Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Хто як економить бензин?

чи економите ви пальне?

так
94
29%
не задумувався, все в міру
93
29%
в мене і так мало бере
32
10%
витискаю шо може пофіг на розхід
48
15%
не їзджу на машині бо дорого
21
7%
я в хороших стосунка з дочкою нафтомагната ))
34
11%

Всього голосів: 322

kym
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Хто як економить бензин?

Повідомлення kym » Сер, 07 липня 2010, 00:00

[quote="Denja"kym, трошки тобі досвіду бракує з Вовкою спорити, але то тимчасово :D Якшо хош поспорити, то можу по лямбді такі суміші показати на своїй машині, шо зависнеш :D Трошки колупався по настройці машин, чи теоретично? Якшо на практиці шось робив, було би цікаво вживу поспілкуватись.[/quote]
Я ще і не сперечався ...я просто дав інформацію. В тому всьому мене одно зацікавило ...як ви дивитесь інформацію по лямбді- що можете суміш показати на тих машинах що у вас в профілі. Є тільки декілька методів як можна показники лямбди зняти... газоаналізатором (є в ДАЇ МРЕО і ще на двох чи трьох СТО- дорога штука) копютером, якщо машина з контроллером і є програма яка читає контроллер машини ( якщо контроллер не читається то нічого не побачиш) мультимером або осцилографом, якщо мати алгоритм переводу вольтів, які видає лямбда в показники коефіцієнту... на жаль сам алгоритм комерційна таємниця автовиробників і по вольтах можна тільки приблизно сказати чи суміш збагачена чи збіднена. Цікаво як ви дивитесь суміш...?
В настройках не тільки колупався а і строю їх причому найтрудніші варіанти механічні інжектори...

Denzzzil
Ім'я:Денис
Стать:чоловік
Номер:7739
Контактна інформація:

Повідомлення Denzzzil » Сер, 07 липня 2010, 00:04

зара як почнеться.....
почнуть мабуть в тій темі з"являтись фотки зі "штанами"і ввареними гайками для ....і т.д. %)
Денис Автозапчастини

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 07 липня 2010, 00:46

kym писав:В кілограмах ніхто не міряє...переведи 100кг воздуха в метри кубічні і побачиш що це чисте повітря
%) та як же ніхто не міряє. це ж пропорція.

Зображення
http://en.wikipedia.org/wiki/Air-fuel_ratio
це співвідношення МАСИ воздуху до МАСИ палива. Понятно шо в об'ємі воздуху буде реально дохрена, ціла цистерна мабуть , а палива кілограм (фактично літр). я ж кажу що тим паливом можна знехтувати.

kym писав:Сам собі перечиш.... більше розрідження більше більше бензину смокче....закон фізики....
нічого не перечу. не плутай розрідження з тиском. мотор на повністю відкритому дроселі має ТИСК 1 атм. тому він і смокче з карбюратора бензин. а в режимі гальмування двигуном - тиску НЕМА! майже нема. тому нічого не висмоктується. а на ХХ розрідження менше! на мотор є більша нагрузка чим в режимі гальмування.

візьми манометр, підключи кудась в карбюратор після дроселя і подивися. якщо немаєш, приїжджай до мене, я тобі покажу і лямбду і манометри :D
kym писав:Лямбда насправді теж не міряється співвідношенням повітря бензин а коефіцієнтом надлишку повітря...
ну це понятно. я маю на увазі датчик "лямбда" а не сам коефіцієнт. то несуттєво. тим більше той показник лямбда як на мене заскладний для розуміння. співвідношення AFR більш зрозуміліше для пересічного юзера.
співвідношення 14.7:1 =1(лямбда коефіцієнту надлишку повітря). Так от візьми любу літературу по авто і там написано що двигун може працювати при лямбді від 0.80(збагачення суміші) до 1.40(збіднення суміші )-> це то саме що повністю закрутити жиклер бензину і відкрутити жиклер повітря...... попробуй заведи двигун... :D Нормальна робота двигуна це при коефіцієнті надлишку повітря 0.9- 1.1. Так що при 17:1 не заведеш і то правда... а спор в тому що лямбда тут ні причому.... бензин або є або нема... і тут причому контроллер і форсунки, а лямбда віддихає...... троха запутався але нічого...буває...
тобі продемонструвати роботу двигуна на сумішах 17:1 ? я навіть на ній можу спробувати до тебе приїхати, щоправда якщо залиєш пару літрів бензину щоб я даром не катався.

як то лямбда віддихає.. я тебе не розумію. "лямбду" (датчик) я юзаю для діагностики суміші яку дає карбюратор. в залежності від показників лямбди я вже міняю жикльори, кручу вінти і тп., щоби настроїти мотор на оптимальну роботу.

те саме робить і інж. думаєш на заводі прошивки для нового мотору з неба беруть ?
піди попробуй без лямбди зроби прошивку з ноля.. адже невідомо скільки мотор качає воздуху на всіх режимах, скільки лити бензину і т.п. треба бачити ситуацію на виході з мотору, і тоді калібрувати топлівоподачу.

кстаті 1.4 показник лямбда - то значно бідніше чим 17:1.
до мене один таваріщ з цього форуму свого часу приїжджав на вазі - я підключив лямбду а там показники AFR на ХХ - шось порядка 22-25.. мотор ледве працює.. але працює :)
kym писав:як ви дивитесь інформацію по лямбді
http://innovatemotorsports.com
в мене не звичайна лямбда. в мене широкополосна лямбда. вузькі лямбди то все туфта. корекція хіба шо. а по широкій всьо видно - наскільки багата суміш, наскільки бідна і т.п.
отакий в мене прибор
http://www.innovatemotorsports.com/products/lm2.php

без ШДК настроювати нестандартні мотори то дурного робота. хіба що маєш великий фарт і попадеш пальцем в небо :)

Denja
Тюнінг клуб
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Сер, 07 липня 2010, 00:55

kym писав:В настройках не тільки колупався а і строю їх причому найтрудніші варіанти механічні інжектори...
Хохо шановний, якби ви змогли відповісти на всі мої питання по тій темі... І ніфіга вони не найтрудніші :sing По суті розумієте яке обладнання потрібне, але по факту всі ваші намагання без такого датчика як в Вовки не варті уваги на данний момент.
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 07 липня 2010, 01:03

Denja писав:але по факту всі ваші намагання без такого датчика як в Вовки не варті уваги на данний момент.
датчик то не панацея. фігні можна нагородити що з датчиком що без нього )))
треба ще мінімум мозги щоб вміти інтерпретувати його показники і знати що де і як крутити :angel

короче ітогі падвєдьом.

1. інж в режимі гальмування двигуном відключає подачу палива
2. карб солекс 2108 в режимі гальмування відключає подачу палива на оборотах вище 1600-1800 (по памяті).
3. всі решта карби мають менший розхід в режимі гальмуванні чим на нейтралці. виходячи з фізичних процесів у впускному колекторі.

ВИСНОВОК: економічніше на передачі у всіх 3 випадках.

хто з чим не згоден ? :ninja

kym

Повідомлення kym » Сер, 07 липня 2010, 11:37

vovka писав:та як же ніхто не міряє. це ж пропорція.
Не міряє ніхто з автомобільних інженерів, інженер по макаронах може і міряє .... не буду сперечатись
нічого не перечу. не плутай розрідження з тиском. мотор на повністю відкритому дроселі має ТИСК 1 атм. тому він і смокче з карбюратора бензин. а в режимі гальмування двигуном - тиску НЕМА! майже нема
Розрідження це є тиск з мінусом... то написано в підручнику для фізики десь за восьмий чи який там клас... Ти знову все попутав У впускному колекторі є тільки розрідження...тобто тиск з мінусом. Тиск з плюсом є у випускному колекторі... тому з вихлопної труби і йде дим а з впускного колектора дим не йде....
я тобі покажу і лямбду і манометри
Маномер я бачив на прилавку на базарі на торпедо а лямбди в себе в ящику в гаражі...... :D
як то лямбда віддихає.. я тебе не розумію. "лямбду" (датчик) я юзаю для діагностики суміші яку дає карбюратор. в залежності від показників лямбди я вже міняю жикльори, кручу вінти і тп., щоби настроїти мотор на оптимальну роботу
Ти напевне не звернув увагу на назву теми.... про економію бензини....
Так от в режимі тормозу двигуном лямбда участі не бере...... ми ж не говорили про регулювання. Взагалі модератори можуть звіздюлей виписати за те що ми не зовсім по темі
отакий в мене прибор
Я дуже радий що ти за 300 баксів купив любительський газоаналізатор, який на базі звичайної машинної лямбди зконструював капіталістичний інжінер.... тобто ти одною лямбдою міряєш другу... Булоб цікаво на нього подивитись...сфотографуй його на фоні свого номера і повісь сюда... Я сам років три тому хотів такий сконструювати, але потім передумав.
до мене один таваріщ з цього форуму свого часу приїжджав на вазі - я підключив лямбду а там показники AFR на ХХ - шось порядка 22-25.. мотор ледве працює.. але працює
Ти знову все путаєш твій AFR може і має показники 22 -25...і інші, але це не має нічого спільного з загальноприйнятими коефіцієнтами в автомобілебудуванні... коли я говорив про співідношення 17: 1 то я говорив про коефіцієнт надлишку повітря лямбда а не про якийсь AFR, який не є стандартом в автомобілебудуванню. Той AFR капіталістичний інженер створив для свого прибору щоб продати його.
ВИСНОВОК: економічніше на передачі у всіх 3 випадках.
Як не дивно але висновок правильний і по темі.... вже модератори сварити не будуть :D

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 07 липня 2010, 15:12

kym писав:Не міряє ніхто з автомобільних інженерів, інженер по макаронах може і міряє .... не буду сперечатись
правильно, нетреба сперечатися в темі в якій не розбираєшся.
kym писав:Я дуже радий що ти за 300 баксів купив любительський газоаналізатор, який на базі звичайної машинної лямбди
не за 300, а за 400. у нас він 500 :)
мдааааа... як все запущено.. розберись в предметі спору, а потім сперечайся. проведи хоча би пошук в гуглі по слову ШДК (Широкополосный лямбда зонд).

відеосесію проведу сьогодні якщо не забуду :D
kym писав:Ти напевне не звернув увагу на назву теми.... про економію бензини....
Так от в режимі тормозу двигуном лямбда участі не бере...... ми ж не говорили про регулювання. Взагалі модератори можуть звіздюлей виписати за те що ми не зовсім по темі
в огороді бузина а в києві дядько. ти не слідкуєш за темою!
я ж пишу що лямбдою я ДІАГНОСТУЮ! запускаю старий карбовий мотор - і наблюдаю в режимі реального часу як веде себе карбюратор. коли він переливає, а коли він біднить, і як змінюється суміш в різних режимах їзди. звідси я роблю висновок де менший розхід бензину.
kym писав:Ти знову все путаєш твій AFR може і має показники 22 -25...і інші, але це не має нічого спільного з загальноприйнятими коефіцієнтами в автомобілебудуванні... коли я говорив про співідношення 17: 1 то я говорив про коефіцієнт надлишку повітря лямбда а не про якийсь AFR, який не є стандартом в автомобілебудуванню. Той AFR капіталістичний інженер створив для свого прибору щоб продати його.
пиши ще :D
я вже навіть нехочу далі сперечатися. почитай літературу чи що. щоб знати що таке AFR а що таке коефіцієнт лямбда. переводяться одне в друге по формулі. AFR теж загальноприйняте в літературі.
тут немає ніяких проблем.
я cпеціально для тебе коли буду знімати відео переключу режим відображення в лямбду а не в AFR :)

цим ворожим капіталістичним прибором доречі настроюються всі самі круті драгстери в україні :D і взагалі всі чіптюнери користуються ним. нормальні чіптюнери. грамотні :)
kym писав:Розрідження це є тиск з мінусом... то написано в підручнику для фізики десь за восьмий чи який там клас... Ти знову все попутав У впускному колекторі є тільки розрідження...тобто тиск з мінусом. Тиск з плюсом є у випускному колекторі... тому з вихлопної труби і йде дим а з впускного колектора дим не йде....
цікава трактовка. судячи з твоїх попередніх дописів я можу зробит висновок що карбюратор в режимі гальмуванні буде жерти більше бензину чим на повному дроселі ))) розрядження ж то дуже велике ))
Термины «абсолютное давление» и «разряжение» вызывают путаницу даже у производителей приборов для измерения разряжения (вакуумметров). Очень часто приходиться слышать фразу «отрицательное давление». Это неверно - давление либо есть, либо его нет (абсолютный вакуум). Давление отрицательным быть не может! Абсолютное давление в вакууме равно нулю, а атмосферное давление равно 100 кРа (100 кило Паскалей). Во впускном коллекторе на холостом ходу (дроссельная заслонка прикрыта) ниже атмосферного (т.е. ниже 100 кРа), но выше абсолютного вакуума (0 кРа). Разряжением называют разницу между атмосферным давлением и фактическим давлением во впускном коллекторе.
атмо мотор тому так і називається - тому що тиск на впуску 1 атмосфера. атмосферний тиск. на повному дроселі. елементарні речі вроді ж.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 07 липня 2010, 15:31

кстаті в тої фірми Innovate є хороший девіз.
Knowledge is horsepower.

без знань можна забути про потужний і надійний мотор.

Denja
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Сер, 07 липня 2010, 18:25

kym, якшо не проти поговорити про коефіціенти і т.д. Якшо для норм роботи в режимах тапки в пол норма рахується до 13.5, то для економ режима ми можем підняти данне співвідношення. Так от до якого значення? Так шоб і мотор не спалити і реальної економії добитися.
Дивлюсь по своїх прошивках ХХ-14.7, повишати смислу нема. Економ 14-15, тапка 12.7 -13.7
Помойму такі є оптимальними?
П.С. А про АФР і ШДК всетаки літературу рекомендую почитати, якшо вже і взялися обговорювати їх роботу.

Flesh09
Ім'я:Сєрий
Контактна інформація:

Повідомлення Flesh09 » Сер, 07 липня 2010, 19:40

а попростому :D

Fobos
Рятівник форуму
Ім'я:Юра
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » Сер, 07 липня 2010, 20:02

Flesh09, а по простому нема чого лізти в суперечки незнаючи теми :sing
Ford?

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 07 липня 2010, 21:33

коє шо зазняв.

мотор працює не ідеально, але працює, на суміші навіть бідніше 17:1

причому зажигання трамбльор без вакумного коректора, відверто пізній кут. ніяк мпсз не підключу. тоді мотору на ХХ легше. ну і распредвал з фазою 306 і перекриттям клапанів 2.5 мм теж явно не сприяє ідеальній роботі на таких оборотах та ще й на такій бідній суміші. ну і мотор свіжий, пробіг 300 км.

молотить так коробка :D вижимаю сцепу, звуки пропадають )

трошки забагатив суміш і підняв обороти. суміш 16.

ще є відео, потім закину.

Denja писав:Так шоб і мотор не спалити і реальної економії добитися.
на легких нагрузках ти мотор не спалиш. тому на ХХ можна сміло робити найбіднішу суміш при якій мотор устойчиво працює і нема пропусків воспламенения (не путати з пропусками запалювання).

kym

Повідомлення kym » Сер, 07 липня 2010, 21:39

vovka писав:правильно, нетреба сперечатися в темі в якій не розбираєшся.
В макаронах не розбираюсь тому і не сперечаюсь... :D
мдааааа... як все запущено.. розберись в предметі спору,
якраз в предметі спору і розуміюсь і не в гуглі шукаю а на машинах міряю. А от ти пошукай в гуллі чим відрізняється широкополосна лямбда від звичайної. А то чув де дзвін а не знаю де він.
AFR теж загальноприйняте в літературі.тут немає ніяких проблем.
Література теж буває різна ...буває бульварна і професійна. Так от візьми любу професійну літературу, яку видає автовиробник для діллер і найди там хоч ондну ссилку на AFR. Ще раз кажу в професійніні інженери в автомобілебудуванні такого терміну не використовують. AFR - це є паралейний коефіцієнт розрахунку складу суміші і він має право на існування. Але назви мені хоть одну марку автомобіля бортовий компютер якого видасть склад суміші в AFR, а не в лямбді при компютерній діагностиці.
цим ворожим капіталістичним прибором доречі настроюються всі самі круті драгстери в україні :D і взагалі всі чіптюнери користуються ним. нормальні чіптюнери. грамотні
На україні може бути все що завгодно.... Тілько якщо механіки драгстерів використовують не сертифіковані любительські прибори ...ну то нема на то ради.... хіба ціну собі набивають
А чіптюнерам він взагалі ні дочого... чіптюнер міняє прошивку в бортовому контроллері.... а значить на машині стоїть контроллер і в режимі діагностики зразу видно всі дані по лябда кефіцієнті..... Знову щось попутав :D Заміряти суміш цим прибором на жигулях можна і врегулювати також напевно можна, але не бачу сенсу купляти прибор за 500 дол для машини яка коштує 1000 дол.
цікава трактовка. судячи з твоїх попередніх дописів я можу зробит висновок що карбюратор в режимі гальмуванні буде жерти більше бензину чим на повному дроселі ))) розрядження ж то дуже велике
абсолютно правильно на звичайному карбюраторі розхід при тормозінні двигуном більший ніж на ХХ і єдиною причиною руху на включеній передачі є тільки техніка бехпеки
атмо мотор тому так і називається - тому що тиск на впуску 1 атмосфера. атмосферний тиск. на повному дроселі. елементарні речі вроді ж.
Атмосферним двигун називається бо розрідження у впускному рахується по відношенню до атмосферного тиску. А от турбовуваний дійсно створює додатковий наддув повітря і тиск більше атмосферного на вході ...тому і називаєтся турбованим.
Але це все занадто не професійно і немає інтересу дальше дискусію вести. краще якщо щось не розумієш то запитай

Denja
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Сер, 07 липня 2010, 21:46

Зеконом гроші чіптюнерам, навчи визначати точну суміш по штатній лямбді, о гуру :student

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 07 липня 2010, 21:55

ну і забув показник лямбда включити.
включив коли вже поміняв жикльори ускорітельного насосу на більші для тесту.
кстаті видно як на сбросі газу суміш забідняється відносно ХХ.

кому тяжко по лямбді орієнтуватися, от таблиця конвертації в AFR
http://www.tatech.fi/cms/uploads/Lambda_vs_AFR.pdf

kym

Повідомлення kym » Сер, 07 липня 2010, 22:02

vovka писав:kym, якшо не проти поговорити про коефіціенти і т.д. Якшо для норм роботи в режимах тапки в пол норма рахується до 13.5, то для економ режима ми можем підняти данне співвідношення. Так от до якого значення? Так шоб і мотор не спалити і реальної економії добитися.
Дивлюсь по своїх прошивках ХХ-14.7, повишати смислу нема. Економ 14-15, тапка 12.7 -13.7
Помойму такі є оптимальними
Тут не все так просто.
Ну по перше буду говорити в параметрах коефіцієнта надлишку повітря- лямбда.
Тапка в пол- називається режимом максимального прискорення. На більшості машин стоїть кінцевик на ДЗ або знімається електронний сигнал з потенціометра ДЗ. або з потенціометра електропедалі. Дальше працює стандартна програма контроллера, яка ігнорує всі покази датчиків і робить максимальне збагачення суміші для цього типу двигуна. За звичай це десь в районі 0.83-0.85 коефіцієнту лямбда (але то залежить від конкретного двигуна.) Тут просто.
З економ режимом складніше. Самим оптимальним для економії вважається режим 1.03-1.09 коеф. лямбди, але тут він залежить від багатьох параметрів ... обороти, температура, кількість повітря. то ї самої лямди(як зворотній звязок). але кожен двигун і степінь його зносу різніі через те кожна настройка є індивідуальна.

kym

Повідомлення kym » Сер, 07 липня 2010, 22:04

Denja писав:економ гроші чіптюнерам, навчи визначати точну суміш по штатній лямбді, о гуру
Ти в свому житті хоть раз робив копютерну діагностику...? Як хочеш приїдь все покажу...

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 07 липня 2010, 22:09

kym писав:абсолютно правильно на звичайному карбюраторі розхід при тормозінні двигуном більший ніж на ХХ і єдиною причиною руху на включеній передачі є тільки техніка бехпеки
о [цензура].. все, сорі.. я більше немаю сили слухати ці дурниці і про щось далі дискутувати.
kym писав:краще якщо щось не розумієш то запитай
вибач, але я вже зрозумів твій рівень знань. я як щось нерозумію то спілкуюся з більш грамотними людьми.

все, мене в цій темі більше нема. нецікаво стало доводити очевидні речі по 10 разу.

Denja
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Сер, 07 липня 2010, 22:16

kym, Вовка не витримав, а я таки тут :D Комп діагностику проїхали. Отже маєм показники штатної лямбди. В кожної марки нюанси і конвертації свої. Давай зупинимся на чомусь, з чим ти справу маєш найбільше. Ітого є конкретна мета получити, скажем, 14.7 на ХХ. Мотор далекий від стандарту (р.вали. форсунки, кардинально інший впуск і т.д.) Як зкоректувати час вприску знаю, а от від чого відштовхнутись без ШДК - ні. Поясниш на якомусь прикладі з своєї практики?

kym

Повідомлення kym » Чет, 08 липня 2010, 00:45

Denja писав:kym, Вовка не витримав, а я таки тут :D Комп діагностику проїхали. Отже маєм показники штатної лямбди. В кожної марки нюанси і конвертації свої. Давай зупинимся на чомусь, з чим ти справу маєш найбільше. Ітого є конкретна мета получити, скажем, 14.7 на ХХ. Мотор далекий від стандарту (р.вали. форсунки, кардинально інший впуск і т.д.) Як зкоректувати час вприску знаю, а от від чого відштовхнутись без ШДК - ні. Поясниш на якомусь прикладі з своєї практики?
Перше- якщо є показники штатної лямбди то не потрібно ШКД.... Штатну лямбду і ставлять для того щоб отримати зворотній звязок по вихлопу. Аякщо стоїть лямбда то обовязково стоїть штатний контроллер, якщо стоїть штатний контроллер то піключаєш компутер і робиш діагностку. Кожна діагностична програма практично всіх марок показує лямбду в реальному часі на заведеному двигуні. якщо знаєш логін входу то можеш зайти в базові установки і скорегувати в ту чи іншу сторону, якщо розумієшся на цьому. Якщо не розумієшся то двигун після твоїх змін базових установок просто не заводиться... :D
Більше потрібний сертифікований газоаналізатор, щоб перевірити чи штатна лямбда не бреше... але дорога штука..... от і придумують всякі штуки що Вовка вроді купив (але на фоні свого номера як я просив так і не сфотографував).

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей