Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Проблема в паливній системі чи в коробці?
-
- Стать:жінка
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Нещодавно придбала 20-тирічний Форд Маверік (те саме, що й Террано II), передпродажний огляд на СТО він пройшов нормально, 400 кілометрів після того на ньому накатала, а зараз стикнулася з дивною проблемою:
Спочатку, у пятницю, на третій передачі двигун почав судорожньо скидати-набирати оберти, так, ніби йому "повітря бракує". Думала, що банально сплутала 3-ю та 5-у швидкості, от він і вередує. Але перепровірила, з цим все було гаразд. Потім виявилося, що на холодному двигуні це явище проявляється дуже сильно, навіть коли їду на 2-й чи 4-й. В якийсь момент двигун перестає реагувати на педаль газу, просто завмирає, але потім, все ж їде, але при цьому сильно вібрує.
Грішним ділом подумала на паливний фільтр, вже планувала його замінити, але в неділю зранку, коли з'їжджала на 2-й з кола (добре, що о 6 зрання і нікого не було поряд), в мене тупо провалилася педаль зчеплення. Докотилася до узбіччя, підняла педаль, поїхала обережненько далі, ніби нічого й не було. Стрибки обертів лишилися, хоча й не такі очевидні.
Поставила вже його до моменту, поки зможе подивитись майстер, але хочу перепитатись, чи стикався хтось з чимось подібним у своїй водійській практиці?
Спочатку, у пятницю, на третій передачі двигун почав судорожньо скидати-набирати оберти, так, ніби йому "повітря бракує". Думала, що банально сплутала 3-ю та 5-у швидкості, от він і вередує. Але перепровірила, з цим все було гаразд. Потім виявилося, що на холодному двигуні це явище проявляється дуже сильно, навіть коли їду на 2-й чи 4-й. В якийсь момент двигун перестає реагувати на педаль газу, просто завмирає, але потім, все ж їде, але при цьому сильно вібрує.
Грішним ділом подумала на паливний фільтр, вже планувала його замінити, але в неділю зранку, коли з'їжджала на 2-й з кола (добре, що о 6 зрання і нікого не було поряд), в мене тупо провалилася педаль зчеплення. Докотилася до узбіччя, підняла педаль, поїхала обережненько далі, ніби нічого й не було. Стрибки обертів лишилися, хоча й не такі очевидні.
Поставила вже його до моменту, поки зможе подивитись майстер, але хочу перепитатись, чи стикався хтось з чимось подібним у своїй водійській практиці?
- bodik01
- Ім'я:Богдан
- Стать:чоловік
- Подякували: 6 рази
Re: Проблема в паливній системі чи в коробці?
Може бути тріщина в гумовому патрубку після датчика повітря, от і виходить бідна суміш та внаслідок цього падати потужність. Колись було таке на старенькій мазді, - вилікувалось ізолентою, згодом поміняв патрубок. Може бути недостатня кількість пального в баку, "хапає" повітря або забитий паливний фільтр або сіточка. Варіантів багато.
-
- Стать:жінка
Відповім тут, бо побувала таки на сервісі, може, комусь і знадобиться.
Я за браком часу не зазирала в бачок з рідиною для гідпроприводу зчеплення, власники казали, що все вчасно міняли. Подивилася, що рівень достатній, під позначку MAX доходив, та й лишила це все в спокої.
Так от, таке провалювання педалі, але потім повернення її в робоче положення та смикання на наборі швидкості було пов'язане з тим, що замість прозорої гальмівної рідини у бачку для зчеплення були якісь сірі соплі, фактично. Муть, напівжелеподібна консистенція, техніки на СТО дивувалися просто. До такого ще треба було довести.
Виходить, попередній власник не дотримувався термінів заміни розхідників.
Зараз рідину замінили, систему промили, перевірили, чи немає бульбашок, порадили поїздити пару тижнів та ще раз поміняти рідину. Наступна заміна має бути через 60 000 чи 5 років, залежить, що буде першим.
Я за браком часу не зазирала в бачок з рідиною для гідпроприводу зчеплення, власники казали, що все вчасно міняли. Подивилася, що рівень достатній, під позначку MAX доходив, та й лишила це все в спокої.
Так от, таке провалювання педалі, але потім повернення її в робоче положення та смикання на наборі швидкості було пов'язане з тим, що замість прозорої гальмівної рідини у бачку для зчеплення були якісь сірі соплі, фактично. Муть, напівжелеподібна консистенція, техніки на СТО дивувалися просто. До такого ще треба було довести.
Виходить, попередній власник не дотримувався термінів заміни розхідників.
Зараз рідину замінили, систему промили, перевірили, чи немає бульбашок, порадили поїздити пару тижнів та ще раз поміняти рідину. Наступна заміна має бути через 60 000 чи 5 років, залежить, що буде першим.
- BOXER
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
- Подякували: 23 рази
дай Боже шоб тим і закінчилась проблема :)
Sad, but true.
- Sluva
- Ім'я:Славік
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 28 рази
Ну і добре що все добре :) .В мене обєднаний бачок гальмівної системи з гідроприводом зчеплення
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма
- Vusiko
- Ім'я:Олексій
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 2 рази
Шо то за хрєнь? Вона є на всіх машинах?Sluva писав:Ну і добре що все добре :) .В мене обєднаний бачок гальмівної системи з гідроприводом зчеплення
- Sluva
- Ім'я:Славік
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 28 рази
В когось тросік,а в когось гідропривід :) спитай Валєри,він мав би вже дослідити що в твому фордіVusiko писав: Шо то за хрєнь? Вона є на всіх машинах?

"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
тросікSluva писав: він мав би вже дослідити що в твому форді
Ford?
- Ziro-cool
- Ім'я:Nazar
- Контактна інформація:
вище треба було читати.....Ziro-cool писав: зчеплення певно.....

Quattro
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість