Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
Управляемый занос
GORGAN
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення GORGAN » П'ят, 18 листопада 2005, 18:16

Єлік заблокував тему тоталізатора, а я мав ще відзвітувати, що 5грн законно виграних Ксюшкою знайшли свого законного володара (володарку) в ІВАНО - ФРАНКІВСЬКУ.

Куда ви хлопці руль крутите??? :shock: При заносі на задньому приводі руль вивертається в сторону заносу. Ногу з газу забрати. Бути готовим до попередження заносу в протилежному напрямку, після того, як вирулиться перший занос. Але якщо на задній осі залишиться дуже
великий потенціал, то ногу з газу повністю бажано не забирати. Всі прийоми діють тільки при умові, що всі 4 колеса з нормальним протектором, а зимою - протектор зимовий. Тоді, як на мене , задній привід набагато надійніший, від переднього на слизькій дорозі. (знову ж таки , якщо 4 колеса однакові, з однаковим протектором). Предньопривідній машині теж необхідна хороша гума на всі 4 колеса. Плюньте в око тому, хто каже, що головне класна гума має бути тільки спереду, а заді -пофіг яка. Витягувати передній привід з критичного заносу , що виник по причині фігової задньої гуми дуже нелегко.

І всім рекомендую перечитати всі ті Е-посилання, що тут є по водінню. Я дещо читав - класні речі. Багато чого підтверджено досвідом особистим.

ПЕС.
На мокрій дорозі останній поворот на верху біля " трицятки" ввійшовши в поворот десь 110 - 120км\год, побачив на своїй смузі легковушку, в правій йшла грузовушка. В поворотах я неодноразово допускав різке короткочасне (менше 1 сек.) гальмування. Навіть на слизьких дорогах машина переносила все ОК.
Але.
На цей раз (дорога була просто волога температура +8...9 С) я забув про один нюансик.
День перед тим, я на задню вісь поставив однакові колеса по розміру, але різні по протектору, бо попав був в яму, і розрізав зимове колесо. Такого самого купити було ніде, прийшлось перебиватись .
Отже, на передній піввісі два класних, зимових. На задній -два різних по протектору, протектор задніх зношений на 50 процентів.
Події такі.
Різке, короткочасне гальмування в повороті.
Задниця машини дуже різко обганяє перед, :shock: машина по відцентровій рухається в сторону на виліт туда вниз на колію.
:shock:
Різкий виворіт руля в сторону заносу аж з запасом, газу більше - не дивлячись що я перетнув дві смуги в право і вот бардюр передає привіт , тримаю в такому положенні до останнього, бачу що вже п...
Якимось чином , перед самим бордюром відцентрова гаситься, на бордюр не вилітаю.
:) Помітно стає веселіше, :grin: основну проблему вирішив - лишився на дорозі.(іншими словами лишився живий) :grin:
Перекручую швидко руль в протилежну сторону, задниця машини паралельно робить то саме.
Знов їду боком (протилежним), але вже з меншою амплітудою.
Та машина попереду, через яку я гальмував, бачить в зеркало весь той цирк, і тікає через подвійну суцільну до лівого краю дороги. Хоча в принципі він мені не заважає.
Перекручую знов руль, задниця знов робить то саме, амплітуда стає ще меншою.
Їду знов боком, але вже не дуже.
Знов перекручую руль, останній четвертий занос, вже маленький, газом витягую машину, тисну аварійку пацанам, дякую за увагу . І швидко розганяюсь, щоб втікнути, так, на всякий випадок.
Заноси почались в повороті, закінчились недалеко від вїзду в "тридцятку".
Ось вам і різна гума ( 195\50\р15). (машина - ТІПО)
Питання : нафіга було бавитись гонки з пасатом 1,8Т ? :twisted: (я його обганяв вже майже боком а він спостерігав за всім позаду).
Мушу сказати слава Богу, що на дорозі була вдала конфігурація учасників руху.
Після, того, як докупив резину, для чистоти експерименту, зробив в томуж повороті то саме. Тільки на цей раз машин вже не було. Машина зробила вигляд, що нічого не сталось.

Ksjuhka
Контактна інформація:

Повідомлення Ksjuhka » П'ят, 18 листопада 2005, 23:19

GORGAN писав:Єлік заблокував тему тоталізатора, а я мав ще відзвітувати, що 5грн законно виграних Ксюшкою знайшли свого законного володара (володарку) в ІВАНО - ФРАНКІВСЬКУ.

:oops: Да нашли! Спасибо!!!! :wink:

Yelik

А какой стаж вождения нужно что б пойти на эти курсы???

alex
Контактна інформація:

Повідомлення alex » Суб, 19 листопада 2005, 12:41

Yelik
Как раз хотел написать тоже самое.. Т.е. руль- в сторону заноса, и газ прикрыть. Опробировано- работает. А что расскажешь про "мустанг"? Что-то положительных отзывов о нем не слышал...

Yelik
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Суб, 19 листопада 2005, 13:35

Ksjuhka

Взагалі можна не мати стажу. Там є кілька курсів: "Для новачків", "Стандартний"(я з нього починав), "Екстремальний"+ ще зимовий і може ще щось не знаю.

alex
Ситуація наразі така: коли я проходив курси(позаминулого літа) тоді ще був Володя(засновник) в загальному я був задоволений (незважаючи на загал. суму яку потратив), хоча було і таке що мені не подобалось.
Зараз Володя в Америці(має приїхати, вже який місяць :)), курси проводить мій знайомий(як я проходив, я їх познайомив з Володею і він його взяв собі як "викладача курсів") він же Тарас, він же вчився в Інфізі на Автоспорті, він же приймав літом участь в раллі(перший раз) і взяв 3-тє
місце(!!!). Плюс йому допомагає його штурман(його Володя також взяв як викладача і він їздив з Тарасом як штурман). В принципі знаючи скільки Тарас тренувався до раллі, можу сказати що практичний досвід він має не менший ніж у Володі, але як він викладає незнаю.

byte
Ім'я:Орест
Контактна інформація:

Повідомлення byte » Суб, 19 листопада 2005, 14:21

GZero писав:Треба якийсь посібник по контраварійній їзді купити, почитати. Зимою виїхати на якесь замерзле озеро і все гарно відточитиЗображення
Ві Львові є така школа,назив. Мустанг, там колишні СБУшники :gai: і СПЕЦНАЗівці :sniper: вчать всіх екстремально їздити :driving: .Навчання правда краще проходити зимою - вони заливають офігенний каток, і ти по ньому гоцаєш :). Правде краще на свому авто(бо їхніх вроді і немає) і привикнеш краще.
Я не пробував до них звертатися, але багато знайомих минулого року "закінчили". Задоволені як слони, Ті шафи :square: деяких взагалі їздити навчили :).
П.С.Можу поспорити, що половина з шоферів неправильно сидить за кермом, в них за то сильно бакланять, мол це перша причина втоми і неприємних наслідків при ДТП...
Якщо комусь цікаво пробю адресу...

Додано через 4 хвилини 49 секунд:

Yelik

I'm so sorry :oops: :oops: :oops:

не дочитав до твого топіка :oops: :oops: :oops:

GZero

Повідомлення GZero » Суб, 19 листопада 2005, 14:41

byte
Мене цікавлять не фінти, а що сАме треба робити в кількох конкретних ситуаціях з заносом. Йти для цього в спецшколу (а я би йшов в якусь з київських а не в Мустанг) - зажирно.
Я думаю, для різних поліцейських розворотів і іже з ними треба просту коробку з ручним перемиканням. А я від таких відрікся і в життєвих планах воно мені ніде не маячить.

А про правильне сидіння - розкажіть хто знає. Я більше 3х годин за кермом не проводив, завжди знаходилось 5 хв розім'ятись і ніколи нічого не боліло. Але конкретні поради цікаво послухати (в основному - правильна настройка поясничного підпору).

21043 SW
Ім'я:Юрий
Номер:ВС6666АК
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Суб, 19 листопада 2005, 15:20

GZero
Я закинув сайт на якому написано все, як сидіти, пердіти і т.д. Прочитай початок теми ;)
Dynamic Sport Latvia

KAVArnuy
Ім'я:Игорь
Контактна інформація:

Повідомлення KAVArnuy » Суб, 19 листопада 2005, 15:29

21043 SW
Вот по етому я и не пишу как что делать . прикольный сайт ты закинул!!! зачет, там все розписано так что думаю обезяна , и та поймет что надо делать, вот тут есть одна проблемка , дело в том Что понимать ето еще не значит что ты Знаешь как ето зделать или умеешь...

Ребята мой совет состоит вот в чем ... тут некоторые просили мол напишы как ето все делать и тд и тп... Но есть одно НО , дело в том что просто невозможно научится мастерству вождения без практикы так как есть много ньюансов , которые не передаются БУковками на Мониторе...

Короче Теория ето Хорошо , но лучше если вас возьмет и научит етому человек ... Желательно Инструктор... или кто либо другой ...

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Суб, 19 листопада 2005, 15:32

GZero писав:А про правильне сидіння - розкажіть хто знає.
Підходь покажу, розкажу.

Додано через 1 хвилину 40 секунд:
KAVArnuy писав:Короче Теория ето Хорошо , но лучше если вас возьмет и научит етому человек ... Желательно Инструктор... или кто либо другой ...
Підтримую, без інструктора дуже важко самому навчитись так як існує купа нюансів.

GZero

Повідомлення GZero » Суб, 19 листопада 2005, 15:42

Yelik писав:покажу, розкажу
Якщо буде льотна погода - постараюсь приїхати завтра.

A1

Повідомлення A1 » Суб, 19 листопада 2005, 15:54

а тепер питання наступне: про теорію почитати - ясно, а де у Львові є нормальна площадка з вільним круглодобовим доступом, щоб все це можна було попробувати на практиці для себе?

GZero

Повідомлення GZero » Суб, 19 листопада 2005, 15:57

21043 SW
Пропустив. Зараз гляну, дякую.

21043 SW
Ім'я:Юрий
Номер:ВС6666АК
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Суб, 19 листопада 2005, 19:03

KAVArnuy писав:Короче Теория ето Хорошо , но лучше если вас возьмет и научит етому человек ... Желательно Инструктор... или кто либо другой ...
:00085:
Dynamic Sport Latvia

Ksjuhka
Контактна інформація:

Повідомлення Ksjuhka » Суб, 19 листопада 2005, 23:06

Yelik писав:Взагалі можна не мати стажу. Там є кілька курсів: "Для новачків", "Стандартний"(я з нього починав), "Екстремальний"+ ще зимовий і може ще щось не знаю.
Спасибо!!!!! Если не трудно скинь мне в личку адрес и контактный телефон этой школы!!!

T@R@S
Контактна інформація:

Повідомлення T@R@S » Нед, 20 листопада 2005, 00:28

а як виглядає процес навчань в мустангу?
в них колись був сайт мустанг.львів.уа

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Нед, 20 листопада 2005, 02:34

T@R@S
А чого був ?
Він і зараз є:

http://mustang.lviv.ua/

T@R@S
Контактна інформація:

Повідомлення T@R@S » Вів, 22 листопада 2005, 22:15

vovka
був період що сайт не працював:)

FAST
Контактна інформація:

Повідомлення FAST » Сер, 23 листопада 2005, 01:43

А я вже сьогодні натренувався, адриналіну купа!!! Приїхав на роботу один знайомий на Хонді ЦРВ! То я собі на площатці всякі розвороти з ручніком і поліцейські повитворняв, прікольно, на льоді легше виходить і гума з ходовою так не вбивається!!! Супер!
093 655 48 53

RS
Ім'я:Сєрий
Контактна інформація:

Повідомлення RS » Сер, 23 листопада 2005, 07:44

Так-так , площадка Арсену і Ваму вечорами має гарну підморожену шкірочку - красота , але усі люди думають шо я хворий :shock: .

Жульєн
Тюнінг клуб
Ім'я:Юрій Володимирович
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Жульєн » Сер, 23 листопада 2005, 12:58

A1
Можна на стадіоні Україна, вертольотна площатка ( бачив там пару раз школа мустанг тренувалась )
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей