Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Захист мережі ПК
- Dark Wind
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Тарас
- Стать:чоловік
- Номер:не модний
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Dancer, ну наприклад шоб захистити свіч треба принаймі на кожен порт давати по такому розряднику чи шо ти там робиш) + по живлення давати високошвидкісні стабалізатори так як живлення горить часто від перекосів фаз. як в результаті різниця потенціалів на двох свічах між різними по живленню будинками)
то все робиться. але скажем в нашій сітці 10 свічів за рік. а сумма і человеко години, на то шоб всі свічі так замутити є неадекватна.
доречі оптоволоконні свічі горять так само. і як тут розібратися?
то все робиться. але скажем в нашій сітці 10 свічів за рік. а сумма і человеко години, на то шоб всі свічі так замутити є неадекватна.
доречі оптоволоконні свічі горять так само. і як тут розібратися?
Путін [цензура].
- Dark Wind
- Тюнінг клуб
- Контактна інформація:
Re: Захист мережі ПК
Dancer, і ше не завжди власники сіток пускають юзерів до своїх свічів шось там ставити 

Путін [цензура].
Особисто я зразу кабель виймаю. Так найбезпечніше.
- weber
Якщо нормальні свічі провайдер ставить, то вони не горять!Dark Wind писав:Можливо ті плати захистять ваші мережеві плати. але свічам не поможуть, і так без нету будете сидітишучу.
дерзайте
То панятно і непрактично.nwm писав:Особисто я зразу кабель виймаю. Так найбезпечніше.
Зате надійно.weber писав:То панятно і непрактично.
- weber
То що ти пропонує, мені кожного разу бігти додому коли гроза, сидіти вечорами без нету ?nwm писав:Зате надійно.
- Dancer
- Ім'я:Назар
- Номер:5356
- Контактна інформація:
бо це проблеми власниківDark Wind писав:Dancer, і ше не завжди власники сіток пускають юзерів до своїх свічів шось там ставити

0676734495
-
Нічого не помагає!!! Повірте людині яка працює адміном в одній з мереж і не перший рік.
Єдиний і робочий метод - це витягування шнура з розетки 220 V і кабеля чи це з телефонної лінії, або Езернет порта. Хтось скаже що є УПС - обіцяю згорить з компом (житєві факти є). Наявність грозозахисту - є архівні екземпляри які поплавились в кучку пластмаси!
Ніякий грозозахист і сама крута земля Вам не поможе якщо блискавка попадає в Ваш будинок.
Остання гроза яка була минулого тижня з п`ятниці на суботу у м.Новояворівську забрала з собою на другий світ кучу теликів, холодильників, телефонів, модемів, мережевих карток, котлів опалення, комп`ютерів, моніторів і навіть квартиру яка згоріла від попадання блискавки в балкон.
Моя думка, що проблема може критись у гнилих в прямому смислі слова громоотводах які на будинках, а якщо точніше в штирях які закопані в землі. Їх просто немає! І хто буде стягувати заряд? Наше з вами обладнання.
Але що б хто не казав - опта рулить!!! Значно більша стабільність роботи мережі як в повсякденному житті так і під час гроз.
Єдине що дивує!? Що коли блискавка попадає в вишку мобільщиків - вони продовжують працювати! О то живучість. Або скоріш усього правильно органзована земля яка нажаль у наших багатоповерхівках відсутня яка б свою чергу мала б нас захищати.
Пі.Сі. Грози цього року скажені! Такого ще в житті не пам`ятаю. Старожили кажуть - це наслідки індустріалізації і забруднення середовища.
Єдиний і робочий метод - це витягування шнура з розетки 220 V і кабеля чи це з телефонної лінії, або Езернет порта. Хтось скаже що є УПС - обіцяю згорить з компом (житєві факти є). Наявність грозозахисту - є архівні екземпляри які поплавились в кучку пластмаси!
Ніякий грозозахист і сама крута земля Вам не поможе якщо блискавка попадає в Ваш будинок.
Остання гроза яка була минулого тижня з п`ятниці на суботу у м.Новояворівську забрала з собою на другий світ кучу теликів, холодильників, телефонів, модемів, мережевих карток, котлів опалення, комп`ютерів, моніторів і навіть квартиру яка згоріла від попадання блискавки в балкон.

Моя думка, що проблема може критись у гнилих в прямому смислі слова громоотводах які на будинках, а якщо точніше в штирях які закопані в землі. Їх просто немає! І хто буде стягувати заряд? Наше з вами обладнання.
І хороша земля! Бо без неї - це все марно. Працює тільки при слабих грозах.weber писав:2. Самому спаяти грозозахист, треба стабілітрон кажись для цього + фізика умного.
Горять і ще і як! І за штуку баксів вилітають за милу душу.weber писав:Якщо нормальні свічі провайдер ставить, то вони не горять!
Самий робочий метод!nwm писав:Особисто я зразу кабель виймаю. Так найбезпечніше.
Горять по порту ЕзернетDark Wind писав:доречі оптоволоконні свічі горять так само.

Але що б хто не казав - опта рулить!!! Значно більша стабільність роботи мережі як в повсякденному житті так і під час гроз.

Єдине що дивує!? Що коли блискавка попадає в вишку мобільщиків - вони продовжують працювати! О то живучість. Або скоріш усього правильно органзована земля яка нажаль у наших багатоповерхівках відсутня яка б свою чергу мала б нас захищати.
Пі.Сі. Грози цього року скажені! Такого ще в житті не пам`ятаю. Старожили кажуть - це наслідки індустріалізації і забруднення середовища.

- Dark Wind
- Тюнінг клуб
- Контактна інформація:
в них обладнання біля 30 000 дол мінімум, там такий захист шо піпец)Nick_ писав:Єдине що дивує!? Що коли блискавка попадає в вишку мобільщиків - вони продовжують працювати! О то живучість. Або скоріш усього правильно органзована земля яка нажаль у наших багатоповерхівках відсутня яка б свою чергу мала б нас захищати
Путін [цензура].
- C#@O$
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Ігорко
- Контактна інформація:
будем виймати шнурок 

- @ndrik
- Ім'я:andrik
я тепер як блискає теж виймаю з резетки!!!! 2 роки тому як блискавка шарахнула так і настав капєц рідкокристальному монітору, прінтеру,модеуму а та штука де сходяться вилки від ПК [цензура]--р сплавелась, пішов в майстерню а там гоаорять треба виймати коли блискає!
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Кароче, тему навіть не перечитував, бо вже багато років маю власну мережу, 6 будинків і декілька десятків комп’ютерів, скажу вам так, купляйте дешеві світчі (тільки на 9Вольт БЖ бажано) і мережевки і міняйте їх, ніякі грозозахисти а тим більше заземлення вас не спасуть можливо процент і буде меншим але то того не вартує, швидкість впаде, плюс ціна самого грозозахисту, а на кожний порт?
От вам приклад, недавно в 500м в 9 поверховий будинок, де у мене немає кабелю обнула блискавка, аж іскри полетіли з даху, в результаті, згоріло 3 свіча, 3 мережевки, блок живлення в серваку і модем. Це все високочастотна техніка, воно горить як від статики, так і від наводок, а якби ви знали, скільки в сніжну або суху вітренну погоду, збирається статики на кабелях, мене раз так торкнуло літом, що аж в очах потемніло, а ви кажете грозозахити, плати, до сраки то все, прикро, але факт, навіть оптика вас не спасе 100%, бо якщо хороше електромагнітне поле буде біля пристрою, то хана
P.S. Не вздумайте землити кабель, траверсу або екран, з одної сторони, отримаєте нефігому антену, а якщо з двух сторін, ризикуєте отримати велику різницю потенціалів і без грозхи, снігу і піску вбити обладнання компи і себе навіть
От вам приклад, недавно в 500м в 9 поверховий будинок, де у мене немає кабелю обнула блискавка, аж іскри полетіли з даху, в результаті, згоріло 3 свіча, 3 мережевки, блок живлення в серваку і модем. Це все високочастотна техніка, воно горить як від статики, так і від наводок, а якби ви знали, скільки в сніжну або суху вітренну погоду, збирається статики на кабелях, мене раз так торкнуло літом, що аж в очах потемніло, а ви кажете грозозахити, плати, до сраки то все, прикро, але факт, навіть оптика вас не спасе 100%, бо якщо хороше електромагнітне поле буде біля пристрою, то хана

P.S. Не вздумайте землити кабель, траверсу або екран, з одної сторони, отримаєте нефігому антену, а якщо з двух сторін, ризикуєте отримати велику різницю потенціалів і без грозхи, снігу і піску вбити обладнання компи і себе навіть

Ford?
- Dancer
- Контактна інформація:
Як же грозозахисти спасають мобільні вишки, якщо нічого не допомагає? :)
Думаю - просто хороша земля (в будинках вона мабуть давно відгнила). Ну і схеми захисту (на вході базової станції стоять розрядники розміром з кулак).
Думаю - просто хороша земля (в будинках вона мабуть давно відгнила). Ну і схеми захисту (на вході базової станції стоять розрядники розміром з кулак).
0676734495
-
От і я цієї ж притримуюсь думки! Цікаво хто ж має дивитись за тими гниляками? Бо насправді мобільщики живучі - виживають при прямому попаданні блискавки. Скільки раз таке спостерігав...Dancer писав:Думаю - просто хороша земля (в будинках вона мабуть давно відгнила). Ну і схеми захисту (на вході базової станції стоять розрядники розміром з кулак).
- Fobos
- Рятівник форуму
- Контактна інформація:
У мене товариш, працює в одній ГСМ мережі, обслуговує БС і не раз після грози він міняє радіорелейки. А я нікого не переокную, даю пораду, хочеш просто свіч поміняти, сиди собі і по можливості витягуй кабель, а як хочеш, щою згоріло все вщент з вогнем то роби собі заземлення, блискавка попаде саме туди. Ще раз кажу, вмирає не від прямого попадання а від електро-магнітних хвиль "наводки", у GSM обладнання є екрани які часткого спасають від наслідків.
Ford?
- Dancer
- Контактна інформація:
За 2 роки моєї роботи в Білайні жодної заміни релейки через грозу не було. Це в якому операторі таке лажове обладання?Fobos писав:товариш, працює в одній ГСМ мережі, обслуговує БС і не раз після грози він міняє радіорелейки

це порада з розряду "ставте перемички, запобіжники все одно не помагають"Fobos писав:даю пораду, хочеш просто свіч поміняти, сиди собі і по можливості витягуй кабель, а як хочеш, щою згоріло все вщент з вогнем то роби собі заземлення, блискавка попаде саме туди

наводки прекрасно фільтруються грозозахисними схемами. "Учите матчасть"Fobos писав:вмирає не від прямого попадання а від електро-магнітних хвиль "наводки"

0676734495
- ko3a4ok
- Ім'я:Максим
- Контактна інформація:
для початку хочаб заземліть комп, кіньте провід на батарею вже краще буде, а по суті купляйте хороші упси не такі, як Mustek, a APC і буде у вас щастя :)
BMW - це мій стиль життя......... http://bmwcars.pp.ua/
- Fobos
- Рятівник форуму
- Контактна інформація:
ko3a4ok, АРС не живе быльше чим 1.5 року, я мав на балансі більше сотні куплених в різних фірмах і різні роки. А от у мене вдома стоїть АРС ще 90х років з рідною батареею, ото класс! А на батарею заземляти категорично заборонено!!!
Ford?
- ko3a4ok
- Ім'я:Максим
- Контактна інформація:
а чьому? тоді де заземлення брати?Fobos писав:на батарею заземляти категорично заборонено!!!
BMW - це мій стиль життя......... http://bmwcars.pp.ua/
- weber
Так, а чому?Fobos писав:А на батарею заземляти категорично заборонено!!!

Зі щитка в коридорі вести заземлення.ko3a4ok писав:тоді де заземлення брати?
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей