Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
Morozov
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення Morozov » Вів, 01 березня 2011, 17:58

Sally,
Та не на око, :boxed
а даї з автодором, зробили б відповідну розмітку , 3 полоси ніби краще ніж 2, якраз весною завжди оновлюють розмітку.
Якщо ширина дороги позволяє то чому не зробити ?

Sally
Ім'я:Оля
Стать:чоловік
Номер:B3

Повідомлення Sally » Вів, 01 березня 2011, 18:23

Morozov, нічо не поняла
zubylo.lviv.ua

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 01 березня 2011, 18:56

Sally писав:нічо не поняла
:surprised
Все просто, замість 2 полос, зробити 3,
зробивши відповідну розмітку.
За розмітку відповідають автодор і даї, отже це вони могли б зробити.
Таким чином збільшили б пропускну здатність даної ділянки.

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 01 березня 2011, 21:08

Morozov, то все ясно, тільки от розмітки нема і проблема не в тому, чи є вона там, а як там їхати :happy
zubylo.lviv.ua

Alex-lv
Ім'я:Александр
Номер:823-60

Повідомлення Alex-lv » Вів, 01 березня 2011, 21:24

Igor_Lviv писав:
Sally писав:Якщо табличка "сніг" то це означає шо коли сніг взагалі лежить, чи коли дорога завалена чи як?
"Ожеледиця". Означає, що дія знака поширюється на зимовий період часу, коли проїзна частина може бути слизькою.
Виходить, що 1.12 - 28.02
hrdrive писав:я десь колись читав шо зимовий період - це здається з 15.11. по 15.03. :| але не впевнений...
Додам, ще таку версію: Перехід на літній час в Україні здійснюється в останню неділю березня о 3-й годині, а перехід на зимовий час (тобто переведення годинника на годину назад, чим скасовується літній час) — в останню неділю жовтня о 4-й годині.
Хоча про табличку ДСТУ 4100-2002.
10.9.16 Табличка 7.12 «Ожеледиця» повинна застосовуватись із знаками 1.13, 1.38,1.39, 3.1—3.4, 3.6—3.14, 3.25, 3.27, 3.29, 3.31 і зазначає, що дія знака поширюється тільки на той час,
коли проїзна частина слизька.
Як насправді ХЗ

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 01 березня 2011, 21:40

Якийсь в нас сьогодні день продуктивний.
Два питання по ПДР на які ніхто не знає точної відповіді. :D
Що до "сніжинки", думаю страхові договори чи перехід на зимовий час - ні до чого.
А от "зимовий період" з одного боку та "коли слизько" - і те, і те - з ПДР. %)
Іду я на Мітсу форум, цікаво, що наші напишуть. :)

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Вів, 01 березня 2011, 23:56

Вот это вы, блин, нафигачили за два дня.
Igor_Lviv писав:Ми самі визначаємо де ця смуга. Які є ще варіанти "двоякості" (двусмысленности - рос.) стрілки? Включаю фантазію і нічого більше придумати не можу. Маю на увазі такого, що б не суперечило ПДР. Дякую. Очікую на відповідь.
Да что тут отвечать, я уже по сути описал.

Смотри, есть проезжая часть. Разметки нет, знаков определяющих рядность тоже нет. При ширине проезжей части 9 метров, у меня есть два варианта определения количества полос. Я могу посчитать, что их две, так как 4.5м будет больше 2.75м. А могу и посчитать что их три, так как 3м все еще больше чем 2.75. Тут есть противоречие ПДД? По крайней мере, я не вижу.

В первом случае, стрелка под знаком будет указывать на среднюю полосу, на что, в общем-то и рассчитывали те, кто вешал знак, чтобы запретить парковку по центру. Тут вроде как с ПДД тоже все ясно. А во втором случае стрелка указывает на воображаемую осевую. И вот эта ситуация, явно в ПДД не описана (причем явного отрицания я тоже не вижу). Под ней нет полосы (что все еще запрещает парковку там, но уже совсем по другой причине).

Еще раз повторюсь, это всего лишь рассуждения с точки зрения логики, а не того, как это будет интерпретировано сотрудниками ГАИ.

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Сер, 02 березня 2011, 00:13

Igor_Lviv писав:Тому, любий маневр випередження чи обгону - трактується власне, як обгін. І ці сантиметри - ніхто міряти не буде. :sad
Ладно, я еще вброшу насчет обгонов на Луганской :)

В доброй половине случаев при езде по Луганской от Стрыйской в сторону Сиховского моста я утыкаюсь в медленно ползущих вдоль осевой. Из быстро приближающейся сзади машины, они выводов не делают (мне обычно этого достаточно, чтобы принять вправо). Сначала я пробовал сигналить, дальним моргать - это не помогает (могут просто проигнорить, могут прибавить скорость, а особо одаренные могут и резко на тормоз нажать). Поэтому чаще я втыкаю пониженную передачу и резко обхожу возлеосевого тихохода справа.

Как это будет трактоваться?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 02 березня 2011, 00:21

azakharchuk писав:это всего лишь рассуждения с точки зрения логики, а не того, как это будет интерпретировано сотрудниками ГАИ.
Ну, ті при бажанні все що хочеш можуть інтерпретувати за мовчазної згоди водія. :D

azakharchuk писав:А во втором случае стрелка указывает на воображаемую осевую.
Ну не може вона показувати на осьову, бо: визначає смугу руху, на яку поширюється дія знака або світлофора. (цитата з ПДР).
Визначає = вказує, показує і т.п.

McAr
Ім'я:Андрій

Повідомлення McAr » Сер, 02 березня 2011, 00:26

azakharchuk писав:Как это будет трактоваться?

Очень опасный маневр. Думаю без проблем пришиють створення аварійної ситуації. Я так розумію натяк зводиться до - оскільки я правіше то і правда за мною?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 02 березня 2011, 00:32

McAr писав:
azakharchuk писав:Как это будет трактоваться?

Очень опасный маневр. Думаю без проблем пришиють створення аварійної ситуації. Я так розумію натяк зводиться до - оскільки я правіше то і правда за мною?
Навряд.
Зводиться до того, що, на скільки я знаю ПДР - їзда широкими смугами (типу Луганської) не передбачена ПДР. Чи то при "обгоні" справа чи зліва.
Я, між іншим, також аналогічно там їжджу.
І, думаю, що той що правіше - буде правий та менше порушує ПДР, ніж той, що плететься за 4-5м від тротуару, по осьовій.

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 02 березня 2011, 00:32

Igor_Lviv писав:Ну не може вона показувати на осьову, бо: визначає смугу руху,
іншими словами ця табличка цілком логічно"підказує" наявність середньої смуги, але чи можу я вважати її зустрічною, чи попутною? то буде важливий аргумент при переїзді пішоходного переходу. Як ви дивитесь на колективний лист в даі, про такого роду спірні питання?

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Сер, 02 березня 2011, 08:04

Igor_Lviv писав:Ну не може вона показувати на осьову, бо: визначає смугу руху, на яку поширюється дія знака або світлофора. (цитата з ПДР).
Визначає = вказує, показує і т.п.
Я понял мысль. Но, это получается достаточно широкая трактовка. Т.е. получается, что видя такой знак, водитель должен предположить, что 1.375м слева и 1.375м справа от него находится пресловутая полоса. Так как с такой точностью определить сложно, возьмем 1.5м и 1.5м.

Собственно, смущают три момента.

1. Полоса, если на ней нет реверсирвного светофора, она для движения в каком-то одном направлении, правильно? (тут я не утверждаю, просто не могу собрать в кучу разные пункты правил, которые бы давали полную картину). Учитывая, что знаки с такими стрелками висят с двух сторон, и для каждой из сторон, оно вроде как указывается, что там уже полос две, причем друг на друге.

2. Теоретически с наших дорожных служб станется, на дороге шириной 6 метров, повесить три-четыре таких знака. Будет ли это означать, что там 3-4 полосы?

3. Ну и немного высосанный из пальца контраргумент. :) Теперь получается, что если я еду по ул. Франко в метре-полутора от тротуара, чтобы не ехать по лужам и не обхляпывать пешеходов, то меня может остановить ГАИшник, и сказать: "Чего ж вы нарушаете-то? Видели там знак со стрелкой висит? Вот эта стрелка определяет наличие средней полосы. А вы уже двести метров едете не в своей полосе, а по разделительной". Не нужно тут со мной спорить, я знаю, что рассказать ГАИшнику в таком случае. :) Я понимаю, что данная ситуация надумана, но если уже до конца идти в трактовке правил, то как-то так и получается, т.е. если полоса есть, то нужно придерживаться рядности, и, соответственно, ехать впритирку к бордюру. (гы-гы, если этот форум читают ГАИшники, то... Скоро! В вашем городе! На ул. Франка ждите экипаж ГАИ с новой трактовкой правил! :))

Т.е. я бы тут сильно не убивался по поводу правил. Для меня это одна из ситуаций, которая не до конца (нечетко) определена в ПДД. И у нас законах таких дыр просто валом. Причем делается, как по мне, умышленно, чтобы каждого можно было в чем-то уличить, сделать в чем-то виноватым.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 02 березня 2011, 08:39

azakharchuk писав:1.375м слева и 1.375м справа от него находится пресловутая полоса. Так как с такой точностью определить сложно, возьмем 1.5м и 1.5м.
Звідки такі цифри? :shock
azakharchuk писав:1. Полоса, если на ней нет реверсирвного светофора, она для движения в каком-то одном направлении, правильно? (тут я не утверждаю, просто не могу собрать в кучу разные пункты правил, которые бы давали полную картину). Учитывая, что знаки с такими стрелками висят с двух сторон, и для каждой из сторон, оно вроде как указывается, что там уже полос две, причем друг на друге.
Ні, одна смуга, їхати по якій можна в обох напрямках. Або, об'їжджати перешкоди у вигляді поламаних трамваїв, чи трамваїв на зупинці.
azakharchuk писав:2. Теоретически с наших дорожных служб станется, на дороге шириной 6 метров, повесить три-четыре таких знака. Будет ли это означать, что там 3-4 полосы?
Ну, це дійсно лише теоретично. З таким же успіхом можна дати знак 5.17 з п'ятьма смугами в кожному напрямку. Але ж ніхто цього не робить. Теоретично, можна і розмітку зигзагами малювати і ще багато всього іншого нафантазувати. Є схема руху, яка складається на основі ДСТУ, затверджується та перевіряється кількома організаціями (власник дороги, Автодор, ДАІ...).
azakharchuk писав:Причем делается, как по мне, умышленно, чтобы каждого можно было в чем-то уличить, сделать в чем-то виноватым.
Ось тут - все вірно. Вже майже 100 років у нас працює система головною метою якої є тримати людей на гачку. Щоб менше возбухали. Всіх, причому.
Але до автомобільного форуму це жодного відношення не має. ПДР - лише один з продуктів системи.

Sally

Повідомлення Sally » Сер, 02 березня 2011, 10:07

igorok писав:іншими словами ця табличка цілком логічно"підказує" наявність середньої смуги
ні, вона не підказує середню смугу, але навіть якщо ти її так трактуєш, то тоді не ставай там і не їдь :happy якщо розмітки нема то треба триматись правого краю дороги. якщо ти з кимось не дай бог стукнешся лоб в лоб, то будеш винний.
zubylo.lviv.ua

Sally

Повідомлення Sally » Сер, 02 березня 2011, 10:09

щодо таблички "сніг" чи як її там, то вважати шо слизько коли сніг на дорозі лежить, чи коли рагуль з жеку викидає сніг з тротуару на дорогу теж вважати?
zubylo.lviv.ua

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 02 березня 2011, 10:44

Sally писав:ні, вона не підказує середню смугу, але навіть якщо ти її так трактуєш, то тоді не ставай там і не їдь
ну з самаї назви таблички випливає, що "осьову" вона визначати не може, а раз вона розміщена по середині проїзної частини, отже там є смуга руху.
Sally писав:то тоді не ставай там і не їдь
стараюсь не ставати там ;)
Sally писав:якщо розмітки нема то треба триматись правого краю дороги. якщо ти з кимось не дай бог стукнешся лоб в лоб
чому я, а не наприклад мій потенційний опонент, котрий також виходить не тримався правого краю проїзної частини? :|

Sally

Повідомлення Sally » Сер, 02 березня 2011, 11:46

igorok, ви обоє були би винні, бо обоє порушники :happy таких табличок нема ніколи і ніде, то тільки в нас їх ставлять бо тільки в нас на тій "осьовій" паркують машини :)
zubylo.lviv.ua

Stranger

Повідомлення Stranger » Сер, 02 березня 2011, 14:37

Ну, раз пошла такая пьянка, и народ недочитывает ПДД целиком. Попробуем внести ясность в вопрос про Луганскую.

Допустим есть дорога (обратите внимание на термин "дорога"):
Зображення

Тут мы видим разметку 1.1. Также, мы видим две проезжие части. Дадим определение проезжей части с ПДД:
проїзна частина - елемент дороги, призначений для руху нерейкових транспортних засобів. Дорога може мати декілька проїзних частин, межами яких є розділювальні смуги;
Тоесть, на картинке выше, у нас есть две проезжие части отделенные разделительной полосой 1.1.
розділювальна смуга - виділений конструктивно або за допомогою суцільних ліній дорожньої розмітки 1.1 або 1.2 (див. додаток 2) ( 306а-2001-п ) елемент автомобільної дороги, який розділяє суміжні проїзні частини. Розділювальна смуга не призначена для руху або стоянки транспортних засобів. За наявності на розділювальній смузі тротуару по ньому дозволяється рух пішоходів;
Дальше, мы видим одну полосу движения справа налево и несколько слева направо. И вот почему:
смуга руху - поздовжня смуга на проїзній частині завширшки щонайменше 2,75 м, що позначена або не позначена дорожньою розміткою і призначена для руху нерейкових транспортних засобів;
Тоесть, мы должны искать полосу движения на проезжей части, а не на всей дороге.

И теперь можно смело применять пункт 11.1:
11.1. Кількість смуг на проїзній частині для руху нерейкових транспортних засобів визначається дорожньою розміткою або дорожніми знаками 5.16, 5.17.1, 5.17.2 (див. додаток 1) ( 306а-2001-п ), а за їх відсутності - самими водіями з урахуванням ширини проїзної частини відповідного напрямку руху, габаритів транспортних засобів і безпечних інтервалів між ними.
Тоесть, на ул. Луганская (от стрийского моста к сиховскому), при достаточно ширине проезжей части (та что в одну сторону), водитель может выбрать для движения несколько полос на свое усмотрение (так как разметки на проезжей части нету, а есть только между проезжими частями).

Отсюда: автомобили, на обоих картинках сверху, едут правильно.

ЗЫ Щя меня писаки обвинят в свободном трактовании ПДД :D Ждёмс...

nastya_vasilenko
Ім'я:Анастасія

Повідомлення nastya_vasilenko » Сер, 02 березня 2011, 14:42

Кстати, в новостях ДАИ уже заявляет, что снова будет увеличивать штраф за переезд ж\д путей - аж в 2 раза! Видео можна глянуть здесь:
http://ukrvideo.com/ukraine/n/dai_shtra ... e_vdvichi/

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей