Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Треба обслужити АКПП Опель Омега В
-
- Ім'я:Володимир
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Добрий день.
Як все було: Був Омегою в карпатах, на затяжному підйомі пішов на ризикований обгін, відповідно з використанням кнопки СПОРТ, обгін виконав, але вже перед завершенням маневру на борткомпі висвітилось повідомлення avtomatic gearbox, і обороти двигуна різко підвищились(газ відповідно був нажатий практично в полік), я відповідно швидко перелаштувався в свою полосу руху пригальмував, знайшов місце де зупинитись і побачив під машиною каплі мастила (я так розумію АТФ-а), при рушанні склалося враження, що процес рушання з місця відбувається взагалі десь з передачі третьої.... режим СПОРТ не включався, і динамічного розгону машини не було...
В мене підозра на пробій якогось сальніка.... і відповідно низький рівень АТФ в коробці.
Прошу порадьте доброго майстра у Львівській області, який міг би вирішити проблему... Машина стоїть в м. Жидачеві, а я поки їжджу на Ниві і шлякую, бо памятаю, як то добре й комфортно було в Омезі. Буду дуже вдячний за поради й допомогу.
Як все було: Був Омегою в карпатах, на затяжному підйомі пішов на ризикований обгін, відповідно з використанням кнопки СПОРТ, обгін виконав, але вже перед завершенням маневру на борткомпі висвітилось повідомлення avtomatic gearbox, і обороти двигуна різко підвищились(газ відповідно був нажатий практично в полік), я відповідно швидко перелаштувався в свою полосу руху пригальмував, знайшов місце де зупинитись і побачив під машиною каплі мастила (я так розумію АТФ-а), при рушанні склалося враження, що процес рушання з місця відбувається взагалі десь з передачі третьої.... режим СПОРТ не включався, і динамічного розгону машини не було...
В мене підозра на пробій якогось сальніка.... і відповідно низький рівень АТФ в коробці.
Прошу порадьте доброго майстра у Львівській області, який міг би вирішити проблему... Машина стоїть в м. Жидачеві, а я поки їжджу на Ниві і шлякую, бо памятаю, як то добре й комфортно було в Омезі. Буду дуже вдячний за поради й допомогу.
- RULES
- Ім'я:Роман
- Дякував (ла): 6 рази
- Подякували: 157 рази
Re: Треба обслужити АКПП Опель Омега В
рушає важко - бо таки на 3-іцй передачі, бо ввімкнувся аварійний режим коробки. можливо і по тиску\кількості маслаVovic1977 писав:Добрий день.
VAG вже не той
-
- ніяких ривків чи хрустів з коробки не чути, все переключає плавно, єдине, на холодну рушає без проблем, все працює чітко, а десь через 10-15 хв руху появляється вищевказана помилка, під час руху машина їде нормально, але як я й писав, немає розгінної динаміки, й проблематичне рушання з місця...
Хотілось-би все-ж перевірити й підремонтувати коробку, бо ж проблем з нею ніколи не мав, а купити б\у, а вона може виявитись котиком в мішку...
Хотілось-би все-ж перевірити й підремонтувати коробку, бо ж проблем з нею ніколи не мав, а купити б\у, а вона може виявитись котиком в мішку...
-
вся справа в тому, що я реально впевнений, що там низький рівень... а вот що потекло? - капає в місці стику коробки з двигуном, колір як на масло, але ж рівень тікає з коробки... я з нашим одним місцевим "майстром" хотів перевірити рівень АТФ-а... загнали Омегу на підйомник, відкрутили бокову заглушку (по якій і рівень міряється), АТФ потік, але!!! ми не знали що перевірка проводиться при заведеній машині, щоб працював насос... тепер знаю, що рівень АТФ-у в коробці при заглушеній машині завжди повишений.... получається ще й злили частину.... хотів-би поміняти, але толку, як є підтікання, то все одно витече... тому й майстра прошу толкового
-
- Ім'я:юра
забий. Зніми клему на 20 хв. Постав, заведи і насолоджуйся їздою якщо не плануєш продати років кілька . Більше так не рисач. АККП то не для ривків, а для спокійної їзди. 
Якщо потік сальник гидротрансформатора- то не настільки критично. Тобто трохи викапає, з часом поміняєш. Але ні в якому разі не міняй повністю масло АККП.
Моя порада- нічого не рухай, і більше так не роби.
Максимум долий трошки масла в кобобку.
З часом якщо не будеш продавати, років через 2 можеш поміняти сальник гідротрансформатора( менінгіту трохи є).
І НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ МІНЯЙ МАСЛО В АККП).
ПРОСТО ТУПО ТРОШКИ ДОЛИЙ.
Знаю, зараз багато супер спеців скажуть міняти все ( сальник, масло,коробку,мозги, всю машину). Якщо послухаєш- так і зробиш

Якщо потік сальник гидротрансформатора- то не настільки критично. Тобто трохи викапає, з часом поміняєш. Але ні в якому разі не міняй повністю масло АККП.
Моя порада- нічого не рухай, і більше так не роби.
Максимум долий трошки масла в кобобку.
З часом якщо не будеш продавати, років через 2 можеш поміняти сальник гідротрансформатора( менінгіту трохи є).
І НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ МІНЯЙ МАСЛО В АККП).
ПРОСТО ТУПО ТРОШКИ ДОЛИЙ.
Знаю, зараз багато супер спеців скажуть міняти все ( сальник, масло,коробку,мозги, всю машину). Якщо послухаєш- так і зробиш

Востаннє редагувалось Чет, 11 серпня 2016, 17:48 користувачем George734, всього редагувалось 1 раз.
- RULES
Що за дурний стереотип?George734 писав:забий. Зніми клему на 20 хв. Постав, заведи і насолоджуйся їздою. Більше так не рисач. АККП то не для ривків а для спокійної їзди.
Коробка вміє працювати у всіх діапазонах, головне її не перегрівати(буксування в снігу\болоті, забиті радіатори, старе масло)
VAG вже не той
-
Ось поїхали специRULES писав: Коробка вміє працювати у всіх діапазонах, головне її не перегрівати(буксування в снігу\болоті, забиті радіатори, старе масло)

З такими, поміняєш все

Вони забули що коробка далеко не нова, новою не стане, при всіх їх порадах і твоїх вкладеннях в коробку баблосів.
Повір мою приговорили 190 000 назад І як би я їх послухав, вже

В ме

-
Так на пальцях- АККП має свою виробітку всюда. Старе масло має теж не таку вязкість і не такі миючі властивості.
Заливши нове масло- ти вимиєш ним всю плиту управління. всі жиклери будуть мати новий вид і стару виробітку. Вперше впадуть вони, потім всі канали, потім гідротрансформатор.
І навіть помінявши на нову плиту, ти змушений будеш міняти всю корбку.
В інструкції до АККП навіть пише, що масло служить стільки скільки сама АККП
Заливши нове масло- ти вимиєш ним всю плиту управління. всі жиклери будуть мати новий вид і стару виробітку. Вперше впадуть вони, потім всі канали, потім гідротрансформатор.
І навіть помінявши на нову плиту, ти змушений будеш міняти всю корбку.
В інструкції до АККП навіть пише, що масло служить стільки скільки сама АККП

-
Не в образу, але з Вами важко погодитись... В мануалі коробки чітко вказано повна заміна АТФ один раз в 100000 пробігу... я купив машину 5 років тому, один раз доливав АТФ-ку, (не міняв а власне доливав), за тих 5 років я сам проїхав на ній більше 280000 км, а ще х-з скільки без заміни попередні власники проїхали... то чомусь інтуїція підказує, необхідність замінити пробитий сальнік (тим більше що там тиск, а тиск АТФ-ку по любому видавляти буде), і замінити масло повністю, я ж пишу проблем з коробкою і з двигуном не було ніколи проблем...George734 писав:Ось поїхали специRULES писав: Коробка вміє працювати у всіх діапазонах, головне її не перегрівати(буксування в снігу\болоті, забиті радіатори, старе масло)![]()
З такими, поміняєш все![]()
Вони забули що коробка далеко не нова, новою не стане, при всіх їх порадах і твоїх вкладеннях в коробку баблосів.
Повір мою приговорили 190 000 назад І як би я їх послухав, вжеб поміняв половину всього продав би машину.
В мене не Опель, але теж АККП. І міняв я тільки сальник-і то поки [цензура] поміняли, пів запчастин забули закрутити назад. Сам докрутив, і сам долив тупо масло і все. А більшість міняли спершу масло, потім плиту управління,потім всю корбку,потім машину
-
Хоча... для початку дійсно попробую долити... подивлюсь, наскільки її вистачить... через скільки км знову в аварійний стан ввійде...
-
хозяин барин.
Згадаєш мої слова коли продаш

-
George734 писав:хозяин барин.![]()
я б не проти продати, хочеться вже реально новішу, але як замаскувати підтьоки?
- RULES
ти бачив масло через 50тис пробігу? Це рекомендація від маркетологів, щоб акп швидше зносилась і швидше авто поміняли.George734 писав: В інструкції до АККП навіть пише, що масло служить стільки скільки сама АККП
міняю масло що 40тис км.
VAG вже не той
-
RULES писав:ти бачив масло через 50тис пробігу? Це рекомендація від маркетологів, щоб акп швидше зносилась і швидше авто поміняли.George734 писав: В інструкції до АККП навіть пише, що масло служить стільки скільки сама АККП
міняю масло що 40тис км.
на якому СТО міняєте? може там і мого коробаса перевірять...
- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
George734 писав: В інструкції до АККП навіть пише, що масло служить стільки скільки сама АККП
Про яку коробку мова?
Покажіть мені інструкцію, в якій таке написано.
Знаю, що у ВАГа на АКПП, які ставляться на Порш, і потужніші двигуни, типу 3.0 і вище - таке є, але це не є загальна практика, а виключення з правил
Я, наприклад, як власник авто з АКПП дууууже відомого виробника ZF, а саме, одної з модифікацій ZF-5HP19, можу показати наступний документик:
http://www.bimmerfest.com/forums/attach ... 1257109447
у ньому чорним по білому написано наступне:
3/4-speed automatic transmissions:
ZF 3 and 4-speed automatic transmissions must be filled with approved ATF oils according to ZF list of lubricants TE-ML 11, lubricant class 11A / 11B or with mineral ATF oils according to the former Specification Dexron II / Dexron III by General Motors. For oil-change intervals consult the vehicle manufacturer's specifications.
Тобто питання міняти, чи ні - навіть не стоїть, як таке. Питання тільки стоїть, коли саме це робити.5 and 6-speed as well as 4HP20 automatic transmissions:
ZF 5 and 6-speed as well as the ZF 4HP20 automatic transmissions are filled maintenance-free with specially developed partially synthetic ATF oils. Maintenance-free fills are intended for normal operating conditions. Especially driving at very high operating temperatures can result in accelerated aging or increased wear of ATF oils. It is recommended, in the event of severe operating conditions, such as:
- frequent highway driving in top speed range, - offensive, sporty driving style,
- frequent trailer operation,
being above average, oil purification (oil change) on automatic transmissions is recommended between 80,000 km and 120,000 km, or 8 years, depending on the load.
In each case, only released ATF oil may be used for oil changes. And oil changes must be performed in accordance with the relevant specifications.
-
Значить в мене поршcat-yellow писав: Знаю, що у ВАГа на АКПП, які ставляться на Порш

Читай уважно всі інструкції.
Може для тебе ще й новина, що ремінь привода в ОДНОЇ І ТОЇ Ж МАКРИ І ТОГО Ж ВИПУСКУ, АЛЕ РІЗНЗІ БУКВИ ДВИГУНА, З ОДНИМ ТИМ ЖЕ ОБЄМОМ МІНЯЄТЬСЯ ПО РЕГЛАМЕНТУ ЧЕРЕЗ РІЗНУ КІЛЬКІСТЬ ТИСЯЧ ПРОБІГУ?
Скажем один і той же Пессат з одним двигуном 90 000 з іншим 120 000 ще іншим 190 000.

- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
George734, Юра
Та от васне читаю і вроді переважна більшість коробок любить "заміну", а не "на весь термін служби" :)
А привод на вживаному авто я б боявся тримати не міняним більше 100к

Та от васне читаю і вроді переважна більшість коробок любить "заміну", а не "на весь термін служби" :)
А привод на вживаному авто я б боявся тримати не міняним більше 100к

-
ладно. Тобі ж власник написав, що не міняв АТФку 280 000 і до того ще Х,З скльки ( думаю що рідна).
І якби не дав просратись, то не попала б срань в жиклер і не випав би в аварійку.
А якби промив, то попав би на бабло.
Справа в тому, що в буржуїв поміняти масло не означає тупо злити- і залити нове.
Це означає-прокачати корбку, замінити всі сальники,жиклери,пружини, і при потреб плиту.
Тобто ти повинен через певний період приїхати на ТО.
Може для когось новина- що тормозуху треба міняти разом з діагностикою кожних певну кількість тисяч км.
І той же тосол- не тоді коли витік. А через 10000 .
До речі навіть в жигулях колись таке писали. Кожних пів року- на зиму новий, на весну новий.
Тобто ти або міняй все як книжка пише, або не мішай машині працювати
І якби не дав просратись, то не попала б срань в жиклер і не випав би в аварійку.

А якби промив, то попав би на бабло.
Справа в тому, що в буржуїв поміняти масло не означає тупо злити- і залити нове.
Це означає-прокачати корбку, замінити всі сальники,жиклери,пружини, і при потреб плиту.
Тобто ти повинен через певний період приїхати на ТО.
Може для когось новина- що тормозуху треба міняти разом з діагностикою кожних певну кількість тисяч км.
І той же тосол- не тоді коли витік. А через 10000 .
До речі навіть в жигулях колись таке писали. Кожних пів року- на зиму новий, на весну новий.
Тобто ти або міняй все як книжка пише, або не мішай машині працювати

-
- Подякували: 2 рази
Капає з сальника гідротрансформатора . Ну і якщо рушає тЄжко то може бути ,що фрикційні кольца зносилися. Зняття піддону покаже ..
-
P. S колись в жигулях постійно радили міняти свічки дроти трамплер як тільки барахлив мотор. ( що тамчни ні тільки не радили)
А потім в буржуйських машинах ні свічки, ні якість палива ніколи мені проблем не завдавала.
Тобто висновок мій- якщо машина гавняна, то їй все мішає і постійно

А потім в буржуйських машинах ні свічки, ні якість палива ніколи мені проблем не завдавала.

Тобто висновок мій- якщо машина гавняна, то їй все мішає і постійно

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей