Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
ВАЗ 2108, 1.4, 1992 р.в.
- vovka
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Сьогодні було знято мотор. Знімати нескладно в принципі, тільки тяжкий трохи
Але 3 людей знімають його запросто.
Для цього потрібно відкрутити 4 болта кріплення до коробки, відкрутити 3 чи 4 болтики і витягнути одну металічну фігню між мотором і коробкою бо буде заважати. Підставити опору під двигун і відкрутити передню опору двигуна. Чуть опустити двигун, і витягнути помпу бо може заважати, хотя не факт. Ну і потім просто зсунути двигун з вала коробки. Всьо.
p.s. То всьо так просто робиться при умові що вже знята ГБЦ вкупі з колєкторами.
Але 3 людей знімають його запросто.
Для цього потрібно відкрутити 4 болта кріплення до коробки, відкрутити 3 чи 4 болтики і витягнути одну металічну фігню між мотором і коробкою бо буде заважати. Підставити опору під двигун і відкрутити передню опору двигуна. Чуть опустити двигун, і витягнути помпу бо може заважати, хотя не факт. Ну і потім просто зсунути двигун з вала коробки. Всьо.
p.s. То всьо так просто робиться при умові що вже знята ГБЦ вкупі з колєкторами.
- vovka
- Контактна інформація:
Зняв поршні з шатунами.
Цікаво чи то в мене глюк чи шатун має чуть мати вільний хід по пальцю в поршні ?
А так.. На поршнях написано "ВАЗ". Видимих ознак якихось дефектів нема. Шатуни як шатуни теж.. На циліндрах видимих царапин теж нема.
Так що висновок можна зробити такий що нема нічого страшного в тому щоб крутити мотор до 6000 періодично. На 6000 він в принципі на заводі розрахований :)
Ітак пару фото:

Більше фото: http://photo.2108.lviv.ua/motor_02_2007/blok083.jpg

Більше фото: http://photo.2108.lviv.ua/motor_02_2007 ... orshni.jpg

Більше фото: http://photo.2108.lviv.ua/motor_02_2007/porshni.jpg
Все ще не знаю в чому ж проблема поломки була
ГБЦ лінь розбирати, проблема точно в ній, ітак інша ГБЦ буде стояти.
Залишилося зняти колінвал ( болти я вже попустив чуть) , маховик і сцеплення. В сцеплення виникла проблема. Один болт на 8 (який конструктор там такі болти придумав
) випадково став круглим 
Чи є якісь ключі якими б то можна було відкрутити ? Плоскогубці не пропонувати. Болгарка то на крайній випадок.
Цікаво чи то в мене глюк чи шатун має чуть мати вільний хід по пальцю в поршні ?
А так.. На поршнях написано "ВАЗ". Видимих ознак якихось дефектів нема. Шатуни як шатуни теж.. На циліндрах видимих царапин теж нема.
Так що висновок можна зробити такий що нема нічого страшного в тому щоб крутити мотор до 6000 періодично. На 6000 він в принципі на заводі розрахований :)
Ітак пару фото:

Більше фото: http://photo.2108.lviv.ua/motor_02_2007/blok083.jpg

Більше фото: http://photo.2108.lviv.ua/motor_02_2007 ... orshni.jpg

Більше фото: http://photo.2108.lviv.ua/motor_02_2007/porshni.jpg
Залишилося зняти колінвал ( болти я вже попустив чуть) , маховик і сцеплення. В сцеплення виникла проблема. Один болт на 8 (який конструктор там такі болти придумав

Чи є якісь ключі якими б то можна було відкрутити ? Плоскогубці не пропонувати. Болгарка то на крайній випадок.
- ko3a4ok
- Ім'я:Максим
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
візьми розвідний ключ або зрізай шляпку і пом висверлюй болт але це намудохаєшсяvovka писав:Зняв поршні з шатунами.
Залишилося зняти колінвал ( болти я вже попустив чуть) , маховик і сцеплення. В сцеплення виникла проблема. Один болт на 8 (який конструктор там такі болти придумав) випадково став круглим
- vovka
- Контактна інформація:
Короче з тим зтяжним ключем нічого не вийшло.
Але дякуючи CHAOS з допомогою дрельки, болгарки і гайочного ключа - все получилося, і блок завтра відправляється на розточку.
Ше раз CHAOS'у респект, я довольний як слонь
Якщо щось буде треба звертайся.
Також сьогодні я отримав свій распредвал.
Марку говорити небуду, тіпа "секрет", але фото зараз виставлю
Але дякуючи CHAOS з допомогою дрельки, болгарки і гайочного ключа - все получилося, і блок завтра відправляється на розточку.
Ше раз CHAOS'у респект, я довольний як слонь

Якщо щось буде треба звертайся.
Також сьогодні я отримав свій распредвал.
Марку говорити небуду, тіпа "секрет", але фото зараз виставлю

- Pioneer
- Ім'я:Тарас
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
!
а ти так на київ і назад помаленько от і обкатаєш!!!! або дай мені до універу поїздити я помаленько обкатаю :lol: (шучу)vovka писав:mysha
ой не кажи.. Я незнаю як я то переживу блін.
- vovka
- Контактна інформація:
Знаю. Але я не мільйонер, спочатку тре довести до пуття мотор, вихлоп, впускPioneer писав:тобіб немішало на новий сезон на титанах вийхати
Ковані диски будуть, але до відкриття не встигну, тому буду на звичайних стальних
По сцепленню ще забув додати. Два роки в мене стояло сцеплення LuK (тисяч 35). Розібрали сьогодні. В корзині чуть лєпєстки зїло. А фередо в хорошому стані. Можна було б ще не міняти так як проблем з ним не було, але вже раз туда поліз... Слідуюче сцеплення теж буду шукати фірми LuK :)
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей