Хоч воно порівняно "пізно" вийшло, але півроку тому, на свою 30-ку, купив собі першого автомобіля. І це не тільки перший автомобіль, власником якого я став, але й перший "тестовий", на якому відточуватиму практику водіння.
Шукав модель два роки. Перелопатив купу форумів, начитався сотні відгуків ціна/якість. І вагався між Honda Civic V coupe (92-95), Audi A4 B5 (95-01), Rover 45, Fiat Stilo, Volvo 460. Майже купив Хонду, поки мені друг один не порадив звернути увагу на Mazda 323F BA (94-98). І ось так в останній момент думка помінялася.
Отже, коротко про мою Ластівочку:
1. Щасливим її власником я став 16 листопада 2013 року о 17:15, як підписали умову купівлі-продажу.
2. Машина виїхала із японського заводу в 1997 році. До 2008 каталася по славних дорогах німецької Баварщини. З 2008 по 2013 каталася по дорогах польської Варшавщини. Водієм була жінка. З листопада 2013 року продовжує кататися по Варшавщині + заїжджає тепер час від часу на Львівщину.
3. Машина купувалася з механіком. Дядько після огляду сказав, що особливо серйозних речей до ремонту немає, але "Мазда має свої роки".
4. На час покупки пробіг склав 196 000 км. 1,5 літровий мотор. "Помірковано наворочена": є люк, електросклопідіймачі, хороший програвач; нема кондиціонера. Вся електроніка справна (за винятком електронного висування антени - моторчик гуде, а антена не виїжджає).
5. На час покупки була явна проблема з лаком на капоті. Він обліз.
6. Салон на час покупки був доглянутим, без серйозних пошкоджень чи замазюкань. Єдині претезнії до салону полягали в тому, що польська власниця Ластівки жила в селі під Варшавою і болото добряче в’їлося в килимки та дно салону. На даху салону над задніми сидіннями видніється смолянисте потертя; таке враження, що якось в машині везли ялинку й вона впиралася гілками в дах.
Долучаю кілька фоток авто, зроблених 17 листопада минулого року на другий день після покупки. В подальших дописах опишу кілька вдосконалень, які на разі впроваджені в Ластівочку, плюс поділюся з планами на майбутнє )