Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Історії з ДАЇвцями...
- Buts
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
pikach00, з приводу зеленої дошки пригадав історію.
перед перехрестям стрийська-наукова стою в правому ряді, а мені мерседес сигналить, чого це я не їду направо на червоне світло.
Довго чувак сигналив, почали сигналити всі ще з лівого ряду йому, повідкривали вікна і пояснювали йому ПДР. Я не переймався, не хотів псувати настрій на дорогу.
перед перехрестям стрийська-наукова стою в правому ряді, а мені мерседес сигналить, чого це я не їду направо на червоне світло.
Довго чувак сигналив, почали сигналити всі ще з лівого ряду йому, повідкривали вікна і пояснювали йому ПДР. Я не переймався, не хотів псувати настрій на дорогу.
- Igor_Lviv
- Ім'я:Igor
- Стать:чоловік
Re: Історії з ДАЇвцями...
Господи, Боже ти мій...Buts писав:з приводу зеленої дошки пригадав історію.
Які ж ми всі розумні! Жаль тільки, що правил не знаємо!

Зате всіх вчимо їздити, паркуватися тощо!

8.7.3. Сигнали світлофора мають такі значення:
е) червоний сигнал, у тому числі миготливий, або два червоних миготливих сигнали забороняють рух. Стрілка зеленого кольору на табличці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора з вертикальним розташуванням сигналів, дозволяє рух у зазначеному напрямку при увімкненому червоному сигналі світлофора за умови надання переваги в русі іншим його учасникам;
Так що, мабуть, то тобі сигналили і намагались ПДР навчити, але добре, що ти не переймався! Нехай чекають! Куди спішити? І взагалі, що там ті світлофори, знаки, інші водії!..Buts писав:почали сигналити всі ще з лівого ряду йому, повідкривали вікна і пояснювали йому ПДР. Я не переймався, не хотів псувати настрій на дорогу.
А якщо таки зберешся ПДР почитати, то знайдеш ще пункт, де написано, що при наявності зеленої стрілки і будучи у відповідній смузі ти просто зобов'язаний рухатись у напрямку стрілки і не закривати дорогу іншим.
Таке враження, що у нас у кожного водія свої, особисто придумані Правила Руху.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
таке враження що ти пишеш аби щось написати.. можна ж подумати спочатку..Igor_Lviv писав:Таке враження, що у нас у кожного водія свої, особисто придумані Правила Руху.
там можна з правої полоси їхати прямо а не тільки направо! зелена стрілка то рекомендація. тому він нормально стояв і чекав. все по правилах.
- Igor_Lviv
От і я про це! У кожного водія - свої правила!vovka писав:таке враження що ти пишеш аби щось написати.. можна ж подумати спочатку..
там можна з правої полоси їхати прямо а не тільки направо! зелена стрілка то рекомендація. тому він нормально стояв і чекав. все по правилах.

З яких пір сигнали світлофора мають рекомендаційний характер???

Таких нісенітниць я просто ще не чув!!! Навіть уявити не міг!
Що таке світлофор ти в курсі??? Це не тільки різнокольорові лампочки!
Табличка і є одним з елементів світлофора! А далі, в тих же "моїх" ПДР:8.7. Світлофори (додаток 3) призначені для регулювання руху транспортних засобів і пішоходів, мають світлові сигнали зеленого, жовтого, червоного і біло-місячного кольорів, які розташовані вертикально чи горизонтально. Сигнали світлофора можуть бути з нанесеною суцільною чи контурною стрілкою (стрілками), із силуетом пішохода, X-подібні. На рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів може встановлюватися табличка білого кольору із нанесеною на ній стрілкою зеленого кольору
Правила хтось колись читав?16.10. На перехресті, де рух регулюється світлофором з додатковою секцією, водій, який перебуває на смузі, з якої робиться поворот, повинен продовжувати рух у напрямку, що вказує стрілка, ввімкнута в додатковій секції, якщо його зупинка на заборонний сигнал світлофора створить перешкоди транспортним засобам, що рухаються за ним по тій само смузі.

- Igor_Lviv
Про всяк випадок, якщо таки будуть бажаючі дізнатись щось нове:
http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 6-2001-%EF
http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 6-2001-%EF
- Maniak716
- Ім'я:Петро
- Дякував (ла): 1 раз
Ігор, не кипятись - мова не про додаткову секцію світлофора, а про табличку яка рекомендує/дозволяє поворот у вказаному напрямку при червоному сигналі світлофора, тобто мова про маленький кусок залізної таблички а не лампочки і всяке таке
- Maniak716
- Ім'я:Петро
- Дякував (ла): 1 раз
раніше ще біля тих "табличок" стояли інші з написом "увага експеремент"
- Igor_Lviv
Авжеж. Поки експеримент не закінчився і їх офіційно не додали до світлофору та ПДР.Maniak716 писав:раніше ще біля тих "табличок" стояли інші з написом "увага експеремент"
- Denja
- Тюнінг клуб
- Подякували: 3 рази
- Контактна інформація:
Igor_Lviv, Ну тут ви трохи неправі. Buts, не був зобовязаний повертати вправо. Так, створив перешкоду іншим, міг і в лівій смузі почекати, але таки незобовязаний.
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...
- Igor_Lviv
Чому? Табличка на світлофорі - це і є світлофор! (Див. цитату з ПДР про світлофор).Denja писав:Igor_Lviv, Ну тут ви трохи неправі. Buts, не був зобовязаний повертати вправо. Так, створив перешкоду іншим, міг і в лівій смузі почекати, але таки незобовязаний.
Тобто, в новій редакції вона і є, вже без експерименту, дозволом (вимогою) рухатись вправо, пропустивши при цьому інші машини та пішоходів.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Igor_Lviv, читай ще раз свої ПДД.. уважно 
пункт 8.7.3
підпункт "Е"
мова не йде про додаткову секцію світлофора!
з цитат незрозуміло звідки ти взяв що табличка це частина світлофора. секція - частина. табличка - ніпанятно

пункт 8.7.3
підпункт "Е"
Де тут йдеться про те що вона щось "зобов'язує" ? якщо мені потрібно їхати прямо і розмітка відповідна є і відповідні знаки які дозволяють рух прямо з правого ряду, я теж повинен повертати обовязково направо ?Стрілка зеленого кольору на табличці, встановленій на рівні
червоного сигналу світлофора з вертикальним розташуванням
сигналів, дозволяє рух у зазначеному напрямку при увімкненому
червоному сигналі світлофора з крайньої правої (лівої) смуги руху
за умови надання переваги в русі іншим його учасникам; { Підпункт
"е" пункту 8.7.3 пункту 8.7 доповнено абзацом згідно з Постановою
КМ N 876 ( 876-2008-п ) від 01.10.2008; із змінами, внесеними
згідно з Постановою КМ N 124 ( 124-2009-п ) від 11.02.2009 }

мова не йде про додаткову секцію світлофора!
з цитат незрозуміло звідки ти взяв що табличка це частина світлофора. секція - частина. табличка - ніпанятно

- Жульєн
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Юрій Володимирович
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
Владик тут правий. Зелена табличка дає право рухатись на червоне світло в право(вліво) надавши перевагу в русі і нівякому випадку НЕ Є ОБОВЯЗКОМ водія!
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
Вовка правий ! Зелена стрілка не зобов"язує водія повертати направо(наліво) якщо йому треба прямо (і рух прямо не заборонений) . Звісно . як кажуть є дух і буква закону - міг би і не ставати і крайній правій , але є ситуації - і у Львові їх дофіга , особливо в години пік . що інакше не получиться ...можливо мені на наст. перехресті треба направо(наліво), а при інтенсивному русі не перестроїшся нікого не підрізавши .... Так що водій мерса міг собі сигналити до повної розрядки акума :)
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
-
- Ім'я:Василь
Якщо з точки зору ПДР то Buts повністю правий. На цьому перехресті з правої полоси можна рухатися як прямо так і направо. Але в таких місцях(наприклад якщо їхати по Стрийській від автостанції) принято водіями для зручності ставати не в три ряди:Buts писав:pikach00, з приводу зеленої дошки пригадав історію.
лівий - наліво або прямо(хоча там переважно їдуть тільки ті що повертають наліво),
середній - прямо,
правий - прямо або направо
А в чотири : (хто там їздив вранці той знає)
лівий - наліво,
два середні - прямо,
правий - направо.
Тобто той хто їде в правому ряді стає трохи лівіше щоб справа ще було місце для проїзду машини яка повертає направо. Хоча це є порушення ПДР але це допомагає швидше проїзжати перехрестя.
Тому водій мерседеса і сигналив він напевно привик що там завжди можна без проблем повернути направо. Можна було б і пропустити його, але вимагати цього водій мерседеса не мав права.
Одного разу бачив таку ж саму ситуацію але на місці Buts їхав дідусь(може і не львівський) на трійці. Йому так само почали сигналити. Видно було що він злякався, дивився по сторонам і не міг зрозуміти чого йому сигналять. А потім хоча йому і треба було їхати прямо він все ж таки поїхав направо, щоб пропустити тих що сигналили. Мені його аж трохи шкода стало.
- Igor_Lviv
vovka, Жульєн, Liuskywalker,
Ок. Давайте по іншому.
Я навів кілька витягів з ПДР де написано:
1. Стрілка є елементом світлофору. (п.8.7).
2. Стрілка дозволяє рух в цьому напрямку на червоне (п.8.7.3. "е").
3. Стрілка зобов'язує рухатись з цієї смуги у вказаному напрямку, якщо ти заважаєш іншим учасникам (п.16.10)
Цитати ще раз не даю - є вище. Для об'єктивності суперечки, пропоную надати не власні думки з цього приводу, а аналогічні цитати з ПДР.
Наприклад, про те, що стрілка є рекомендацією, як тут хтось писав, чи не обов'язковою до виконання. Просто, дайте конкретні цитати.
Що до розмітки, згоден, вона мала б бути. Проте, її відсутність не заважає ДАІшникам штрафувати по повній, трохи далі на Стрийській, якщо людина з лівої смуги поїхала прямо, навіть нікому не заважаючи.
Не заважає, там же на Стрийській, за ДПІ автомобілям вистроюватись в лівий ряд для повороту на Сахарова, а з правого - рухатись по Стрийській. І т.д., і т.п. Різниця лише в тому, що на Науковій стрілка на табличці, а на старих світлофорах - з лампочкою.
Проте, як я вже писав, у новій редакції Правил (див. п.8.7) вже нема різниці між цими стрілками. І та, і та є елементом світлофору, і та, і та є обов'язковою для виконання.
Історично так склалось, що, на жаль, мало хто з водіїв знає та читає ПДР. Тим більше, з новими змінами, хоча їм вже більш ніж пів року. Не кажучи про те, щоб їх проаналізувати. Дякувати Богу, що ДАІшники, в більшості своїй їх також не знають. Просто, придумують на чому сьогодні накосити бабла і їм цього вистарчає.
А законослухняний водій, однозначно, мав у цій ситуації їхати направо. Не дуже законослухняний, до яких я відношу і себе, мав би, як писав vasylms, або спробувати втікти максимально лівіше і притиснутись до іншої машини, або трішки проїхати вперед і також вліво.
Поведінки, типу "я в дупі маю тебе і будеш стояти, бо я стою"... ну просто не хочеться коментувати, бо це і є наша славна "культура" водіїв, з якою ми всі ніби намагаємось боротись.
Ок. Давайте по іншому.
Я навів кілька витягів з ПДР де написано:
1. Стрілка є елементом світлофору. (п.8.7).
2. Стрілка дозволяє рух в цьому напрямку на червоне (п.8.7.3. "е").
3. Стрілка зобов'язує рухатись з цієї смуги у вказаному напрямку, якщо ти заважаєш іншим учасникам (п.16.10)
Цитати ще раз не даю - є вище. Для об'єктивності суперечки, пропоную надати не власні думки з цього приводу, а аналогічні цитати з ПДР.
Наприклад, про те, що стрілка є рекомендацією, як тут хтось писав, чи не обов'язковою до виконання. Просто, дайте конкретні цитати.
Що до розмітки, згоден, вона мала б бути. Проте, її відсутність не заважає ДАІшникам штрафувати по повній, трохи далі на Стрийській, якщо людина з лівої смуги поїхала прямо, навіть нікому не заважаючи.
Не заважає, там же на Стрийській, за ДПІ автомобілям вистроюватись в лівий ряд для повороту на Сахарова, а з правого - рухатись по Стрийській. І т.д., і т.п. Різниця лише в тому, що на Науковій стрілка на табличці, а на старих світлофорах - з лампочкою.
Проте, як я вже писав, у новій редакції Правил (див. п.8.7) вже нема різниці між цими стрілками. І та, і та є елементом світлофору, і та, і та є обов'язковою для виконання.
Історично так склалось, що, на жаль, мало хто з водіїв знає та читає ПДР. Тим більше, з новими змінами, хоча їм вже більш ніж пів року. Не кажучи про те, щоб їх проаналізувати. Дякувати Богу, що ДАІшники, в більшості своїй їх також не знають. Просто, придумують на чому сьогодні накосити бабла і їм цього вистарчає.
А законослухняний водій, однозначно, мав у цій ситуації їхати направо. Не дуже законослухняний, до яких я відношу і себе, мав би, як писав vasylms, або спробувати втікти максимально лівіше і притиснутись до іншої машини, або трішки проїхати вперед і також вліво.
Поведінки, типу "я в дупі маю тебе і будеш стояти, бо я стою"... ну просто не хочеться коментувати, бо це і є наша славна "культура" водіїв, з якою ми всі ніби намагаємось боротись.
- Жульєн
- Тюнінг клуб
- Контактна інформація:
Та які цитати???Науково-практичний коментар глянь, до ПДР має бути. Що ПРЯМО не заборонено - те ДОЗВОЛЕНО!
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))
- Igor_Lviv
Такі, як я давав. З конкретними пунктами та посиланнями.Жульєн писав:Та які цитати???Науково-практичний коментар глянь, до ПДР має бути. Що ПРЯМО не заборонено - те ДОЗВОЛЕНО!
Пора на другій сторінці вже переходити до конкретики та аргументів. Без "на мою думку", "глянь там", "глянь те" і т.п.
- Жульєн
- Тюнінг клуб
- Контактна інформація:
Ну раз така жара, поїхали....
Постановою Кабінету Міністрів України № 124 (124-2009-п) від 11.02.2009 були в несені зміни до Постанови Кабінету Міністрів України "Про правила дорожнього руху", зокрема, згадані вище Igor_Lviv пункти 8.7 та пункт 8.7.3."е" було доповненно. Пункт 16.9 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 124 (124-2009-п ) від 11.02.2009), в свою чергу п.16.10 жодних змін не зазнавав.
Так от до чого я веду:
Постановою Кабінету Міністрів України № 124 (124-2009-п) від 11.02.2009 були в несені зміни до Постанови Кабінету Міністрів України "Про правила дорожнього руху", зокрема, згадані вище Igor_Lviv пункти 8.7 та пункт 8.7.3."е" було доповненно. Пункт 16.9 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 124 (124-2009-п ) від 11.02.2009), в свою чергу п.16.10 жодних змін не зазнавав.
Де це зазначенно??Igor_Lviv писав:1. Стрілка є елементом світлофору. (п.8.7).
Чиї слова??Igor_Lviv писав:Пора на другій сторінці вже переходити до конкретики та аргументів. Без "на мою думку", "глянь там", "глянь те" і т.п.
Так от до чого я веду:
Прошу ознайомитись з Додатком 3 до ПДР. Чи десь намальовано там "Стрілка зеленого кольору на табличці"? ні? Отже, "Стрілка зеленого кольору на табличці" не є світлофором, не є його елементом.8.7. Світлофори (додаток 3) призначені для регулювання руху транспортних засобів і пішоходів, мають світлові сигнали зеленого, жовтого, червоного і біло-місячного кольорів, які розташовані вертикально чи горизонтально. Сигнали світлофора можуть бути з нанесеною суцільною чи контурною стрілкою (стрілками), із силуетом пішохода, X-подібні.
Ну і до чого це? Там же ж чорним по-білому написано:Igor_Lviv писав:3. Стрілка зобов'язує рухатись з цієї смуги у вказаному напрямку, якщо ти заважаєш іншим учасникам (п.16.10)
Необхіно відрізняти "Додаткову секцію світлофора" і "Стрілкою зеленого кольору на табличці". Прочитавши даний пункт і елементарно подумавши, що "Стрілку зеленого кольору на табличці" - як ввімкнути можна?? Вімкнути можна лише "Додаткову секцію світлофора""16.10. На перехресті, де рух регулюється світлофором з додатковою секцією, водій, який перебуває на смузі, з якої робиться поворот, повинен продовжувати рух у напрямку, що вказує стрілка, ввімкнута в додатковій секції, якщо його зупинка на заборонний сигнал світлофора створить перешкоди транспортним засобам, що рухаються за ним по тій самій смузі."
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Igor_Lviv, Дядя, чого ви сперечаєтесь, бачу Ви звикли з працівниками ДПС і в судах сперечатись, то вибачте, деколи треба неправоту свою признати, ну це так, ліричний відступ. Стосовно даного перехрестя, про стрілку не згадуєм взагалі, а тепер, берем до уваги пріоритети, спочатку іде розмітка, потім знак, світлофор і регулювальник, так от скажіть мені, чи є там відповідна розмітка про те, що в правому ряду дозволений тільки рух направо, чи є там відповідний знак, чи там є додаткова секція чи там регулювальник? Покажіть мені, документ, де стрілка, зобов’язує правий поворот з правої полоси?
Ford?
- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
брєд... про тимчасові знаки чув? що простіше зробити, поставити знак чи перемалювати розмітку? ясно що знак, значить у знака більший пріоритетFobos писав:спочатку іде розмітка, потім знак
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей