Автомобілі закордонного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Автостатистика - вартість утримання наших авто
Denja
Тюнінг клуб
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:
Re: Автостатистика - вартість утримання наших авто

Повідомлення Denja » Пон, 16 листопада 2009, 15:21

Не плутайте вартість утримання з тюнінгом - це різні речі.
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...

Mu$daY
Ім'я:Вова
Номер:ВС7779СТ
Подякували: 0

Повідомлення Mu$daY » Пон, 16 листопада 2009, 15:48

Denja,
Ти правий ;)
авто без тюнінгу взагалі нема змісту утримувати %) :D
Drifthooift

Mc

Повідомлення Mc » Суб, 03 квітня 2010, 02:37

Продовження теми - рівно через рік :)
Якось так швидко збіг ще один рік користування Фордом, і ось настав час підбивати підсумки. Цього року Фокусу довелося пробігти майже на 4 тисячі кілометрів більше (це і заїзд по містах Західної України, сплави в Карпатах, поїздка в Крим, регулярні поїздки по справах в Луцьк, і, врешті, просто катання до Верещиці і назад). За цей час він жодного разу не підвів (окрім випадку з поганим дизелем в Криму і сівшого після довгої – більше 2 тижнів – стоянки на морозі акумулятора) , справно катаючи не тільки нашу сімейку, а й велосипеди, дорожні сумки і всякі секретні штуки в Луцьк :)

Сумарні витрати на авто в цьому році склали 22758 грн.
Більше тексту, табличок і графіків тут.
biketravel.wordpress.com

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Суб, 03 квітня 2010, 06:31

Mc, сорі, але то задротсвто це все рахувати. На шмотки і хавку так само бабло до копійки рахуєш? 8)

Dima
Ім'я:Dima

Повідомлення Dima » Суб, 03 квітня 2010, 07:43

ліпше нерахувати, а просто їздити :) а то сам почав згадувати і страшно. Почав з заправки кожен день крім неділі 50 грн %)
менти козли

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення azakharchuk » Суб, 03 квітня 2010, 09:15

Mc писав:За прийнятні гроші на ринку майже нічого мені не подобається
Mc писав:)Надійна і економна машинка – шкода її віддавати комусь – ще сам не натішився.
Вспомнился анекдот "С таким настроением ты слона не продашь". :) Тут как раз наоборот. Ждем объявы в разделе "Продаж"? :)
pikach00 писав:Mc, сорі, але то задротсвто це все рахувати. На шмотки і хавку так само бабло до копійки рахуєш?
Каждому свое. Я, например, тоже считаю. С одной стороны, у меня нет такого упора на автомобиль, например, я не веду литраж топлива, не делаю привязку к пробегу и нет такой детализации по ремонтам. С другой стороны, я принимаю во внимание много других вещей.

Местами просто интересно сравнить. У меня, например, за прошлый год на топливо ушло 10863.85, при пробеге чуть меньше 20000км. Против 8762.5 на 22000. Дизель, [цензура], экономичный. Есть повод задуматься.

Петро
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 17 рази

Повідомлення Петро » Суб, 03 квітня 2010, 09:21

Я саме більше трачу на бензин.От наприклад вчора-поїхав в Камянку,назад додому і в городок,назад-150 грн.нема :cry Запчастини не рахуюю(мало роблю),музика майже на халяву досталась.А в основонму,починаючи з пятниці до неділі на заправку іде приблизно 200-300 грн.
xenum.ua
Чистка EGR i DPF 096_697_5730 (Новояворівськ)

pikach00

Повідомлення pikach00 » Суб, 03 квітня 2010, 10:54

azakharchuk писав:Дизель, [цензура], экономичный. Есть повод задуматься.
Якщо дизельне авто нове то:
1. Воно дорожче за аналог бензиновий
2. Дорожче обслуга.

Якщо машина не для роботи, то вигоди в дизелі ноль.

А сидіти і рахувати кожну копійку на бензин - даремна трата часу який можна потратити на щось корисніше ;)

Mc

Повідомлення Mc » Суб, 03 квітня 2010, 11:07

pikach00, саме так - веду весь сімейний бюджет - підрахована кожна копійка. займає то пару хвилин часу в день, але зате дає повну картину витрат. може то і задротство, але мені така штука допомагає прогнозувати основні витрати і розраховувати свої можливості наприклад при відкритті бізнесу (там так само треба прискіпливо все рахувати, а така звичка просто так не виховується). приклад з твоєю специфікою - бюджет дозволяє вирахувати свої сили в автокредиті наприклад, чи кредиті на житло. в мене на даний момент повна статистика сімейних витрат з 2008 року - дуже помічна річ мушу сказати :)

azakharchuk, хіба що десь під кінець року(кожної весни мене тягне його продати і купити щось типу акорда 2004-2006 :D), бо щойно зняв з авто.ріа.уа - нічого щоб мені сподобалося не знайшов на заміну, а подіти 5-8к усд я маю куди.

рахую все, як я вже пояснив пікачу, це просто вибірка по авто за рік :)

оце, доречі, один з мінусів бюджету - дивишся на цифри(+порівнєш з цифрами власників інших авто) і бачиш, що краще ті гроші "вбехати" в створення стабільного cash-flow, чим на зарплату тачки\землю\хату купувати.
biketravel.wordpress.com

Andriy01
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Суб, 03 квітня 2010, 11:12

Дуже цікаво було подивитись витрати на машину. Тепер скидай статистику сімейних витрат! Жарт ;)

Mc

Повідомлення Mc » Суб, 03 квітня 2010, 11:13

Dima, може й ліпше. але думати\рахувати в нашому житті все одно треба колись. в мене давніше були розрахунки по "четвірці" - то от там якраз можна було задуматися - нафіга стільки бабла в то тулити, коли можна вкласти певну суму, купити новішу і економнішу машину і перестати зависати на сервісах :)

pikach00, машина в мене не для роботи, бо живу близько. але і не для фану якогось - бо мене більше пре катання на ровері (можливо поки що). машина для мене це:
1)комфорт моєї сім'ї (ще б жінку навчити їздити, тоді я б в рази менше по Львову їздив - але шкода машини :D )
2)для безпроблемного і економного доїзду з точки А в точку Б (часто з ровером, тому що - див вище :))
3)для користування, а не для утримання її на всі гроші (тому ці підрахунки дозволяють оцінити, чи баланс ціна\результат витримується)

коротше, я думаю ти добре розумієш - тобі одне, мені інше ;)
biketravel.wordpress.com

Mc

Повідомлення Mc » Суб, 03 квітня 2010, 11:15

Andriy01, сімейні витрати постити тут не буду(бо це "ля секрет" :)), але колись може напишу про те, як змінилися витрати за рік кризи (в процентах, щоб не палити конкретні цифри) і як завдяки статистиці можна спокійно оптимізувати структуру витрат, без втрати рівня життя.
biketravel.wordpress.com

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Суб, 03 квітня 2010, 11:17

Прикольно порахував витрати на машину. Але твоє вираховування витрат не стимулює тебе їх скоротити і на багатьох речах зекономити? Чи ти просто витрачаєш і холоднокровно рахуєш?

Mc

Повідомлення Mc » Суб, 03 квітня 2010, 11:23

Andriy01, питання з "заковикою" :) з одного боку, за необхідні речі (типу от підвіски, чи заміни коліс з гулями, чи євро-дизель) я гроші плачу холоднокровно.
з іншого, пару раз хотів собі пригнати з поляків передню лінзовану оптику з ангельським очима+ксенон на ближнє тулити потім збився, оскільки просто так викинути 400-600 усд було якось влом.
biketravel.wordpress.com

pikach00

Повідомлення pikach00 » Суб, 03 квітня 2010, 11:47

Тепер понятно як виглядає сімейне житття :D :D
Заробляти більше треба старатись ;)
Якщо паритись за кожну копійку то криша може поїхати :)

Mc

Повідомлення Mc » Суб, 03 квітня 2010, 12:06

pikach00, от знову не вчитався, правда ж? заробляти більше при неконтрольованих витратах це прямий шлях до пониження рівня добробуту (приклад кризи 2009 року і ріст невиплат по кредитах тобі ні про що не говорить?)

насправді треба і заробляти більше і тримати свої витрати під контролем. бо інакше є ризик все життя мати круті тачки\ноути апплє\дорогі дзеркалки\дизайнерські шмотки і тд - сам собі підстав, що тебе більше цікавить а жити наприклад в найманій квартирі або на останні гроші купувати хавку :)

коротше, вистачить оффтопіку - я тусую на пляж, ввечері договоримо.
biketravel.wordpress.com

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Суб, 03 квітня 2010, 12:12

Mc писав: я тусую на пляж
:shock то ти в яких краях зараз? чи мова йде про аквапарк? :ninja
INTE®©ULLE®™

Andriy01

Повідомлення Andriy01 » Суб, 03 квітня 2010, 12:38

Я погоджуюсь з Mc - для того щоб бути багатим і успішним - треба, передусім, навчитись рахувати і витрачати гроші. Більшість людей цього робити не вміє.

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Суб, 03 квітня 2010, 13:18

В принципе, Mc уже все сказал. Просто приведу примеры из своей практики, в подтверждение его слов.

Времени оно отнимает не так много. 5 минут в день, чтобы внести все данные с чеков, 1 час в месяц чтобы подбить результаты, и 3-4 часа в конце года чтобы подбить данные за период.

Больше зарабатывать не означает, что тебе будет хватать на большее :) В свое время с 1998 до 2000 у меня доходы выросли в 10 раз. С удивлением обнаружил, что откладывать получается меньше. К 2001, когда доходы выросли еще в 2 раза, а откладывать все равно получалось в лучшем случае столько же как и в 1998, решил задуматься, куда оно все идет. Вот с 2001 и стал считать :)

Из основных моментов: покупалось все то, чего я себе не мог позволить раньше (сейчас это называется ноуты/зеркалки :)) . Дорвался, в общем :) Т.е. менять мобильник раз в пол-года - год - это было вполне нормально (в 2000 то году :) при 2.56грн за минуту исходящего звонка, и 1.28 за минуту входящего). Обеды в Корове за 2-3 грн в 1998 заменились на обеды в 1+1 за 8-10 гривен в 2000, и на 15 гривен в Млыне в 2001. Примеров много больше, но, в общем, думаю, суть ясна. Т.е. просто больше зарабатывать, без контроля расходов, оно много не даст.

Figaro
Ім'я:Tarik
Контактна інформація:

Повідомлення Figaro » Суб, 03 квітня 2010, 13:58

я думаю бенза, масло, гараж,шампуні рахувати неварто бо то як повсякденні речі, ну якшо взяти запчастини,шини диски, на 36тис я вже попав десь біля 2,5тис уо, це ремонт мотора(500), диски- резина(600), музика біля 500уо, стойки дві задні (150), шумка, салеблоки(2), втулки(2), стоєчки стабілізатора(1),шарова(1) ну і ше багато чого незгадав :sing, от зараз потрібен непоганий ремонт після зими, і після нашої акуєнної дороги :cry
TRT

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей