Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Morozov
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення Morozov » Вів, 12 лютого 2013, 13:08

Enter писав: про 90% нормальних законопослухняних трошки перебільшив.
Сказати точно нереально, це я так приблизно :sing
У Львові 150000 авто, якщо 10% бидло то це приблизно 15 000 авто, такщо і тих 10% це дуже багато !

rubilnik
Ім'я:Роман
Стать:чоловік
Номер:АТ
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 10 рази

Повідомлення rubilnik » Вів, 12 лютого 2013, 13:30

Morozov, тих, як ти кажеш 10% бидло, тому що вони дійсно бидло, по житті, і то точно не 10 процентів, а більше.
скажу так. з особистого досвіду, в нас на україні, особливо на західній, капєц які люди, добре кажуть. як українець народився, жид заплакав.
я працював 5 років в росії, так маскалі набагато людяніші ніж наші. а з нашими за кордоном взагалі краще не стикатись, тебе як земляка там і намахають, і кинуть, і підставлять, все що хочеш. бо ми, українці, такі є

ROVA
Ім'я:Василь
Номер:ВС....ВВ
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення ROVA » Вів, 12 лютого 2013, 14:42

Igor_Lviv писав: Казка є, про те, як в літаку ворона з ведмедем вимахувались. Викинули їх за борт. Ворона полетіла собі, а ведмідь - гаплик. Мораль казки - не вмієш літати, не вимахуйся.

Читаю ці порівняння-пояснення на прикладі казок та чогось не розумію.
Казки придумали наші предки, передають їх дітям з покоління в покоління, і це є особлива форма закодованої інформації для дітей, у такому вигляді у якому дитячий розум може сприймати її.
Для теперішньої дорослої людини казка сприймається скоріше як неправда. Та і багато казок зараз вже дітям не несуть в собі потрібної інформації для дитини , для її майбутнього життя.
Порівняння на прикладі казки про "двох цапків" (трохи раніше було), як вони переходили містком один одному назустріч --- то в житті на прикладі даїшників це буде не цап напроти цапа, а Буйвол(даї) напроти ягнятка(водій).
Прикриваючись "виконанням службових обовязків", "усних наказів", якихось ніби законних таємних спецоперацій, Даївці часто роблять дії якими порушують закони, порушують права водіїв.
Такими порушеннями вони собі створили умови при яких водії почали себе захищати у вигляді відеозйомок, у вигляді виникнення різних громадських організацій, і т.д.
Коли читаю про те що для змін потрібно "кожному треба починати з себе" --- так якщо водій нічого не порушує (раніше не порушуваві в майбутньому не збирається порушувати) , то може краще сказати "кожному треба зробити все можливе що від нього залежить" щоб змінити поведінку даївців в кращу сторону. Вони якраз є тим прикладом, взірцем законослухняності.
Так поведінка відеознімачів деколи виглядає як "збочення", але ж саме завдяки роликам на ютубі відбулося багато змін в кращу сторону: звільнення порушників закону, хамів, і т.д. та і самі службовці стали більш стриманими.
В більшості думок я згідний з Morozov.

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 12 лютого 2013, 16:02

ROVA писав: В більшості думок я згідний з Morozov.
Не сумніваюсь. :)
Шановне товариство, вибачте, що часто і справді зводжу все до цапків та ведмедиків, бо, скажу відверто, часто маю враження, що спілкуюсь з дітьми з дитячого садочку. З тою хіба різницею, що діти ці позбавлені дитячої наївності, а на її місце увібрали в себе, як губка отой рагулізм та взаємоненависть, з якими боряться.
Ок. Давайте спробуємо закінчити з ілюстраціями дитсадка і спробуємо перейти у середню школу.
Чи знайоме вам поняття третього закону Ньютона? Про те, що на кожну дію є її протидія? Глибше. Закон збереження матерії, енергії? Про те, що, умовно, все знаходиться в замкнутому циклі. Ніщо нізвідки не виникає і нікуди не пропадає.
Чи все з цим зрозуміло? (Лінь шукати лінки з Вікіпедії).
Так от, ми маємо таких хапуг-ДАІшників, чи владу, яка думає виключно про себе не тому, що вони звідкись взялись, а лише завдяки нам!
Де взялись хапуги-ДАІшники? Виведені десь у звіринці? Оранжереї? Прилетіли з Марсу? Ні. Вони тутешні, доморощені. А чому вони стали (і були) хапугами? А тому, що їде такий собі Миросько. Тут - проскочив на жовте; там - встав серед міста, бо тутка му треба; перед супермаркетом є вільне місце відразу коло дверей, би дупу далеко не тігнути, ну й шо, що там для інвалідів. Їх же нема зара. Ну й шо, шо до ранку з Петром з тартака півторачку самогону втиснули?
Аж тут, гульк! Івасько з сусіднього села, що встроївсі в ГАЇ на роботу. Пиняє Мироська. Взєв сотку Гані на рейтузи махєрові.
...
Тобто, ДАІшників такими зробили ми! І вони є лише дзеркальним відображенням загальної маси водіїв.
Он, до прикладу, їде собі Ентер. Нічого не порушує. Не нажрався вчора, як свиня. Припаркувався на 10м далі від входу в супермаркет.
Ну вискочить з кущів той Івасько. І що?
- Документи!?
- На.
- Чого без шапки їдеш?
- Бо нема такого в Правилах.
- Ааа... Ееее... Щасливої дороги.
І що буде заробітчанин-ДАІшник робити, якщо після Ентера зупинить мене з тим же успіхом? А потім ще таких самих "слабохарактерних", які чомусь намагаються не порушувати ПДР?
Через місяць - його або виженуть з роботи, або піде сам. Бо нема з кого бабла дерти. Всі, бл..., слабохарактерні якісь і не "воюють" з депутатами / ДАІшниками тощо методом порушень Правил та бикуванням.

Тому, шановні "революціонери - ленінці", пам'ятайте, що ви і є тою самою потенційною зміною і підмогою для ДАІшників. Що лише завдяки вашим "протестам": "Бикую, бо таке ДАІ" - і існує сьогоднішня система ДАІ. Більше того, саме завдяки вам - ця система і створена!
Успіхів у подальшому бикуванні! Себто, "боротьбі"! :first

ROVA
Ім'я:Василь
Номер:ВС....ВВ
Контактна інформація:

Повідомлення ROVA » Вів, 12 лютого 2013, 16:38

Igor_Lviv , вважаю, що дзеркальним відображенням даїшники не є.
І не ми такими їх зробили. Скоріше це час: за стільки років незалежності якраз вся їх система досить "болісно" змінюється, перетворюється на сучасну структуру. Ще від радянських часів в них "спадок" самої організації роботи (такий морально застарілий), але час робить своє, і зміни невідворотні.
Наведені приклади порушень правил д.р. -- таке враження що мова йде про більшість водіїв. Я чомусь навпаки вважаю, що більшість якраз старається не порушувати.
І часто мова йде не про "бикування" чи "протести", а саме звичайне виконання законів + змусити те саме робити самих даїшників.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 12 лютого 2013, 16:44

ROVA писав: І не ми такими їх зробили. Скоріше це час
Протирічиш законам природи.
Час, сам по собі, нікого не міняє. Навіть зміна характеру людини - це не час, а обставини та досвід, які люблять назвати часом.
Так і тут. Країна котиться вниз, до якогось феодально-капіталістичного устрою. Народ - дичіє, стає злішим. Аналогічно підлаштовується і ДАІ.

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 12 лютого 2013, 17:15

Igor_Lviv писав: Аналогічно підлаштовується і ДАІ.
:shout :shout
Ну ти даєш...
Як правоохоронний орган може підлаштовуватись під щось окрім закону ???
Ти хоч розумієш для чого створили даі і остальні схожі структури ?
якраз таки для того щоб народ не "дичів" :facepalm
Спочатку твої повідомлення мали зміст, ти визнав що у нас твориться хаос, просто тобі не подобались методи боротьби у вигляді зйомки і "провокації", а тепер ти просто пишеш якісь неймовірні речі у яких логіка відсутня...

Maniak716
Ім'я:Петро
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Maniak716 » Вів, 12 лютого 2013, 17:38

Igor_Lviv, то
Igor_Lviv писав: Країна котиться вниз, до якогось феодально-капіталістичного устрою
бо
Igor_Lviv писав: Народ - дичіє, стає злішим
???
Чи народ злішає через те що країна котиться в феодальний лад?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 12 лютого 2013, 20:04

Maniak716 писав: Чи народ злішає через те що країна котиться в феодальний лад?
То вже геть не по темі буде.
Коротко - ні.
Див. підручники історії, політології, суспільствознавства.
Приклад - Прибалтика, Грузія, які вилізли з того самого совкового багна, що й ми, але рухаються в іншому напрямку.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 12 лютого 2013, 20:13

Теж не дуже про темі:
З 15 квітня вступає в дію нова редакція правил дорожнього руху, прийнята 11 лютого на засіданні Кабміну.
http://zaxid.net/home/showSingleNews.do ... Id=1277580
Так що - всі в школу! :D

ФОКУСник

Повідомлення ФОКУСник » Вів, 12 лютого 2013, 20:39

Igor_Lviv писав: Народ - дичіє, стає злішим. Аналогічно підлаштовується і ДАІ.
Фантастичне ствердження... :sing... цікаво - якого ж тоді створили організації типу дорожнього контролю?

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Вів, 12 лютого 2013, 21:00

ФОКУСник писав:
Igor_Lviv писав: Народ - дичіє, стає злішим. Аналогічно підлаштовується і ДАІ.
Фантастичне ствердження... :sing... цікаво - якого ж тоді створили організації типу дорожнього контролю?
Подивись відео і побачиш якраз підтвердження цих слів! :D
Дуже мало здорового глузду, вагон емоцій та злоби, почуття власної зверхності, перед селюхом-ДАІшником та давні образи на ДАІшників, які колись розвели "революціонерів". І на додачу - викладання на Ютуб: "Народ, дивіться який я крутий, як обламав мєнта!". А насправді, не що інше, як засіб самоствердження та подолання власних комплексів.

ЗІ. Я колись писав, мене, років 5 тому також розвели "обгін за залізничним переїздом, ближче ніж 100м".
Що це дало?
Те, що я ще раз поновив знання ПДР і тепер мені не розкажуть про заборонений обгін, "бо там десь на початку села є знак заборони".
Штраф, який я тоді заплатив - це ціна мого незнання ПДР.
Ще пробували розвести в Нововолинську за перевищення. Результат - на мою вимогу складений Протокол, виграна справа, звільнений з роботи інспектор і десь за місяць звільнили начальника Волинської ДАІ. Прямого відношення до мене це ніби не мало, але три скарги у Департамент на організацію роботи ДАІ у Волинській області, підробку документів і т.д., можливо теж свою роль зіграли.
Без камери, цирку, клоунів і біганини за / від інспектора.

Maniak716

Повідомлення Maniak716 » Сер, 13 лютого 2013, 09:20

Igor_Lviv писав: Приклад - Прибалтика, Грузія, які вилізли з того самого совкового багна, що й ми, але рухаються в іншому напрямку.
Ігор, я там не був (та і "бути" мало - треба там пожити), тому сказати з 100% впевненістю не можу, але в мене виникає сумнів на рахунок їхнього "раю", вже тільки по тій причині, що про них так багато говорять, тай якщо почитати трошки більше, то зустрінеш не одне "фе" (існує така думка, що вони тупо виїзжають на дотація від США і ЄС). І я притримуюсь тої думки, що в будьякій країні є свої бидляки і хапуги як серед мінтів, службовці так і серед простого люду (просто процент різний) - ібо слаб чєловєк :) і ідеального суспільства нема і не буде...
Igor_Lviv писав: Дуже мало здорового глузду, вагон емоцій та злоби, почуття власної зверхності, перед селюхом-ДАІшником та давні образи на ДАІшників, які колись розвели "революціонерів". І на додачу - викладання на Ютуб: "Народ, дивіться який я крутий, як обламав мєнта!". А насправді, не що інше, як засіб самоствердження та подолання власних комплексів.
Тут з тобою погоджуюсь, вся ця біганина і "зверхність" відштовхують людей від "революціонерів" і дають ДАІшникам вагомі причини закручувати гайки не тільки їм але і іншим водіям. Хоча першопричина цього не в озвірінні людей, а саме в феодалізації країни. Політологію я прогулював і суспільствознавство не викладали, тому скажу за себе: дивлячись на безнаказаність божків різного рівня в мене не прибавляється бажання "починати з себе". Так я стараюсь не порушувати як ПДР, закони, не даю хабарів, стараюсь жити "по-людськи", але якщо в мене є можливість зробити божка дураком я це зроблю і совість мене не мучить взагалі, першим я їх не чіпаю. А якщо державні закони не діють, має діяти цей - око за око, зуб за зуб...

soviet
Ім'я:Міша

Повідомлення soviet » Сер, 13 лютого 2013, 09:34

Igor_Lviv писав: Дуже мало здорового глузду, вагон емоцій та злоби, почуття власної зверхності, перед селюхом-ДАІшником та давні образи на ДАІшників, які колись розвели "революціонерів". І на додачу - викладання на Ютуб: "Народ, дивіться який я крутий, як обламав мєнта!". А насправді, не що інше, як засіб самоствердження та подолання власних комплексів.
Тут, я з Вами трохе не погоджуюся.
ДК якби трошки дивилася кого вони набирають у свої ряди думаю меньше було б роликів,які демонструють провокацію з їхнього боку, але сама ідея створення такої організації, як ДК є правильною, оскільки на мою думку, завдяки тим першим роликам, які вони почали викладати і тактично показувати ДАІшникам, що вони не є Богами на дорозі думаю і ДАІшники в свою чергу почали себе поводити більш стримано, думаю однозначно є заслуга в деякій мірі ДК.
Так що Ваші ствердження, що ДК є якийсь осередок людей з комплексами - є абсурдними та абсолютно не правильними.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 13 лютого 2013, 09:51

Maniak716 писав: дивлячись на безнаказаність божків різного рівня в мене не прибавляється бажання "починати з себе"
Може ми про різні речі говоримо.
Ніякий, летючий в корку по зустрічній Мерс чи Ровер не спонукають мене так само вискочити на зустрічну і об'їжджати всіх решта "лохів", які чемно чекають зеленого світла.
Ніякий [цензура], що виїжджає на забите машинами перехресття на жовтий чи червоний не змусить робити мене те саме, бо "чим я гірший? / їм можна а чому мені ні?".
І Янукович, Сало, Лозовий чи ще там хтось - мені пофігу. Вони тут - ніяким боком. На перехресті стоїть десяток таких самих, як я водіїв - я це роблю для себе і для них.
Тобто, своїм бикуванням та порушеннями ПДР на дорозі ми заважаємо НЕ ДАІшникам, а десяткам таких самих водіїв! І наводити при цьому аргументи "така країна"... якраз і є типовим рагулізмом та гнилою відмазкою обмеженої людини.

А ніколи не звертав увагу на ланцюгову реакцію культури? Коли ти пропустив якесь авто, а на наступному перехресті це авто чемно пропустило когось іншого.
Чи навіть автобуси, маршрутки, яких більшість з нас недолюблює? Я їх всіх пропускаю. Математично. В своїй машині - я один, нехай 2-4. А в нього в салоні два-три десятки людей! В мене кондиціонер та музика, в них сморід поту та словесні перепалки. Нехай їдуть - їм більше треба.
Що в цьому поганого?
А ще й коли злющий, забембаний водій маршрутки аж обдякується тобі, бо сам не сподівався, що хтось пригальмує, блимне та пропустить його.
І навіть, коли у наступній маршрутці тобі попадеться бик. То й що? У нього в салоні 30 людей. Я пропускаю їх, а не його.

Ось приблизно таке я називаю "починати з себе".

UncleSam
Дякував (ла): 37 рази

Повідомлення UncleSam » Сер, 13 лютого 2013, 09:59

Igor_Lviv, Респек та уважуха!:)
Від себе додам - окрім того що стараюсь пропускаю практично завжди - також завжди блимаю показчиками поворотів, навіть в порожніх подвірях - звичка!:)

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 13 лютого 2013, 10:05

soviet писав: Так що Ваші ствердження, що ДК є якийсь осередок людей з комплексами - є абсурдними та абсолютно не правильними.
Звісно, що так.
Просто, як правило, такі організації притягують до себе людей з комплексами, неврівноважених, ображених і т.п.
Питання в тому, який тон задає керівництво. Якщо воно саме близьке до істерик, то таких людей там буде - гай гати.
Проблема в тому, що десяток добрих справ легко закреслюється однією провокацією чи бикуванням, на зразок "тикання", плювання в обличчя і т.п.
А коли тих бикувань та провокацій - переважна більшість і на додачу вони носять односторонній характер - просто стає гидко.
Якщо це ДОРОЖНІЙ КОНТРОЛЬ (!), чому їх абсолютно не хвилює питання рагульського паркування та блокування доріг? Чому не хвилюють масові порушення ПДР? Кортежі, які постійно перекривають Київ? Стан доріг і куди діваються гроші, виділені на їх ремонт? Непрацюючі світлофори?
От тому, так, як виглядає воно мені: збір однодумців у "священній війні" з ДАІ, яких цілком не хвилює те, що реально робиться у нас на дорогах.

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 13 лютого 2013, 10:16

Igor_Lviv писав: ому їх абсолютно не хвилює питання рагульського паркування та блокування доріг? Чому не хвилюють масові порушення ПДР? Кортежі, які постійно перекривають Київ? Стан доріг і куди діваються гроші, виділені на їх ремонт? Непрацюючі світлофори?
:facepalm :shout
Та тому що це робота даі, яким за це платять, якщо вони самі за цим слідкуватимуть то для чого нам даі :surprised

P.S.
Тема про діяльність даі, всі думки про дк, операторів, методи "почни з себе" і тд, не стосуються даної теми, такщо досить флудити,
якщо є претензії до дк і операторів, то створіть окрему тему або висловіть свої претензії у них на сайті або на їхніх каналах у ютубі...

cdrom
Ім'я:Роман
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення cdrom » Сер, 13 лютого 2013, 10:18

тут вдало згадали про функції ДАІ. Вони ж то повинні їх виконувати, а не придиратись. З одного боку неправильно, коли вони починають перевищувати свої повноваження, а ще гірше - коли беруть хабарі або мстять, а з іншого боку подивіться наскільки нашим водіям деколи пофіг на ПДР! Паркуються безнаказанно де тільки можна, на червоне - запросто, під знак- легко, ще й коли реально порушив наприклад перевищення швидкості вимагають свідків, доказів і т.д. щоб доказати що такого не було. На мажорчиків взагалі ніяких важелів впливу не існує. Пічалька... Igor_Lviv, правий на рахунок того, що треба пробувати систему змінити і починати потрібно з себе самих... Старатись не порушувати, якщо порушив - будь мужиком - заплати 1 раз штраф не в чиюсь кишеню, а на користь держави і наступного разу вже будеш добре думати чи варто порушувати, а щодо ДАІ - побільше скарг, діалогів, це мабуть шлях до цивілізованості...
A goal without a plan is just a wish

Maniak716

Повідомлення Maniak716 » Сер, 13 лютого 2013, 10:20

Igor_Lviv писав: Може ми про різні речі говоримо
дійсно про різні, бо
Maniak716 писав: Так я стараюсь не порушувати як ПДР, закони, не даю хабарів, стараюсь жити "по-людськи"
=
Igor_Lviv писав: Ніякий, летючий в корку по зустрічній Мерс чи Ровер не спонукають мене так само вискочити на зустрічну і об'їжджати всіх решта "лохів", які чемно чекають зеленого світла.Ніякий [цензура], що виїжджає на забите машинами перехресття на жовтий чи червоний не змусить робити мене те саме, бо "чим я гірший? / їм можна а чому мені ні?...".
Я про те що твій закон про "ланцюгову реакцію культури" (який дійсно діє і є правильним) має і зворотню силу - "ланцюгова реакція бикування і вседозволеності"
Тому я ніколи не пропущу тих хитрожопих що обїзжають корок по зустрічній і тому я ніколи не осуджую людей які симетрично!!! відповідають хамством на хамство.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей