Автомобілі вітчизняного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
пропан-бутан
sashanova
Ім'я:Sasha
Стать:чоловік
Дякував (ла): 99 рази
Подякували: 156 рази
Re: пропан-бутан

Повідомлення sashanova » Вів, 14 травня 2013, 22:38

Kritik писав:Це ти потішив)
Ти знаєш як я ізжу?
В мене на Славуті 1.2 був розхід 10
А ти мені про якісь примарні 6.5 розказуєш

Я краще знаю як мені рахувати мій розхід )
Та ти можеш при тапці в підлогу і 12 л спалити бензи, але газу тоді вийде всерівно не 12 л. а як мінімум 15 :) Ніхто і не спорить, для власного задоволення ти можеш рахувати навіть так шо в тебе газу йде менше ніж бензину :D але ж не треба той розрахунок видавати за істину :oops В любій толковій конторі по газовому обладнанню тобі скажуть шо коефіцінт споживання газу відносно бензини в середньому 1:0,8, :) Тобто один літр газу заміняє 0,8л бензину, а 1до 1 це поки шо лише мрії :D

sashanova

Повідомлення sashanova » Вів, 14 травня 2013, 22:39

Денис писав: В мене так само рiзниця виходить 20-25грн на 100км...
А оце правда :) , десь так і виходить

Ziro-cool
Ім'я:Nazar
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення Ziro-cool » Вів, 14 травня 2013, 22:41

хз. на 2.8 в мене виходило десь порядка 70 грн,
170 на бензусі і 100 на газу.
Quattro

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення VETERAN » Вів, 14 травня 2013, 22:43

У нього карб переливає. :)
У мене раз вийшло, що газу ішло 9,5літра, а бензину - 12. Виявилось, що ослаб хомут на вході в карбюратор.

Ziro-cool
Ім'я:Nazar
Контактна інформація:

Повідомлення Ziro-cool » Вів, 14 травня 2013, 22:52

хз,
в мне бензи 92 жрала етак 15-16,
а газу практично так само 15-16, вот і різниця.

хотя коли валити 150+ розхід газу просто космос.
Quattro

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 15 травня 2013, 07:47

sashanova писав:Та ти можеш при тапці в підлогу і 12 л спалити бензи, але газу тоді вийде всерівно не 12 л. а як мінімум 15 :)
Теоретичні істини почерпнуті з багатьох малограмотних форумів по ГБО, які до реальності не мають ніякого відношення!
ГБО - доволі складна система з багатьма факторами, кожен з яких впливає на її роботу, поведінку машини, витрати газу. Коротко:
1. Вибір обладнання. Вартість (відповідно і якість) на одну і ту ж машину може відрізнятись більш ніж в 2 рази. Годі й пояснювати, що обладнання, скажімо, за 300дол буде поводитись та споживати геть інакше, ніж обладнання за 800дол. (Мозги, форсунки, редуктор...).
2. Майстри, що встановлювали ГБО. Чи просто втикнули обладнання, як їм зручно, чи так, як потрібно.
3. Грамотні налаштування по всьому діапазоні роботи. Думаю, тут розжовувати не потрібно.
Насправді, таких факторів більше і кожен з них має ряд підпунктів.
Тому, заявочки, на зразок:
sashanova писав:В любій толковій конторі по газовому обладнанню тобі скажуть шо коефіцінт споживання газу відносно бензини в середньому 1:0,8
не що інше, як безграмотний штамп більшості бездарних установщиків ГБО, перекопійований такими ж користувачами.
Насправді, в реальному житті, різниця між бензином і газом може бути від 0 до 50%. І залежить він не від напрямку вітру, кольору одягу, форумних коефіцієнтів тощо, а від кожного конкретного автомобіля, обладнання та майстрів.

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення VETERAN » Сер, 15 травня 2013, 08:47

Закон збереження енергії ніхто не відміняв, а теплотворна енергія газу менша, ніж бензину. Газовий пальник дає меншу температуру, ніж бензоріз.
Крім того, у газу і бензину різна детонаційна стійкість і степінь стиску висока для бензину буде дефорсованою для газу. Для кращої їзди на газі я підняв степінь стиску у моєму двигуні до 10,5 - і то газу іде більше, ніж бензину. Для однакових умов (траси на швидкості 100) іде газу 9-9,5 літра, а бензину - 7-7,5 літра. Але тепер бензин годиться не нижче 95-го.

sashanova

Повідомлення sashanova » Сер, 15 травня 2013, 08:57

Igor_Lviv ось тобі людина грамотно відповіла
VETERAN писав: Закон збереження енергії ніхто не відміняв, а теплотворна енергія газу менша, ніж бензину. Газовий пальник дає меншу температуру, ніж бензоріз.
про якісь там малограмотні газові форуми, про існування яких я взагалі не здогадувався, чи малогрпмотних майстрів я вже взагалі мовчу. Елементарна фізика і не більше..

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 15 травня 2013, 09:07

VETERAN писав: Закон збереження енергії ніхто не відміняв, а теплотворна енергія газу менша, ніж бензину. Газовий пальник дає меншу температуру, ніж бензоріз.
З тим же успіхом і з тими ж словами з підручника фізики можна написати щось про закони Бойля-Маріота, молекулярну будову атому газу і т.п. Але яке відношення температура має до витрат - особисто мені - не зрозуміло.
Але раз вже мова про глибоке вивчення температур бензорізів та газових пальників, то зауважу, що все абсолютно навпаки! Температура горіння газу - суттєво вища! :happy
Це якраз і є однією з проблем ГБО! І людина, яка хоч мізер розуміється в ГБО - про це знає!
Для ознайомлення: http://avtoinfo.com.ua/stati/96-tempera ... enija.html
sashanova писав: Igor_Lviv ось тобі людина грамотно відповіла
Так. Я вже побачив ту "грамотність".

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 15 травня 2013, 09:19

Ну а в загальному... Вибачте... Прочитайте про те, що ж таке Двигун Внутрішнього Згорання (ДВЗ) і за яким принципом він працює. Це книжка Фізика, десь за 6 чи 7 клас.
Потім - починайте писати "розумні речі" про ГБО. Бо конструктори двигунів не знають, що чим вища температура - тим менші витрати пального! Уявляєте?! Ставлять для чогось системи охолодження, радіатори для відведення тепла, вентилятори! Мабуть, це для того, щоб машини не їхали занадто швидко та супер-економно! :D

sashanova

Повідомлення sashanova » Сер, 15 травня 2013, 10:53

Igor_Lviv писав: Прочитайте про те, що ж таке Двигун Внутрішнього Згорання (ДВЗ) і за яким принципом він працює. Це книжка Фізика, десь за 6 чи 7 клас.
Дякую за пораду, але я її читав, якраз у школі :) І то шо ви перекручуєте сказане людьми так як вам зручно я вже тоже зрозумів, і думаю не лише я один :oops де було сказано про температуру чогось там? :angry чітко ж людина написала
теплотворна енергія газу
навіщо все перекручувати? Хочете показати власний зарозумілий інтелект? 8-) Ви його показали, :facepalm подальшу дискусію з вами вважаю безглуздою.

RULES
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази

Повідомлення RULES » Сер, 15 травня 2013, 11:20

Igor_Lviv писав:Ну а в загальному... Вибачте... Прочитайте про те, що ж таке Двигун Внутрішнього Згорання (ДВЗ) і за яким принципом він працює. Це книжка Фізика, десь за 6 чи 7 клас.
Потім - починайте писати "розумні речі" про ГБО. Бо конструктори двигунів не знають, що чим вища температура - тим менші витрати пального! Уявляєте?! Ставлять для чогось системи охолодження, радіатори для відведення тепла, вентилятори! Мабуть, це для того, щоб машини не їхали занадто швидко та супер-економно! :D
Двійошник). не путайте питому теплоту(кількість тепла) згорання пального і температуру горіння пального
VAG вже не той

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 15 травня 2013, 12:43

sashanova писав: навіщо все перекручувати? Хочете показати власний зарозумілий інтелект? 8-) Ви його показали, :facepalm подальшу дискусію з вами вважаю безглуздою.
Ок. Тоді чекаю зв'язку між теплотворною енергією чи то кількістю тепла з принципом роботи ДВЗ.
Сила тиску? Так! Зміна об'єму при спалаху, яка заставляє рухатись поршень? Так! А от кількість тепла, теплова енергія, температура - це якраз побічні і навіть шкідливі явища у ДВЗ, яких, на жаль, позбавитись не можна ніяк, крім хіба, встановлення додаткового обладнання спеціально для охолодження.
sashanova писав: де було сказано про температуру чогось там?

Тільки пишете пости чи читаєте також?
VETERAN писав: Газовий пальник дає меншу температуру, ніж бензоріз.

t309
Ім'я:t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » Сер, 15 травня 2013, 13:18

вічні розмови про головне )))
1л бензу важить 0,700—0,780кг
1л пропанубутану важить (0,51 кг/л, Бутану - 0,58 кг/л) хай буде 0.55кг
питома теплота згорання (від якої напряму залежіть потужність двс Igor_Lviv, ) в бензи 42-46мегаджоулів на кг у пропан бутана 44-49 з кілограма, ключовим моментом тут є одиниця кілограм тому в реальному світі розхід газу і бензи(при однаковій віддачі двигуна) може коливатись від 0.8 до 0.95 але ніяк не може бути 1 або більше навіть якщо вам попаденся самий фіговій бенз і самий класний газ!!!
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 15 травня 2013, 13:21

RULES писав: Двійошник). не путайте питому теплоту(кількість тепла) згорання пального і температуру горіння пального
А кількість тепла хіба не залежить від температури??? :surprised
Q = c • m • (t2-t1)
т1 - початкова температура (величина, яка не залежить від газу чи бензину).
т2 - це і є кінцева температура.
Тобто, чим вища кінцева температура - тим більша кількість тепла.
Одна кількість тепла віддана, коли в камері 500 градусів, і зовсім інша, коли 900.
З одного боку - процес ніби і миттєвий, з іншого - циклічний та тривалий.

Проблема ГБО, якраз у тому, що в камері гарячіше ніж при їзді на бензині. Один з непрямих наслідків - проблеми з клапанами та відведенням залишкового тепла від них та з поршневої групи.
І, до речі, один з критеріїв т.з. моторного масла "для машин з ГБО" (хоч це більше рекламний трюк ніж реальність) - вищий поріг температури вигоряння масла.
Для прикладу, не полінуйтесь проаналізувати хімічні та фізичні властивості двох подібних масел Арал: SuperTronic SAE 0W-40 та SuperSynth SAE 0W-40.
Перше, в т.ч. позиціюється, як масло для автомобілів з ГБО. Зверніть увагу на максимальні температури.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 15 травня 2013, 13:28

t309 писав: питома теплота згорання (від якої напряму залежіть потужність двс
Можна лінк???
Бо ні підручник Фізики, ні Вікіпедія про це не знають! %)
Двигу́н вну́трішнього згора́ння — тип двигуна, теплова машина, в якій хімічна енергія палива, що згоряє в робочій зоні, перетвориться в механічну роботу.
У верхній мертвій точці положення поршня (чи близько неї) суміш запалюється електричною іскрою від свічки запалювання. Суміш миттєво спалахує, через значне нагрівання розширюється й тисне на поршень. Сила тиску штовхає поршень донизу, відбувається третій такт — робочий хід, під час якого виконується робота.
Приплетіть сюди теплоту, температуру, кількість тепла, питому вагу, молекуярну масу тощо!
1. Стиск.
2. Запалення.
3. Зміна об'єму.
4. Тиск на поршень.
Температура і іже з нею - побічний, проте невід'ємний ефект.
В роботу перетворюється не теплова енергія, а механічна робота - зміна об'єму суміші при загорянні.

Kritik
Ім'я:Саша
Номер:KR
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 79 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Kritik » Сер, 15 травня 2013, 14:31

Відписуюсь від теми ))))

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 15 травня 2013, 15:25

Kritik писав:Відписуюсь від теми ))))
Згідний. Вибач.
Та й решта всі, перепрошую, якщо когось зачепив. Воно звісно, що робота ДВЗ супроводжується виділенням тепла і ДВЗ є різновидом теплового двигуна. Але рушійним фактором ДВЗ є зміна об'єму суміші при згорянні.
Все. Більше не буду. ;)

t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » Сер, 15 травня 2013, 15:44

Igor_Lviv, блін ти серйозно чи ти приколюєшся?
питома теплота згорання = енергоемність(та сама хімічна енергія)
більша теплоемність означае більший запас енергії на одиницю маси це в свою чергу означае більший тиск в камері згорання при однаковій масі палива(насправді в двс все впирается в кисень тому буде той самий тиск на поршень, але при меньшій вазі палива(газу) що згорає, а по обєму газу потрібно більше ніж бензи, а заправляють саме обємом а не вагою!!!!
скільки можна спорити про очевідні речі, всі проблеми людства через гуманітаріїв!!!!!

t309
Контактна інформація:

Повідомлення t309 » Сер, 15 травня 2013, 15:48

Igor_Lviv, ну і ще одне від чого по твоему в камері згорання після запалення росте тиск? якраз від тепла!!! якби не воно обєм продуктів згорання не сильно б відрізнявся від початкового!!! більше тепла в камері згорання = більший тиск!!!!

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей