Автомобілі вітчизняного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
пропан-бутан
Ziro-cool
Ім'я:Nazar
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: пропан-бутан

Повідомлення Ziro-cool » Пон, 20 травня 2013, 15:00

sashanova, VETERAN, хз хз,

парні я сильно не шарю в фізиці і хімії,
але підтримаю Igor_Lviv, , тому, що на практиці
в товариша є тачка, з турбою, яка на газу їде скорше ніж на бензі (квотер на газу 12.6 на бензусі 12.8), і при тому розхід газу є меншим ніж розхід бензуса,
кому треба скину лінки, опис того і сього є в неті, ГБО-шкою керує ВАговський мозг "Мотронік" :shock (сам дивуюсь), мега точно настроєний...

так шо фізика і хімія "курят", практика рішає, УРА.
Quattro

Kritik
Ім'я:Саша
Номер:KR
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 79 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Kritik » Пон, 20 травня 2013, 16:14

А ти часом в Тернополі на Укрнафті газ вже по 5.89

mikeng
Ім'я:mikeng

Повідомлення mikeng » Пон, 20 травня 2013, 16:57

motor87 писав:mikeng, ну як може штиняти з колектора, там же прокладка є, все герметично. перебирав я сам, той Роман крутого спеціаліста валяє, крім Павловича ні з ким там не спілкуюсь.
елементарно може, якщо не тримає клапан 2-ї ступені при стопі мотора порція газу виходить з редуктора і попадає у впускний колектор
А при наступному старті - дофіга газу і нема повітря, тому і довго маслаеш

Але при такому розкладі має затягувати в салон газом при старті і поштинювати коли глушиш під капотом + ледь чутний "пшик"

інша проблема що газу при старті замало, суміш забідна, тоді можна на півсекунди-секунду потримати вкл запалення перед тим як заводиш мотор (якщо редуктор звісно електронний/електричний), - мало б теж попустити

Або одне або інше - варіантів багато нема

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення VETERAN » Пон, 20 травня 2013, 17:56

mikeng писав: А при наступному старті - дофіга газу і нема повітря, тому і довго маслаеш
Досить подібно на мій випадок. Але тільки на гарячому моторі. Рятуюся продувкою циліндрів - газ в підлогу і стартер.

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 20 травня 2013, 20:12

t309 писав: літр газу важить менше ніж літр бензину, тепер дойшло?!!!!!!!!!!!!!
Упс... От літри / кілограми - завтикав. :oops
Тим не менше, власне з чого почали дискусію кілька сторінок тому:
а) авто абсолютно не обов'язково має брати газу / бензини, як 1 до 0,8.
б) витрати пального аж ніяк не залежать прямо-пропорційно температурі горіння.

mikeng
Ім'я:mikeng

Повідомлення mikeng » Пон, 20 травня 2013, 20:33

VETERAN, але ж так бути Не повинно, на газу має заводитись з півтика на гарячу

VETERAN

Повідомлення VETERAN » Пон, 20 травня 2013, 21:13

mikeng, повинна. Так і заводиться, але деколи трапляються збої. Вони чомусь надовго запам'ятовуються. Якби це було постійно - давно б знайшов і відремонтував.
Igor_Lviv, є дуже багато різних факторів. Нема сенсу порівнювати роботу різних двигунів у невідомому стані та ще й в різних умовах. Ще потрібно врахувати швидкість горіння різного палива. Газ гарно підходить для низьких обертів і високої степені стиску.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 20 травня 2013, 21:36

VETERAN писав:mikeng, повинна. Так і заводиться, але деколи трапляються збої. Вони чомусь надовго запам'ятовуються. Якби це було постійно - давно б знайшов і відремонтував.
Igor_Lviv, є дуже багато різних факторів. Нема сенсу порівнювати роботу різних двигунів у невідомому стані та ще й в різних умовах. Ще потрібно врахувати швидкість горіння різного палива. Газ гарно підходить для низьких обертів і високої степені стиску.
Та от і я про це. Не можна писати про 0,8 і т.п. і намагатись це мотивувати низькою температурою горіння газу (коли це рівно навпаки).

До речі, нещодавно була мова про фільтри.
У мене виходить рівно пополам: половина замін через 10тис.км. - фільтри нормальні, половина - забиті вщент (як останнього разу).
Більшість заправок - на Укрнафті біля Ашану. Звісно, для забиття фільтру, мабуть, достатньо і однієї поганої заправки, але... спробую зараз по максимуму заправлятись на Шелл на Зеленій.
Між іншим, на минулому тижні, коли їхав зі Львова - забув у них перехідний штуцер. Повертався через кілька днів, заїжджаю на заправку - біжать зі штуцером назустріч. :roll

Ziro-cool
Контактна інформація:

Повідомлення Ziro-cool » Пон, 20 травня 2013, 22:38

Igor_Lviv, товариш працює оператором на УКРнафті біля ашану, недавно власштувався, што шо забув, або які питання, без питань передам,
Quattro

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Пон, 20 травня 2013, 23:21

Ziro-cool писав:Igor_Lviv, товариш працює оператором на УКРнафті біля ашану, недавно власштувався, што шо забув, або які питання, без питань передам,
Та от за фільтри і запитай. Чи може бути, що то від їхнього газу таке?

VETERAN

Повідомлення VETERAN » Пон, 20 травня 2013, 23:51

Igor_Lviv писав: намагатись це мотивувати низькою температурою горіння газу (коли це рівно навпаки).
В обычных условиях, температура горения бензина 900-1100°C, обычно ближе к 900
Температура пламени пропана на воздухе примерно 800 – 850 ºС
Вибачайте - це інтернет дав відповідь на російській мові.

t309
Ім'я:t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » Вів, 21 травня 2013, 03:46

Igor_Lviv, саме так коефіціент буде плавати але ніяк не буде 1:1 хоть ти втрісни, і всетаки чім більша теплоемність палива тим менший розхід в кілограмах (при однаковій потужності на валу)
сорі за різкість в попередньому пості!

А про фільтр теж довго ламав голову чому так, придумав лише одне пояснення, срань в балон попадає рівномірно але так як трубка забору газу не на самому дні а трошки віжче то думаю срань у фільтр не попадає доки її не наберется якась кількість а потім засмоктуется в редуктор порціями і не часто звідти і то забитий фільтр то чистий, + при пустому баку тиск в редукторі може бути віжчий за тиск в баці і якщо перед заміною виїздив весь газ то срань могло заштовхати назад в балон
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 21 травня 2013, 07:21

VETERAN писав: Вибачайте - це інтернет дав відповідь на російській мові.
Чому б не дати лінк на той "інтернет"? Це цитата з аналогічного форуму, де хтось так думає?
Бо табличні значення - протилежні! http://avtoinfo.com.ua/stati/96-tempera ... enija.html
t309 писав: якщо перед заміною виїздив весь газ то срань могло заштовхати назад в балон
Ні. Я, коли чемно рахував витрати пального, навчився їздити до пустого балону. Так їжджу і до тепер (пустий - повна заправка). Тобто, картина, відносно мала б бути однаковою. А фільтр, жаль не зробив фото, з одного боку був забитий ззовні і в тому місці його середина була "недоторкано" чиста. Решта фільтру - працювала в нормальному режимі.

VETERAN

Повідомлення VETERAN » Вів, 21 травня 2013, 08:41

Igor_Lviv, я готовий погодитись їз твоїми твердженнями. Але при одній умові - налаштуй мій двигун, щоб він споживав газу менше, ніж бензину. Бензину зараз бере близько 7,5 літра на 100км, а газу - 9,5. Це на трасі. Слабо? Пальцем по клавіатурі легше?

Денис
Ім'я:Денис
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 37 рази

Повідомлення Денис » Вів, 21 травня 2013, 08:56

Не може повнiстю справна машина споживати менше газу нiж бензину. Звiсно,якщо в автомобiлi мертвий лямбда зонд,або ше якийсь датчик,забитi форсунки тощо, тодi таке може бути,але коли все о.k,то нi

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 21 травня 2013, 09:49

VETERAN писав:Igor_Lviv, я готовий погодитись їз твоїми твердженнями. Але при одній умові - налаштуй мій двигун, щоб він споживав газу менше, ніж бензину. Бензину зараз бере близько 7,5 літра на 100км, а газу - 9,5. Це на трасі. Слабо? Пальцем по клавіатурі легше?
Блін... Терпіти не можу, коли люди лише пишуть, але не читають.
Кілька постів тому я писав: витрати газу залежать від:
1) правильно вибраного обладнання (не найдорожчого чи найдешевшого, а того, що коректно працює саме з таким автомобілем).
2) грамотного встановлення обладнання (не, як простіше втикнути, а, як правильно та оптимально).
3) налаштування обладнання.
Причому, степінь залежності співпадає з нумерацією.
Звісно, якщо людина зекономила на обладнанні, з 10 газових контор вибрала найдешевшого "Петра в гаражі", то ніякі налаштування, прошивки, чіпування - не допоможуть. Без жартів, я коли на одному СТО намагався поставити газ і пригнав ще одну машину, як зразок (де що стоїть, як розташоване...) майстер сказав начальнику: "Бачиш, щоб так поставити - потрібен інструмент!".
А обладнання мені пропонували від 4 до 15 тис.грн.
Годі й сподіватися, що при різних обладнаннях та установщиках витрати будуть однакові! Тоді - жодні налаштування - не допоможуть. От саме звідси і міф про "1 до 0,8".
Це я кажу не від бажання стукати пальцями по клаві, а, як користувач ГБО, який перелопатив десятки ресурсів, сотні відгуків та коментарів перед вибором обладнання та поспілкувався з добрим десятком майстрів по встановленню ГБО.
Експлуатую його - понад рік, 50тис.км. За весь цей час - жодних робіт, крім регулярної заміни фільтрів, зчитування графіків і т.п. витрати газу (50тис.км), може і не до мілілітра, але аналогічні бензиновим (170тис.км) - біля 11л/100км.

VETERAN

Повідомлення VETERAN » Вів, 21 травня 2013, 16:22

Igor_Lviv писав: 1) правильно вибраного обладнання (не найдорожчого чи найдешевшого, а того, що коректно працює саме з таким автомобілем).
2) грамотного встановлення обладнання (не, як простіше втикнути, а, як правильно та оптимально).
3) налаштування обладнання.
Всі три пункти виконував "Газовик" майже 10 років тому. Дешщевша була "Атмосфера", але вибрав "Газовика", бо у них було краще обладнання. Проїхав уже кількасот тисяч кілометрів на газі. Налаштовували завжди на сертифікованих фірмах. В Польщі також - на станції від виробника мого редуктора (італійського). Результат сильно не відрізнявся. Редуктор уже другий і від першого (турецького) також нічим не відрізняється.
Зато відрізняється від газу - в Берлін їхав на газі, заправленому до повного балону на заправці біля Ашану на Стрийській - вистачило на 300км. А назад - на газу, заправленому біля німецького кордону (також до повного) - проїхав 530км. Пізніше ще раз заправився біля Варшави, як вертався - знову більше 500км. Igor_Lviv, що знову не так - обладнання, майстри, чи прокладка? Берешся?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 21 травня 2013, 16:36

VETERAN писав: Igor_Lviv, що знову не так - обладнання, майстри, чи прокладка? Берешся?
Та ні, звісно! Я до свого не лізу! :D
Просто, знаю, як мінімум, трьох власників ГБО, у яких формула ближча до "1 до 1", ніж до 0,8. (В т.ч. і я сам).

Між іншим, вітаю всіх. ОККО - вже 6,29, ВОГ - 6,19.
Знову газосховища перемістили ще ближче до Львова. :happy

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 21 травня 2013, 23:45

хто пояснить чому форд фієста, не колхожена умільцями, а ЗАВОДСЬКА (http://www.ford.de/UeberFord/Umwelt/Alt ... utogas_LPG) , газу бере більше на 2 літра чим бензину ?
im Benzinbetrieb:
1,4-l-Benzinmotor
mit 68 kW (92 PS), 5-Gang-Schaltgetriebe
Verbrauch: 7,8 l/100 km (innerorts), 4,9 l/100 km (außerorts), 6,0l/100 km (kombiniert),

im Autogasbetrieb:
1,4-l-Benzinmotor
mit 68 kW (92 PS), 5-Gang-Schaltgetriebe
Verbrauch: 9,7 l/100 km (innerorts), 5,5 l/100 km (außerorts),
притому що потужність повністю ідентична.

Ziro-cool
Контактна інформація:

Повідомлення Ziro-cool » Сер, 22 травня 2013, 17:56

vovka, бо то форд :facepalm
Quattro

Відповісти

Хто зараз онлайн