Автомобільна акустика та аудіо-системи

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Поканалка чи через Крос???
Baxer07
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Поканалка чи через Крос???

Повідомлення Baxer07 » Сер, 25 травня 2011, 11:12

Доброго Всім дня!!!, мучусь в такому виборі, в мене в авто зараз фронт (Morel Doteh 6) підключений через рідний крос до Helix DB2, але є бажання попробувати підключити поканально через підсилювач (E.O.S. AE-90F LE), чи є смисл будувати поканалку на цих компонентах? (вч в найближчому майбутньому поміняв би на МТ-23), або другий варіант купити на фронт цей (E.O.S. E-150AB) підсилювач, і залишити все як є. Буду ДУЖЕ вдячний за Ваші поради!!!

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Стать:чоловік
Номер:0020
Контактна інформація:

Re: Поканалка чи через Крос???

Повідомлення Dj kvass » Чет, 26 травня 2011, 08:08

бошка яка?

Baxer07

Повідомлення Baxer07 » Чет, 26 травня 2011, 14:15

Alpine 117 Ri

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Чет, 26 травня 2011, 20:00

зміст тоді робити поканалку, краще рідний крос + 4 канал підсилювач, тобто 2 мостом на саб. Якщо б голова була процова то тут зовсім другі помідори.

Baxer07

Повідомлення Baxer07 » П'ят, 27 травня 2011, 08:51

Dj kvass писав:Якщо б голова була процова
Так голова поцова (http://www.alpine-electronics.ru/produk ... 117ri.html), і система мінімальна вже побудована:
Alpine 117 Ri
E.O.S. S1
Helix DB 2
Morel Doteh 6
Cranch P500.2
Prologi 6x9
Передні двері і задня полка зашумлені, але чи доцільно в Ланосі будувати поканалку на цих компонентах+ вище сказаних підсилювачах, чи просто замінити фронтальний Helix на E.O.S. E-150AB і пустити все через крос?

Baxer07

Повідомлення Baxer07 » П'ят, 27 травня 2011, 09:26

В кого можна в машині послухати нормально реалізовану поканалку?, для того щоб зробити для себе висновки чи воно мені потрібно!!!???

Baseone
Ім'я:Леша

Повідомлення Baseone » П'ят, 27 травня 2011, 12:29

Поканалка доцільна тим,що є можливість більш точного налаштування звуку,можеш налаштувати гучність та зрізи окремо мідів,сч та вч так як тобі буде подобатись по звучанню.

Baxer07

Повідомлення Baxer07 » П'ят, 27 травня 2011, 12:48

Baseone писав:Поканалка доцільна тим,що є можливість більш точного налаштування звуку,можеш налаштувати гучність та зрізи окремо мідів,сч та вч так як тобі буде подобатись по звучанню.
Все це я розумію, питання чи доцільно на даних компонентах це реалізовувати?

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Суб, 28 травня 2011, 18:59

В мене поканалка по причині використання активної фільтрації. Але чи є смисл це слухати не знаю, тому що тільки собівартість компонентів, на яких зроблені кросовери, співставима з вартістю усієї твоєї акустики. Готові ж виготовлені такі кросовери, боюсь, перевалать за пів тисячі. А інші активні фільтри, ІМХО, не варті уваги, пасивні їх переграють.
Тому в твоєму випадку скоріш за все варто глибше зануритись в пасивне кросоверобудування і доопрацювати штатні морелевські кроси. Або взагалі зробити кросовери наново, під конкретну інсталяцію.
Стосовно заміни твітерів. Я ставив твітери з комплекту Дотек в свій тракт (просто з інтересу), так вони дуже непогано звучать. Просто Морель (як і той же Хелікс) в стандартному заводському тракті як правило чесно виявляють його огріхи і часто "цикають". Але це справа не в твітерах, а в прохідних керамічних конденсаторах і інших вузьких місцях голів і підсилювачів. Тому вважаю за більш доцільне не міняти твітери, а перетрусити голову-підсилювач, заодно почистивши живлення, що дасть можливість уникнути, чи принаймні зменшити кашу в звучанні "інтенсивних" жанрів, типу року.

badi.stryj
Ім'я:Богдан

Повідомлення badi.stryj » Суб, 28 травня 2011, 22:04

Рост писав:зменшити кашу в звучанні "інтенсивних" жанрів, типу року.
Рост, Виходить так, що ти доробляєш огріхи звукорежисера і дешевої студії. Чи я помиляюсь? У твоїй компетентності сумнівів немаю, у мене зовсім інший фах, чому і питаю. Слухаю музику біля 30-ти років, тому як і у якій студії записана, можу відрізнити (маю на увазі рівень, а не назву). Крайніх років 10 слухаю в основному джаз, джаз-рок, ф"южн, і т.п.. Серйозні джазмени, як відомо, в "дешевих" студіях не пишуть. Якість перш за все для них.
Думаю, що моє запитання достатньо зрозуміле. Дякую.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Суб, 28 травня 2011, 23:00

badi.stryj писав:Виходить так, що ти доробляєш огріхи звукорежисера і дешевої студії. Чи я помиляюсь?
Таки помиляєшся. Що вже записано на диску, те записано.
Одна з причин нездатності аудіо системи відтворити чисто запис - це спотворення, які пролазять в звук з блоку живлення. Я уже не раз говорив, що звук - це і є напруга живлення (а звідки б ще напруга на виході підсилювача, до якого і приєднуються динаміки бралась?). А в більшості підсилювачів наводки по живленню становлять десятки, а то й сотні мілівольт. І якщо при спокійній музиці цього ще не так чути, то все міняється, варто включити рок, чи симфонічну музику, де теж можуть інтенсивно одночасно звучати декілька десятків інструментів, від чого все змішається в кашу.
Ці спотворення і на легкій музиці чути, проявляються вони в більш плоскій сцені, в неможливості побороти прив'язку до динаміків, в відсутності передачі системою простору.

badi.stryj

Повідомлення badi.stryj » Суб, 28 травня 2011, 23:20

Рост, Дякую за відповідь, ще не прочитав до кінця. Якщо не важко, не виходь форуму, або скинь свою поштову адресу мені у ПП, напишу завтра, чи коли тоюбі буде зручно. Все розумію, бо сам усі телефони виключаю під час вихідних днів.

badi.stryj

Повідомлення badi.stryj » Суб, 28 травня 2011, 23:41

Рост писав: в відсутності передачі системою простору.
От це мене найбільше цікавить.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 29 травня 2011, 00:15

badi.stryj писав:
Рост писав: в відсутності передачі системою простору.
От це мене найбільше цікавить.
А що тут говорити? Доопрацювання блоків живлення голови і підсилювача(ів) дасть можливість зробити в цьому плані суттєвий крок вперед.
Хоча по великому рахунку це все починається ще з ЦАПа, чи навіть раніше, з цифрового фільтра, потім з типу вихлопа ЦАПа. Потім потрібен підсилювач, який взагалі здатен це все передати і не угробити, і динаміки з власними низькими спотвореннями. Далі вступить в силу акустичне оформлення, щоб від нього не було призвуків, які "не відпустять" звук від динаміків в простір. Також фазове зведення, в першу чергу динаміків між собою в кожному з каналів, бо якщо не буде зведено між собою лівий-правий канали, то сцена може вийти зміщеною, але простір буде відчуватись, образи "підуть в глибину", тоді як відсутність зведення між динаміками каналу, тобто, наприклад, мідбаса і твітера у випадку 2-смугової системи, прив'яже звук до динаміків.
ПС. А "мило" моє в мене на сайті вказано.

badi.stryj

Повідомлення badi.stryj » Нед, 29 травня 2011, 23:41

Дякую за відповідь і витрачений час.

Коли на сайті студії щось нове буде?

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Пон, 30 травня 2011, 01:43

badi.stryj писав:Коли на сайті студії щось нове буде?
В мене зараз дві першочергові задачі - доробити машини собі і Halin-у. В кожного з нас є дуже цікаві рішення, які я ще досі не зустрічав в караудіо, тому хочеться показати це людям. В мене - це практично домашка, реалізована в автомобілі, в Михіїла - це запущені в дверях низькодобротні динаміки, що взагалі, як на мій погляд, шедевр. А попри це добре би ще пару копійок на життя заробити. Тому відповім чесно - не знаю коли :)
Я вже декілька нових розділів написав, але то все ще треба довести до пуття.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей