Мда... ПДР в нас кончені, Нема точного визначення - так чи ні, можна - не можна...Vkfm писав: Якщо я запаркувався на ТРОТУАРІ, залишивши більше 2 метрів для пішоходів згідно ПДР - чи діє заборона паркування 10 метрів від ПП чи перехрестя і т.д. якщо я не на проїжджій частині дороги, а на тротуарі?
ТАк само можна сказати і проbossjara писав: пункт г не порушуєш
пункт Ґ - порушуєш
15.10
Стоянка забороняється:
б)
на тротуарах (крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками);
Порушуєш
в)
на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;
не порушуєш....
І ше - їзда по тротуарах заборонена - теж порушуєш...
Я так раз запаркувався за авто поліції, яке так стояло на тротуарі і виписували постанови тим, що паркувались на ПЧ 30м від зупинки.(Кн.Романа біля музакадемії між зупинкою громадського транспорту і тою вуличкою до академії). Тобто там діє заборона і 30м від зупинки ГТ і 10м від перехрестя. А вот чи стосується це тротуару - невідомо... На запитання чи можна так паркуватись як вони, поліцайка сказала, що не можна, але покищо не рухають водіїв із такою ситуацією з паркуванням в центрі....

Взагалі "нєпанятна"(с)