Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Чугунні барабани на весь модельний ряд Ваз.
-
- Ім'я:Назар
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
на нестертих барабанах і нормальних тросах ручнік ловить і на стокових (алюмінієвих) барабанах.
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
Re: Чугунні барабани на весь модельний ряд Ваз.
і знов всьо звалили в одну купу :)
ТС мав на увазі сімейство ВАЗа , і в цьому сімействі я плюсанусь до Алєкса , що не з барабанів треба починати , а з ГТЦ і вакуума більшої продуктивності - і буде прихід ! Само собою при справних і не зношених в ноль інших компонентах !
А тоді , якщо є бажання і каса - збільшувати діаметр передніх і ставити ЗДТ
А то прям ЗДТ звучить як панацея , без якої на дорогу виїжджати не можна !
ТС мав на увазі сімейство ВАЗа , і в цьому сімействі я плюсанусь до Алєкса , що не з барабанів треба починати , а з ГТЦ і вакуума більшої продуктивності - і буде прихід ! Само собою при справних і не зношених в ноль інших компонентах !
А тоді , якщо є бажання і каса - збільшувати діаметр передніх і ставити ЗДТ

А то прям ЗДТ звучить як панацея , без якої на дорогу виїжджати не можна !

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- pavlolvov
- Ім'я:Пашка (борода)
- Номер:21013
- Контактна інформація:
Ну за цих пару днів промоніторив авто клієнтів, знайомих і друзів і їхні погляди на чугунки , думки були різні
(так як і в цій темі) але якщо брати до уваги ціну на чугуняки і ЗДТ то ціна на останні більша в 4 рази і не всі підуть на таке + доробка гідроручніка і проблеми переторможуванням + на задній привід установка їх важча і геморойніша ніж на 08-099.
Чугунки понятно що недадуть такого ефекту як ЗДТ але на мою думку всеодно кращі і ефективніші ніж люміній ( по тепловіддачі і довговічності )
+ нетреба нічого міняти і переробляти + замінити їх може навідь делетант, мінус (як вище писали) збільшення непідресорних мас , але ж навідь на малолітражках стоять такі барабани (ну там ще конусні підшипники, але то таке , моглиб як на 08 зробити) і ніяких проблем.
Тойсть якщо теоретично неміняти нічого по гальмам окрім барабанів (при умові що всі елементи і деталі цього вузла в ідеалі) то всеодно мало б бути набагато краще .
Так, неспорю що вакуум більшого обєму дасть великий результат і так дійсно є, а в мене наприклад його взагалі нема і в процентах 60 я гашусь передачами хотя над цим питанням давно думаю.
Кароч якось так.

Чугунки понятно що недадуть такого ефекту як ЗДТ але на мою думку всеодно кращі і ефективніші ніж люміній ( по тепловіддачі і довговічності )
+ нетреба нічого міняти і переробляти + замінити їх може навідь делетант, мінус (як вище писали) збільшення непідресорних мас , але ж навідь на малолітражках стоять такі барабани (ну там ще конусні підшипники, але то таке , моглиб як на 08 зробити) і ніяких проблем.
Тойсть якщо теоретично неміняти нічого по гальмам окрім барабанів (при умові що всі елементи і деталі цього вузла в ідеалі) то всеодно мало б бути набагато краще .
Так, неспорю що вакуум більшого обєму дасть великий результат і так дійсно є, а в мене наприклад його взагалі нема і в процентах 60 я гашусь передачами хотя над цим питанням давно думаю.
Кароч якось так.
2101-1.5гп4.44МПСЗ MAYAv2r4,дад,2комутатора,статика,60-2,кат2111,карб053
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- MAGYLA
- Дякував (ла): 12 рази
- Подякували: 4 рази
хз, а хіба чугун не навпаки більше в собі тепло тримає, а не на зовні відддаєpavlolvov писав: на мою думку всеодно кращі і ефективніші ніж люміній ( по тепловіддачі і довговічності )

+ всерівно в алюмінієвих барабанах робоча поверхня це встака з тогож чугуну, а алюмінієвий корпус як раз і працює аля як радіатор охолодження гальм, оскільки швидше віддає тепло в зовнішне середовище ніж чугун. ну і вага менша само собою

на істину не претендую, просто думку вголос

знание законов позволяет нарушать их со знанием дела
- AnGeL
- Ім'я:Остап
- Дякував (ла): 28 рази
- Подякували: 29 рази
ти порівнював з алюмінієвою ванною?MAGYLA писав: в чугунній ванні вода довше тепла

Хондоводи настільки сурові....
- Ім'я:Роман
- Дякував (ла): 6 рази
- Подякували: 157 рази
алюміній має високу теплопровідність, а а чавун хорошу теплоємність
VAG вже не той
- Ziro-cool
- Ім'я:Nazar
- Контактна інформація:
Denja, согласен, я "спрінти" не їду, а вашє ніц не їду
, так катаюсь і то по місту,
собі поставив чугуняри + р15 сліки, сліками компенсував вагу барабанів, (при покупці авде, сліки пішли "с молотка")
також великий клюс чугуняк: вони не тріскають, за часи тошнячки на 2108, поміняв 3 барабани люмінія, бо тріскали,

собі поставив чугуняри + р15 сліки, сліками компенсував вагу барабанів, (при покупці авде, сліки пішли "с молотка")
також великий клюс чугуняк: вони не тріскають, за часи тошнячки на 2108, поміняв 3 барабани люмінія, бо тріскали,
ну хз, після ЗДТ(тоже пішли "с молотка") мені вони здавалися говенними, але кращими за люмінь, хотя треба зрівнювати.... як то кажуть "на вже"Denja писав: Як на мене ефект від цього хіба на рівні самозаспокоєння від потрачених коштів.
Quattro
- Ziro-cool
- Контактна інформація:
треба буде на тижні зняти ті чугуняки, бо колодкам і так вафлі.... глянути шо там з ними "за роки", заодно і від пишусь тутка.
pavlolvov, ну хз, я би сказав бютжет нормальних грамотних ЗДТ в 10 раз вище ніж чугуняк, пара чугуняк 500 грн (зараз),
а в здт тіко регулятор 100 зе, вже мовчу про норм супорта (під тросік ручнік), диски, троса норм і мелоч.
pavlolvov, ну хз, я би сказав бютжет нормальних грамотних ЗДТ в 10 раз вище ніж чугуняк, пара чугуняк 500 грн (зараз),
а в здт тіко регулятор 100 зе, вже мовчу про норм супорта (під тросік ручнік), диски, троса норм і мелоч.
Quattro
- Kritik
- Ім'я:Саша
- Номер:KR
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 79 рази
- Контактна інформація:
Ziro-cool, повний комплект ЗДТ 2400, новий на 2108 форумі море таких комплектів, але це супорта,диски,колодки і планшайби....
пара чугунних барабанів я брав Фенокс за 480 вроді
вот і получається дійсно різниця в 5 разів.... а + як ти праивльно сказав, регулятор, шоб зад не переторможував ацко....
на калині спорт стоять ЗДТ
але там передні 15"
тому навіть 14" перед і ЗДТ будуть перетормажуватиі треба регулятор
пара чугунних барабанів я брав Фенокс за 480 вроді
вот і получається дійсно різниця в 5 разів.... а + як ти праивльно сказав, регулятор, шоб зад не переторможував ацко....
на калині спорт стоять ЗДТ
але там передні 15"

тому навіть 14" перед і ЗДТ будуть перетормажуватиі треба регулятор
- pavlolvov
- Контактна інформація:
Ziro-cool, Kritik, то все правильно , я це все знаю бо неодин раз встановлював ЗДТ і вакууми більші ставили і гідроручники , у всьому проблема з переторможуванням .Такий кранік рішив (практично ) проблему з цим , але ціна на нього в 2 рази більша ніж чугунки, а за комплект ЗДТ я вже промовчу
В andrew на ланосі простіше бо в нього на головному стоять редукційні клапана які регулюють тиск на перід і зад( і вони є 2 чи 3 варіанти) Заморочуватись з ЗДТ на ваз класику можна тільки в тому варіанті коли бюджет складає > 3000 грн + обовязково міняти передні хотя б на 1 розмір більші від стока (з вентиляцією) + вакуум + трохи терпіння і нервів , і тд і тп
в мому ж варіанті - перед 13" , зад люміній без регулятора(крана) , ручнік -механічний , вакуум відсутній, велику сумму невкладаю та і смислу нема ( бо скоро продаж) але моніторю для того що збираюсь перебрати повністю задні гальма і якщо люміній йде під заміну то може краще взяти чугунки ?! тим більше що різниця копійчана.
Питання від мене - якщо в мому варіанті я поставлю чугунки чи небуде переторможувати зад( страшно, бо на носі зима)

В andrew на ланосі простіше бо в нього на головному стоять редукційні клапана які регулюють тиск на перід і зад( і вони є 2 чи 3 варіанти) Заморочуватись з ЗДТ на ваз класику можна тільки в тому варіанті коли бюджет складає > 3000 грн + обовязково міняти передні хотя б на 1 розмір більші від стока (з вентиляцією) + вакуум + трохи терпіння і нервів , і тд і тп

в мому ж варіанті - перед 13" , зад люміній без регулятора(крана) , ручнік -механічний , вакуум відсутній, велику сумму невкладаю та і смислу нема ( бо скоро продаж) але моніторю для того що збираюсь перебрати повністю задні гальма і якщо люміній йде під заміну то може краще взяти чугунки ?! тим більше що різниця копійчана.
Питання від мене - якщо в мому варіанті я поставлю чугунки чи небуде переторможувати зад( страшно, бо на носі зима)

БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
на стоку ? Сху...ой , чого б то він мав переторможувати ? :)pavlolvov писав: Питання від мене - якщо в мому варіанті я поставлю чугунки чи небуде переторможувати зад
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- MAGYLA
- Дякував (ла): 12 рази
- Подякували: 4 рази
pavlolvov писав: в мому ж варіанті - перед 13" , зад люміній без регулятора(крана) , ручнік -механічний , вакуум відсутній,
підтримаю Скайвокера: барабан по суті менш ефективний ніж диск, тому при однакових вихідних зусиллях диск має тормозити кращеpavlolvov писав: Питання від мене - якщо в мому варіанті я поставлю чугунки чи небуде переторможувати зад
п.с. старі люмінієві барабани подаруєш?

знание законов позволяет нарушать их со знанием дела
- pavlolvov
- Контактна інформація:
Тому як крана немаLiuskywalker писав: на стоку ? Сху...ой , чого б то він мав переторможувати ? :)

Незнаю!? ше поки в роздумах по заміні.MAGYLA писав: п.с. старі люмінієві барабани подаруєш?
пс: шо проставки нуна???
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- Maniak716
- Ім'я:Петро
- Дякував (ла): 1 раз
віддав голос за люміній...
перелопатив дофіга інфи в неті на цю тему, бо на носі заміна барабанів, і наткнувся на тест "За рулем" що круче люмінь чи чугун - так от, по всіх показниках крім довговічності алюмінієві круче
і ще, як правило "тюнінг" мутиться коли рідним запчастям пипка, тому порівнювати вбиті алюмінієві барабани і стерті колодки з новими чугуняками + новими колодками мяко кажучи некоректно
є бабки - робимо ЗДТ + підганяєм всю тормозну під них
нема бабла - ставимо що є і не займаємось самонавіюванням
перелопатив дофіга інфи в неті на цю тему, бо на носі заміна барабанів, і наткнувся на тест "За рулем" що круче люмінь чи чугун - так от, по всіх показниках крім довговічності алюмінієві круче
і ще, як правило "тюнінг" мутиться коли рідним запчастям пипка, тому порівнювати вбиті алюмінієві барабани і стерті колодки з новими чугуняками + новими колодками мяко кажучи некоректно
є бабки - робимо ЗДТ + підганяєм всю тормозну під них
нема бабла - ставимо що є і не займаємось самонавіюванням
- pavlolvov
- Контактна інформація:
Maniak716, для цього і створив цей пост щоб люди висловили свої точки зору , хто думки а хто практичний досвід з використання тих чи інших запчастин
Благо вибір ЗЧ є великий і ніхто нічого невидумує, все вирішує бюджет кожного з нас.
Я вже писав вище -різниця між чугунками і люмінієм 60 гривень які особисто мені погоди при виборі ЗЧ невпливають ,просто хочеться взяти те що краще ( тому що є вибір)

Благо вибір ЗЧ є великий і ніхто нічого невидумує, все вирішує бюджет кожного з нас.
Я вже писав вище -різниця між чугунками і люмінієм 60 гривень які особисто мені погоди при виборі ЗЧ невпливають ,просто хочеться взяти те що краще ( тому що є вибір)
БК2"www"Bluetooth
БК2"www"Bluetooth
- Maniak716
- Ім'я:Петро
- Дякував (ла): 1 раз
pavlolvov, і ще дивився на іномарки які тут згадували - мої старі алюмінієві красивіші чим їх ржаві з облізлою фарбою чугуняки :)
60грн дійсно зараз не гроші але тест + зовнішній вигляд зробили своє діло - я за алюмінієві
60грн дійсно зараз не гроші але тест + зовнішній вигляд зробили своє діло - я за алюмінієві

- Ziro-cool
- Контактна інформація:
Maniak716 писав: алюмінієві красивіші чим їх ржаві з облізлою фарбою чугуняки
ZDT

я за чугун,
Quattro
- Ziro-cool
- Контактна інформація:
за опеліні ГТЦ з перепускними бочонками читав та й бачив, але не вірив шо воно працює з ЗДТ,
а ну в кого стоять, маякуйте,
і за одно який переріз ВАкуума в опеліні вектрі?
Павло, то шо за такий регулятор? ше м такого не бачив?
а ну в кого стоять, маякуйте,
і за одно який переріз ВАкуума в опеліні вектрі?
Павло, то шо за такий регулятор? ше м такого не бачив?
Quattro
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей