Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Інстаграм київської поліції:
https://instagram.com/kyiv_police/
бути по справжньому публічними та сучасними це дуже вірно !
https://instagram.com/kyiv_police/
бути по справжньому публічними та сучасними це дуже вірно !
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

ну і звісно у коментах приутня вата:
От раби вважають що коли правоохоронці не відмовлять у фото прохожим (та щей у перший день заснування служби), значить це не поліція, бо справжня поліція має всіх посилати, бити, ганяти ! Але ж і рабська натура у них...vlad9059Какой-то бред ! Все как обычно . В нормальных странах , попробуй сфотографироваться с полицейским , а тут прям позируют , наверно форму в секс шопе купили ? Я в это не верю , нормальные полицейские, за границей только детям не отказывают сфотографироваться с ними , остальным жесткое нет , ни с ними , ни их , а тут как всегда балаган !! Покажите профиль полиции любой страны в Инстаграмм ))))) ну кроме Украины , просто интересно !
- may
- Ім'я:Ihor
- Стать:чоловік
- Номер:7044
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 4 рази
Френд взяв наступного "язика"
Arizo писав: Годину тому застукав ще один екіпаж на гарячому ... а може вже і схололому бутерброді.
Хлопці заїхали у двір на ланч, дістали з сумок бутерброди а тут і я намалювався.
Поліцаї - молодці, не відвернулися, першими поздоровалися!
Гадаю, така доброзичливість від усіх поліцаїв, з якими я встиг поспілкуватися, це результат цілеспрямованих вказівок з метою створення позитивного іміджу.
І це правильно!
Я відразу ж згадав проПро планшет я вже писав, онлайн доступ до баз та інтернету через 3G.may писав:На що вистачило донорських деньог?![]()
Що з компутером? До яких баз є доступ - НАІС, митниця (тимчасовий ввіз ТЗ) тощо?
З їх слів: мають доступ до всіх баз, змогу перевірити особу, ТЗ, митницю.
Значки у них від міліцейських відрізняються.
Звання слід буде визначати не по погонах, а по шевронах на рукаві (поки що там лише "липучка").
В машині є алкотестер, з часом машини обладнають каркамами та візиротрукамами (у ГАЙцо повідбирають).
У багажнику Є У НАЯВНОСТІ новенькі жовті жилетки, про відсутність яких на поліцаях гудить інтернет.
З розмови про це ситуація наступна: за правилами поліція їздить без жилеток, як ППС раніше.
Приїхавши на місце події вони в першу чергу думають про вирішення проблеми, про людей а не про свій вигляд.
А ще певна відсутність досвіду.
ГАЙцо теж не від народження у жилетках дефілювало, а от задавили пару-трійку під час виконання і ...
Але основна дискусія розгорнулася про підстави їх незаконної (поки що) діяльності.
У вільному переказі це виглядає так: як для мене це і було очевидним, поки що поліція проходить обкатку "в бойових умовах".
Незважаючи на бардак з ЗУпП на моє "так ваші дії і протоколи можна буде оскаржити, як незаконні" сказали, що є така-сяка щілина у законодавстві (навіть не сумніваюся, бо давить закон - це наша ментальність).
Яка саме не сказали, але з розмови роблю висновок, що допоки вони працюють під дахом міліції (поліція - це поки що лише патрульна служба) і, у випадку чого, викликають міліціянта, який все оформить у відповідності до ЗУ про міліцію.
Поцікавився, як буде з безпідставними зупинками?
Порадували мене, сказавши що у ЗУпП прямо прописано право зупиняти ТЗ для перевірки доків БЕЗ БУДЬ-ЯКИХ ІНШИХ ПІДСТАВ.
Не повірив, хочу бачити букву закону.
Можливо хлопців натаскували по якомусь з МВСних проектів ЗУ.
Поліцаї доїли свої бутерброди і ввічливо, з помітним полегшенням (все ж я їх трохи напряг по правовій ситуаціїї) розпрощалися - служба є служба.
PS У розмові один з хлопців виказав своє негативне ставлення до міліцаїв, мовляв сам недавно був звичайним громадянином і водієм і міліцайське відношення йому також не довподоби.
Особисто мені це дає певну надію.
PPS Вражає доброзичливе ставлення людей до поліцаїв: поки розмовляв з ними, жінка, що проходила поруч, скзала щось на кшталт того, що заїзджайте частіше - більше порядку буде, мужик на "ровері" пригальмував, запитав, чи допомога не потрібна (я ж поліцаїв начебто не гнобив). Вони відповіли, що самі йому допомогти можуть, якщо треба.
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!
- may
Ека казала, що вони нардепа за порушення ПДР оштрафували! 

may писав: Порадували мене, сказавши що у ЗУпП прямо прописано право зупиняти ТЗ для перевірки доків БЕЗ БУДЬ-ЯКИХ ІНШИХ ПІДСТАВ.

поганий початок...
і про причини зупинки:Стаття 32. Перевірка документів особи
1. Поліцейський може зупинити особу і вимагати пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, для визначення її особи або документів, що підтверджують відповідне право, для перевірки наявності відповідних прав у таких випадках:
1) якщо особа володіє зовнішніми ознаками, схожими на зовнішні ознаки особи, яка перебуває в розшуку, або безвісно зниклої особи;
2) якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила або має намір учинити правопорушення;
3) якщо особа перебуває на території чи об’єкті зі спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю;
4) якщо в особи є зброя, боєприпаси, наркотичні засоби та інші речі, обіг яких обмежений або заборонений, або якщо для зберігання, використання чи перевезення яких потрібен такий дозвіл, якщо встановити ці права іншим чином неможливо;
5) якщо особа перебуває в місці вчинення правопорушення або дорожньо-транспортної пригоди, іншої надзвичайної події;
6) якщо зовнішні ознаки особи чи транспортного засобу або дії особи дають достатні підстави вважати, що особа причетна до учинення правопорушення, транспортний засіб може бути знаряддям чи об’єктом учинення правопорушення.
Стаття 35. Зупинення транспортного засобу
1. Поліцейський може зупиняти транспортні засоби в разі:
1) якщо водій порушив правила дорожнього руху;
2) якщо на транспортному засобі відсутній номерний знак або якщо номерний знак на транспортному засобі не відповідає визначеним вимогам, закріплений не у визначеному для цього місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів;
3) якщо є ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;
4) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;
5) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;
6) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
7) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;
9) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;
10) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
2. Поліцейський зобов’язаний поінформувати водія про причину зупинення транспортного засобу.
- may
Це законопроект після першого читання.Morozov писав: і про причини зупинки:
Стаття 35
Треба дивитись прийнятий закон!
ось інша версія, можливо після поправок до другого читання
http://portal.lviv.ua/news/2015/07/05/k ... initi-avtoРегламентує зупинку транспортних засобів поліцією стаття 34.
Поліцейський може зупиняти транспортні засоби в разі:
2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;
3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;
4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;
5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;
8 ) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;
9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
Востаннє редагувалось Вів, 07 липня 2015, 07:14 користувачем may, всього редагувалось 1 раз.
- may
По порталу Зради закон ще не передано президенту на підпис...
І є проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 02 липня 2015 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України "Про Національну поліцію"
Будем подивитись...
І є проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 02 липня 2015 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України "Про Національну поліцію"
Будем подивитись...

Я дав статті із каону який на сайті ВР знаходиться у статусі "прийняти", тобто залишився підпис гройснама і пороха, але тим не менше у жодній версії немає дозволу перевіряти документи без підстав, просто для перевірки.may писав: Будем подивитись...
Тому факт того, що вже є один поліціонер який забагато на себе бере насторожує,
але цілком очевидно, що серед нових також будуть не надто розумні та виродки, головне щоб їх відсоток був значно менший ніж у сьогоднішніх мусорів.
- may
Morozov писав: Я дав статті із каону який на сайті ВР знаходиться у статусі "прийняти"

Ти дивись не на статус, а на те, що ти відкриваєш.
Що незрозуміло?may писав: Це законопроект після першого читання.

Висить проект Закону 12.05.2015, який потім був прийнятий у першому читанні і за основу 21.05.2015. Його ти і зкачуєш!
після поправок (невідомо яких) текст був прийнятий у другому читанні і в цілому. Цього тексту ніхто там не викладає, його передали Гройсману, по певній процедурі...
І власне цей новий текст має статус "Закон прийнято (02.07.2015)"
- may
Не факт, але можливо.Morozov писав: факт того, що вже є один поліціонер який забагато на себе бере насторожує
Про це можна говорити, коли текст з’явиться у розділі "Законодавство", а не "Законотворчість". Хоча б у статусі "не набув чинності", але краще "чинний" - після публікації.
І є там така хрень як "Превентивні поліцейські заходи"...
- veresen
- Ім'я:Павло
- Номер:BC 0433 AO
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Раз ми йдем до цивілізованої поліції європейського зразка, то можливо все таки треба і відповідні закони приймати (про перевірку документів і причини зупинки).
Досить вже, набавились з [цензура] які зараз в ДАІ служать.
Досить вже, набавились з [цензура] які зараз в ДАІ служать.
^_^
- may
Ну, судячи по першим дням у Києві, ДАЙцівським бєспрєдєлом і не пахне.veresen писав: можливо все таки треба і відповідні закони приймати (про перевірку документів і причини зупинки).
Закон взагалі хочуть скасувати. Можливо, Чумак проб’є норму із свого альтернативного законопроекту - Під час забезпечення безпеки дорожнього руху місцевій поліції, підрозділу адміністративної поліції заборонено використовувати пости (в тому числі стаціонарні) на автомобільних дорогах для фіксації порушень правил дорожнього руху.
may писав: Будем подивитись...![]()
- may
Це ввів грузин в Одесі. Зараз іще і у Черкасах.поліції заборонено використовувати пости
Миколаєв живе по новому

Гірше не буде!
Перше затримання,
поліцейськи у толиці зробили зауваження за розпивання пива на вулиці, але алкашики їх облили пивком, після чого самий буйний був затриманий:
поліцейськи у толиці зробили зауваження за розпивання пива на вулиці, але алкашики їх облили пивком, після чого самий буйний був затриманий:
аваком минулого тижня розігнав даі Миколаїва, та відправив їх на пеератестацію ось як ця переатестація проходить
див з 4:25

див з 4:25
Парочка відео роботи нових поліцейських:
- may
слова “Державної автомобільної інспекції” замінити словами “територіальних, у тому числі міжрегіональних органів патрульної служби"

- may
Текст законопроекту до другого читання 02.07.2015Morozov писав:про причини зупинки:Стаття 35. Зупинення транспортного засобу
Стаття 34. Зупинення транспортного засобу
1. Поліцейський може зупиняти транспортні засоби в разі:
2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;
3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;
4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;
5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;
якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;
9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
- may
Стаття 22. Основні повноваження поліції
1. Поліція відповідно до покладених на неї завдань:
1) здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчинення правопорушень;
Стаття 28. Вимоги до поліцейського заходу
1. Поліцейський захід - це дія або комплекс дій превентивного або примусового характеру, який обмежує певні права і свободи людини і застосовується поліцейськими відповідно до закону для забезпечення виконання покладених на поліцію повноважень.
Стаття 29. Види поліцейських заходів
2. Поліція для охорони прав і свобод людини, запобігання загрозам публічному порядку і громадській безпеці або припинення їх порушення також застосовує в межах своєї компетенції поліцейські превентивні заходи та заходи примусу, визначені цим Законом.
Стаття 30. Превентивні поліцейські заходи
1. Поліція може застосовувати такі превентивні заходи:
1) перевірка документів особи;
2) опитування особи;
3) поверхнева перевірка і огляд;
4) зупинення транспортного засобу;
5) вимога покинути місце і обмеження доступу до визначеної території;
6) обмеження пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю;
7) проникнення до житла чи іншого володіння особи;
8 ) перевірка дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ;
9) застосування технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засоби фото- і кінозйомки, відеозапису;
10) перевірка дотримання вимог обмежень, установлених законом стосовно осіб, що перебувають під адміністративним наглядом, та інших категорій осіб;
11) поліцейське піклування.
1. Поліція відповідно до покладених на неї завдань:
1) здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчинення правопорушень;
Стаття 28. Вимоги до поліцейського заходу
1. Поліцейський захід - це дія або комплекс дій превентивного або примусового характеру, який обмежує певні права і свободи людини і застосовується поліцейськими відповідно до закону для забезпечення виконання покладених на поліцію повноважень.
Стаття 29. Види поліцейських заходів
2. Поліція для охорони прав і свобод людини, запобігання загрозам публічному порядку і громадській безпеці або припинення їх порушення також застосовує в межах своєї компетенції поліцейські превентивні заходи та заходи примусу, визначені цим Законом.
Стаття 30. Превентивні поліцейські заходи
1. Поліція може застосовувати такі превентивні заходи:
1) перевірка документів особи;
2) опитування особи;
3) поверхнева перевірка і огляд;
4) зупинення транспортного засобу;
5) вимога покинути місце і обмеження доступу до визначеної території;
6) обмеження пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю;
7) проникнення до житла чи іншого володіння особи;
8 ) перевірка дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ;
9) застосування технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засоби фото- і кінозйомки, відеозапису;
10) перевірка дотримання вимог обмежень, установлених законом стосовно осіб, що перебувають під адміністративним наглядом, та інших категорій осіб;
11) поліцейське піклування.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей