Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
- MAECTP0
- Ім'я:Василь
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 29 рази
- Подякували: 7 рази
- Контактна інформація:
bossjara, так само як Ґ було окремим пунктом з Г...
"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox
- bossjara
- Ім'я:Антон
- Номер:59105TC
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 5 рази
- Контактна інформація:
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор
xxfOxx, а шо не ясно по тому перехрестю?машини на заустріч їдуть? чи як?
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544
- bossjara
- Контактна інформація:
і?MAECTP0 писав: bossjara, так само як Ґ було окремим пунктом з Г...
г і Ґ окремі пункти, а що?
- bossjara
- Контактна інформація:
можеш прочитати такbossjara писав: читати так
перше речення
15.10.б) Стоянка забороняється на тротуарах (крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками)
друге речення
15.10.в) Стоянка забороняється на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м
Стоянка забороняється ... за винятком = стоянка не забороняється у випадку(для вийнятку)
15.10.в) Стоянка забороняється на тротуарах, за винятком не забороняється на тротуарах для легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м
а тепер прийми таке саме правило для г і Ґ
Востаннє редагувалось Чет, 24 березня 2016, 19:44 користувачем bossjara, всього редагувалось 1 раз.
- bossjara
- Контактна інформація:
15.9.г) Зупинка забороняється на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі;
15.9.ґ)Зупинка забороняється на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;
Зупинка забороняється на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу
за наявності на перехресті ПП зупинка ближче 10 метрів не забороняється цим правилом, АЛЕ!!! вона(зупинка)заборонена за 10 метрів від ПП пунктом 15.9.г), не залежно де ПП знаходиться - на перехресті чи ні
15.9.ґ)Зупинка забороняється на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;
Зупинка забороняється на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу
за наявності на перехресті ПП зупинка ближче 10 метрів не забороняється цим правилом, АЛЕ!!! вона(зупинка)заборонена за 10 метрів від ПП пунктом 15.9.г), не залежно де ПП знаходиться - на перехресті чи ні
- MAECTP0
- Контактна інформація:
bossjara писав: два абсолютно різних пункта правил
bossjara писав: г і Ґ окремі пункти, а що?
твоя логіка міняється від випадку до випадку. як тобі треба...
бачу лиш суперечу заради суперечки...
- bossjara
- Контактна інформація:
я тобі розписав що тобі ше не ясно?
- bossjara
- Контактна інформація:
типу ти рішив доіпатись за слова різні і окремі? чувак. та тобі не пдр треба вчити. тобі треба українську мову вчити. скажи склад НП відправлю тобі безкоштовно словник синонімів
- MAECTP0
- Контактна інформація:
Зупинка біля ПП.
Г - забороняє зупинятись ближче 10м.
Ґ - незабороняє зупинятись ближче 10м біля перехресть на яких є ПП.
Як на мене то в даному випадку в ПДР йухня. Бо як перехрестя з ПП є одне і теж, то незабороняється і ближче 10м до ПП зупинятись. Бо як ти гальмуєш авто то не лише передній міст зупиняється а обидва бо машина одне ціле.
Ти ж, 6ля, розчесав що то сакральна задумка. і лише посвячені експерти як ти і тобі подібня можуть осягнути цю тонкість як доповнення другим першого. І тому тут пункт Г є визначним. а Ґ лише корректує ситуацію з перехрестям.
Я тобі наводжу приклад з іншою йухнею в ПДР у випадку з паркування на Тротуарі.
Б забороняє паркуватись якщо нема знаку що там парковка із табличкою як саме паркуватись на тротуарі: паралельно, перпендикулярно, частково....
В дозволяє легким авто якщо лишать 2м.
Але тут твої аналітичні ланцюжки також не бачуть колізії в ПДР а стверджують, що тут вже Б не має вищого пріоритету над В. І ти чомусь не розцінюєш що В доповнює Б.
Г - забороняє зупинятись ближче 10м.
Ґ - незабороняє зупинятись ближче 10м біля перехресть на яких є ПП.
Як на мене то в даному випадку в ПДР йухня. Бо як перехрестя з ПП є одне і теж, то незабороняється і ближче 10м до ПП зупинятись. Бо як ти гальмуєш авто то не лише передній міст зупиняється а обидва бо машина одне ціле.
Ти ж, 6ля, розчесав що то сакральна задумка. і лише посвячені експерти як ти і тобі подібня можуть осягнути цю тонкість як доповнення другим першого. І тому тут пункт Г є визначним. а Ґ лише корректує ситуацію з перехрестям.
Я тобі наводжу приклад з іншою йухнею в ПДР у випадку з паркування на Тротуарі.
Б забороняє паркуватись якщо нема знаку що там парковка із табличкою як саме паркуватись на тротуарі: паралельно, перпендикулярно, частково....
В дозволяє легким авто якщо лишать 2м.
Але тут твої аналітичні ланцюжки також не бачуть колізії в ПДР а стверджують, що тут вже Б не має вищого пріоритету над В. І ти чомусь не розцінюєш що В доповнює Б.
- xxfOxx
- Ім'я:fOx
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Та питання в тому чи можуть вони одночасно повертати, так їдуть одна на зустріч іншій. Якщо синя прямо тут понятно червона пропускає, а якщо повертають обидві? По ідеї синя мала би в крайню праву смугу повертати, а червона в крайню лівуbossjara писав: xxfOxx, а шо не ясно по тому перехрестю?машини на заустріч їдуть? чи як?
- MAECTP0
- Контактна інформація:
типу всім мир й спокійної ночі
- g0nzales
- Ім'я:Денис
- Номер:ВС?????Е
- Дякував (ла): 67 рази
- Подякували: 84 рази
xxfOxx, отже встановили, що червоний таки на зустрічній, за поворотом розмітки нема, проте є знак "односторонній рух".
Відтак залишається:
- синій їде перший, повертає по правилах чимправіше, але в принципі може заїхати на будь-яку частину ПЧ, бо зустрічної смуги там нема, а перешкоди можуть бути (маршрутки, запарковані авто).
- червоний перед поворотом мав би повернутися на свою полосу
- червоний їде після синього, бо для червоного при виконанні лівого повороту синій є перешкодою зправа.
Те саме нам наголошує пункт 16.13 ПДР України: "Перед поворотом ліворуч і розворотом водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку прямо чи праворуч."
Одночасно повертати вони не можуть!
Відтак залишається:
- синій їде перший, повертає по правилах чимправіше, але в принципі може заїхати на будь-яку частину ПЧ, бо зустрічної смуги там нема, а перешкоди можуть бути (маршрутки, запарковані авто).
- червоний їде після синього, бо для червоного при виконанні лівого повороту синій є перешкодою зправа.
Те саме нам наголошує пункт 16.13 ПДР України: "Перед поворотом ліворуч і розворотом водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку прямо чи праворуч."
Вокруг дураки (с) Шелдон Купер
- xxfOxx
- Ім'я:fOx
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Розмітки нема, але є знак рух по смугах оно,g0nzales писав: xxfOxx, отже встановили, що червоний таки на зустрічній, за поворотом розмітки нема, проте є знак "односторонній рух".
Відтак залишається:
Переглянути більшу карту
і тоді виходить п. 11.1 і п. 11.2 (є три смуги).
Ну і що, що є односторонній рух? А як же ж 10.5 ?
""Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини""
і 10.4 для червоної
"Водій, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям з відповідного крайнього положення на проїзній частині даного напрямку, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам, а при виконанні цих маневрів не з крайнього лівого положення на проїзній частині — і попутним транспортним засобам. Водій, що виконує поворот ліворуч, повинен дати дорогу попутним транспортним засобам, які рухаються попереду нього і виконують розворот."
- g0nzales
Той знак наказує як рухатися вже на виїзді з вулиці, до повороту на цю вулицю водій не бачить знаку руху по смугах чи розмітки на ПЧ.xxfOxx писав: Розмітки нема, але є знак рух по смугах оно
Все правильно, зустрічної смуги нема, отже водій може їхати як завгодно. Триматися правіше, якщо дозволяє дорожня ситуація, та і "слід" != "зобов'язаний", отже може повернути направо як заманеться.xxfOxx писав: А як же ж 10.5 ?
""Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини""
ПДР 10.4 обумовлює розташування авто на ПЧ до повороту, та виконання лівого повороту чи розвороту поза перехрестям. В даному випадку працює лише частина про розташування авто на ПЧ до повороту. Послідовність же проїзду чітко вказана в 16.13 ПДР України.
За правилами червоне авто взагалі не має права повертати ліворуч, бо воно є на зустрічній смузі, яка не розрахована для виконання таких маневрів.
В любому випадку, за правилами одночасно повертати обом водіям неможна, навіть якщо фізично це зробити можливо.
- may
- Ім'я:Ihor
- Номер:7044
- Подякували: 4 рази
1. Спочатку розбирися хто малюнок виклав!g0nzales писав:А ти роскажи, як це при розмітці на твоєму малюнку, червоний опинився там, де він є?
Бздури не малюй!

2. Іще раз - не ліпи "перешкоду справа" куди не лінь! Це поняття стосується абсолютно конкретних пунктів. При такому підході ПДР мають складатися з одного "правила правої руки"

І пункт ПДР назвеш, який це дозволяє?g0nzales писав: може заїхати на будь-яку частину ПЧ

g0nzales писав: В любому випадку, за правилами одночасно повертати обом водіям неможна, навіть якщо фізично це зробити можливо.

У тебе якісь персональні правила? В них відсутнє визначення терміну "дати дорогу"?

Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!
- may
Так у чому там проблеми? Синій повертає у праву смугу, червоний у іншу.xxfOxx писав:я теж так думаюmay писав: Цитата:
у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини
При іншій траекторіі синього, червоний має дати дорогу.
- g0nzales
+ зарахованоmay писав: 1. Спочатку розбирися хто малюнок виклав!
Тобто 16.13 по твоєму не є інтерпретацією перешкоди справа, явно прописаною для конкретного випадку?may писав: 2. Іще раз - не ліпи "перешкоду справа" куди не лінь!
Назвеш, який забороняє?may писав:І пункт ПДР назвеш, який це дозволяє?g0nzales писав: може заїхати на будь-яку частину ПЧ

А ну роскажи, як згідно ПДР України п.16.13 вони мають одночасно виконати маневр, якщо одному з них вказано "дати дорогу". Га?may писав:g0nzales писав: В любому випадку, за правилами одночасно повертати обом водіям неможна, навіть якщо фізично це зробити можливо.![]()
![]()
![]()
У тебе якісь персональні правила? В них відсутнє визначення терміну "дати дорогу"?

- g0nzales
may
Ось тобі один з варіантів руху транспорту:

Як можуть два водія одночасно повертати? Червоний мабуть екстрасенс здогадається який маневр планує синій?
Чи таки червоний має дати дорогу, аж поки синій не стане в позиції повороту наліво, і тоді він пропустить червоний та завершить свій маневр?
Або інший кейс, ті самі вихідні дані, червона машина повертає, бо бачить в синьої увімкнений сигнал повороту і не чекає на виконання маневру синім, а синій чисто випадково зачепив сигнал, проте їде прямо. В результаті синій влітає у правий бік червоному, і червоного роблять винуватим, бо є пункт 16.13, який той не виконав.
То як, краще червоному почекати на виконання маневру синім, чи одночасно з ним спробувати виконати свій маневр?
Ось тобі один з варіантів руху транспорту:

Як можуть два водія одночасно повертати? Червоний мабуть екстрасенс здогадається який маневр планує синій?
Чи таки червоний має дати дорогу, аж поки синій не стане в позиції повороту наліво, і тоді він пропустить червоний та завершить свій маневр?
Або інший кейс, ті самі вихідні дані, червона машина повертає, бо бачить в синьої увімкнений сигнал повороту і не чекає на виконання маневру синім, а синій чисто випадково зачепив сигнал, проте їде прямо. В результаті синій влітає у правий бік червоному, і червоного роблять винуватим, бо є пункт 16.13, який той не виконав.
То як, краще червоному почекати на виконання маневру синім, чи одночасно з ним спробувати виконати свій маневр?
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
g0nzales писав: Ось тобі один з варіантів руху транспорту:
ІМХО , синього за такі маневри треба каструвати

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- may
Ти взагалі тему читаєш?g0nzales писав: Назвеш, який забороняє?

ТИЦ
g0nzales писав: Тобто 16.13 по твоєму не є інтерпретацією перешкоди справа, явно прописаною для конкретного випадку?

З такими ІНТЕРПРИТАЦІЯМИ
Коли ідеться про "перешкоду праворуч", то ТАК І НАПИСАНО!may писав: ПДР мають складатися з одного "правила правої руки"
10.3.
За одночасного перестроювання транспортних засобів, що рухаються в одному напрямку, водій, який знаходиться ліворуч, повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч.
10.11. У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку.
16.12. На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу транспортним засобам, що наближаються праворуч.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей