Організація та планування подорожей

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Польща (хто їде?/кого підвезти ?)
mixail21
Ім'я:Михайло
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Польща (хто їде?/кого підвезти ?)

Повідомлення mixail21 » Суб, 01 листопада 2014, 17:29

Всім привіт. З"їздив називається сьогодні в польщу %) Шегині-Медика. Поляк розвернув як мінімум мене і ще 2 машини (домахався де "труйка" (знак аварійної зупинки)), мужика завернув через передню тоніровку, і кобіту на польських номерах через лисі колеса. Коли забирав доки на розвороті кажу " Що, не можна дзісяй в Польщу?"". Поляк каже "Нє, то є свєнта треба дома сидіти" :D Я забув що в них 1 листопада вихідний. :facepalm

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 01 листопада 2014, 17:37

mixail21 писав: мужика завернув через передню тоніровку, і кобіту на польських номерах через лисі колеса
та й правильно зробив.
mixail21 писав: домахався де "труйка" (знак аварійної зупинки))
а це вже виглядає що домахався.. а ти перший раз їхав чи постійно катаєш ?

як виглядає відмова ? ставить якийсб штамп в паспорті чи просто каже забиратися геть ? :ninja

Speedo
Ім'я:Орест
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 19 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Суб, 01 листопада 2014, 18:05

Треба їхати через Грушів, там всіх пускають :ninja

Але тільки не черз Смільницю, там можна всі колеса полишати :boxed :facepalm

St-ART
Ім'я:Stanisław
Номер:RP

Повідомлення St-ART » Суб, 01 листопада 2014, 19:26

vovka писав: як виглядає відмова ? ставить якийсб штамп в паспорті чи просто каже забиратися геть ?
Офіційно - то досить довга процедура, займає мінімум годину, а то і більше. Оформляють в адмінбудівлі (машину на бік, сам йдеш з ними), заповнюють купу якихось там документів, задають троха питань, потім просто сидиш чекаєш офіційного папірчика з причиною непропуску. В паспорт сталвять штамп і перекреслюють його (ручкою), збоку зазначають пункт, зігдно якого було повернення. А далі все, можна їхати на інший пункт пропуску, або навіть на той самий, тільки усунувши причину повернення, ну і готуватися до "ями" (поглибленого огляду) :D
Speedo писав: Треба їхати через Грушів, там всіх пускають
Не всіх. Зі всіх поїздок мене вертали один єдиний раз - на Грушеві :shout
Але з тонуванням найпроблемніше таки на Шегинях.

Taras:)
Ім'я:Taras
Номер:**4040**
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 32 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Taras:) » Суб, 01 листопада 2014, 19:33

St-ART, за шо вернули?
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29266
www.facebook.com/groups/1453938778186033/

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 01 листопада 2014, 19:40

Taras:), та в мене була внутрішня польська віза D на той час, а медичну страхівку вдома забув. От і вернули. На внутрішніх візах поліс страхування повинен бути постійно з собою, коли шенген - не обов'язково з собою. То того року ще було, з Яріком їхав до Польщі якось.
Через проблеми з машиною чи щось в тому роді на щастя ніколи питань не було, хоча бувало різне. На Волині, наприклад, на Устилузі, мають прибор, міряють викиди СО2. А так як в більшості старих дизелів каталізатор вирізаний, то і багато кого вертають. На Шегинях тонування тепер регулярно міряють. На Краківці на багато більша імовірність на яму попасти, буває по 30 машин підряд, всіх туда завертають, навіть респектабельних старших дядьків на дорогих машинах :D

mixail21
Ім'я:Михайло

Повідомлення mixail21 » Суб, 01 листопада 2014, 20:12

vovka писав: мужика завернув через передню тоніровку, і кобіту на польських номерах через лисі колеса

та й правильно зробив.

mixail21 написав:
домахався де "труйка" (знак аварійної зупинки))

а це вже виглядає що домахався.. а ти перший раз їхав чи постійно катаєш ?

як виглядає відмова ? ставить якийсб штамп в паспорті чи просто каже забиратися геть ?
для перевірки тоніровки принесли спец апарат, похожий на трукам. я б не сказав що в нього сильно затемнено було, ну але певно більше 30% (вроді така норма).
кобіту заставляв(!) включити переднє світло, заднє, повороти, габарити, гальма, вкінці сказав що гума лиса і викличе поліцію :facepalm

в мене це вже 4та віза (бізнес шенген, тип С), десь 20-30 штампів, ніколи не питали за труйку. думаю була б труйка-спитав де жилетка світловідбиваюча або ще щось придумав.
П.С. я так поняв вони рішилисьогодні дати польщі відпочити від "наших" хоча б 1-2 дні тому більшість завертали. я не шкодую бо сам зглупив що поіхав коли в них вихідний, я все одно нічого б не зробив в польщі (хотів дещо купити в перемишлю) :D Поляк сказав що навіть Теско закрите (може й спи**ів а може й правда)

відмова в моему вмпадку - просто відддали паспорт (але хв 20 провіряв по базі + питав адресу проживання + взяв права :facepalm )

а от одного разу їхав зі знайомим через корчову - в нього була бізнес віза на 60 днів і він всі 60 днів був в польщі. то його 3 години парафінили де він був, чи не працював, де виписка з готелю. вкінці поставили штамп в"їзд і чотири риски по периметру (типу в"їхав-виїхав). отаке.
Speedo писав: Треба їхати через Грушів, там всіх пускають
начитавшись про дорогу туда чота ачкую. плюс мені гак виходить, я в основному в перемишль катаю

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 01 листопада 2014, 20:53

mixail21 писав: кобіту заставляв(!) включити переднє світло, заднє, повороти, габарити, гальма, вкінці сказав що гума лиса і викличе поліцію
Ну так то нормально, що перевіряв. Деколи і на алкоголь перевіряють. А причин завернути море - навіть коли наклейки UA немає, то вже причина. Правда їм поліцію викликати нема потреби, на скільки я знаю, штраф вони самі можуть виписати. Знайомому так написали, бо не зупинився на знак "стоп".
mixail21 писав: начитавшись про дорогу туда чота ачкую
Та нічого там аж такого страшного нема. Ну кілометр десь танкодрому і одна-дві ями, де втопитися можна, а так можна їхати :D

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 01 листопада 2014, 20:55

St-ART писав: А причин завернути море - навіть коли наклейки UA немає, то вже причина.
а нащо та наклейка ? я через всю польшу без наклейки переїхав і гуд. притому шо поліцаї пару разів тупо за мною їхали і втикали спеціально.

достатньо прапорця того що на номері.

а все інше непроблема привести до ладу.. то і в Україні все те саме вимагається. ну крім жилета помоєму.

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 01 листопада 2014, 21:04

vovka, насправді, то обов'язкова наклейка для їзди за кордоном на не європейських номерах. Те, що зазвичай ніхто за неї не згадує і не штрафує (бо напевно і немає такої підстави в їхньому законодавстві, хоча не впевнений), але причиною для непропуску вона є. І я не придумую, то з практики. Знайомого, коли не мали до чого доколупатися, завернули, бо в нього не було наклейки UA :-)
vovka писав: я через всю польшу без наклейки переїхав і гуд.
Ну то таке саме, як я до Варшави і з Варшави проїхав з відірваним глушником і жахливим скреготом, і кордон проїхав, і проїжджав повз патрулі, і теж нічого не було. Я ж не можу сказати, що так можна робити, бо ніхто на то не звернув увагу, правда? :-)

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 01 листопада 2014, 21:08

St-ART писав: насправді, то обов'язкова наклейка для їзди за кордоном на не європейських номерах
де таке написано можеш посилання на якийсь документ надати ?

в мене на номерах є прапор і UA, нащо ще якусь наклейку ліпити ? :surprised
St-ART писав: і проїжджав повз патрулі, і теж нічого не було
за мною тупо 10 хвилин їхав на хвості патруль, коли я петляв по Гданську :D в мене склалось враження що він шукає до чого домахатись і вичікує ))

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Суб, 01 листопада 2014, 21:13

mixail21 писав: начитавшись про дорогу туда чота ачкую.

Ну чого? В самому Яворові дорога так собі "хреноватенька", після Яворова, нічо-так я би навіть сказав на "четвірочку", я 80-90 їхав стабільно! За Немировом кусок, метрів 50-100 ДУЖЕ куйової дороги, що деякі воділи навіть виходили з машин, щоби подивитися, чи піддоном ніде не зачеплять :shock потім ще до 1 км. "хреноватою". А решта ок! Зато :shock час на проходження кордону 20-30 хв. від сили ;)

Мій брат "фієстою" 2012 р.в. регулярно льотає :happy Та і я "веркою" не особо проблем відчув, не то що дорога на Долину :facepalm
Востаннє редагувалось Суб, 01 листопада 2014, 21:21 користувачем Speedo, всього редагувалось 1 раз.

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 01 листопада 2014, 21:16

vovka писав: де таке написано можеш посилання на якийсь документ надати ?

в мене на номерах є прапор і UA, нащо ще якусь наклейку ліпити ?
В Україні - ПДР, п.29.1.
29.1
Водій механічного транспортного засобу, що прибуває до України з іншої країни, а також водій — громадянин України, який виїжджає за кордон, повинні мати:

a)

реєстраційні документи на транспортний засіб і посвідчення водія, що відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух (Відень, 1968);

б)

реєстраційний номерний знак на транспортному засобі, літери якого відповідають латинському алфавіту, а також розпізнавальний знак держави, в якій його зареєстровано.
На польські закони посиальнь не маю, але, повір, я то не придумав. Був конкретний випадок, коли людину вернули через це. Тому номери це добре, а має бути ще таке:
Зображення

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази

Повідомлення VETERAN » Суб, 01 листопада 2014, 21:17

vovka писав: Кільцеву Любліна в сторону Варшави відкрили.
Я вже їхав по тій дорозі місяць тому - класна траса, вилітаєш майже під Куров. Від кордону до Любліна також значно покращили дорогу.
St-ART писав: mixail21 написав:
начитавшись про дорогу туда чота ачкую

Та нічого там аж такого страшного нема. Ну кілометр десь танкодрому і одна-дві ями, де втопитися можна, а так можна їхати
Переді мною їхав фольксваген на бляхах і пробив картер. Зупинився аж перед кордоном, коли двигун застукав. Невже не бачив, що тиску масла нема?

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 01 листопада 2014, 21:21

St-ART писав: реєстраційний номерний знак на транспортному засобі, літери якого відповідають латинському алфавіту, а також розпізнавальний знак держави, в якій його зареєстровано.
все вірно. на реєстраційному номерному знаку - є розпізнавальний знак держави. Прапор і підпис UA.
Зображення
VETERAN писав: Я вже їхав по тій дорозі місяць тому - класна траса
:surprised там ж тільки якшо вірити їхньому форуму буквально вчора-сьогодні її офіційно відкрили. там вроді небуло ще одного куска відкритого кільцевої хіба нє ?
Востаннє редагувалось Суб, 01 листопада 2014, 21:22 користувачем vovka, всього редагувалось 1 раз.

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 01 листопада 2014, 21:22

vovka, я тобі картинку скинув, то не то :facepalm
Ти ніколи наклейку не бачив чи що? Ще раз:
Зображення
На номер не схоже, правда?

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 01 листопада 2014, 21:25

St-ART писав: я тобі картинку скинув, то не то
ну я поняв яку ти маєш на увазі наклейку, але де про неї написано ? в ПДР про то в тому пункті нічого не пише.. Чим же напис UA на номері відрізняється від напису UA на наклейці ? :surprised

може твого колегу за то грали, бо в нього номера старі, і там був напис регіону (14) а не UA ?

от у мене старі номера на попередній машині були, там нема УА
Зображення
St-ART писав: На номер не схоже, правда?
та бачив я ту наклейку.. а небачив де вона вимагається.. і не бачу :facepalm
Востаннє редагувалось Суб, 01 листопада 2014, 21:26 користувачем vovka, всього редагувалось 1 раз.

Speedo
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Суб, 01 листопада 2014, 21:25

St-ART писав: На польські закони посиальнь не маю, але, повір, я то не придумав. Був конкретний випадок, коли людину вернули через це. Тому номери це добре, а має бути ще таке:

в мене така ua-шка в бардачку "катається", щоби при потребі наклеїти :D Поідеї кожна страхова повинна такі наклейки видавати, то як могли її не мати, тим більше через її відсутність завернути??? :shock

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 01 листопада 2014, 21:28

vovka писав: в ПДР про то в тому пункті нічого не пише..
Читай уважно:
реєстраційний номерний знак на транспортному засобі, літери якого відповідають латинському алфавіту, а також розпізнавальний знак держави, в якій його зареєстровано.
Ключові слова "а також" виділив спеціально для тебе. Має бути та наклейка і говори що хочеш :sing
Номери звичайні, не старі, то не в тому суть.
Поідеї кожна страхова повинна такі наклейки видавати, то як могли її не мати, тим більше через її відсутність завернути??? :shock
Ну не було і все. А зелену карту ми купуємо виключно на польській стороні, там такого точно не дають :D Останній раз правда якусь пахнючку дали і ліхтарик, але не наклейку.
vovka писав: Чим же напис UA на номері відрізняється від напису UA на наклейці ?
Блін, тим шо має бути і то, і то, і такі вимоги і закони. Всі подібні питання до законотворців :D
Востаннє редагувалось Суб, 01 листопада 2014, 21:29 користувачем St-ART, всього редагувалось 1 раз.

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази

Повідомлення VETERAN » Суб, 01 листопада 2014, 21:29

St-ART писав: На польські закони посиальнь не маю, але, повір, я то не придумав. Був конкретний випадок, коли людину вернули через це. Тому номери це добре, а має бути ще таке:
Мене колись заставили купити таку наклейку, але не завернули. Жилєтку, знак аварійки та роботу всього освітлення часто провіряють. Їхав з причепом, то возив два знаки - положено мати на кожен транспортний засіб. Жилєток потрібно декілька - хоча б одна для пасажирів. Ще потрібні гумові рукавиці і т.д. і т.п. - кожен раз перевіряю наявність того всього перед виїздом за кордон. Аптечку і вогнегасник перевіряють на термін придатності. Один раз перевіряли на ямі технічний стан - кликали інших подивитися, який має бути Жигуль знизу. Хвалили, що гарний стан. Ще було, що оглядали бензобак тим своїм "гінекологічним набором". Я ще насміхався з них - питав, чи не працювали колись гінекологами і просив подивитися через глушник, чи клапани не підгоріли. :D

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей