Я доприкладу їду далі через Фокашані-Римніку-Серат-Бузеу-Урзіцені-Слобозія-Чернавода-Константа.
Є великі підозри що в тебе маршрут інший,а саме через місто Браїла

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Ясно..просто коли їхали цього разу то на кордоні хлопчина з Трускавця попросився їхати з нами прицепом,то йому дали роздруківку на турфірмі з Гуглмапс і там фламастером було якийсь маршрут виділений,власне через це і зацікавилоTaras:) писав:Sluva, в мене поки маршруту нема, на фірмі так дали, а тут ще раджуся і виберу оптимальний.....
Sluva, не в мене просто роздруківка типу маршрут їхнього автобуса......Sluva писав:з Гуглмапс
щось подібне і в мене було,тільки....Starcrafter писав: Їхав в Поморьє. Виїхали десь в 18.00 з Золочева. Золочів-Тернопіль-Чернівці-кордон - 270км. 80-90 їхав більше щось не можу їхати по нашим вбитим дорогам. На кордон попали десь в 23.00. Година на таможню. Далі Румунія і шок від якості дорожнього покриття. Приємний шок. Дорожнє полотно, розмітка, знаки - все ідеальне. Зразу щось страшно було їхати з порушенням швидкісного режиму. Але після Сірету починаеться кусок в 400км двухполоски. Ловлю "спонсорів" і маю по селах 70-100 і до 160 по трасі. Короче тих 400км кінчились швидко. Дальше 60-70км дороги між селами (дорога так собі, але один фіг наші рядом не валялись). Потім ще десь 200км кусок однополоски до Селістри з ідеальним покриттям.
Далі паром. Леїв не було, заплатив 10 евро. Якщо б леями платив вийшло б 7євро. Але де їх взяти в неділю по серед ночі? На кордоні знову підфортило - я догадався купити рунєтку на заправці десь в середині Румунії. Рунєткі продають тільки 3х мережах заправок. Які точно не пам"ятаю, треба пограничників питати. На лукойлах точно нема. Так от. Пограничник домахався до тої рунєтки - нема - вертайся купляй. З 5-6 машин що стояли за мною вернулися всі
. Границя десь пів години зайняла, через те що спочатку пропускають всіх жителів евросоюзу (яких було більша частина парому), а потім нас нігерів
. Болгарську віньєтку купив зразу на кордоні. 10 евро на 14 днів. Її доречі ніразу ніхто не перевіряв.
Дороги в Болгарії класні. Не знаю чому кажуть що так собі. Якщо рівняти з нашими, то там автобани. До Поморья добрався десь в 12.00. Без всіляких пригод. На все про все пішло 18 годин включаючи зупинки на заправку, поїсти і біо.
Дорога назад була не така весела. На паром ми попали в 20.55. Паром ходить до 21.00. На моїх очах перед мною заїхала остання машина.![]()
![]()
![]()
. Коротше кажучи, міст в Чорноводах і десь 150-170км гаку. Попавши на міст я подумав що я таки повний дурак, що не послухався своєї інтуїції і не поїхав туди відразу (мене досвідчений "болгарщик" направив на паром). Міст коштує 5 леїв (1.2 долари), які треба мати з собою. Долари чи евро не беруть. Збоку правда стоїть банкомат. Але зняти там 5 леїв через комісії буде коштувати десь до 5 доларів. Короче 5 евро заплатив якомусь місцевому мінялі. Дав мені 15 леїв. Купив потім на заправці шоколадку на здачу - жінка була задоволена
.
Ну а далі 50 чи 60км автобану на швидкості 130. Включив круїз і просто розслабився. Навіть заснути там можна без наслідків - права обмежуюча лінія розмітки має вібропокриття - розбудить як на неї наїдеш.
Невеличкий відступ на тему паром чи міст. Однозначно міст. Через міст довше на 30-40км судячи по картам. Але - плата за міст в 10 раз менша ніж на паром. Можна точно спрогнозувати коли ти приїдеш - лишніх 40км ти пролетиш десь за 20-30хв, а от паром гарантовано зжере 20хв + час очікування парома + погрузка\розгрузка. Це ще десь до години може схавати. Ну і паром в ночі не ходить.
Все решта но дорозі назад було аналогічно дорозі туди, але не дивлячись на гак в 150-170км дорога забрала ті ж 18 годин. Взагалі як би їхав ще раз, то в годин 16 можна вкластись. Багато часу втратив на пошуках рунєтки. Також була одна заправка в Болгарії, яка зайняла чи не 30хв. Купа часу була втрачена на паром.
Заправлявся 2 разі в Болгарії і 1 раз 20 літрів доливав в Румунії. Платив карткою маестро укрсибу або приватіською кредиткою - жодних проблем. Правда в Болгарії треба шукати лукоїл або шелл заправки. Там ще є якісь маленькі "сільські" заправки. Там карток не беруть - тільки леви.
На другий рік поїду обов"язково знову. Відпочинок ну дуже сподобався і по грошах не сильно вдарило. Але напевно полечу літаком - не спати 36 годин підряд з яких 18 за кермом - це дуже важко. Хоча як варіант можна спробувати їхати в день. "Онлайн" організму буде годин 20, а це таки легше.
Не так. В Болгарії дороги на голову кращі ніж в нас. В Румунії ще кращі.в Болгарії дороги кращі ,як у нас,але гірші,як в Румунії
саме покриття доріг - так, а от їхня ширина, видимість і т.д. - в Болгарії найгірші.Starcrafter писав:Не так. В Болгарії дороги на голову кращі ніж в нас. В Румунії ще кращі.
часом не Барбут?сірожа писав: є мінікафешка з болгарською кухнею
Барбут на куті,біля готелю Зевсgribkoff777 писав: часом не Барбут?
платні чи ні?Sluva писав:дальше Грецький кордон і тотальні автобани
До Салонік від кордону був безкоштовний,дальше була брама де ми дали вроді 2 євро і проїхали ще 70км і звалили з нього до моряA1 писав:платні чи ні?
а як же віньєтка? там штраф немалий!mikeng писав:більше нічого ніде нікому не плати
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей