Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
AVP_6
Ім'я:Антон
Стать:чоловік
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 20 рази
Контактна інформація:
Re: Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.

Повідомлення AVP_6 » Суб, 16 липня 2016, 08:07

andreyclk писав: Походу дофіга.Вже скільки років стаду обіцяють за місяць-два а вони і дольше вірять
vovka писав: Куда реєструватися ? )) Безвізовий вже восени
а я от ніколи не розумів чому так всім той безвізовий треба, час перебування він не збільшить за кордоном (все одно буде 90 днів), народу на кордоні стане ще більше, а економія не така уже й велика,
от я наприклад кожен рік слідкую за тим що в мене закінчується віза, реєструюсь весною (коли черг немає) іду до векслера роблю страхівку і подаю собі спокійно в візовий центр, затрат 2000 грн на рік і постійна діюча віза (тобто по суті той же безвізовий), то хіба варто за 2к грн на рік чекати того як якусь панацею :surprised
+ я не кажу вже про те, що мона відкрити візи на 3-5 років, наприклад ті дівчата, що зі мною їхали до німеччини, і моя дружина також, мають 3-х річні візи всі, і шей вони в них всі безкоштовні, тобто тільки страхівка і послуги центру ;) , а страхівка і у безвізовому потрібна буде :-)

Doktor
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Doktor » Суб, 16 липня 2016, 08:32

тим часом на кордоні далі черга, караул мгр не дають жити!!!!! [цензура]..а їх ж нема...
взято з варти
Зображення
Черга на Берегово на Україну просто ненормально всі машини силгналять а українські прикордоники ВИМАХУЮТСЯ
Пі по новому

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Суб, 16 липня 2016, 09:11

Doktor писав: караул мгр не дають жити!!!!! [цензура]..а їх ж нема...
Чувак,на Берегово кордон з мадярами,вони своє МРГ не відміняли,не перекручуй
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Doktor
Ім'я:Ігор

Повідомлення Doktor » Суб, 16 липня 2016, 09:13

Sluva писав: Чувак,на Берегово кордон з мадярами,вони своє МРГ не відміняли,не перекручуй
зливаюсь :D
Пі по новому

andreyclk
Дякував (ла): 143 рази
Подякували: 63 рази

Повідомлення andreyclk » Суб, 16 липня 2016, 09:13

Sluva писав:
На Раві тож черга з Польщі.Але там в поляків своя фішка

cat-yellow
Ім'я:Михайло
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Повідомлення cat-yellow » Суб, 16 липня 2016, 11:42

Sluva писав:
чому я Доктору не удівляюсь?

bossjara
Номер:59105TC
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Суб, 16 липня 2016, 13:06

cat-yellow писав: чому я Доктору не удівляюсь?
а тому)
(с) Парасюк
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

andreyclk

Повідомлення andreyclk » Суб, 16 липня 2016, 17:52

myzikk писав:
user106 писав:Знаю хто так їздить. Але мають ще доручення від поляка на користування. Автомобілі ціною 3-4 тис. дол. Їздять так само, як на укр. номерах. Порушив-зупинили-заплатив штраф-поїхав дальше.
то бред ті всякі дорученя, почитай уважно 380 ст і взагалі митний кодекс по факту хто перетнув кордон має на нії і їздити, передавати не можна, алеее і є вот вище висновок що вроді і можна, колізія кароче, можна як і попасти, так і кататись.

По факту треба, бути вписаним співвласником, мати діючю страховку і ТО і слідкувати за тим, коли поляк буде знов перетинати кордон не було просрочене ТО, щоб не мати проблем.
Ну якщо впишеться співвласником,що міняється? Який закон дозволяє так їздити?
Там ж штраф тому хто їздить 300% вартості розмитнення.Хіба ні?
п.с.доречі на ДК зараз дико кричать, що авто на бляхи то зло а ще пару років назад сам ж Ростислав толкав тачки на бляхах щей брав за це 1500€чи уо.Робилось на фірму на рік

myzikk
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 14 рази

Повідомлення myzikk » Суб, 16 липня 2016, 18:17

andreyclk писав:
myzikk писав:
user106 писав:Знаю хто так їздить. Але мають ще доручення від поляка на користування. Автомобілі ціною 3-4 тис. дол. Їздять так само, як на укр. номерах. Порушив-зупинили-заплатив штраф-поїхав дальше.
то бред ті всякі дорученя, почитай уважно 380 ст і взагалі митний кодекс по факту хто перетнув кордон має на нії і їздити, передавати не можна, алеее і є вот вище висновок що вроді і можна, колізія кароче, можна як і попасти, так і кататись.

По факту треба, бути вписаним співвласником, мати діючю страховку і ТО і слідкувати за тим, коли поляк буде знов перетинати кордон не було просрочене ТО, щоб не мати проблем.
Ну якщо впишеться співвласником,що міняється? Який закон дозволяє так їздити?
Там ж штраф тому хто їздить 300% вартості розмитнення.Хіба ні?
п.с.доречі на ДК зараз дико кричать, що авто на бляхи то зло а ще пару років назад сам ж Ростислав толкав тачки на бляхах щей брав за це 1500€чи уо.Робилось на фірму на рік
Все вірно кажеш. Не дозволяє, бо заборонена передача ТЗ, хто заїхав той і їздить. Почитай то посилання, що я дав рішення конституційного суду, але це 469ст була, а по 380 немає я так поняв. В любому випадку можуть впаяти.
То що мутили раніше ДК, то була прозора схема, в мене багато друзів їздили під фірму, але це було по конвенції чи по чому там, зараз зверху на митницю дали вказівку не пускати ті машини на рік вот і все.
Але знов ж таки, зараз знайомий один їздить на литовських, то в нього теж на фірму зроблено і вроді має путівний лист і тд не знаю я ті нюанси, але тут завжди палка з двух сторін.
:p

andreyclk

Повідомлення andreyclk » Суб, 16 липня 2016, 18:26

myzikk, не можу зайти по ссилці,мож через то шо в вк не зареєстрований

myzikk
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 14 рази

Повідомлення myzikk » Суб, 16 липня 2016, 18:39

andreyclk писав:myzikk, не можу зайти по ссилці,мож через то шо в вк не зареєстрований
Управление автомобилем на иностранной регистрации, особенности и изменения в законе.
С 31 марта 2015 года, Конституционный Суд Украины отобрал у таможни возможность оштрафовать граждана Украины, за пользование и управление автомоблем на иностранной регистрации .Конституционный Суд Украины дал официальное толкованиест 469 п 2 Таможенного Кодекса Украины.п 2 ст 469 был единственным пунктом в ТК Украины в котором были прописаны санкции за использование автомобиля на иностранной регистрации без дополнительного разрешения Таможни.Санкцией был штраф в размере 8500 грн. КСУ разъяснил , что пользование резидентом Украины, автомобилем на иностранной регистрации никогда не являлось нарушением.Отделы борьбы с таможенными нарушениями,незаконно штрафавали украинцев, утверждая что это, якобы нарушение таможенных правил.
Автомобиль временно ввезенный на таможенную территорию Украины получает разрешение от таможенных органов, на право находится на таможенной территории Украины сроком 365 дней.

До 31 марта 2015 года,было так;

Инспектор ГАИ при выявлении резидента Украины, управляющего автомобилем на иностранной реегистрации, вызывал инспектора таможни .

Инспектор таможни при наличии подозрений в законности пользования украинцем временно ввезенным авто, выписывал протокол с признаками нарушения таможенных правил предусмотреных ст 469. п 2.

«пользование и распоряжение товарами (авто это товар) таможенное оформление которых не закончено влекут за собой наложение штрафа в размере пятисот необлагаемых минимумов доходов граждан», т.е. 8500 грн

Дальнейшие действия гражданина или предприятия (т.е. физ лица или юр лица), на которых был выписан протокол, были следующими; данное лицо должно было доказатьтаможенным органам свою невиновность. Лицо, если имело доказательства предоставляло их.

В подавляющем большинстве случаев, лицо признавалось виновным в содеянии административного нарушения согласно части 2 ст. 469 Таможенного кодекса.

Выписывалось постановление таможенных органов и на лицо накладывался штраф в размере 8500 грн.

Постановление Таможни о наложении штрафа 8500 грн. многие лица оспаривали в городских или районных судах.

Суды в свою очередь, опираясь на представленные доказательства, и на судебную практику принимали сторону граждан и отменяли постановление таможенных органов, или же наоборот принимали сторону таможни и оставляли постановление без изменений. В судах соотношение побед лиц против таможенных органов было примерно 50 на 50.

Такая конфликтная и спорная ситуация длилась с 1 июня 2012 года (день вступления в силу нового Таможенного Кодекса Украины) до 31 марта 2015 (день вступления в силу решения Конституционного Суда Украины)

31 марта 2015 Конституционный Суд Украины обнародовал решение относительно официального толкования положений части 2 ст. 469 Таможенного кодекса, в которой закреплена административная ответственность за пользование и распоряжение, без разрешения

таможенных органов, транспортными средствами временно ввезенными (365 дней) на таможенную территориюию Украины.

Суд пришел к выводу что,

«користування або розпорядження транспортними засобами особистого користування, які поміщені в митний режим тимчасового ввезення(т.е. на365 дней) на митну територію України, не є адміністративним правопорушенням, передбаченим у частині другій статті 469 Митного кодексу України.»

Частина друга статті 469 Митного кодексу Украины, была единственной статьей, по которой инспектор таможни мог привлечь резидента Украины к административной ответственности за управление транспортным средством на иностранной регистрации.

Попросту говоря с 31 марта 2015 года отсутствует наказание за управление автомобилем на иностранной регистрации.

Решение Конституционного Суда Украины (Справа N2 1-4/2015) является обязательным для выполнения на всей территории Украины.

Решение Конституционного Суда Украины является окончательным и не может быть обжаловано.

Полный текст решения Конституционного суда Украины ;

Резидент Украины пока не может беспошлинно ввести т/с на иностранной регистрации на таможенную территорию Украины на 365 дней и пользоваться им.

Однако, он уже может, не бояться быть оштрафованным и принять в пользование т/с от нерезидента, который ввез авто на Украину.

Президент Украины, обязательно должен побеспокоится о том, чтобы автомобиль на иностранных номерах, раз в год покидал таможенную территорию Украины.

Автомобиль должен обновить таможенный режим временный ввоз, только для територии Украины. На автомобиле нет необходимости ехать в ту страну, в которой он зарегистрирован.

Ежегодный обязательный технический осмотр отменен в 2011 г.

Закон № 8397 от 15.04. 2011 г.

Ответ на вопрос, возможно ли временное изъятие транспортных средств, содержится в разъяснительном письме Государственной таможенной службы Украины «О квалификации действий по ст. 469 ТК Украины» от 03.09.2012 г. № 20 / 2-11 / 09804-ЕП

«Временное изъятие транспортных средств возможно лишь при условии, что транспортным средством управляет лицо, не имеющее соответствующих документов (водительские права и регистрационный документ на автомобиль) на право управления таким транспортным средством.»
:p

Петро
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 17 рази

Повідомлення Петро » Суб, 16 липня 2016, 18:42

Так шо там з авто якшо пригнати під розмитнення???Можна вже чи нє :surprised
xenum.ua
Чистка EGR i DPF 096_697_5730 (Новояворівськ)

bossjara
Номер:59105TC
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Суб, 16 липня 2016, 21:29

ше нє
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

user106

Повідомлення user106 » Нед, 17 липня 2016, 00:13

Петро писав:Так шо там з авто якшо пригнати під розмитнення???Можна вже чи нє :surprised
З 1 серпня

user106

Повідомлення user106 » Нед, 17 липня 2016, 00:24

myzikk писав: то бред ті всякі дорученя
Бред, але вони так їздять. І зупиняла наша поліція їх вже нераз.

Jamal_Luka

Повідомлення Jamal_Luka » Нед, 17 липня 2016, 01:03

Поясніть які машини можна буде приганяти під розмитнення з 1 серпня?
zubylo.lviv.ua

andreyclk

Повідомлення andreyclk » Нед, 17 липня 2016, 01:04

myzikk, я так розумію,після даного судового рішення почали масово ганяти авто на рік?

andreyclk

Повідомлення andreyclk » Нед, 17 липня 2016, 01:05

Jamal_Luka, випуск з 2010р,євро 5,не з Росії

Jamal_Luka

Повідомлення Jamal_Luka » Нед, 17 липня 2016, 01:13

andreyclk, дякую поняв
zubylo.lviv.ua

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Нед, 17 липня 2016, 06:54

andreyclk писав: я так розумію,після даного судового рішення почали масово ганяти авто на рік?
Це рішення рік назад тут терли. Не усе так просто і однозначно. Почитай тут

І ось цікава постанова суду
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей