Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Люфт рульової рейки
b_andriy
Ім'я:Андрій
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Люфт рульової рейки

Повідомлення b_andriy » Чет, 08 вересня 2011, 14:23

Забрав машину після переборки рульової (міняли рейку і підбирали втулку пластікову), вдома пробую від сторони рульової за тягу вверх вниз має трохи люфту і звук віповідний, то так має бути чи треба підтягувати, впринципі коли тарабанило такий самий люфт був. Їздити перевіряти ше не пробував бо вона стукала тільки на щебені або шось тіпа того.

-Leito-
Контактна інформація:

Re: Люфт рульової рейки

Повідомлення -Leito- » Чет, 08 вересня 2011, 14:53

я міняв повністю рульову колонку із тягами то все класно немає шату, але тяга має шат мінімальний воно так має бути напевно :surprised

haker-ok
Контактна інформація:

Повідомлення haker-ok » Чет, 08 вересня 2011, 14:58

b_andriy писав:від сторони рульової за тягу вверх вниз має трохи люфту і звук віповідний
якшо ти маєш на увазі тягу що йде від рульової до наконечника то люфту там немає бути, бо інакше буде розбиватись і сам ричаг і рульова....

haker-ok
Контактна інформація:

Повідомлення haker-ok » Чет, 08 вересня 2011, 15:01

b_andriy, а може в тебе шат в наконечнику а не на рульовій????

b_andriy
Контактна інформація:

Повідомлення b_andriy » Чет, 08 вересня 2011, 15:12

шат на тязі а не на наконечнику, весь передок перебраний

haker-ok
Контактна інформація:

Повідомлення haker-ok » Чет, 08 вересня 2011, 15:22

b_andriy писав:шат на тязі а не на наконечнику, весь передок перебраний
або я не розуміюсь взагалі в ходовій або хз, тяга сама по собі шату мати не можез одного боку (ззовні) вона зєднана з наконечником на зєднані шат просто нереально щоб був хіба не закрутити..... біля рульової шату теж неможе бути хіба мінімальний.... вона там має втулку і болтом прикручується.... або втулка розбита або може треба просто дотягнути болт....

b_andriy
Контактна інформація:

Повідомлення b_andriy » Чет, 08 вересня 2011, 15:27

haker-ok писав:болтом прикручується.... або втулка розбита або може треба просто дотягнути болт....
або разом з рейкою рухається, неможе бути шоб 2 рази забув один і той самий майстер затягнути болт :surprised

haker-ok
Контактна інформація:

Повідомлення haker-ok » Чет, 08 вересня 2011, 15:31

b_andriy писав:або разом з рейкою рухається, неможе бути шоб 2 рази забув один і той самий майстер затягнути болт
попробуй за другу тягу, якшо рухається рульова то буде рухатись постійно і за одну і за другу тягу.....

nazikey
Ім'я:Назар

Повідомлення nazikey » Чет, 08 вересня 2011, 15:55

може в самій рейці забули дотягнути покрути рульом в ліво в право ахтось нехай послухає чи в рульовій чи на втулках

pavlolvov
Ім'я:Пашка (борода)
Номер:21013
Контактна інформація:

Повідомлення pavlolvov » Нед, 11 вересня 2011, 22:44

перевірити дуже просто на естакаді або підйомнику ,для цього потрібно двоє людей один в салоні другий під машиною !потрібно запхати руку на пильник рульової тяги і зжати пальцями так щоб ти відчув з"єднання тяги на яблочку а другий в той момент пошатує кермом вліво впріво акщо стуку нема перевіряємо втулку рульовки .для цього переміщаємо пальці насаму рейку і притискаємо великим пальцем так щоб він вперся і в саму рейку і корпус рульовки і шатаємо кермом !Таким чином перевіреш де стук чи на яблочку тойсть тязі чи на втулці !Зазначу що шату і свобідного ходу бути неможе категорично !!! після капремонту рульовки втулка на рейку виточується або підбирається так шоб рейка входила як найтугіше а любий люфт буде викликати від мінімального стуку до максимального!!!!!P.S вибач але я вже так давно нікому непояйснював хіба шо колишньому напарнику!!! :D
2101-1.5гп4.44МПСЗ MAYAv2r4,дад,2комутатора,статика,60-2,кат2111,карб053
БК2"www"Bluetooth

b_andriy
Контактна інформація:

Повідомлення b_andriy » Пон, 12 вересня 2011, 08:21

pavlolvov писав:перевірити дуже просто на естакаді або підйомнику ,для цього потрібно двоє людей один в салоні другий під машиною !потрібно запхати руку на пильник рульової тяги і зжати пальцями так щоб ти відчув з"єднання тяги на яблочку а другий в той момент пошатує кермом вліво впріво акщо стуку нема перевіряємо втулку рульовки .для цього переміщаємо пальці насаму рейку і притискаємо великим пальцем так щоб він вперся і в саму рейку і корпус рульовки і шатаємо кермом !Таким чином перевіреш де стук чи на яблочку тойсть тязі чи на втулці !Зазначу що шату і свобідного ходу бути неможе категорично !!! після капремонту рульовки втулка на рейку виточується або підбирається так шоб рейка входила як найтугіше а любий люфт буде викликати від мінімального стуку до максимального!!!!!P.S вибач але я вже так давно нікому непояйснював хіба шо колишньому напарнику!!!
Дякую за внятну відповіть, пробував їхати по щебеню, по рулю вже нічого не б"є, стук рейки тоже пропав, але всеодно шось ше підстукує зправого боку, може підипник :surprised сьогодні завтра залізу в яму попробю так як ти казав, може підтягнути треба

pavlolvov
Ім'я:Пашка (борода)
Номер:21013
Контактна інформація:

Повідомлення pavlolvov » Пон, 12 вересня 2011, 21:08

поперше мені тре знати марку твого авто!!!тоді точно скажу до чого треба придивитись!!!якщо в тебе 21099 тоді все що я написав раніше тобі непідходить! Підшибник стукати неможе на 99 крім заднього,а якщо навіть він би і застукав то перед тим би він гудів би так як ракета ! якщо 99 варто перевірити затяжку двох болтів ті що прикручують тяги до рульовки і обовязково закернити пластиною або спец шайбами ,перевірити затяжку чотирьох болтів кріплення самої рульової до кузова!
а взагалі краще найти нормального майстра ходовика і НОРМАЛЬНО ПРОВЕСТИ ДІАГНОСТИКУ ХОДОВОЇ!!! з підтяжкою рульової потерпи !тому що може стукати і не вона ,а подруге регулювати її тож треба вміти !!! :| можна так накрутити шо після того вона довго непроживе!
2101-1.5гп4.44МПСЗ MAYAv2r4,дад,2комутатора,статика,60-2,кат2111,карб053
БК2"www"Bluetooth

nazikey
Ім'я:Назар

Повідомлення nazikey » Сер, 14 вересня 2011, 13:30

pavlolvov писав:а взагалі краще найти нормального майстра ходовика і НОРМАЛЬНО ПРОВЕСТИ ДІАГНОСТИКУ ХОДОВОЇ!!!
+100

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей