Куда ви хлопці руль крутите???

великий потенціал, то ногу з газу повністю бажано не забирати. Всі прийоми діють тільки при умові, що всі 4 колеса з нормальним протектором, а зимою - протектор зимовий. Тоді, як на мене , задній привід набагато надійніший, від переднього на слизькій дорозі. (знову ж таки , якщо 4 колеса однакові, з однаковим протектором). Предньопривідній машині теж необхідна хороша гума на всі 4 колеса. Плюньте в око тому, хто каже, що головне класна гума має бути тільки спереду, а заді -пофіг яка. Витягувати передній привід з критичного заносу , що виник по причині фігової задньої гуми дуже нелегко.
І всім рекомендую перечитати всі ті Е-посилання, що тут є по водінню. Я дещо читав - класні речі. Багато чого підтверджено досвідом особистим.
ПЕС.
На мокрій дорозі останній поворот на верху біля " трицятки" ввійшовши в поворот десь 110 - 120км\год, побачив на своїй смузі легковушку, в правій йшла грузовушка. В поворотах я неодноразово допускав різке короткочасне (менше 1 сек.) гальмування. Навіть на слизьких дорогах машина переносила все ОК.
Але.
На цей раз (дорога була просто волога температура +8...9 С) я забув про один нюансик.
День перед тим, я на задню вісь поставив однакові колеса по розміру, але різні по протектору, бо попав був в яму, і розрізав зимове колесо. Такого самого купити було ніде, прийшлось перебиватись .
Отже, на передній піввісі два класних, зимових. На задній -два різних по протектору, протектор задніх зношений на 50 процентів.
Події такі.
Різке, короткочасне гальмування в повороті.
Задниця машини дуже різко обганяє перед,

Різкий виворіт руля в сторону заносу аж з запасом, газу більше - не дивлячись що я перетнув дві смуги в право і вот бардюр передає привіт , тримаю в такому положенні до останнього, бачу що вже п...
Якимось чином , перед самим бордюром відцентрова гаситься, на бордюр не вилітаю.
:) Помітно стає веселіше,
Перекручую швидко руль в протилежну сторону, задниця машини паралельно робить то саме.
Знов їду боком (протилежним), але вже з меншою амплітудою.
Та машина попереду, через яку я гальмував, бачить в зеркало весь той цирк, і тікає через подвійну суцільну до лівого краю дороги. Хоча в принципі він мені не заважає.
Перекручую знов руль, задниця знов робить то саме, амплітуда стає ще меншою.
Їду знов боком, але вже не дуже.
Знов перекручую руль, останній четвертий занос, вже маленький, газом витягую машину, тисну аварійку пацанам, дякую за увагу . І швидко розганяюсь, щоб втікнути, так, на всякий випадок.
Заноси почались в повороті, закінчились недалеко від вїзду в "тридцятку".
Ось вам і різна гума ( 195\50\р15). (машина - ТІПО)
Питання : нафіга було бавитись гонки з пасатом 1,8Т ? :twisted: (я його обганяв вже майже боком а він спостерігав за всім позаду).
Мушу сказати слава Богу, що на дорозі була вдала конфігурація учасників руху.
Після, того, як докупив резину, для чистоти експерименту, зробив в томуж повороті то саме. Тільки на цей раз машин вже не було. Машина зробила вигляд, що нічого не сталось.