Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Бор он весь твердый, в этих присадках) гексагональный нитрид бора. Но у Rymax & Matrix он не скрипит на зубах) Не выпадает в осадок вообще, его не чувствуешь на пальцах))andriy320e30 писав: наприклад bno10 маэ 10%твердого бору
все так . поки масло не окислиться віна працює ідеально .коли миючі присадки зношуються він трохи нагар на моторі робить(не дурно вона заборонена на нових машинах при то 15к). короче не більше 5000км якшо на 5в40 маслі . керамічну присадку на основі нітриту бору можна лити через заміну масла . і там нема таких побічних еффектів як нагарLiuskywalker писав: А що не так з дисульфідом молібдена ,
я помітив нагар на головці .Liuskywalker писав: але якогось нагару не помітив , хоча піддон скидав
А ты думал, потягивайся и тебя темного обучимJust be писав: Пацани, а то що десь є курси по маслах, що всі такі продвінуті ?)
andriy320e30 писав: я буду старим добрим молібденом користуватися (дешево ,сердито ,атомно )але масло 5к і заміна
нет, MoS2 не держит нагрузок в разы больше, и тем более не держит такие температуры и давление как hBn!andriy320e30 писав: то шось на моs2 рулить. не дурно його в шруси і гіпоєдні редуктори засипають .короче провірена мною присадка
шляпа горіла?andriy320e30 писав:я помітив нагар на головці .
про температуру так ,тільки критичні нагрузки на вкладиші ні . наприкд в шруси ше нічого кращого ніж молібден не придумали .так само і в масло редуктора тільки там молібден органічнийSem писав: MoS2 не держит нагрузок в разы больше, и тем более не держит такие температуры и давление как hBn!
Даже самые современные молибденосодержащие соединения, максимум до 500С, а некоторые варианты hBn даже выходят за 1000С.
я зразу казав що він нагар дає .навіть після пару т км .тільки дуже малий .менший ніж любе масло після 10-12к пробігу .для мене нагару нема коли мотор в середині як новийThorn писав: шляпа горіла?
короче треба буде якось провести тести . не викидай ту стару баночкуSem писав: нет, MoS2 не держит нагрузок в разы больше, и тем более не держит такие температуры и давление как hBn!
Добреandriy320e30 писав: короче треба буде якось провести тести . не викидай ту стару баночку
Не забывай, что мы говорим о ДВС. Не о редукторах и уж темболее не о ШРУС.andriy320e30 писав: про температуру так ,тільки критичні нагрузки на вкладиші ні . наприкд в шруси ше нічого кращого ніж молібден не придумали .так само і в масло редуктора тільки там молібден органічний
andriy320e30 писав: можливо і так . молібден провірений роками . бор треба дивитись провіряти . як від на вкладиші діє при 2Х кратних нагрузках і т д .
супротек наприклад стирає вкладиші (повишає знос)
доказано пробами масла короче працює як абразивий матеріал .
бор по твердості як алмаз . я ще не до кінця поняв як він працює
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей