Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Де брати кредит на КІА?
A1
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Де брати кредит на КІА?

Повідомлення A1 » Чет, 16 жовтня 2008, 20:49

igorok, а хто кредитує? Конкретні банки і терміни видачі кредиту на авто в студію пліз :)

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Чет, 16 жовтня 2008, 22:06

igorok

Веришь, сейчас никто не знает где выход. Ситуация очень слабо прогнозируема.

Ну подешевели, и что? И дальше дешеветь будут, а жабу нужно бороть. :) Смотри, фактически все дилеры сбросили цены. От Porsche до ВАЗ (пусть и через акцию: магнитола + колонки + антенна в подарок, но когда у них акции в последний раз были?). Некоторые уже по два раза (Renault, KIA та же, есть подозрения что скоро по второму кругу пойдет снижать Suzuki). Это ж не от чистого сердца. А от того, что не покупают, а кушать хочется. Причем это не только в Украине, это во всем мире. Почитай новости.

А почему не покупают? Ставки по кредитам повысились, народ стал брать кредитов меньше, а без кредитов, у людей машины покупать почему-то не получается. Вот и получили, что наш некогда самый быстрорастущий автомобильный рынок в Европе, последние два месяца cущественно буксует. А теперь кредитование практически остановили. Т.е. с моей точки зрения машин будет продаваться еще меньше, что по логике рынка должно заставлять продавцов дальше скидывать цены. Хотя светит такая задница, которая вполне может заставить продавцов закрыться. Возможен и положительный побочный эффект. Раз на продажах зарабатывать не получается, прийдется зарабатывать на обслуживании, может хоть сервис нормализуется. Потому как терпеть гарантийное обслуживание сил нет. И если мне с 9кой не жалко спрыгнуть с гарантии, то с дорогими машинами приходится мучаться.

Если у тебя деньги в гривнах, то переводить в доллар, боюсь, поздновато. Судя по сегодняшнему валютному межбанку, завтра курс уедет на 5.50 и выше. Прогнозы расходятся. Одни говорят, что будет еще откат на 5.25-5.30, другие говорят, что нет. Зависит от того, что будет делать НБУ (а он в последнее время непредсказуем), и насчет чего договорятся наши с МВФ. Как вариант, смотреть на евро, которое сегодня относительно доллара низко. Говорят будет отыгрывать, но это еще более непредсказуемо чем НБУ. Пусть Fly чего-нить расскажет, он вроде рынки мониторит.

Кредит в гривне не панацея, банк туда как пить дать включит пункт о подъеме ставки. И при существенном росте курса доллара, влупит так, что мало не покажется.

uranium прав, решать тебе. Я просто высказываю свое мнение.

Omega

Повідомлення Omega » Чет, 16 жовтня 2008, 22:39

Igorok с бейся с этой темы-брать авто в кредит.Страна на грани дефолта.Лучше подожди немного.Если будет дефолт-доллар будет стоить не 5-10 гривен а целх 20-30.Буде так как в 1998 году в России так что лучше придержи валюту.

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » Чет, 16 жовтня 2008, 23:11

igorok писав:A1, кредитує
хто?? хіба шо під величезні %%, шоб хоч якісь гроші робити і виживати.

Про шо тут говорити: в країні серйозні проблеми:
1. НБУ забороняє достроково розривати угоди по депозитам, вони заморожені; розриваються лише ті, на які по договору закінчується термін. При чому ця заборона не звучить отак прямо. Там в тому розпорядженні ше там хитро-мудро прописано! :ninja
Заборона на 6 місяців. Так само на нарощування кредитного портфелю.
Чув, шо деякі банки навіть поточні карткові і зарплатні рахунки заблокували чи встановили певні ліміти на одноразове зняття в банкоматах...
Шось там за Надра говорили, шо там жопа повна... A1, чув шось?
2. Не варто думати, шо криза лише в банківській сфері. Просто про неї найбільше кричать, бо тут реальні гроші реальних громадян. Чого варта заборона Уряду на імпорт сировини!?! Отут наступна проблема: нема сировини для 90% українських підприємств. Вони зараз використовують свої запаси. А заборону встановили, шоб притримати відтік валюти з країни. Брєд. Додайте ше подорожчання енергоносіїв для промисловості + інфляцію і буде країні подарунок під Новий рік :cry :boxed

Omega, ти мене випередив :dream
igorok,
Omega писав:с бейся с этой темы-брать авто в кредит.Страна на грани дефолта.Лучше подожди немного
величезний +1! зараз і ти програєш і держава!
Sad, but true.

A1

Повідомлення A1 » П'ят, 17 жовтня 2008, 07:21

BOXER писав:хто?? хіба шо під величезні %%, шоб хоч якісь гроші робити і виживати.
кредитні портфелі банків заморожені на рівні 13 жовтня, тобто щоб видати новий кредит на 20 тис у.е., то треба щоб хтось погасив 20 тис. у.е.

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » П'ят, 17 жовтня 2008, 08:48

A1 писав:кредитні портфелі банків заморожені на рівні 13 жовтня, тобто щоб видати новий кредит на 20 тис у.е., то треба щоб хтось погасив 20 тис. у.е.
так і є, в принципі я теж до того схиляюсь, щоб почекати, але чомусь дуже сумніваюсь, шо машини будуть дешевшати, за рахунок чого, зменшення попиту? але при рості курсу валюти за яку дилер купує машину, його витрати і так зростуть, бо продає він нам машини в гривнях, звідси маємо втрату прибутку на курсі, + хто захоче при такому розкладі втратити ше і на реалізації, ми в Україні, в нас не ті диллери, щоб працювати з 10 - 15 % рентабельності. Ну і на скільки впаде ціна, навіть якщо і зроблять знижку, на 7 - 10 тис? Людина, котра бере машину не в кредит на це мало відреагує, тай таких людей в нас процентів 15 - 18, решта в кредиті, якшо не правий - поправте, тому не думаю шо знижки витягнуть попит, а від так їх робити буде не вигідно.
Всім дякую за поради, прийняв до уваги, наразі буду чекати на більш вигідні умови кредитування.
Ще хотілось би послухати думки Flyа, та і інших, хто професійно в таких речах орієнтується.
Тема продовжується, бо хоч як кажуть
azakharchuk писав:решать тебе
, але і фактор "дуже хочеться", ппц як давить, після того як прицінився, посидів в салоні + взяв рахунок, то вже хочу забрати машинку, хто через таке проходив думаю мене зрозумієте. :D :angel

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » П'ят, 17 жовтня 2008, 09:58

igorok, я шас занят трошки, вечерком настрочу пару рядків з кортінками:)

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » П'ят, 17 жовтня 2008, 10:26

Fly писав:кортінками:)
Ого! Чекаю :beer Чув по радіо активно рекламують продаж Мазд, зі ставкою 5% річних, шо то сі творить :boxed

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 17 жовтня 2008, 11:08

igorok писав:шо то сі творить :boxed
Жаба отступает, но не сдается. Автодилеры, из последних сил стараются переложить оплату своей прибыли на банки. :) Думаю, банки будут сопротивляться :)
igorok писав:Людина, котра бере машину не в кредит на це мало відреагує, тай таких людей в нас процентів 15 - 18, решта в кредиті, якшо не правий - поправте, тому не думаю шо знижки витягнуть попит, а від так їх робити буде не вигідно.
Ты не понимаешь. На самом деле, цепочка достаточно длинная, просто сейчас нет времени все описывать, поэтому я сразу напишу выводы. По сути наступило время жить по средствам, а не в кредит. Просто представь себе, что кредитов нет. Ориентироваться нужно было (а дальше однозначно нужно будет) как раз на эти остальные 15-18% (хотя кажется мне это очень оптимистично, на практике их может быть и меньше). Если покупательной способности этих 15-18% не будет хватать для того, чтобы поддерживать рынок, то автосалоны просто позакрываются, т.к. не будет продаж и их будет не за что содержать. Выше я об этом писал.

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 17 жовтня 2008, 11:31

Можливо зараз хороший час продати стару машину за нормальні гроші і через півроку "за безцінь" купити новішу в когось хто "не тягне" кредит :sing

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 17 жовтня 2008, 12:12

vovka писав:через півроку "за безцінь" купити новішу в когось хто "не тягне" кредит
В принципе, да (если деньги останутся).
vovka писав:Можливо зараз хороший час продати стару машину за нормальні гроші
А вот тут уже нет. Если посмотреть Ваш магазин в электронном варианте, то летом 8ки-9ки начинались на 10 странице, сейчас на 14-15. Т.е. предложение машин выросло в полтора раза. На базаре, говорят, тоже машин валом, встать негде, народ стоит до 3 часов дня и ни гу-гу.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » П'ят, 17 жовтня 2008, 14:10

Втішили Ви мене всі, стару продавати не буду, батькові залишу, на новішу, котру хтось не потяне в кредиті треба гроші в наявності, а їх в такому об*ємі немає, хіба правда ціна впаде під плінтус.
Стосовно долара, то серед моїх знайомих стільки машин і квартир в доларовому кредиті, шо то капець. А в разі якщо хтось не може проплатити черговий кредит за машину, банк в такому випадку конфіскує авто, якісь гроші при тому повертає, який механізм?

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 17 жовтня 2008, 14:18

igorok писав:А в разі якщо хтось не може проплатити черговий кредит за машину, банк в такому випадку конфіскує авто, якісь гроші при тому повертає, який механізм?
машина виставляється на аукціон, продається за якусь ціну суттєво нижчу від ринкової, гаситься кредит, здачу віддають тобі. В реальності може бути так що скажем ти купив машину за 10к, в кредит взяв 7к, сплатив по кредиту вже 4к і тут вдруг закінчилися гроші.. банк виставляє машину на аукціон за 3к, продає, гасить 3к кредиту і на тому все :) Ну якось так, банкіри точніше розкажуть.

A1

Повідомлення A1 » П'ят, 17 жовтня 2008, 18:05

igorok писав:але чомусь дуже сумніваюсь, шо машини будуть дешевшати
будуть, ібо навезли дофіга, а немає кому купляти, а 2009 рік підпирає, а в 2009 році машини восьмого року нікому не будуть потрібні по тій самій цін, думаю листопад, а особливо грудень - будуть мега-розпродажі в салонах

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » П'ят, 17 жовтня 2008, 18:58

Ітак обіцяні пару речень зі слайдами:)
Першо напершо - згадуєм всі шо зараз криза приблизно світового рівня:) Як всі чули по теліку шо акції падають в ціні, так само як і індекси країн. В атачменті графік валютної пари Євро/Усд - зирим і дивуємся:) Потому як в США криза страшна а долар росте шо капець - зараз долар виріс до рівня 2003 року (до цього часу він падав). В цей же час індекси штатів падають! Тобто получається парадокс:) Долар мав би падати але він росте в ціні. Шо буде дальше - важко сказати, судячи з графіку - буде долар рости далі. Але сказати точно важко...

Але як я підозрюю в гривнях збереження краще не тримати.
Вкладення
1.gif
Графік валютної пари євро по відношенню до долара

Mc

Повідомлення Mc » П'ят, 17 жовтня 2008, 21:11

Fly, імхо долар в нас росте з декількох причин
1)кредити на міжбанку бралися в доларах - тепер йде їх масована скупка щоб повернути борги. крім того такі великі гравці як Нафтогаз який раз по раз закупляє великі суми щоб розрахуватися з кредиторами теж докладаються до росту курсу.
2)американські гроші які були/є присутні в нашій економіці через інвестфонди зараз активно виводяться америкосами додому - це теж створює дефіцит усд
3)кредити, які видавалися населенню на машини/хати і тд в основній своїй масі були теж доларовими - додатковий плюс до нездорового попиту
4)люди далі зв'язують долар з поняттям стабільна валюта, бо в гривнях тримати страшно - і активно купують його знову ж нарощуючи попит

на користь цієї теорії свідчить те наприклад, що в сусідній Польщі максимальний ріст усд становить 10%, в нас скаче аж до 20-25%, а як брати з літа, коли усд був по 4,6 то взагалі жесть..

тому я думаю, що курс навіть після можливого росту до 7-10 як прогнозують поки ще не звільнені аналітики все рівно з часом вернеться до рівня 5,00 а може і нижче.

лінк в тему

+ лінк про теперішній кризис
biketravel.wordpress.com

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 17 жовтня 2008, 22:10

Fly
Сейчас с долларом очень непонятная ситуация. Он, при всех своих проблемах, дорожает относительно всего и йены, и нефти, и золота (!). Из того, что я читал, что евро будет отыгрывать позиции. Для начала ждем 4 ноября (выборы в США), а там будет видно. Но жопа у них в экономике, таки да, беспросветная. С другой стороны в Европе, жопа тоже немаленькая, просто об этом пока меньше говорят. Так что положение пары доллар-евро очень хрупкое и в любой момент может резко ломануться в любую из сторон.
Mc писав:все рівно з часом вернеться до рівня 5,00 а може і нижче.
Мне кажется, что в нашей экономике жопа больше чем Штатах. Т.е. при том, что доллар может посыпаться относительно других валют. На 4.6 даже нечего смотреть, этой искусственно созданный курс путем стерилизации денежной массы. У нас так с инфляцией боролись. Как побочный эффект заодно добили и экономику.

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Суб, 18 жовтня 2008, 08:04

azakharchuk, Вот приєднуюсь на всі 100 процентів! Те шо наші умельци економіку угробили стараючись показати те шо в країні дефляція (я перший раз чуть з стільця не впав коли то почув по теліку!) Кароче.... гатовтесь друзья, ми на кануне великого шухера:(

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » Суб, 18 жовтня 2008, 13:54

По ходу через те, шо зараз в Україні дефіцит доларів, то мають піднятися ціни на імпортні товари і/або вітчизняні товари, які виготовляються з імпортної сировини. А враховуючи ше мораторій НБУ на імпорт сировини, то це стає дуже реалістичним... :| Як наслідок - подальше розкручування спіралі інфляції... Хм, невесело... :cry
Sad, but true.

yura.lv.ua
Ім'я:Юра
Контактна інформація:

Повідомлення yura.lv.ua » Суб, 18 жовтня 2008, 18:06

Зараз в ПУМБі акція 13,99% річних в ГРИВНЯХ!!! КАСКО під 7,7%. Не акційна ставка в гривнях 25,00%. Мені здається, що кредити вони зараз видають. Якщо в тебе будуть проблеми з кредитом, то можу допомогти. Є виходи на деякі Банки, в тому числі на ПУМБ
Востаннє редагувалось Суб, 18 жовтня 2008, 18:18 користувачем yura.lv.ua, всього редагувалось 1 раз.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей