Обговорення елементів тюнінгу автомобілів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Обтягування шкірою центральної панелі
inozemets
Ім'я:Остап
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Обтягування шкірою центральної панелі

Повідомлення inozemets » Чет, 15 травня 2014, 21:42

Хлопці й дівчата,

недавно сидів в Мерседесі CLA, модель 2014 року. Трохи прифігів від якості матеріалів й комфорту салону (хоча вважається, що це "дешева" модель). Ну і задавила мене українська жаба!

Тепер думаю піднаскладати грошей і збільшити кількість шкіри / алькантари в салоні своєї Mazda 323F. Знайшов в інтернеті фотографії, що з Маздами мого року це доволі непогано вдається. Зокрема, ось фотки купешок Мх-3 і Mx-5:

Зображення Зображення Зображення Зображення

Загорівся ідеєю. Подивився на свої дві ліві руки. І маю питання:

1. яка принципова різниця між використанням автомобільної шкіри, меблевої шкіри, і шкірозамінника при обшиванні салону (я знаю, що ціни на них різні; цікавить більше відносна витривалість / естетика / проблемність)?

2. які є гарантії того, що шкіра не покриється "пухирями" влітку на сонці? Чи часто таке трапляється з вручну-приклеєною шкірою? А якщо і покриється, то яким чином можна буде усунути "пухирі" й чи усунуться вони безслідно?

3. практичність покриття: краще крити панель алькантарою, шкірою, чи шкірозамінником? За яким з матеріалів буде простіше доглядати, який менше зношуватиметься / брудитиметься?Просто не хочу голосно матюкатися й плюватися за рік-другий. Ну скажу чесно, шкіра на панелі подобається більше алькантари.

4. практичність всієї ідеї: Мазді 16 років. Чи варто покривати шкірою добре збережену панель старого автомобіля, чи вже краще в нього не інвестувати (за умови, що я його дуже люблю і мене дусить жаба)?

5. Яка ціна (краще в долЯрах) покривання а) тільки панелі б) панелі й чотирьох дверей? На крісла / руль / коробку / ручник вже вирішив ставити пошиті на мірку чохли.

6. Чи є ще якісь "підводні камені", про які мені варто знати перед остаточним рішенням обшивати панель?

Наперед дякую за відповіді

myzikk
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 14 рази

Re: Обтягування шкірою центральної панелі

Повідомлення myzikk » Чет, 15 травня 2014, 21:54

Звернись по тим питанням до Vanjabest, людина толкова всі роботи його в нього на сторінці http://www.drive2.ru/r/lada/488124/.

p.s не реклама, просто бачу в людини руки прямі в тому руслі :beer
Востаннє редагувалось Чет, 15 травня 2014, 21:56 користувачем myzikk, всього редагувалось 1 раз.
:p

YuraDOC
Ім'я:Юра
Контактна інформація:

Повідомлення YuraDOC » Чет, 15 травня 2014, 21:55

Імхо, пошиття панелі, не коштуватиме космос грошей, тому ший. Великий плюс алькантари, це відсутність бліків на склі, але гадаю матова шкіра темних відтінків, також буде гуд.

Ну і ще, на панель можна і хороший замінник, ти ж там попою сидіти не будеш, щоб брати до уваги фактор парить не парить.. :-)
(O==[][]==O)

-kesheme-
Ім'я:Антон
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 29 рази
Контактна інформація:

Повідомлення -kesheme- » П'ят, 16 травня 2014, 09:23

Меблеві шкіра і замінник можуть не витримати літньої спеки, коли панель нагрівається до 70-80 градусів, можуть стягнутися і піти складками або просто тріснути. Тому на панель краще брати хороший, якісний автомобільний замінник (приблизно 15 євро м2), хороша шкіра- від 30 $ за м2, справжня алькантара- приблизно 80 євро за погонний метр. Замінники алькантари- імхо хіба на вставки десь, на великій площині не дивляться. Тому я би зупинився на німецькому заміннику.
Без досвіду сам панель не обтянеш, тільки матеріали переведеш і панель клеєм ізвазюкаєш.
www.levelup.lviv.ua

Dexter
Дякував (ла): 37 рази
Подякували: 187 рази

Повідомлення Dexter » П'ят, 16 травня 2014, 12:09

Ванябест
Work hard! Play hard!

Sashka1310
Ім'я:Саша

Повідомлення Sashka1310 » П'ят, 16 травня 2014, 14:32

Ваня такі варіації робив, тому поспілкуйся з ним ;)
Хочеш, щоб про тебе добре говорили , не говори про себе нічого хорошого!

inozemets

Повідомлення inozemets » П'ят, 16 травня 2014, 17:53

myzikk писав: Звернись по тим питанням до Vanjabest,
Dexter писав: Ванябест
Dexter писав: Ваня такі варіації робив, тому поспілкуйся з ним
Ооооооо, переконали )))))
YuraDOC писав: Ну і ще, на панель можна і хороший замінник
На то сподіваюся, що замінник підійде. Бо добра шкіра поштує добрих грошей.
-kesheme- писав: Тому на панель краще брати хороший, якісний автомобільний замінник (приблизно 15 євро м2), хороша шкіра- від 30 $ за м2, справжня алькантара- приблизно 80 євро за погонний метр. Замінники алькантари- імхо хіба на вставки десь, на великій площині не дивляться. Тому я би зупинився на німецькому заміннику.
Дуже дякую за відповідь!
-kesheme- писав: Без досвіду сам панель не обтянеш, тільки матеріали переведеш і панель клеєм ізвазюкаєш.
Я без фахової допомоги й не думав навіть. В мене й без того дві ліві руки ))))

Viva
Ім'я:Віталік
Номер:ВС1110СК

Повідомлення Viva » П'ят, 16 травня 2014, 22:13

я б тобі не радив страдати херньою))) як я то колись робив..
і шкіра була добра і майстри а все одно відклеїлось))
Краще поїдь на море за то шо вийде за ту панел - на горячу путівку точно Хватить :beer

mazhor_chik
Ім'я:Ігор
Номер:АТ 8400 ВМ
Контактна інформація:

Повідомлення mazhor_chik » П'ят, 16 травня 2014, 22:25

Viva, неа, за панель гаряча путівка точно не вийде..))
inozemets, попитай в Вані, він тобі скаже шо до чого..толкова людина..) :-)
і ціни афігенні :-)

Viva
Ім'я:Віталік
Номер:ВС1110СК

Повідомлення Viva » Суб, 17 травня 2014, 00:13

mazhor_chik писав: Viva, неа, за панель гаряча путівка точно не вийде..))
Вийде - вийде тьоща сьогодні в Грецію свалила за 250 зелені я за свою торпеду відвалив 400 зелені...Разніцу Чувствуеш..
Тільки пройшло 4 роки поки я зрозумів шо краще б на море зїздив :beer :beer

niama
Ім'я:юра
Номер:Люміній

Повідомлення niama » Суб, 17 травня 2014, 00:14

Можу порадити так, що точно ніц не відклеїться. Фото робіт в моєму бортовику...
Редкая собака добежит до середины Кореи .....

inozemets

Повідомлення inozemets » Суб, 17 травня 2014, 17:24

Sashka1310 писав: Ваня такі варіації робив, тому поспілкуйся з ним
niama писав: Можу порадити так, що точно ніц не відклеїться. Фото робіт в моєму бортовику...
Перелопатив бортовики niama та Vanjabest. В мене почався глибокий депресняк. Тепер я знаю, що в мене не тільки дві ліві руки, не тільки із [цензура] ростуть, але і вапше я лузер в творінні доброго і красивого (козачки з дерева в дитинстві не рахуються).

Посидів-полазив в інтернеті (то єдине, шо в мене небідово виходе). Понавигуглював приблизно те, що хотілось би зробити з Маздою (майже моєю моделлю; в мене деякі деталі різняться). Фото нижче:

Зображення Зображення Зображення

Єдине зауваження, що на крісла замість синіх елементів хотілось би вшити бордово-цегляну алькантару; те саме замість кремових елементів на панелі.

Знайшов я ці фото на польських форумах Мазд http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=37471. Під фото містилися такі коментарі:

"Schowki nie otwierają sie już tak jak kiedyś, w niektórych miejscach z czasem zacznie dochodzić to przetarć wiec generalnie odradzam pomysł zmiany tapicerki. Osobiści zostawiłem sobie naszczęście drogę ewakuacyjną i na ten moment powróciłem do oryginału"

Ja niestety tez zerwalem u siebie skore czerwona z deski rozdzielczej. Nie dalo sie jej w zaden sposob poprawic zeby ladnei wygladala, za duzo bylo niedociagniec. No i tam gdzie tapicer sie spieszyl wszystko zaczelo sie odklejac!

І ці коментарі дуже добре вкладаються в те, що написав Viva:
Viva писав: я б тобі не радив страдати херньою))) як я то колись робив.. і шкіра була добра і майстри а все одно відклеїлось)) Краще поїдь на море за то шо вийде за ту панел
Одним словом, перебуваю зараз в невеликому сум’ятті. І хочеться, і ризики трохи є )))

Про всяк випадок, кидаю лінк на свого бортовика (якщо комусь цікаво): viewtopic.php?f=55&t=42125

inozemets

Повідомлення inozemets » Нед, 18 травня 2014, 19:56

Хм... посидів-погуглив ще. Знайшов диво-засіб VHT Vinyl, лак в спреї. Шкіри, звісно, він не замінить, але набагато дешевший в нанесенні. І також можна покомбінувати з кольорами. І, кажуть, ні морозу, ані сонця не боїться; створений з метою відновлення понищених елементів в салоні автомобіля.

Зображення Зображення Зображення Зображення

А ще ж є флокування, воно також дає цікаві ефекти при розумному нанесенні. Хоча не пре мене ідея "волохатої" консолі.

Шкіра, по ходу, найкраще би було. Однак, чи економічно виправдано?

Плюс боюся, що якщо розкрутити японську консоль, зняти її на перепрошивку, то потім можна легко в проводах загубитися і не зібрати назад. Чи це даремні страхи?

Чи кинутися того всього роверка з поліпшеннями і їздити, як є? Бо салон нормальний в мене, не понищений.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей