Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Як провірити працездатність катушки?
ioan_3_16
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення ioan_3_16 » Нед, 16 січня 2011, 18:39

Що куда міряти омметром?
Дякую
Вкладення
IMG_56881.JPG

Pier
Стать:чоловік
Дякував (ла): 5 рази

Re: Як провірити працездатність катушки?

Повідомлення Pier » Нед, 16 січня 2011, 19:27

Береш друга, даєш йому в руки за високовольтний зачищений дріт, а сам береш дві клеми від акума (краще тоненькі дротики), і проходиться ними по інших контактах. Якщо за 1 хв не почуєш "Б**, що за х****, та ну його н****" то значить котушка погана.

Якщо немає такого друга, то став свічу. :)

Myself
Ім'я:Oleksandr
Номер:ВС 0990 ВО
Дякував (ла): 19 рази
Подякували: 71 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Нед, 16 січня 2011, 22:03

ioan_3_16 писав:Як провірити працездатність катушки
найпростіший спосіб - їдеш до електрика :shout 30 грн - і маєш повний діагноз, чи то первинна обмотка, чи вторинна, як коли де і за скільки то можна усунути ;) Сам на то стратиш купу часу і результат не завжди буде коректним :sing
"Нам не страшні московські воші. Нам страшні українські гниди."
Симон Петлюра

Morozov

Повідомлення Morozov » Нед, 16 січня 2011, 22:37

ioan_3_16,
Диагностика: Снять центральный провод с распределителя зажигания, вставить в него свечу, приложить ее (свечу) к «массе» и покрутить стартер. Если искра отсутствует, или имеются частые пропуски, то катушка явно неисправна.
або:
[http://automn.ru/opel-vectra-a/opel-162 ... _id2-.html][/url]

C#@O$
Тюнінг клуб
Ім'я:Ігорко
Контактна інформація:

Повідомлення C#@O$ » Нед, 16 січня 2011, 23:08

- мене цікавить як підвищити частоту катушки ? для нового проекту :D

ioan_3_16

Повідомлення ioan_3_16 » Нед, 16 січня 2011, 23:24

Не знаю чи правильно мислю, але між + і - має не бути опору, а між + і другорядною обмоткою є 4700 Ом. Я правий? Але прошу писати тих хто знає, а не ля-ля :angel

Pier

Повідомлення Pier » Нед, 16 січня 2011, 23:33

ioan_3_16 писав:але між + і - має не бути опор
має бути опір!!!!!!
Якщо нема - значить погана.
інший спосіб тут http://www.mazda323.info/sistema-zazhiganiya/3.html
C#@O$ писав:- мене цікавить як підвищити частоту катушки ? для нового проекту :D
Якщо я думаю, про те що і ти, то частоту не підвищиш. Треба додаткову "схему" розробляти, або 2-3-4 котушки ставити.

P.S. Коли ставив 2 котушки, 2 свічі, в один циліндр. Експериментував, правда особливої різниці не помітив.

ioan_3_16

Повідомлення ioan_3_16 » Пон, 17 січня 2011, 00:18

Pier писав:має бути опір!!!!!!
1. Для проверки катушки зажигания отсоедините от нее провода низкого напряжения и высоковольтные провода. Используя омметр, проверьте сопротивление первичной обмотки катушки зажигания, подсоединяя зажимы омметра к контактам "+" или 15, и "–" или 1. Проверьте сопротив ление вторичной обмотки катушки зажигания, для чего подсоедините контакты омметра к контакту 4 и одному из контактов первичной обмотки катушки зажигания. На моделях с двигателем 20 ХЕJ сопротивление обмоток катушки зажигания должны соответствовать техническим характеристикам. На остальных моделях сопротивление первичной обмотки катушки зажигания должно быть меньше 1 Ом, а сопротивление вторичной обмотки должно находиться в пределах 4 000 – 12 000 Ом.
2. Если сопротивление обмоток катушки зажигания не соответствует требуемым значениям или имеется замыкание или обрыв обмотки катушки зажигания, катушку зажигания необходимо заменить.

http://automn.ru/opel-vectra-a/opel-162 ... _id2-.html

Pier

Повідомлення Pier » Пон, 17 січня 2011, 00:52

ioan_3_16 писав:
Pier писав:має бути опір!!!!!!
1. Для проверки катушки зажигания отсоедините от нее провода низкого напряжения и высоковольтные провода. Используя омметр, проверьте сопротивление первичной обмотки катушки зажигания, подсоединяя зажимы омметра к контактам "+" или 15, и "–" или 1. Проверьте сопротив ление вторичной обмотки катушки зажигания, для чего подсоедините контакты омметра к контакту 4 и одному из контактов первичной обмотки катушки зажигания. На моделях с двигателем 20 ХЕJ сопротивление обмоток катушки зажигания должны соответствовать техническим характеристикам. На остальных моделях сопротивление первичной обмотки катушки зажигания должно быть меньше 1 Ом, а сопротивление вторичной обмотки должно находиться в пределах 4 000 – 12 000 Ом.
2. Если сопротивление обмоток катушки зажигания не соответствует требуемым значениям или имеется замыкание или обрыв обмотки катушки зажигания, катушку зажигания необходимо заменить.

http://automn.ru/opel-vectra-a/opel-162 ... _id2-.html
+ вони забули написати варіант "Міжвиткове замикання" Тобто, опори можуть бути нормальні і правильні, але котушка не буде працювати, або не давати потрібної потужності. Це так просто омметром чи тестером не провітриш. Тільки на практиці, або спецПрибором (забув як називажється).

Пробув так як я написав, свічу, і праутично перевіриш її. Побачиш чи є іскра чи немає. Хоча тут також є варіанти. Іскра може бути не достатньо сильною. Знову ж таки мав такий випадок, іскра була, але вона не достатньо сильною була, щоб запалити суміш. Заміна котушки - вирішила проблему.

ioan_3_16

Повідомлення ioan_3_16 » Сер, 19 січня 2011, 22:33

Пробиває тут
IMG_568811.JPG
Їй гаплик?
Чи варто брати катушку з розборки чи нову?
Дякую всім за участь!!!

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 2 гостей