Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Виродки на дорозі
- ugine31
- Ім'я:Євген
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
may, тобто якби опель вирішив повернути раптом наліво з правого положення і я його випадково гепнув, то я був би винний?))
По тій ситуації на драйві.
Там чорним по білому написано, що розмітки нема
По тій ситуації на драйві.
- may
- Ім'я:Ihor
- Номер:7044
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 4 рази
Re: Виродки на дорозі
Та не треба плутати тепле з м’яким. Ніде не написано, що той хто праворуч завжди має перевагу.ugine31 писав:may, тобто якби опель вирішив повернути раптом наліво з правого положення і я його випадково гепнув, то я був би винний?))
Не будеш ти винний. Був би винний він у порушенні п.п.10.1, 10.4. Це різні ситуації!
Це не означає, що не можна визначити межі смуг!По тій ситуації на драйві.
ГИБДДшники рулеткою точно намалюють.

P.S.
бо я, наприклад, не розумію як його залошити...may писав: А тепер назви пункт Правил на підставі якого Опель мав дати тобі дорогу?
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!
- MAECTP0
- Ім'я:Василь
- Дякував (ла): 29 рази
- Подякували: 7 рази
- Контактна інформація:
may писав:
Іще разmay писав:Поки що(!) взаємостосунки рядів в межах однієї смуги не обумовлені, тому діє10.11. У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку.
may писав: Та не треба плутати тепле з м’яким. Ніде не написано, що той хто праворуч завжди має перевагу.
"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox
- Vasiliyyy
- Дякував (ла): 276 рази
- Подякували: 91 рази
may, bossiara, є запитання: ви завжди у таких ситуаціях (Пасічна в сторону Холма слави, Городоцька біля Мотозаводу, в сторону центру, там де зараз ремонт роблять і т.д.) зупиняєтеся і пропускаєте всіх тих, хто вклинюється справа?
-
- Ім'я:Андрій
- Номер:-------
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 43 рази
- Контактна інформація:
Там намальовані полоси на дорозі, а це вже зовсім інша справа.Vasiliyyy писав: зупиняєтеся і пропускаєте всіх тих, хто вклинюється справа?
- xxfOxx
- Ім'я:fOx
MAECTP0 писав: xxfOxx написав:
Різницю ти таки не знаєш між тими смугами, я правий?
Ти бачиш: перед міткою ugine31, є примикання другорядної???

То ти різницю знаєш чи ні? Тільки знов питанням не відповідай.
- xxfOxx
я про то, що автор щоб не пропустити опеля і не створити ДТП їде впритик до лінії, а потім двома смугами, не рядами, а смугами руху, з смугою розмітки між колісmay писав: А от тут починається плутанина у водіїв з смугами/рядами/полосами.
Смуга там одна, рухатись у два ряди не заборонено, поки що (хоча такі наміри є).
Трабл наших ПДР у тому, що маневрування/перестроювання/випередження прописані тільки для смуг, а не смуг (рядів), що було би правильним (такі наміри теж є).

- MAECTP0
- Дякував (ла): 29 рази
- Подякували: 7 рази
- Контактна інформація:
Смуга розгону зливається з основною, що й маємо на відео і на мапі... їзла по ній пункт 10.8.xxfOxx писав: якою міткою??? там вибрано тільки дорогу, хз хто і де там їде і чи то взагалі та дорога, що на відео, де там мітки? Антон вже вище питав, єслі що.
То ти різницю знаєш чи ні? Тільки знов питанням не відповідай.
Мітка то ось, для сліпих обсє
Тепер подивись те місце не в режимі мапа а в ландшафт. Побачиш що після примикання справ смуга звужується
"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox
- may
xxfOxx писав:з смугою розмітки між коліс

рух по зустрічній - то вже окреме питання.
Ось може суддівською мовою буде зрозуміло
Справа № 279/3780/14-п
П О С Т А Н О В А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
25 червня 2014 року
...
Зі схеми місця дорожньо-транспортної пригоди слідує, що автомобілі рухались в одному напрямку. З даної схеми слідує, що дорога має двосторонній рух, по одній смузі для руху в кожному напрямку. ... в одному напрямку можуть рухатись два автомобіля. Згідно вихідних даних, які відображені в даній схемі водій автомобіля "Volkswagen Transporter " повинен був надати дорогу автомобілю "Меrcеdеs-Bens Sprinter 411", який рухався в попутному напрямку праворуч.
Таким чином, вирішення питання щодо вини ОСОБА_1 в даному випадку може бути вирішено на підставі аналізу правових норм, що не потребує спеціальних познань у галузі автотехніки.
Обставини, що пом'якшують або обтяжують відповідальність відсутні. Правопорушник раніше до адміністративної відповідальності не притягувався.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст.16, 124, 221, 283-284, 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -
П О С Т А Н О В И В :
Визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП та застосувати відносно нього адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 340 ( триста сорок) гривень.
Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в розмірі 36 гривень 54 копійки.
- Vasiliyyy
Там трохи інша ситуація, і я не зовсім її розумію:
Витяг з постанови апеляційного суду у цій же справі:
Витяг з постанови апеляційного суду у цій же справі:
В апеляційній скарзі ОСОБА_1 оскаржує зазначену постанову суду першої інстанції, просить її скасувати а провадження по справі закрити в звязку з відсутністю в його діях ознак адміністративного правопорушення. Вказує на те, що 13.05.2014 він керуючи своїм автомобілем, марки «Volkswagen Transporter» рухався по вул. Жовтневій в м. Коростені. При цьому напрямку руху не міняв, вибоїн на проїжджій частині не було, у водіїв, які їхали позаду нього була можливість зробити його обгін, як з правої так і з лівої сторони. Коли він зрівнявся з перехрестям по вул. Горького в м. Коростені, то відчув, що автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter 411», який його випереджав праворуч, своїм кузовом зачепив його автомобіль пошкодивши дзеркало заднього виду та праве крило автомобіля. За вказаних обставин вважає, що його вина у даному ДТП відсутня.
.... .................
З письмових пояснень водія автомобіля «Mercedes-Benz Sprinter 411» ОСОБА_3 вбачається, що він 13.05.2014 рухався на своєму автомобілі по вул. Жовтневій в м. Житомирі по крайній правій смузі зі швидкістю приблизно 50 км./год. В той же час автомобіль, марки «Volkswagen Transporter», який рухався в попутному напрямку ліворуч почав змінювати рух внаслідок чого автомобілі зіткнулися.
Підтвердженням правдивості зазначених пояснень водія ОСОБА_3 є надані у судовому засіданні ОСОБА_1 фотокарток з відповідним зображенням дорожньої обстановки де сталася дана пригода.
Згідно фотокарток вбачається, що даний відрізок дороги не є прямим, змінює напрямок в ліву сторону, що в свою чергу вимагає від водіїв, які рухаються в попутному напрямку, відповідної зміни в траєкторії руху транспортних засобів. За вказаних обставин водії автомобілів повинні керуватися вимогами п.10.11 ПДР України, згідно яких: « У разі коли траєкторія руху транспортних засобів перетинається, а черговість проїзду обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку». В даному випадку саме недотримання водієм ОСОБА_1 зазначених вимог Правил, який у судовому засіданні визнав, що напрямку руху свого автомобіля не змінював, їхав прямо, і призвело до виникнення дорожньо-транспортної пригоди.
- xxfOxx
для криворуких - відкрив ссилку автора, ніяких міток там нема, скріншот браузера вище, тому свою "розумні" коментарі запхай собі куди подалі.MAECTP0 писав: Мітка то ось, для сліпих обсє
не знаєш? тоді чого так часто використовуєш ? На відео жодної смуги для розгону небачив, бачу їзду в 1 смузі двома рядами, ніякої розмітки чи чого небудь схожого для смуги розгону нема.MAECTP0 писав: То ти різницю знаєш чи ні? Тільки знов питанням не відповідай.
Спочатку скажи, чи знаєш, що то таке ота смуга розгону, бо 4 рази питаю, а відповіді немаMAECTP0 писав: Смуга розгону зливається з основною, що й маємо на відео і на мапі... їзла по ній пункт 10.8.
- topper
- Ім'я:Остап
- Номер:0000
- Дякував (ла): 175 рази
- Подякували: 20 рази
ага і селфі не забудуть зробити)bossjara писав: відео і дані Топера передав в ПП м. Львів, казали розберутьсяі

Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш 

-
- Ім'я:Андрій
- Номер:-------
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 43 рази
- Контактна інформація:
Смішний жарт.topper писав: bossjara написав:
відео і дані Топера передав в ПП м. Львів, казали розберутьсяі
- Vasiliyyy
Мож то не жарт: обговорювалося ж тут, що на порушників тре "сообщати" куди слід ))))andrewdor писав: Смішний жарт.
- may
Ситуація, в принципі, ТА САМА. Що не розумієш?Vasiliyyy писав: Там трохи інша ситуація, і я не зовсім її розумію
Дві автівки в одній смузі притерлися. Того що був ліворуч визнали винним у ДТП по 10.11.
І
Апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишити без задоволення.
Так на відео нема доказів хто порушник!Vasiliyyy писав: на порушників тре "сообщати" куди слід ))))

- Vasiliyyy
Там був якийсь поворот наліво. І неясно, чи смуга була одна чи дві. І той лівий поїхав прямо, а правий хотів вліво їхати - от і поїхав - в лівого))) тут треба бачити їхню схему, щоб проводити паралелі з нашою ситуацією.may писав: Ситуація, в принципі, ТА САМА. Що не розумієш?
Дві автівки в одній смузі притерлися. Того що був ліворуч визнали винним у ДТП по 10.11.
- topper
- Ім'я:Остап
- Номер:0000
- Дякував (ла): 175 рази
- Подякували: 20 рази
Сядуть всі )) І ті хто здають - тоже)Vasiliyyy писав: Мож то не жарт: обговорювалося ж тут, що на порушників тре "сообщати" куди слід ))))
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш 

- may
Чому неясно?Vasiliyyy писав: І неясно, чи смуга була одна чи дві
дорога має двосторонній рух, по одній смузі для руху в кожному напрямку.
іще можеш і в натурі подивитись.xxfOxx писав: На відео жодної смуги для розгону небачив
Отака там перехідно-швидкісна смуга, яка по ширині має бути рівна смузі руху

- ugine31
- Ім'я:Євген
- Контактна інформація:
may писав: бо я, наприклад, не розумію як його залошити...
якщо я їду прямо і не змінюю напрямок руху (їду орієнтуючись по осьовій лінії, саме вона є ориєнтиром напрямку руху), а він до мене тулиться справа, то логічно що змінює напрямок руху він.10.1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
я не знаю як вам ще пояснити))
- may
Та дуже просто. На питання дай відповідь.ugine31 писав: я не знаю як вам ще пояснити
Для початку:
1. Який напрямок руху на який змінює Опель?
2. Він тобі створив перешкоду для руху?
3. Він тобі створив небезпеку для руху?
4. п.10.1 вимагає від нього дати тобі дорогу?
5. Який маневр він здійснює?
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей