Бортовики наших автомобілів та мотоциклів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Slavuta 1.2 by Twister
Twister
Ім'я:Юра
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Slavuta 1.2 by Twister

Повідомлення Twister » Нед, 10 лютого 2013, 11:05

стартував у нас в місті зимовий кубок з ралі, все там же в Черлянах
розповідати так як про минуле ралі не буду але коротенько розповім:
я був один з організаторів, до нас приїхало кілька машин з Тернополя, за що їм і спасибі .. було 4-СД 2 в одну сторону 2 в реверсі, інтервал між авто 2хв

було 4 класи
н1-ЗП
н2-ПП до 1,5
Н3-ПП більше 1,5
Н4-повноприводний + повністю на шиповці і т.д. типу анліму короче

н1-заявилося 5 машин
н2-11 машин О_о
Н3-2машини, все засцалі СРХ-в які майже і не приїхали
Н4-3машини ралійне ево + ралійний сеат Ібіца і Фікус

погодка було просто суперська, що буде видно на фото і відео, все йшло по таймінгу, правда дуже довго рахували результати, так як не підготувались до цього заздалегідь, а так ніби все пройшло успішно ..

я зайняв перше місце, задоволений ппц, не знаю дало мені це те, що я встиг потренуватись ще до гонки, або просто добре їхав, але боротьба була цікава, клас був добре наповнений і було з ким ганяти, так що ралі і спринти потроху набирають оберти в нашому регіоні .. ну і дуже порадував трамплін у зворотний бік))
дивимося фото))
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

на фото і відео видно як спорт замки багажника так і просяться для установки, але поки я не готовий сверлити багажник, та і до цього проблем із багажником не було .. але це ралі вже було досить таки серйозне і навантаження на авто теж .. впринципі авто пережило ралі успішно, правда вже на СД-4 почала тупити, я відразу не зрозумів що робиться чому машину не вирівнюється коли я тисну на газ, а на прямій я зрозумів що коли я тисну на газ вона сповільнюється .. але якось до фінішу доїхав, і на стопі вже машина здохла повністю, відіпхали в закритий парк завелася, але тільки хотів рушити одразу заглохла, розібрав кришку карба і т.д трохи залитий карб, потім по дорозі додому, 2 рази теж глохла не заводилася і т. д ..зараз ніби все норм, але потрібно чистити і настроювати карб .. давно вже напрошується ..

ну і наостанок відео:

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Пон, 04 березня 2013, 10:33

Ще за день до НР прикупив собі рекаровськіе сидуння з опеля астри ф давно шукав такі за хорошою ціною і в хорошом стані!
Зображення
Було вирішено ставити на стандартні салазки так як не хотів нічого варити + на опелівських було б занадто високо. спочатку встановив пасажирську (стало вище десь на 1см + сидіння трохи зміщене вправо теж десь на 1см, це робилося щоб не піднімати сидіння на 2-3см, на фото видно чому не вийшло б по центру)
Зображення
Зображення
Зображення

Потім я вирішив перекинути її на водійську сторону вийшло так що я не міг включити 2-гу передачу, так як вона виіралась в сідушку, яка зміщена вправо. Але відносно руля я сидів якраз по центрі (в стоці сидіння стоїть трохи лівіше центру руля). Тому це означало що я повинен був зміщувати сідуху вліво тобто буду ще більше зміщений щодо центру. але діватись вже нікуди.
ще одна проблема-ручка яка відповідає за рух сідушки по салазкам впиралась в "перехідник" спочатку відрізав пів кутника, так як робив можна так сказати тестове кріплення:
Зображення
але потім переробив все як має бути:
Зображення
Зображення
Зображення

перехідники робив з кутників (куплено в Епіцентр) - тестові були товщиню з 2.5мм але цього недостатньо!, у фінішному варіанті 3мм досить міцні, але в ідеалі було б 3.5мм

коли встановлював водійську сідушку викинув з задніх болтів (які кріплять салазки до кузова) пластикові проставки щоб сідухи сіли трохи нижче (десь 2см) тому вийшло по висоті десь так як в стоці. На пасажирскій залишив тому там трохи вище сидиться.
встановив 2 сідухі:
Зображення

тепер про враження:
сидттсья дуже приємно і комфортно, коли сідаєш таке відчуття що вона повністю охоплює форму тіла, в повортах тримаєшся намертво можна,фіг вилетиш з них)) короче радості повні штани а ще що дуже порадувало так це те що добавилось взаді місяця десь 2-3см і пасажири тепер не впираются колінами в сідушки! коротше кажучи одні плюси, ставив би таке ЗАЗ з заводу хаха)) єдине що спочатку не звично- це вилазити з них. але швидко звикається. сідухи подобаються всім, друзі взагалі сказали що це найкорисніша доробка в машині))

Тепер про тахометр:
давно шукав собі тахометр хотів щоб розмітка була до 7-8тис. і з помірними розмірами, так як 10-12 і т.д. НЕ прикольно)) тахометр далі половини навіть б не доходив і був би дуже великий. придивився на китайські autogauge які коштують в нас по 300-400грн, почитав відгуки у багатьох вони брешуть і нестабільно працюють, взявся за ебей знайшов собі подохдящій варіант made in USA але новий такий коштує 50 $ + ~ 20 $ доставка разом 70баксів дужее дорого вирішив шукати б.в. на аукціонах, і ось в листопаді виграв аукціон за 20 $ за станом як новий, йшов він до мене майже 2 місяці, і Нарешті установив його:
Зображення

єдине що не сподобалось це підсвітка! .. ужос.
Зображення

Ціна сідух: 800грн +61 доставка
Кутники близько 100грн
тахометр: 20 $ (ціна тахометра) +15 $ (доставка в Україну) +8 $ (доставка по США)
разом: 1250грн

Vanjabest
Ім'я:Ваня
Контактна інформація:

Повідомлення Vanjabest » Пон, 04 березня 2013, 11:25

ух мені б такі сідухи :shock :shock :shock :thumbup
050 50 37 820 Ваня

zinkevych
Ім'я:Zinia
Подякували: 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення zinkevych » Пон, 04 березня 2013, 11:29

гарно приладнав сідухи!
Виїзна діагностика авто (073)808-74-88 ZinCar

tetraider
Номер:6264

Повідомлення tetraider » Пон, 04 березня 2013, 11:30

сідухи бомба, собі також щось схоже хочу поставити :ok :thumbup

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » Пон, 04 березня 2013, 11:44

молодець, шо тут скажеш!!! сідушки круті 8-) а тахометр то таке, може якось можна перепаяти ту підсвітку... судячи з того всього шо ти вже зробив по машині для тебе то не буде проблемою!!!
Хондоводи настільки сурові....

nazikey
Ім'я:Назар

Повідомлення nazikey » Пон, 04 березня 2013, 11:47

гарні сідухи класно.

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Пон, 04 березня 2013, 14:11

Vanjabest, ну це вже не такі і дороге задоволення 800-1000грн+свої ящо в хорошому стані за 300-400 думаю продаш))
zinkevych, теж сподобалось що стали як рідні..+місця додали
tetraider, це напевно буде найотимальніший варіант ціна/якість.. можна хіба ще ставити з рекаровські з омеги, але то хіба тянути з Польщі бо в нас вони 200-250баксів а то і більше))
AnGeL, дякую, але от з електрикою в мене трохи туго чесно кажучи.., але я думаю що як дійдуть руки зніму його і подивлюсь чи є там як підлізти до діодів..
nazikey, дякую) п.с. був радий тоді знайомству.. я там в фафа відписував))

Fobos
Рятівник форуму
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » Пон, 04 березня 2013, 14:45

У мене такий тахометр але з былою шкалою, суперова річ, реально якісна, але я собі брав новий, правда привезли безкоштовно.
Ford?

nazikey
Ім'я:Назар

Повідомлення nazikey » Пон, 04 березня 2013, 14:51

Twister, взаємно

Марян
Ім'я:Марян
Контактна інформація:

Повідомлення Марян » Сер, 08 травня 2013, 19:10

Twister, Дякую що позичив насос!

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Нед, 07 липня 2013, 12:09

Fobos, вже скільки катаюсь теж задоволений на всі 100%
Марян, сорі, тільки побачив це було в зимній воді біля озера? не впізнав блін..

ітак ТО, компресія, проблеми і те що намутив з карбом кому цікаво читаєм тут:
http://www.drive2.ru/cars/zaz/1103/1103 ... l/1354018/

трохи свіжих фото:
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Нед, 07 липня 2013, 12:09

З музикою у мене в авто завжди була проблема, після батька з музики у мене був старий касетник kenwood, на фронті в кік панелях старі 16-ті динаміки kenwood, взаді зліва один динамік 10-ка і все)) Грало це все так що відкриваючи двері десь на природі навіть не було чути музики і від після такого виїзду вирішив потрібно треба щось робити.
Купив акустичні проводи, порився в гаражі і було знайдено ще 2 динаміка 16-х динаміка blaupunkt і магнітолу kenwood але вже на CD. Засунув 16-ті динаміки на зад в стандартні місця, кинув проводи, все заграло набагато цікавіше, тепер хоча б було щось чутно, але все одно звук як з унітазу + все хрипить. Зробив це десь аж рік на зад.
Пів року тому друзі подарували 16-ті динаміки aviator coaxial 6, фірма якась дивна але говорив з різними людьми і сказали що досить якісні динаміки + там шовковий твістер. Хотіли подарувати Alpine SXE-1725S але продавець в магазині їх не рекомендував, та й послухавши на стенді звучання, все було зрозуміло. І от коли я побачив ці динаміки я зрозумів що в кіки ставити їх сенсу немає, так як все одно будуть грати в ноги, вирішив потрібно зліпити під них подіуми!! Минуло пів року: D і гарешті я знайшов на це час!

Отже про подіуми
почну з вдячності до dir який подарував свої старі кік панелі, які взялися за основу
що потрібно:
1) Старі кік панелі
2) Фанера + брусок
3) Дві дівчини з колготками : D (для чого побачите нижче)
4) Скловолкно і епоксидна смола + багато пензликів
5) Шпаклівка (хотя необов'язково)
6) Карпет + клей (я використовував 88)
7) ДУЖЕ БАГАТО терпіння

Починаємо виготовлення:
Спочатку робимо каркас
для цього вирізаємо 2 кола під динаміки, а з бруска кріплення для кільця, скручуємо це все саморізами (для водійського подіуму дав на 1см коротше):
Зображення

Потім коли вже є каркас клеїмо на пластик віброізоляцію для кращого звуку, і роздягаємо дівчат :D :[ , і забираємо у них колготки)) натягуємо на каркас кіків, щоб вийшла ось така форма:
Зображення
Зображення
Промащуємо першим шаром епоксидки, після висихання вся ця справа стає трохи жорсткіше, я намазав ще один шар епоксидки правда, особливої жорсткості це не дало
Зображення

Тому беремося зміцнювати все це скловолкном, я наклав ще 2 шари , після цього конуструкція була вже як камінь
Зображення
Зображення
Потім в один шар щоб зарівняти великі нерівності шпаклюєм зовнішню сторону:
Зображення
Починаємо обтягувати карпетом:
Зображення
І ось що у нас вийшло:
Зображення
Зображення
Встановлюємо в авто:
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

Тепер висновок:
витрачений час на картинках може це все виглядає легко, але у мене пішло десь 4-7 днів на те щоб зробити їх правда приходив у гараж вечерком на 1-2 години ..
<b> об'єм: </ b> Водійський кік близько 3л пасажирского десь 3.3-3.5л
Ось відео як заливали 2л, правда конструкція виявилася не надто герметичною, але все ж, заливати ще можна було ого го скільки

зовнішній вигляд Вживу навіть ніхто і не догадується, що це не заводська деталь, вписується в інтер'єр відмінно. Ногам не заважає взагалі, місця купа, можна було робити побільші, тоді об`эм був би ще десь на півлітра більше
звук я просто не очікував що у Славуті може так грати музика, колись я крутив магнітофон до 17 і вже все хрипіло, скрипіло, басів не було зовсім, та й звуку теж, тепер колонки направлені в салон + мають хороший об`єм, і звучання вийшло просто супер, хоча колонки самі по собі не для низьких частот але з'явився приємний бас,тепер коли кручу магнітолу на 24 то вони тільки починають загинатся, звучання чисте, і приємне

Я напевно ВПЕРШЕ ЗАДОВОЛЕНИЙ своєю роботою на всі 100%!

mister_X

Повідомлення mister_X » Нед, 07 липня 2013, 22:22

:beer :beer :beer

Kritik
Ім'я:Саша
Номер:KR
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 79 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Kritik » Нед, 07 липня 2013, 22:37

ну, як завжди) респект) :D

я в славуті поступив простіше
поставив саб і усілок
і колонок по суті не треба вже було)))))))))))

Vanjabest
Контактна інформація:

Повідомлення Vanjabest » Пон, 08 липня 2013, 01:46

Маладєц, файно зробив !!
Twister писав: 3) Дві дівчини з колготками : D (для чого побачите нижче)
колготи побачив давай показуй тепер тих дівчат без колгот :D :D :D
050 50 37 820 Ваня

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Вів, 09 липня 2013, 20:15

mister_X, :cheers

Kritik, дякуюю :oops
ну все ще попереду, хоча за саб поки хз, так як час від часу складається багажник і забивається повністю все до сідух... але після цих колонок і кіків, я повірив що машина може ще досить весело заграти))

Vanjabest, дякую!

соромляться щолкатись :sing :|

Vanjabest
Контактна інформація:

Повідомлення Vanjabest » Вів, 09 липня 2013, 20:47

та кажи нехай не соромляться тут всі як свої :sing :D
050 50 37 820 Ваня

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Нед, 06 жовтня 2013, 08:59

оп, ледве відкопав бортовик..

Почнемо із зважування , дуже довго мене мучило питання скільки ж важить моє авто після всіх переробок , і 2 дні тому запланував вивезти металолом і заодно зважити авто
сток вага ніби як 790 а в мене вийшло:
860кг
З зайвого була баклажка з водою 4л ну і в цей день сильно падав дощ так що ще десь 1кг , ітак в підсумку авто без запаски ~ 10- 15л в баку і без мотлоху важить 855кг . Звідки все набілгло :

всяка дрібниця : сидіння , акум більше стоку , килимки і т.д
10кг -2 розпорки + задній стаб ( читаємо нижче)
5кг - музика ( кіки важкі трохи +4 динаміка + мафон )
хз.кг шумка (повністю заклеєні передні двері і всі карти + повністю підлогу і стелю + задні крила )
хз.кг ваз ходовка + 14- е диски з 175 -й гумою

ось так от і набирається все потрохи :(

Десь ще на початку серпня захотів поміняти задні аморти + пружини + поставити стабілізатор який лежит в гаражі вже рік..
Аморти зняти нормально не вдалося , одна знялася за хвилин 10, а от з другої мудохався години 3 , і в кінцевому результаті сайлентблок залишився на балці , після чого був успішно зрізаний .
Купив аморти KLS які все на форумах хвалять , планував їх і ставити але почав зжимати свої стандартні і нові КЛС- и і зрозумів що вони м'якше моїх старих будуть. Перевіряв так ( може це не правильно поправте ) : взяв дві стойки і рівним зусиллями починав стискати перша опускалася КЛС сток десь через 2сек витягав назад сток 2-ма руками з напрягом , а КЛС однією..
Так що вирішив залишити сток аморти але поставити на зад передні пружини! в стоці взад стояли на 4 насічки тобто найжорсткіші , але передні на 2 насічки виявились ще жорсткішими , якраз те що і потрібно ну і були на 10мм нижче (це ще краще) але мало) ) тому було вирішено відрізати 1виток , тому відрізали 1.5витка )) чого не рекомендую робити так як шток занадто довгий і при цьому якщо зібрати все в купу пружина бовтається , але так як я вирішив ставити стаб а він сильно колесу падати не дає , я на це поки забив.

Зображення
перший пішов
п.с. наконецто футболка пішла в справу ато лежала року 3

Зображення
ліворуч передня вкорочена праворуч задня сток

Ну і походу праворуч помітив ось такі неприємні кадри :
Зображення
всі зачистив за грунтовав і заклеїв віброю як антикором )
Зображення

Тепер трохи про стаб ще рік тому прикупив і пробував встановити , але зробити цього не вдалося , так як не міг його нормально розтягнути і прикріпити . Доречі це не єдина проблема , до цього ще довелося загинати розгинати кріплення за балку , так як болт НЕ залазив і напильником вручну розпилювати отвори так як болти які ішли в комплекті теж туди не залазили . от такий от тюнінх на наші автомобілі .
ну коротше наживив одну сторону другу притиснув + прив"язав до балки закрутилося і встановилося все , але на цьому не закінчилося після тижня їзди помітив дратівливий звук , виявилося один зажим з балки тупо розкрутився і загубився , ось хтось обрадувався коли побачив на дорозі , зробив саморобний з металу , фото стабу поки немає але додам десь в понеділок

Виїхав на тест , відразу помітно як сіла машина (тепер -50 від стоку ) , по керованості значно зменшились крени , та й стало помітно жорсткіше на ямах , так що стало менш комфортно ( ( але спорт вимагає жертв.

Ну і тепер трохи фото як лежить :
було:
Зображення
стало:
Зображення
Ну і ще трохи фото :
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

По ходовці ніби як фініш хіба що на перед ще хотілося б встановити -50 замість -40 оскільки після того як зад опустився він трохи піднявся .

mister_X

Повідомлення mister_X » Нед, 06 жовтня 2013, 15:00

:beer дуже гарна машинка

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей