Організація та планування подорожей

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Хто планує в Болгарію на власному авто?
Sluva
Ім'я:Славік
Стать:чоловік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази
Re: До Болгарii в червнi на авто. Э однодумцi?

Повідомлення Sluva » Пон, 15 серпня 2011, 21:03

Тарас просто напиши які міста в проміжку Аджуд-Констанца.
Я доприкладу їду далі через Фокашані-Римніку-Серат-Бузеу-Урзіцені-Слобозія-Чернавода-Константа.
Є великі підозри що в тебе маршрут інший,а саме через місто Браїла :sing
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Taras:)
Ім'я:Taras
Номер:**4040**
Подякували: 32 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Taras:) » Пон, 15 серпня 2011, 21:48

Sluva, в мене поки маршруту нема, на фірмі так дали, а тут ще раджуся і виберу оптимальний.....
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29266
www.facebook.com/groups/1453938778186033/

Sluva

Повідомлення Sluva » Пон, 15 серпня 2011, 22:09

Taras:) писав:Sluva, в мене поки маршруту нема, на фірмі так дали, а тут ще раджуся і виберу оптимальний.....
Ясно..просто коли їхали цього разу то на кордоні хлопчина з Трускавця попросився їхати з нами прицепом,то йому дали роздруківку на турфірмі з Гуглмапс і там фламастером було якийсь маршрут виділений,власне через це і зацікавило

Контактна інформація:

Повідомлення Taras:) » Пон, 15 серпня 2011, 22:14

Sluva писав:з Гуглмапс
Sluva, не в мене просто роздруківка типу маршрут їхнього автобуса......
Гуглмапс то жесть....

Starcrafter
Ім'я:Юра
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Starcrafter » Нед, 21 серпня 2011, 14:14

Берете любий навігатор з свіжими картами. Стартом заводите Львів. Точкою призначення куда там в Болгарії їдете. І проміжною точкою ставите Констанцу. Це щоб на міст попасти, а не на паром. Особисто я їхав по гарміновському навігатору з самою свіжою картою. Веде відмінно по Румунії, Болгарії. Карти більш ніж детальні. І не партесь про маршрут - навігатор прокладе найкоротший. А так як сама погана румунська дорога між глухими селами (мені 19км кусок попався такої) є краща ніж наша траса Тернопіль-Чернівці пережевати нема чого.
Тут можете собі попрокладати маршрути http://nokiandrive.com.ua/RoutePlanner.do. Все як в авігаторах, тільки на великому екрані.
Їхав в Поморьє. Виїхали десь в 18.00 з Золочева. Золочів-Тернопіль-Чернівці-кордон - 270км. 80-90 їхав більше щось не можу їхати по нашим вбитим дорогам. На кордон попали десь в 23.00. Година на таможню. Далі Румунія і шок від якості дорожнього покриття. Приємний шок. Дорожнє полотно, розмітка, знаки - все ідеальне. Зразу щось страшно було їхати з порушенням швидкісного режиму. Але після Сірету починаеться кусок в 400км двухполоски. Ловлю "спонсорів" і маю по селах 70-100 і до 160 по трасі. Короче тих 400км кінчились швидко. Дальше 60-70км дороги між селами (дорога так собі, але один фіг наші рядом не валялись). Потім ще десь 200км кусок однополоски до Селістри з ідеальним покриттям.
Далі паром. Леїв не було, заплатив 10 евро :angry. Якщо б леями платив вийшло б 7євро. Але де їх взяти в неділю по серед ночі? З паромом заканало - заїхав в числі двух останніх машин. 15 хвилин поплавали і кордон з Болгарами.
На кордоні знову підфортило - я догадався купити рунєтку на заправці десь в середині Румунії. Рунєткі продають тільки 3х мережах заправок. Які точно не пам"ятаю, треба пограничників питати. На лукойлах точно нема. Так от. Пограничник домахався до тої рунєтки - нема - вертайся купляй. З 5-6 машин що стояли за мною вернулися всі :D. Границя десь пів години зайняла, через те що спочатку пропускають всіх жителів евросоюзу (яких було більша частина парому), а потім нас нігерів :unsure. Болгарську віньєтку купив зразу на кордоні. 10 евро на 14 днів. Її доречі ніразу ніхто не перевіряв.
Дороги в Болгарії класні. Не знаю чому кажуть що так собі. Якщо рівняти з нашими, то там автобани. До Поморья добрався десь в 12.00. Без всіляких пригод. На все про все пішло 18 годин включаючи зупинки на заправку, поїсти і біо :happy.
Дорога назад була не така весела. На паром ми попали в 20.55. Паром ходить до 21.00. На моїх очах перед мною заїхала остання машина. %) :angry :angry :angry. Коротше кажучи, міст в Чорноводах і десь 150-170км гаку. Попавши на міст я подумав що я таки повний дурак, що не послухався своєї інтуїції і не поїхав туди відразу (мене досвідчений "болгарщик" направив на паром). Міст коштує 5 леїв (1.2 долари), які треба мати з собою. Долари чи евро не беруть. Збоку правда стоїть банкомат. Але зняти там 5 леїв через комісії буде коштувати десь до 5 доларів. Короче 5 евро заплатив якомусь місцевому мінялі. Дав мені 15 леїв. Купив потім на заправці шоколадку на здачу - жінка була задоволена :angel.
Ну а далі 50 чи 60км автобану на швидкості 130. Включив круїз і просто розслабився. Навіть заснути там можна без наслідків - права обмежуюча лінія розмітки має вібропокриття - розбудить як на неї наїдеш.
Невеличкий відступ на тему паром чи міст. Однозначно міст. Через міст довше на 30-40км судячи по картам. Але - плата за міст в 10 раз менша ніж на паром. Можна точно спрогнозувати коли ти приїдеш - лишніх 40км ти пролетиш десь за 20-30хв, а от паром гарантовано зжере 20хв + час очікування парома + погрузка\розгрузка. Це ще десь до години може схавати. Ну і паром в ночі не ходить.
Все решта но дорозі назад було аналогічно дорозі туди, але не дивлячись на гак в 150-170км дорога забрала ті ж 18 годин. Взагалі як би їхав ще раз, то в годин 16 можна вкластись. Багато часу втратив на пошуках рунєтки. Також була одна заправка в Болгарії, яка зайняла чи не 30хв. Купа часу була втрачена на паром.
Заправлявся 2 разі в Болгарії і 1 раз 20 літрів доливав в Румунії. Платив карткою маестро укрсибу або приватіською кредиткою - жодних проблем. Правда в Болгарії треба шукати лукоїл або шелл заправки. Там ще є якісь маленькі "сільські" заправки. Там карток не беруть - тільки леви.
На другий рік поїду обов"язково знову. Відпочинок ну дуже сподобався і по грошах не сильно вдарило. Але напевно полечу літаком - не спати 36 годин підряд з яких 18 за кермом - це дуже важко. Хоча як варіант можна спробувати їхати в день. "Онлайн" організму буде годин 20, а це таки легше.

сірожа

Повідомлення сірожа » Нед, 21 серпня 2011, 20:31

Starcrafter писав: Їхав в Поморьє. Виїхали десь в 18.00 з Золочева. Золочів-Тернопіль-Чернівці-кордон - 270км. 80-90 їхав більше щось не можу їхати по нашим вбитим дорогам. На кордон попали десь в 23.00. Година на таможню. Далі Румунія і шок від якості дорожнього покриття. Приємний шок. Дорожнє полотно, розмітка, знаки - все ідеальне. Зразу щось страшно було їхати з порушенням швидкісного режиму. Але після Сірету починаеться кусок в 400км двухполоски. Ловлю "спонсорів" і маю по селах 70-100 і до 160 по трасі. Короче тих 400км кінчились швидко. Дальше 60-70км дороги між селами (дорога так собі, але один фіг наші рядом не валялись). Потім ще десь 200км кусок однополоски до Селістри з ідеальним покриттям.
Далі паром. Леїв не було, заплатив 10 евро :angry. Якщо б леями платив вийшло б 7євро. Але де їх взяти в неділю по серед ночі? На кордоні знову підфортило - я догадався купити рунєтку на заправці десь в середині Румунії. Рунєткі продають тільки 3х мережах заправок. Які точно не пам"ятаю, треба пограничників питати. На лукойлах точно нема. Так от. Пограничник домахався до тої рунєтки - нема - вертайся купляй. З 5-6 машин що стояли за мною вернулися всі :D. Границя десь пів години зайняла, через те що спочатку пропускають всіх жителів евросоюзу (яких було більша частина парому), а потім нас нігерів :unsure. Болгарську віньєтку купив зразу на кордоні. 10 евро на 14 днів. Її доречі ніразу ніхто не перевіряв.
Дороги в Болгарії класні. Не знаю чому кажуть що так собі. Якщо рівняти з нашими, то там автобани. До Поморья добрався десь в 12.00. Без всіляких пригод. На все про все пішло 18 годин включаючи зупинки на заправку, поїсти і біо :happy.
Дорога назад була не така весела. На паром ми попали в 20.55. Паром ходить до 21.00. На моїх очах перед мною заїхала остання машина. %) :angry :angry :angry. Коротше кажучи, міст в Чорноводах і десь 150-170км гаку. Попавши на міст я подумав що я таки повний дурак, що не послухався своєї інтуїції і не поїхав туди відразу (мене досвідчений "болгарщик" направив на паром). Міст коштує 5 леїв (1.2 долари), які треба мати з собою. Долари чи евро не беруть. Збоку правда стоїть банкомат. Але зняти там 5 леїв через комісії буде коштувати десь до 5 доларів. Короче 5 евро заплатив якомусь місцевому мінялі. Дав мені 15 леїв. Купив потім на заправці шоколадку на здачу - жінка була задоволена :angel.
Ну а далі 50 чи 60км автобану на швидкості 130. Включив круїз і просто розслабився. Навіть заснути там можна без наслідків - права обмежуюча лінія розмітки має вібропокриття - розбудить як на неї наїдеш.
Невеличкий відступ на тему паром чи міст. Однозначно міст. Через міст довше на 30-40км судячи по картам. Але - плата за міст в 10 раз менша ніж на паром. Можна точно спрогнозувати коли ти приїдеш - лишніх 40км ти пролетиш десь за 20-30хв, а от паром гарантовано зжере 20хв + час очікування парома + погрузка\розгрузка. Це ще десь до години може схавати. Ну і паром в ночі не ходить.
Все решта но дорозі назад було аналогічно дорозі туди, але не дивлячись на гак в 150-170км дорога забрала ті ж 18 годин. Взагалі як би їхав ще раз, то в годин 16 можна вкластись. Багато часу втратив на пошуках рунєтки. Також була одна заправка в Болгарії, яка зайняла чи не 30хв. Купа часу була втрачена на паром.
Заправлявся 2 разі в Болгарії і 1 раз 20 літрів доливав в Румунії. Платив карткою маестро укрсибу або приватіською кредиткою - жодних проблем. Правда в Болгарії треба шукати лукоїл або шелл заправки. Там ще є якісь маленькі "сільські" заправки. Там карток не беруть - тільки леви.
На другий рік поїду обов"язково знову. Відпочинок ну дуже сподобався і по грошах не сильно вдарило. Але напевно полечу літаком - не спати 36 годин підряд з яких 18 за кермом - це дуже важко. Хоча як варіант можна спробувати їхати в день. "Онлайн" організму буде годин 20, а це таки легше.
щось подібне і в мене було,тільки....
1.Ровіньєтку купив прямо на кордоні,як тільки переїхав
купляв за євро,взяв одразу на місяць за 7 євро(ще навіть здачу єврами дали з десятки) щоб на зворотній дорозі не тратити час на пошуки,різняця всього0-то 1 євро.
Далі.
На кордоні обмінника не було,(чи може був,але вже зачинився,бо кордон я перетнув в 12 ночі).
Мене попереджали,що без леїв на паром краще не пхатися,тому доїхав до Сучави,а там на першій заправці поміняв 5 євро на леї.
При офіційному курсі 1 до 4.24 на заправці давали всього 3.5
Вибору небуло,(де я мав взяти оті леї в Румунії посеред ночі?).
Тому обміняв 5 євро на 18 лей ,і погнав дальше.
І скажу я вам,що добре зробив,бо знайомий оті леї по дорозі розтратив на каву,так за паром у нього взяли євро ,але по курсу 1 до 2(він заплатив 8 євро при офіційній ціні 17.5 леїв або 4 євро).
Від українського кордону до парому-575км їхав з 12 ночі до 8 ранку.
Паром пройшов швидко,і в 8.35 вже був на болгарській стороні.
далі вже болгари на румунсько-болгарському кордоні фігньою страдали.....
передо мною 8 машин пропускали півтора години,а сусіднім рядом румунів і болгар машин 50 за цей час пройшло.....
Ніхто ніяких ровіньєток не провіряв,і нікого назад не відправляв
в Болгарії дороги кращі ,як у нас,але гірші,як в Румунії
від Сілістри до Поморіє (приблизно вийшло 300 км) їхали до години другої....
приїхали...
поставили машину на якійсь вулиці,і пішли шукати житло....
народу-просто море.... після годинних пошуків(дружина і дочка були замучені довгим переїздом,тому не мали бажання довго шукати) зупинились тут
http://www.bulrest.com/pomorie/index.php?oID=66&cID=3
номер на троїх з кондиціонером,кабельним,інтернетом,мініхолодильником , сан вузлом,безплатним паркінгом одразу біля готелю,перед входом)і великою терасою за 27 євро доба
тут же у внутрішньому дворику є мінікафешка з болгарською кухнею
перше,друге з мясом і зелений салат-3.5 лева(22 грн)
для проби на заправці розрахувався за 10 л 95 бензину гривневою карточкою кредобанку(маестро)вийшло 150 грн(прийшла смс-ка з залишком нарахунку)
далі буде

Starcrafter
Ім'я:Юра

Повідомлення Starcrafter » Нед, 21 серпня 2011, 22:34

в Болгарії дороги кращі ,як у нас,але гірші,як в Румунії
Не так. В Болгарії дороги на голову кращі ніж в нас. В Румунії ще кращі.
Після їхніх доріг на наших ямах\латках\горбах хотілось плакати.
Забув ще добавити. Поки їхав в Болгарію, перед самим кордоном зловив ямку. Ремонту на 5 тисяч гривень. :cry
Взагалі, нема що рівняти їхні дороги до наших. В нас нема доріг. Сама гавняна їхня дорога є в рази кращою від наших міжобласних трас.

cdrom
Ім'я:Роман
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення cdrom » Пон, 22 серпня 2011, 11:11

Starcrafter писав:Не так. В Болгарії дороги на голову кращі ніж в нас. В Румунії ще кращі.
саме покриття доріг - так, а от їхня ширина, видимість і т.д. - в Болгарії найгірші.
У звязку цим ми з жінкою і попали у ДТП... по вині водія AUDI A5, яка на серпантині на крутому повороті просто тупо вилетіла на зустрічну і зіткнулась з автобусом лоб в лоб. Ми були в числі тих 11, яким надавали допомогу у лікарні...Дещо, кому цікаво, можете почитати тут:
http://econo.com.ua/2011/08/dtp-v-bolga ... ukraincev/
A goal without a plan is just a wish

gribkoff777
Ім'я:Тарас
Номер:BC ☻ AA
Контактна інформація:

Повідомлення gribkoff777 » Пон, 22 серпня 2011, 11:15

сірожа писав: є мінікафешка з болгарською кухнею
часом не Барбут?
Хочеш миру - готуй Parabellum

gribkoff777
Контактна інформація:

Повідомлення gribkoff777 » Пон, 22 серпня 2011, 11:17

сірожа

Повідомлення сірожа » Пон, 22 серпня 2011, 13:19

gribkoff777 писав: часом не Барбут?
Барбут на куті,біля готелю Зевс
Наш готель -Апарт
А кафешка -на ліво (якщо йти з моря по вул ахелой) в тупіку,в брамі
називається Стара Ізба

Sluva

Повідомлення Sluva » Пон, 22 серпня 2011, 13:32

і знов Я :)
Мені вдалось знову побувати в Болгарії і Румунії минулого тижня,правда транзитом в Грецію і назад :) розкажу троха про дорогу по ту сторону Карпат:
Перехід в Хелмеу,[цензура] Румуни тримали наш бусік 2.5 год,з них 2 год тупо гуляли кругом буса і не брали паспортів :angry ,потім 50км покоцаної дороги і нормальний асфальт...їхати важко багато серпантинів і перевальчиків,я б реально не доїхав тудою за добу в Болгарію %) ...Перехід в Русе,порівнюючи з Джіурджені і Чорновода це цензурець...купа народу,купа машин,реверс по 30хв %) ,дальше на Софію...які гарні гірські краєвиди в Болгарії...я був в захопленні...дальше Грецький кордон і тотальні автобани після яких Болгарські і Румунські дороги здаються сільськими грунтовками :D :D :D

A1

Повідомлення A1 » Пон, 22 серпня 2011, 13:44

Sluva писав:дальше Грецький кордон і тотальні автобани
платні чи ні?

Sluva

Повідомлення Sluva » Пон, 22 серпня 2011, 13:53

A1 писав:платні чи ні?
До Салонік від кордону був безкоштовний,дальше була брама де ми дали вроді 2 євро і проїхали ще 70км і звалили з нього до моря

Контактна інформація:

Повідомлення Taras:) » Чет, 25 серпня 2011, 12:11

виникло ще одне питання.
в мене на машині ще старі номера типу ТС, чув що виїзд закордон може бути проблема, але техпаспорт в ДАІ дали і написано для участі в міжнародному русі.....
хто що скаже???

Dimon
Тюнінг клуб
Дякував (ла): 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення Dimon » Чет, 25 серпня 2011, 12:16

никаких проблем не будет, знакомый недавно ездил...

Контактна інформація:

Повідомлення Taras:) » Сер, 31 серпня 2011, 23:41

одним словом в суботу вирушаю, хотів уточнити по документам.
Візи на руках;
Зелена карта є;
медична страхівка є на всіх членів екіпажу;
на кордоні(Румунії і Болгарії) купую ровіньєтку;
буду їхати на бухарест і на міст,якшо я правльно зрозумів Гуглмапс,

підкажіть вартість проїзду через міст,і в якій валюті оплата???
Які ще додаткові проплати я зустріну....типу якийсь митний збір і тд.
і де які гроші потрібно мати, бо поки запасс тільки Евро і Долярами)))

mikeng
Ім'я:mikeng

Повідомлення mikeng » Чет, 01 вересня 2011, 09:27

картку про всяк випадок візьми любу, навіть зарплатну гривневу(в мене була "кредитка" від привату), тільки перед тим попередь банк куда їдеш бо можуть заблокувати.
якщо заробляєш в грн то взагалі рекомендую нею і платити напр за пальне - курс норм виходить

через міст 2 євро було, взяли в євро
більше нічого ніде нікому не плати

в болгарії бабло міняй тільки в банках, не зарся на курс в обмінниках - най...ть, або комісія буде або на стелі неправдивий курс

mikeng
Ім'я:mikeng

Повідомлення mikeng » Чет, 01 вересня 2011, 09:31

ще: слідкуй за парковками - вони там часто дорогувато платні (1 або 2лев/год (6-12грн/год грубо), і часто з паркоматами
При мені в Бургасі приїхали красавци знімати краб з машини Болгар, які запаркувались без талончика - думаю за таку послугу неслабо заплатили

якщо покружляти трохи навколо, то є великий шанс найти безплатну стоянку (не стосується старої частини несебру, там ппц)

gribkoff777
Контактна інформація:

Повідомлення gribkoff777 » Чет, 01 вересня 2011, 09:34

mikeng писав:більше нічого ніде нікому не плати
а як же віньєтка? там штраф немалий!

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей