Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Мій перший Мерс 124 260E
- polara
- Ім'я:Максим
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Вітаю!
з власного багаторічного досвіду експлуатації й ремонтів із залученням німецької документації:
1. Якщо мотор працює рівно - проблема не в КЕ
2. Якщо коробка переключає у всіх режимах - проблема не в коробці
На мій погляд, Ваша проблема є виключно з електрикою та/або відповідними реле
Найперше я б звернув увагу на кріплення маси бензонасоса (може бути корозія), перевірив контакти в роз'ємі реле бензонасоса (не виключений також його дефект), і у Вашому випадку особливо - на контакти реле перегрузки й саме реле. Найкраще його поміняти (напр. з іншим власником і побачити, що буде відбуватися). Насамкінець проблема може бути з електронним блоком керування двигуном. Так само тимчасово поміняти і подивитися.
Може бути, що у Вас не працює датчик ХХ, або ектронний блок керування двигуном подає на нього хибні сигнали. Відключити від нього дроти, завести й подивитися на результат.
Бажаю успіху)))
з власного багаторічного досвіду експлуатації й ремонтів із залученням німецької документації:
1. Якщо мотор працює рівно - проблема не в КЕ
2. Якщо коробка переключає у всіх режимах - проблема не в коробці
На мій погляд, Ваша проблема є виключно з електрикою та/або відповідними реле
Найперше я б звернув увагу на кріплення маси бензонасоса (може бути корозія), перевірив контакти в роз'ємі реле бензонасоса (не виключений також його дефект), і у Вашому випадку особливо - на контакти реле перегрузки й саме реле. Найкраще його поміняти (напр. з іншим власником і побачити, що буде відбуватися). Насамкінець проблема може бути з електронним блоком керування двигуном. Так само тимчасово поміняти і подивитися.
Може бути, що у Вас не працює датчик ХХ, або ектронний блок керування двигуном подає на нього хибні сигнали. Відключити від нього дроти, завести й подивитися на результат.
Бажаю успіху)))
- polara
Re: Мій перший Мерс 124 260E
Ще навздогін)
При відключенні датчика ХХ оберти мають дещо зрости (звісно, якщо він у Вас був до того робочий). Фактично це буде усереднена кількість обертів для нормальної роботи двигуна на ХХ, ніби "аварійний режим".
У нас так роблять часто на авто з КЕ, обладнаних газом: газова суміш, яка поступає безпосередньо на плунжер повітреміра КЕ спричиняє його нерівномірні переміщення (особливо під час гальмування чи ХХ), інформація про що передається в електронний блок керування двигуном і він, за допомогою датчика ХХ, істотно скидає оберти і може час від часу "душити мотор", коли не встигне підняти оберти назад. Тому датчик ХХ і відключають)))
ПС. Щойно прочитав пости вище, може це вже не актуально(((
При відключенні датчика ХХ оберти мають дещо зрости (звісно, якщо він у Вас був до того робочий). Фактично це буде усереднена кількість обертів для нормальної роботи двигуна на ХХ, ніби "аварійний режим".
У нас так роблять часто на авто з КЕ, обладнаних газом: газова суміш, яка поступає безпосередньо на плунжер повітреміра КЕ спричиняє його нерівномірні переміщення (особливо під час гальмування чи ХХ), інформація про що передається в електронний блок керування двигуном і він, за допомогою датчика ХХ, істотно скидає оберти і може час від часу "душити мотор", коли не встигне підняти оберти назад. Тому датчик ХХ і відключають)))
ПС. Щойно прочитав пости вище, може це вже не актуально(((
- AVP_6
- Ім'я:Антон
- Дякував (ла): 7 рази
- Подякували: 20 рази
- Контактна інформація:
polara, так дякую але в мене вже давно не КЕ
і оберти як і все решта ідеально працюють, не працює тільки підняття обертів при роботі АКП

і оберти як і все решта ідеально працюють, не працює тільки підняття обертів при роботі АКП
- polara
Вибачте, не мав натхнення читати весь блог
Сума доданків у Вашому випадку не обов'язково буде іншою: раз все працює ідеально, а мотор не докидає оберти під час навантаження з боку АКП, то він її "не бачить".
Значить, "хандрить" або реле перегрузки, або електронний блок керування двигуном. Може бути, звісно, ще проблема в інших електорнних складових - наприклад, спеціальний датчик, пов'язаний з педаллю гальм, посилає сигнали щодо відключення коробки і перехід в режим ХХ при гальмуванні. Якби електронний блок цього не розпізнавав, то двигун глох би через блокування коліс гальмами. ....і знову "виходимо" на реле перегрузки і "комп'ютер"

Сума доданків у Вашому випадку не обов'язково буде іншою: раз все працює ідеально, а мотор не докидає оберти під час навантаження з боку АКП, то він її "не бачить".
Значить, "хандрить" або реле перегрузки, або електронний блок керування двигуном. Може бути, звісно, ще проблема в інших електорнних складових - наприклад, спеціальний датчик, пов'язаний з педаллю гальм, посилає сигнали щодо відключення коробки і перехід в режим ХХ при гальмуванні. Якби електронний блок цього не розпізнавав, то двигун глох би через блокування коліс гальмами. ....і знову "виходимо" на реле перегрузки і "комп'ютер"

- AVP_6
- Контактна інформація:
polara, ви знаєте як це поремонтувати?
- Ростик1
- Ім'я:Ростик
- Дякував (ла): 29 рази
- Подякували: 82 рази
polara, якраз збирався написати також про реле перегрузки.
AVP_6, ремонтуеться дуже просто, розибрати реле и пропаяти контакти. В себе також так робив, бо глохла при переходи на драйв або реверс при прогритому двигуни, там роботи на 5 хвилин. Вже не глохне.
AVP_6, ремонтуеться дуже просто, розибрати реле и пропаяти контакти. В себе також так робив, бо глохла при переходи на драйв або реверс при прогритому двигуни, там роботи на 5 хвилин. Вже не глохне.
БЕНЗОБАКИ НЕ ВАРЮ!!! ЧУЄТЕ!!! НЕ ВАРЮ Я НІЯКІ БЕНЗОБАКИ!!!
- AVP_6
- Контактна інформація:
віддавав електрику і він пропаював, хіба може погано пропаяв, і реле перегрузки і реле бензонасосаРостик1 писав: ремонтуеться дуже просто, розибрати реле и пропаяти контакти. В себе також так робив, бо глохла при переходи на драйв або реверс при прогритому двигуни, там роботи на 5 хвилин. Вже не глохне.
я думаю там скоріше напутано з вакуумними трубками, бо я дивився по схемі вони якось інакше мають іти чим в мене ідуть, але так як там деякі ідуть з АКП то під низом не міг подивитись бо не маю ями в гаражі
ще варіант масло поміняти бо я не знаю чи там його хтось міняв колись, я вже маю фільтр і прокладку але також часу не маю це зробити, бо то треба їхати на сервіс там лишати потім шукати чим добратись на роботу потім з роботи чим на той сервіс і потім забирати машину, то по факту цілий день тратиться

- Ростик1
- Ім'я:Ростик
- Дякував (ла): 29 рази
- Подякували: 82 рази
Міняння масла в старій АКПП - це лотерея. Може бути що запрацює краще, а може і бути що незабаром здохне акпп
БЕНЗОБАКИ НЕ ВАРЮ!!! ЧУЄТЕ!!! НЕ ВАРЮ Я НІЯКІ БЕНЗОБАКИ!!!
- AVP_6
- Контактна інформація:
то вже гірше не будеРостик1 писав: Міняння масла в старій АКПП - це лотерея. Може бути що запрацює краще, а може і бути що незабаром здохне акпп

але я то все буду робити якшо не продам,
от з понеділка виїду пороблю фотки відео, кину на ріа почекаю місяць як не продам то перевезу десь в інший гараж і буду робити за зиму по чуть чуть
- polara
Вітаю!AVP_6 писав:polara, ви знаєте як це поремонтувати?
Навіть "Веркштатбух" до Мерседеса 126 (мотор 103) цього однозначно не знає

Пропонуються різні варіанти, залежно від поведінки авто: як і за яких умов глохне, зразу заводиться, чи ні. Причин у кожному з випадків - 13-15 шт, в основному повязані з електрикою (роз"ємами) і реле.
Розділ щодо АКП взагалі не містить інформації про можливе глохнення мотору через несправності в АКП

Отож, до "справжніх причин"))) Якщо є лямбда зонди (авто з каталізатором), може закорочувати на масу проводка лямбди і глохнути. Може глохнути через відсутність контакту на датчику температури води чи поганий контакт в EZL. Реле бензонасоса може подавати завеликий струм на бензонасос і може глохнути. Словом причин много)))
Я починав із почергової підміни реле перезагрузки, реле бензонасоса і електронного блока керування двигуном. Паралельно чистив контакти. Помогла лише заміна електронного блока керування двигуном. Тепер не глохне. І хто б міг подумати?

- AVP_6
- Контактна інформація:
я мав на увазі чи зможете таке поремонтувати? я так зрозумів Ви такими ремонтами займаєтесь?polara писав: Навіть "Веркштатбух" до Мерседеса 126 (мотор 103) цього однозначно не знає
якшо по черзі
так з пів тичкаpolara писав: зразу заводиться, чи ні.
з першої на друку трошки відчувається ривок далі ні, що таке проковзує я не дуже розуміюpolara писав: переключає, жорстко, чи ні, проковзує і тд, і т.п.
лямбда нова її ставили коли ставили цей електронний блок керування інжектором, бо компу вона працює добреpolara писав: Якщо є лямбда зонди (авто з каталізатором), може закорочувати на масу проводка лямбди і глохнути.
а просто на холостих на Р чому тоді не глохне?polara писав: Може глохнути через відсутність контакту на датчику температури води
в мене зараз достатньо кілька атмосфер бо форсунки електронні все решта зливає в обратку тому того насоса аж забагатоpolara писав: Реле бензонасоса може подавати завеликий струм на бензонасос і може глохнути.
немаю я де взяти шоб підмінятиpolara писав: підміни реле перезагрузки, реле бензонасоса і електронного блока керування двигуном.
в мене тепер получається 2 блоки старий і новийpolara писав: Помогла лише заміна електронного блока керування двигуном.
по суті проблема в тому що при нажатті педалі гальм в момент включеної D або R машина грохне у всіх інших випадках все ок
тобто якшо я перед світлофором переключаю на N коробку то нічого не глохне, а якшо лишаю в D і гальмую то глохне
- AVP_6
- Контактна інформація:
по суті реле бензонасоса можна перевірити, кинути перемичку замісь реле і якшо знову глохнутиме то значить не воноpolara писав: реле бензонасоса
-
- Дякував (ла): 6 рази
- Подякували: 2 рази
AVP_6, а в тій машині є розходомір повітря? Бо в мене на одній машині з АКПП глючив розходомір, то машина глохла коли зупинявся або обороти падали менше 800
- AVP_6
- Контактна інформація:
не знаюEnter писав: а в тій машині є розходомір повітря?

- andriy320e30
- Ім'я:andriy
- Дякував (ла): 20 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
Та ви шо теми не читали -там афтемаркет контроллер інвент .він контролює повністю вприск по мап сенсору .а хх контролює старий комп .але я говорив брати повноцінний комп емс мене не слухали . Тепер нічим не допоможу . Там треба подати сигнал з коробки (чи з того реле)на комп для підвищення хх і все.але незнаю як це зробити в тому наборі компів 

TURBO -POWER
- polara
Вітаю!
AVP_6, я радше "продвинутий" юзер мерсів з КЕ. Час від часу бавлюся в ремонт власної техніки у вільний від основної роботи час. Роблю сам - через підмічену і Вами відсутність (принаймні мені не траплялися) майстрів, які розуміються на КЕ й супутніх підсистемах.
Початково, я подумав, що у Вас проблеми з КЕ, доки згодом не прочитав Ваш блог повністю.
Тому вибачте, якщо був недоречним.
1. У мене була схожа проблема з М117, V8, АКП.
Мотор глох при натисканні на педаль гальма. На Р - нормально заводився, але тільки задіювалося гальмо - тут же скидував оберти і глох. Як і у Вашому випадку, на світлофорах треба було переходити на N, потім давати газ і піднімати оберти, щоб під час короткочаснго використання гальм при переведенні на D машина не заглохла. Справа не для нервових, скажу Вам
Проблему було вирішено заміною реле перегрузки.
2. Другий випадок був з М103, І6, АКП.
Час від часу глох і при цьому не можна було виявити чіткої закономірності - їздив тиждень і все було ОК, а міг за день заглохнути як на ХХ, так і під час руху декілька разів. Помогла заміна компа.
Тому й вирішив "поділитися досвідом".
Однак, якщо Ви здійснили заміну системи впорскування, то справа докорінно інша. Мислячи логічно, можна припустити, що якщо авто глохло і до заміни, і після неї, то проблему не було вирішено. Отож причинами можуть бути старі реле/копм.
З іншого боку, якщо були залишені старі компоненти, то складно очікувати від системи справної роботи.
Спрощено, і Ви це знаєте, - "КЕ" - лише одна із підсистем, які пов'язані між собою, подають інформацію в комп і, водночас, керуються ним. Вони там "нюхають" вихлоп, міряють кількість повітря, що поступає, аналізують положення дросельної заслонки, положення колінвала, положення селектора АКП, педалі гальм, температуру двигуна, вкл/вкл темпомата, кікдауна, кондиціонера, АБС, ХХ і тд і тп.
Тому, що відбуватиметься, якщо викинути лише повітремір з дозатором (КЕ), без цілісної заміни проводки двигуна і супутніх датчиків/реле, - сказати складно.
Для таких маніпуляцій варто мати хорошого двигуна з донора з усім навісним.
Самих реле перегрузки до 1991 р. було декілька типів - 5, 7 і 9 штекерні, причому найбільш поширеними є, власне, 7 штекерні (вони ж і випускаються як замінники). Схеми в них дещо різнилися. Може через часткову зміну функцій, система "хоче" своє реле?
Загалом, у Вашій ситуації, тим більше віртуально, все описане - лише "вангування".
AVP_6, я радше "продвинутий" юзер мерсів з КЕ. Час від часу бавлюся в ремонт власної техніки у вільний від основної роботи час. Роблю сам - через підмічену і Вами відсутність (принаймні мені не траплялися) майстрів, які розуміються на КЕ й супутніх підсистемах.

Початково, я подумав, що у Вас проблеми з КЕ, доки згодом не прочитав Ваш блог повністю.
Тому вибачте, якщо був недоречним.

1. У мене була схожа проблема з М117, V8, АКП.
Мотор глох при натисканні на педаль гальма. На Р - нормально заводився, але тільки задіювалося гальмо - тут же скидував оберти і глох. Як і у Вашому випадку, на світлофорах треба було переходити на N, потім давати газ і піднімати оберти, щоб під час короткочаснго використання гальм при переведенні на D машина не заглохла. Справа не для нервових, скажу Вам

2. Другий випадок був з М103, І6, АКП.
Час від часу глох і при цьому не можна було виявити чіткої закономірності - їздив тиждень і все було ОК, а міг за день заглохнути як на ХХ, так і під час руху декілька разів. Помогла заміна компа.

Тому й вирішив "поділитися досвідом".
Однак, якщо Ви здійснили заміну системи впорскування, то справа докорінно інша. Мислячи логічно, можна припустити, що якщо авто глохло і до заміни, і після неї, то проблему не було вирішено. Отож причинами можуть бути старі реле/копм.
З іншого боку, якщо були залишені старі компоненти, то складно очікувати від системи справної роботи.
Спрощено, і Ви це знаєте, - "КЕ" - лише одна із підсистем, які пов'язані між собою, подають інформацію в комп і, водночас, керуються ним. Вони там "нюхають" вихлоп, міряють кількість повітря, що поступає, аналізують положення дросельної заслонки, положення колінвала, положення селектора АКП, педалі гальм, температуру двигуна, вкл/вкл темпомата, кікдауна, кондиціонера, АБС, ХХ і тд і тп.
Тому, що відбуватиметься, якщо викинути лише повітремір з дозатором (КЕ), без цілісної заміни проводки двигуна і супутніх датчиків/реле, - сказати складно.
Для таких маніпуляцій варто мати хорошого двигуна з донора з усім навісним.
Самих реле перегрузки до 1991 р. було декілька типів - 5, 7 і 9 штекерні, причому найбільш поширеними є, власне, 7 штекерні (вони ж і випускаються як замінники). Схеми в них дещо різнилися. Може через часткову зміну функцій, система "хоче" своє реле?
Загалом, у Вашій ситуації, тим більше віртуально, все описане - лише "вангування".

- AVP_6
- Контактна інформація:
polara, мене цікавить тільки одне питання яке вирішить всі мої проблеми, чи реально підняти холості на прогрітому двигуні з 720 до 850 скажімо, це збільшить можлиов на якісь грами розхід але тоді двигун не глохнутиме, так як коли авто холодне і оберти десь 850 нічого не гловне і я не вимикаю на N а тільки прогріється до 80+ градусів появляється ця проблема
тобто по суті мене цікавить шоб холостий не падав нище 850
коли я купив і там стояв ше КЕ, то так і було, холості були десь коло 1000 і я прекрасно їздив
тобто по суті мене цікавить шоб холостий не падав нище 850
коли я купив і там стояв ше КЕ, то так і було, холості були десь коло 1000 і я прекрасно їздив

- andriy320e30
- Контактна інформація:
Так чому не зробити управління хх напряму інвентом. Там і входи для підвишчення хх єAVP_6 писав: шоб холостий не падав нище 850
TURBO -POWER
- polara
AVP_6, настільки глибоко у системі, що у Вас зараз встановлена, я не розбираюся
, оскільки мав в основному справу зі старішими системами типу КЕ.
Думаю, що andriy320e30 Вам зможе підказати краще.
Не знаю, як вставити в тему скріни з оригінального німецького мануала, тому переповім.
260 Е - Тип 124.026 - Мотор 103.940 - 1985-1992 - ХХ 650-750 об/хв.
У розділі присвяченому налаштуванням ХХ вказано: Увага! У моторах з електронним регулюванням холостого ходу, холостий хід регулюванню не підлягає.
З власного досвіду:
на 103 моторі я переміняв 3 компи (пощастило, якраз у той час були друзі, в яких можна було позичити), доки підібрав. Так от - кожен давав різні оберти ХХ. Там процедура така: Комп аналізує всю інформацію і посилає сигнал на електронний клапан ХХ, який і визначає ХХ.

Думаю, що andriy320e30 Вам зможе підказати краще.
Не знаю, як вставити в тему скріни з оригінального німецького мануала, тому переповім.
260 Е - Тип 124.026 - Мотор 103.940 - 1985-1992 - ХХ 650-750 об/хв.
У розділі присвяченому налаштуванням ХХ вказано: Увага! У моторах з електронним регулюванням холостого ходу, холостий хід регулюванню не підлягає.
З власного досвіду:
на 103 моторі я переміняв 3 компи (пощастило, якраз у той час були друзі, в яких можна було позичити), доки підібрав. Так от - кожен давав різні оберти ХХ. Там процедура така: Комп аналізує всю інформацію і посилає сигнал на електронний клапан ХХ, який і визначає ХХ.
- andriy320e30
- Контактна інформація:
В інвенті те саме +Pid регулятор . Управління робиться частотою +-70гц модулюючи ширину імпульса частоти .ну але то в повноцінних блоках.в тому вроді теж є управління хх.може поїдь до Ярослава най переключить управління хх на інвент .а там вже любий хх можна зробитиpolara писав: Там процедура така: Комп аналізує всю інформацію і посилає сигнал на електронний клапан ХХ, який і визначає ХХ
TURBO -POWER
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей