Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Чим різниться дизельний мотор та бензиновий в обслуговуванні
- Orrrk
- Ім'я:Орест
- Стать:чоловік
- Номер:5620
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Власне хочу задуматись як не як про покупку майбутньої машини, і тому задумуюсь над таким
Яка різниця дизельного мотору в експлуатації. З того що я знаю акумулятор має бути потужнішим для того щоб розігрілись свічі накалу і можна було б нормльнозавести його і взимку.
Масло дорожче? на скільки? Ну і всякі такі штучки а то так ніколи вплотну не стикався з дизиляками, при тому ще й явно не новими)
Ну і надіюсь ніхто не скаже шо ще й тим що один заправляють дизелем а один бензою))))))))))
Яка різниця дизельного мотору в експлуатації. З того що я знаю акумулятор має бути потужнішим для того щоб розігрілись свічі накалу і можна було б нормльнозавести його і взимку.
Масло дорожче? на скільки? Ну і всякі такі штучки а то так ніколи вплотну не стикався з дизиляками, при тому ще й явно не новими)
Ну і надіюсь ніхто не скаже шо ще й тим що один заправляють дизелем а один бензою))))))))))
- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
Re: Чим різниться дизельний мотор та бензиновий в обслуговув
Orrrk, паливна апаратура + форсунки => will make you happy!
- Black
- Ім'я:Дмитро
- Дякував (ла): 4 рази
1.Расход дизель- бензин ощутимо.
2.Дизель имеет больше крутящий момент.
3. При исправной дизельной аппаратуре зимой можно завестись с пол пинка.Дизель в горку тянет без проблем даже при загрузке (с учётом того что всё там живое т.е. и двигатель и топливная)
2.Дизель имеет больше крутящий момент.
3. При исправной дизельной аппаратуре зимой можно завестись с пол пинка.Дизель в горку тянет без проблем даже при загрузке (с учётом того что всё там живое т.е. и двигатель и топливная)
а теперь посчитайте стоимость вашего топливного фильтра и фильтра того автомобиля который вам понравился.Хотя бы начните с этого потом продолжим далее.Orrrk писав:Авто: ВАЗ 2106)
З повагою Black.
- Orrrk
То шо найшов в неті розумію що паливний фільтр коштує 150-200 грн то вже більш меньш нормальний для того автомобіля який я собі придумав (небуду озвучувати так як зараз всі порадять бмв))
Але раз на скільки його треба міняти??
Якщо бенз автомобіль хаває 10 л а дизель 6-7 то виходить на 400 км я вже зароблю на паливний фільтр.)
Тобто я може неправильно виразився в мене є вибір або бати дизель і там розхід 5-7 літрів, але невелика максимальна швидкість приблизно 160)
Або брати бенз мотор тої самої моделі там розхід 10 зато максимальна швидкість 210))
Звичайно дані взяти із книжки на практиці звісно 210 не підеш ну але але
Але раз на скільки його треба міняти??
Якщо бенз автомобіль хаває 10 л а дизель 6-7 то виходить на 400 км я вже зароблю на паливний фільтр.)
Тобто я може неправильно виразився в мене є вибір або бати дизель і там розхід 5-7 літрів, але невелика максимальна швидкість приблизно 160)
Або брати бенз мотор тої самої моделі там розхід 10 зато максимальна швидкість 210))
Звичайно дані взяти із книжки на практиці звісно 210 не підеш ну але але
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
А то хіба не БМВ?Orrrk писав:небуду озвучувати так як зараз всі порадять бмв

То в якій книжці таке написаноOrrrk писав:мотор тої самої моделі там розхід 10 зато максимальна швидкість 210

А по суті, брати стари дизель,то треба бути мазохістом трохи, мав досвід експрлуатації дизеля, не на я, але близький друг, спекався і перехрестився, з тим навіть, що мотор міняли, всеодно якась біда, про зиму і нашу солярку мовчу. Якщо дизель,то тільки новий, або Т4, Т5 фольксваген

Ford?
- BOXER
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
- Подякували: 23 рази
Скажу і я пару слів
Зараз експлуатую два дизеля (німецький і французький), і в сім"ї років 5 назад був інший дизель, італійський.
Стосовно Т5-го мовчу, бо машина практично нова, шо зимою, шо влітку заводиться з пів оберта. Проблем на нашій солярці взимку не було.
Стосовно цін на філтьра і т.д. то це абсолютно не залежить від того чи то дизель чи бензин
а від марки автомобіля. наприклад, на Т4-ий паливний філтьтр шось 100 грн. +/-, а на Т5-ий вже біля 400 грн. Знову таки на Астру мою (бензинова) фільтр шось 75-80 грн.
Розхід солярки - місто 8-9.5, траса 6-7 л.
Про Партнер. Дизель не "старий" як люблять говорити, але і немолодий, вже 9 років. Проблем не було і нема. Було взимку - заводився з 5-го разу. Причина зрозуміла - свічки нагріву. Купив нові (шось по 40-60 грн.), сам поміняв (ключа спеціального не треба було) і усьо. В будь-який мороз заводиться з пів обороту.
Розхід - місто в мене виходило 8-9, траса 5-6.
Ну і ще був Фіат, страшнючий так званий "старий дизель". Щось об"єктивно сказати не можу, бо тоді ше зовсім юний був, але батько купив його в німцях, коли йому було 5 років, в нас був мінімум 10 років. Ні заміни мотору, ні капіталки 100% не було і зараз знаю, шо він їздить, тому фрази про мазохізм трохи не з того форуму
Orrrk, цікаво де і як часто ти будеш ті 210 км/год. ганяти?
не на то дивишся! основне в питанні розгону все таки потужність двигуна. на Пижику в мене простий 1.9 дизель і 70 коників, розганяється явно туговато, але це зрозуміло. на Т5-му 1.9 турбовний і 105 коників. а розхід практично однаковий в них. от Астра мотор 1.6, 100 коників, а розхід по місту 10-ка чьотка є
шо на Т5-му, шо на Астрі 160 їхати можна сміло.
Fobos, я тебе звісно, дуже поважаю, але на свому досвіді (описав вище) можу сказати, шо капіталять шо бензинові шо дизельні, міняють мотори шо дизельні шо бензинові, клинять і летять шо ті шо другі... погодься
не знаю, можливо в мене просто позитивний досвід, можливо в когось негативний, я лиш висловив своє ІМХО, базоване на конкретних прикладах.
ше раз про запчастини - порівнювати треба не бензин/дизель, а марки автомобілів. незначна, але перевага дизеля - нема ВВ дротів/котушок і т.д., які в деяких бензинових двигунах коштують дуже немало
плюси і мінуси можна довго порівнювати, основне дивитись конкретно взятий екземпляр, пробіг, міряти компресію, проїхатись по трасі і т.д.

Зараз експлуатую два дизеля (німецький і французький), і в сім"ї років 5 назад був інший дизель, італійський.
Стосовно Т5-го мовчу, бо машина практично нова, шо зимою, шо влітку заводиться з пів оберта. Проблем на нашій солярці взимку не було.
Стосовно цін на філтьра і т.д. то це абсолютно не залежить від того чи то дизель чи бензин

Розхід солярки - місто 8-9.5, траса 6-7 л.
Про Партнер. Дизель не "старий" як люблять говорити, але і немолодий, вже 9 років. Проблем не було і нема. Було взимку - заводився з 5-го разу. Причина зрозуміла - свічки нагріву. Купив нові (шось по 40-60 грн.), сам поміняв (ключа спеціального не треба було) і усьо. В будь-який мороз заводиться з пів обороту.
Розхід - місто в мене виходило 8-9, траса 5-6.
Ну і ще був Фіат, страшнючий так званий "старий дизель". Щось об"єктивно сказати не можу, бо тоді ше зовсім юний був, але батько купив його в німцях, коли йому було 5 років, в нас був мінімум 10 років. Ні заміни мотору, ні капіталки 100% не було і зараз знаю, шо він їздить, тому фрази про мазохізм трохи не з того форуму

Orrrk, цікаво де і як часто ти будеш ті 210 км/год. ганяти?

Fobos, я тебе звісно, дуже поважаю, але на свому досвіді (описав вище) можу сказати, шо капіталять шо бензинові шо дизельні, міняють мотори шо дизельні шо бензинові, клинять і летять шо ті шо другі... погодься

ше раз про запчастини - порівнювати треба не бензин/дизель, а марки автомобілів. незначна, але перевага дизеля - нема ВВ дротів/котушок і т.д., які в деяких бензинових двигунах коштують дуже немало

Sad, but true.
- Святослав
- Ім'я:Святік
- Контактна інформація:
BOXER писав:Стосовно цін на філтьра і т.д. то це абсолютно не залежить від того чи то дизель чи бензин а від марки автомобіля. наприклад, на Т4-ий паливний філтьтр шось 100 грн. +/-, а на Т5-ий вже біля 400 грн. Знову таки на Астру мою (бензинова) фільтр шось 75-80 грн.
мда, це точно, в нас на Хонду паливний 800грн. коштує, і в наявності немає,замовили з штатів, а від європейця не підходить.BOXER писав:порівнювати треба не бензин/дизель, а марки автомобілів.
по темі, також зараз задумуюсь на рахунок дизеля, поновішого.
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Власне капіталку дизеля зробити дуже тяжко, там є свої нюанси по недоходу поршня і тд, і ціни на капіталку дизеля ой йо йой як різняться, це ми про капіталку, а не про ремонт, вибачте, дехто заміну кілець і вкладишів вважає капіталкою, а справжня капітальний ремонт передбачає заміну поршнів, проточку колінвала, проточку блоку і все з тим витікаюче. Та і бачиш думка не тільки моя, якщо питання виникло таке, значить стереотип існує. Я власне собі б дизеля брав, але тільки нового, ну або на буса бо свалу нема там на бензиновому моторі тягатись без моменту.BOXER писав: шо капіталять шо бензинові шо дизельні,
Ford?
- LEgEnDA
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Саня
- Контактна інформація:
сучасні дизелькі рвуть бензинові по всім критеріям. По потужності, по економічності, працюють тихо, не смердять так як раніше, крутяться гарно.
А який в них потенціал відкривається після чіповки? Бенз в топку.
Просто дизельні мотори так само як і бензинові є вдалі а є не дуже. Вот власне вибирати потрібно з вдалих
А який в них потенціал відкривається після чіповки? Бенз в топку.
Просто дизельні мотори так само як і бензинові є вдалі а є не дуже. Вот власне вибирати потрібно з вдалих

- Orrrk
Ну той шо задуманий є дизель мільйонник і відгуки в неті ніби хороші просто треба шукати більш меньш жвий екземпляр)
Всім дякую за пораду посуті теми поняв требашукати живого дизеля, 210 канешна небуду їхати але й 160 малувато.
Всім дякую
Всім дякую за пораду посуті теми поняв требашукати живого дизеля, 210 канешна небуду їхати але й 160 малувато.
Всім дякую

- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
Orrrk, 124-й Мерс в твоїй голові походу :)
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
то явно не ті дизеля які задумав автор )))LEgEnDA писав:сучасні дизелькі рвуть бензинові по всім критеріям. По потужності, по економічності, працюють тихо, не смердять так як раніше, крутяться гарно.
та і шось сумівно загалом..
дизель то є трактор прицепи тягати, як казав кларксон - в дизеля всі коні вискакують одночасно

на фоні сучасних турбованих - з переваг я шось бачу тіки розхід.
от дивись ауді
2.0 TFSI
http://audi.lviv.ua/models/engine-type/ ... -20-tfsi-2
Макс.потужність в кВт (к.с.) при об/хв 155(211)/4300-6000
Макс.обертаючий момент Нм при об/хв 350/1500-4200
2.0 TDI
http://audi.lviv.ua/models/engine-type/ ... 8-20-tdi-1
Макс.потужність в кВт (к.с.) при об/хв 105(143)/4200
Макс.обертаючий момент Нм при об/хв 320/1750-2500
в дизеля нема ні моменту ні потужності. ще й не крутиться. різниця в розході літр-півтора на користь дизеля.
- b_andriy
- Ім'я:Андрій
- Контактна інформація:
шо за хонда така?Святослав писав:мда, це точно, в нас на Хонду паливний 800грн. коштує, і в наявності немає,замовили з штатів, а від європейця не підходить.
-
- Ім'я:Назар
Видається мені що дизель по запчастинах і в обслуговуванні дорожчий
-
- Контактна інформація:
Так і бензинові машини теж зараз є хороші і економні, я придивляюся зараз на TJet двигун.
Розхід - траса 5,5 місто 8,9,
Розгін до 100 - 9 сек.
120 коників.
Розгін до 100 - 9 сек.
120 коників.
- hrdrive
- Контактна інформація:
+1?cat-yellow писав:124-й Мерс в твоїй голові походу

скажи шо за машина і я скажу хто ти

серйозно, на шо націлився?
знач так. дизель - це штука дуже складна якшо старий. можна попасти в 99 % на трупа або в 1 % на ідеал. бо переважно дизеля всі беруть шоб багато їздити і багато тягати. пробіги старих машин - космомс. хоча мотори по 500 тис виходять без жодних проблем....але в нас є умніки які сідають на потужний дизель і умудряються його завалити, бо думають шо вони на бензині. високих оборотів категорично не любить. були раз одні умніки....татовий мерс 123, 3.0 дизель. попросили в оренду на 3 дні зїздити в бундес за машиною. їхли з лаветтою. загрузили джету на лаветту і тягнули. валили 170 км/год з таки грузом шось 150 км по автобані. в результаті 5 шатунів полетіло...тобто запірдолити можна любе якшо розуму нема...

тяга одинакова шо при пустій машині, шо при загрузці 5 чоловіками). розхід смішний, в мене на мерсі 2.0 дизель 5 траса-7 місто.
міряти компресію однозначно.
INTE®©ULLE®™
- Andriy01
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 4 рази
А Гольф 1,4 TSI
http://volkswagen-golf-plus.infocar.ua/ ... id985.html
Расход топлива (городской цикл), л. на 100 км: 8.4
Расход топлива (смешанный цикл), л. на 100 км: 6.5
Расход топлива (загородный цикл), л. на 100 км: 5.4
http://volkswagen-golf-plus.infocar.ua/ ... id985.html
Расход топлива (городской цикл), л. на 100 км: 8.4
Расход топлива (смешанный цикл), л. на 100 км: 6.5
Расход топлива (загородный цикл), л. на 100 км: 5.4
-
- Ім'я:Назар
Demyan писав:Так і бензинові машини теж зараз є хороші і економні, я придивляюся зараз на TJet двигун.
Розгін до 100 - 9 сек.
120 коників.
нормально скинь ссилку якщо є
-
- Контактна інформація:
http://fiat-ukraine.com/news/view/81nazikey писав:нормально скинь ссилку якщо є
Вони йдуть в основному на італійські авто фіат, лянчії, альфаромео.
Колись він стояв на фіат Браво - так там було взагалі 150 к.с.
Турбіна хороша, не виходить з ладу, приблизний ресурс її 20-30 процентів (200-300 тис .км. ) від ресурсу двигуна.
- LEgEnDA
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Саня
- Контактна інформація:
vovka, 3,0 TDI quattro
Макс.потужність в кВт (к.с.) при об/хв 176(240)/4000-4400
Макс.обертаючий момент Нм при об/хв 500/1500-3000
3,2 FSI quattro
Макс.потужність в кВт (к.с.) при об/хв 195(265)/6500
Макс.обертаючий момент Нм при об/хв 330/3000-5000
Як бачиш тут всього на 20 коників менше зато обертового на 170 більше.
Я ж писав про вдалі і не вдалі мотори. Вот 2.0 ТСФІ крутий мотор, так смо як і 3.0 ТДІ.. - він q7 і а8 за собою тягає як має бути
Макс.потужність в кВт (к.с.) при об/хв 176(240)/4000-4400
Макс.обертаючий момент Нм при об/хв 500/1500-3000
3,2 FSI quattro
Макс.потужність в кВт (к.с.) при об/хв 195(265)/6500
Макс.обертаючий момент Нм при об/хв 330/3000-5000
Як бачиш тут всього на 20 коників менше зато обертового на 170 більше.
Я ж писав про вдалі і не вдалі мотори. Вот 2.0 ТСФІ крутий мотор, так смо як і 3.0 ТДІ.. - він q7 і а8 за собою тягає як має бути
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей