Маємо: Деу Ланос 1.5, комплектація SE (гідрак, передні склойпідйомники, кондюк). 2005 рік випуску.
Купив в середині вересня десь 2 тижні тому. На той час пробіг був 90 тис. км. Зараз вже перевалив 91 тис.
Машина за всіма ознаками "з-під старого дєда" як гласила лєгєнда - зі всіма плюсами і мінусами.
Плюси полягають в антикорозійній обробці кузова + як не дивно ше в кучі всяких нюансів (типу стойки Більштайни + вроді вона піднята, шо для Ланоса великий плюс, якась обезшумка на савєцкій манер)
Мінуси - бампера покоцані капєц (хоча мені то не грає ролі) + пару косметичних моментів по кузову, які естетично не гарно зробили. Іржі по огляду фактично нігде не лізе, що мене радує.
Станом на сьогодні я промігся лише раз заїхати до знайомих на сервіс, щоб хоча б подивилися, що треба зробити. Наразі виявили лівий передниій і правий задній підшипник ступиці + стойки стаба. Решта - то регламентні заміни ремня, роліків, і інших експлуатаційних рідин. Ще взагалі нічого з того не міняв, бо немав ані часу, ані натхнення. Правда чую, що щось ще додатково постукує десь по правій стороні, але то поїду іншим разом розбиратися.
Приємно вразила поведінка ходової (там таки явно щось дороблялося і не одні більштайни дають той ефект) - бо навіть нагружена повністю машина дуже чутко іде по нерівностях і нема тої валкості і чіркання дном, як на стокових ланосах з салону.
Зараз в першу чергу планую до електрика, щоб подивився до сигналки, бо там вроді шось намучено і треба перевірити її працездатність або замінити на нову.
Потім в планах заміна тих підшипників по ходовій + загляну до гальм (особливо задніх), бо в Ланосах з заводу гальма відсутні : facepalm2: особливо то чується після Рено : oops: Потім займуся регламентом по двигуну.
В іншому - Ланос як Ланос : ROFL:
Не буду казати, що "запчасті рупь вєдро", бо нормальні таки шось та й коштують, але ціни суттєво нижчі за Рено і навіть Фабію.
Найближчим часом по мірі робіт буду описувати що і до чого.
Рекомендації по догляду та експлуаації авто вітаються

Ну і фотка