфи, є навіть стаття як за допомогою старої материнки і 2мегабітної мікрухи біоса зробити собі 4 переключаємих прошивки!!!
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!
- Denja
- Тюнінг клуб
- Подякували: 3 рази
- Контактна інформація:
t309, Ну Я б так категорично не заявляв. Є ті, хто таки намагається, купує ШДК, онлайники і т.д. Не все в нас настільки погано.
ігор, Насамперед потрібно кучу грошей на обладнання і машину під експеременти. Вчитись і ше раз вчитись. Ішфи по нету потій темі можна знайти море.
ігор, Насамперед потрібно кучу грошей на обладнання і машину під експеременти. Вчитись і ше раз вчитись. Ішфи по нету потій темі можна знайти море.
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...
- mastergid
- Ім'я:Володимир
- Номер:MASTERGID
- Дякував (ла): 5 рази
- Подякували: 2 рази
Denja писав:Насамперед потрібно кучу грошей на обладнання і машину під експеременти. Вчитись і ше раз вчитись. Ішфи по нету потій темі можна знайти море.

О97 І55 3О 56 chip-tuning DPF FAP EGR ADBLUE, Renault CanClip, Renault Pro+
- Igor4ik
- Ім'я:Ігорко
вчись вчись...
а то шось відстаэм выд Києва, Одеси....
треба піднімати культуру тюнінгу у Львові)
а то шось відстаэм выд Києва, Одеси....
треба піднімати культуру тюнінгу у Львові)
- mastergid
Доповню себе, крім обладнання для чіптюнінга треба для самогоооо початку обладнання для діагностики а потім і те для чіптюнінга,
а воно не дешевше 

- mastergid
От і ми пробуєм підняти культуру тюнінгаIgor4ik писав:треба піднімати культуру тюнінгу у Львові)
-
я розумію шо треба вчитися і вчитися.
поперше асемблєр троха знаю- вчив в політесі (ніколи не забуду)
по друге толку з того, шо я куплю машину для експереметів, як я цього ніколи не бачив, булоб добре піти кудись хоть подивитися для початку шо там і до чого, шо куда втикати тре, ато в неті теоретично одне, а дійде до діла -виходить зовсім інше.
по ДВЗ трохи розуміюся, може і ненастіки, але поняття маю і то
доисть непогане.
а неможливо навчитися так, шоб некупяти напочаток нічого, ну хіба тіки так по мелолочах ???
поперше асемблєр троха знаю- вчив в політесі (ніколи не забуду)
по друге толку з того, шо я куплю машину для експереметів, як я цього ніколи не бачив, булоб добре піти кудись хоть подивитися для початку шо там і до чого, шо куда втикати тре, ато в неті теоретично одне, а дійде до діла -виходить зовсім інше.
по ДВЗ трохи розуміюся, може і ненастіки, але поняття маю і то
доисть непогане.
а неможливо навчитися так, шоб некупяти напочаток нічого, ну хіба тіки так по мелолочах ???
BMW 540 - это как девушка с сиськами 5-го размера. Вроде и через чур, но так круто=)
-
а може хтось поділитися книжками ??t309 писав: кілька талмутів по роботі ДВЗ, контроллерах будові та принципу дії тих самих блоків управління,
- mastergid
Літератури як такої немає а в неті теорії повно. 
так не прокатить. Треба мати обладунки для діагнози, щоб побачити робочі параметри і по ним вже робити аналіз для подальшої роботи.ПМісля того обладунків для чіпування повно, але по конкретним моделям. Крім того треба щей мати на чому експериментуватиігор писав:а неможливо навчитися так, шоб некупяти напочаток нічого, ну хіба тіки так по мелолочах ???

-
виходить шо тре мати цілий гараж в машинах різних моделях ?????mastergid писав:Крім того треба щей мати на чому експериментувати
всерівно здалосяб людину яка займається цим, шоб дала хоть якесь зелене поняття в тому.
- t309
- Контактна інформація:
ніхто тебе вчити не буде, нікому конкурент не потрібен, капіталізм [цензура]...
шукай все в інеті, як варіант займись першою стадією, тобто сам спаяй програматор, і тупо за гроші заливай прошивки з нету, заробиш грошей підеш далі
шукай все в інеті, як варіант займись першою стадією, тобто сам спаяй програматор, і тупо за гроші заливай прошивки з нету, заробиш грошей підеш далі
- mastergid
Неаігор писав:виходить шо тре мати цілий гараж в машинах різних моделях ?????

-
t309 писав:сам спаяй програматор

- Lyubomyr
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 27 рази
- Контактна інформація:
ігор, треба напрошуватися на практику-роботу до тих хто таким займається, щоби побачити то все вживу, помацати
, а тоді вже легше буде визначатися що робити далі, а вдруг "не понравіцца"

- mastergid
Lyubomyr, точно в 10

Lyubomyr писав:вдруг "не понравіцца"

- t309
- Контактна інформація:
ну раз така реакція то навряд тобі варто цим займатись!!!ігор писав:t309 писав:сам спаяй програматор
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 22 гостей