Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Львівські маршрутки - погляд з середини
vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:
Re: Львівські маршрутки - погляд з середини

Повідомлення vovka » Сер, 01 червня 2011, 12:56

треба щоб держава робила адресну грошову допомогу на проїзд. а всі посвідчення нафіг ліквідувати.

ну і само собою треба щоби держава недопускала неадекватів до роботи з людьми.

Breaker
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Breaker » Сер, 01 червня 2011, 13:26

Я вважаю, що нічого поганого немає, коли у старших людей є посвідчення і вони їдуть безкоштовно. Моя баба завжди казала, що нехай би їй краще пенсію давали більшу, ніж той безплатний проїзд. Тільки бидло може бикувати до пенсіонерів з посвідченнями. Люди їдуть безкоштовно не від хорошого життя, не варто їх принижувати, не знати як у вас на старості складеться.
На рахунок автобусів таких як номер 5, то краще хай запустять якусь систему контролю оплати за проїзд. Якщо там можна спокійно їхати на шару, то звісно що прибутку він не принесе і як варіант тільки піднімати ціну.

Серёга
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Серёга » Сер, 01 червня 2011, 15:03

Myself писав:я фшоці :shock
так це був жарт на рахунок трьох гривень не переймайтесь так :) просто несправедливо маэте самы розумыти що виликі автобуси будуть їздити пусті а всьо посвідчення буде лізти в богдани !

просто є різні пенсіонери є реальні ті шо учасники війни і т.д. і є ті шо під них косять просто зробили посвідчення то і їздить є і молоді років 20-30 які тож мають посвідчення ! уявіть якшо б кожен собі поробив посвідчення шо би то було %)

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Сер, 01 червня 2011, 15:19

Серёга, ти свідомо чи несвідомо виділив головну проблему країни , не тільки у сфері перевезень - корупція!
Погоджуюся з Брейкером - поки не буде ефективної системи контролю - не буде і покращення в цій сфері! Думаєте , в тій же Німеччині такий порядок від високої самосвідомості громадян ? Фіг- вони побоюються штрафів! Хоча власна гідність і самосвідомість - теж не останній чинник, але то еволюційний процес , за рік-два покращити радикально стан речей не вийде ! Тим більше , що влада робить все, щоб "рядовий гвинтик" переступав через власну гідність кожен день :angry
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

Andriy01
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Andriy01 » Сер, 01 червня 2011, 16:50

Пенсіонерам треба нормальну пенсію, тоді вони будуть мати в одному місці ті "пільги"

sergey
Контактна інформація:

Повідомлення sergey » Сер, 01 червня 2011, 17:33

vovka писав:треба щоб держава робила адресну грошову допомогу на проїзд. а всі посвідчення нафіг ліквідувати.
А тим в кого є машина, давати бензин на халяву, або гроші на бензин.Як в союзі було. :sing
vovka писав:ну і само собою треба щоби держава недопускала неадекватів до роботи з людьми.
На маршрутках адекватів мало :D
Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах

Mc

Повідомлення Mc » Сер, 01 червня 2011, 19:13

vovka, +100
повністю. тотально. підтримую.
biketravel.wordpress.com

crush
Ім'я:Vitallo
Контактна інформація:

Повідомлення crush » Сер, 01 червня 2011, 20:17

andriy_zab писав:
З червня у Львові зникнуть соціальні маршрути

З 1 червня автобуси на соціальних маршрутах у Львові працюватимуть у
режимі "маршрутного таксі". Відповідне рішення "Про призупинення роботи міських автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у звичайному режимі" прийняв сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради.

"Станом на сьогодні виникли проблеми з відшкодуванням коштів з державного бюджету за перевезення пільговиків, -- зазначив Ігор Собенко, виконувач обов'язків начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради. -- Окрім того, Міністерство економіки України відмовило у погодженні тарифу на перевезення на цих маршрутах у розмірі 1,5 гривні".

За його словами, зараз Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1, яке й здійснює соціальні перевезення, зазнає збитків, оскільки суттєво зросла вартість пального, запчастин, зарплата працівників.

"Зважаючи на те, що з підприємством за перевезення пільговиків
розрахувалися лише за січень, виник великий борг, - каже Ігор Собенко. --
Щоб не зупинити роботи нових комфортабельних автобусів, які надають
якісні послуги львів'янам, пропонуємо тимчасово перевести їх на режим
роботи "маршрутних таксі" до вирішення питанння на державному рівні.

Відповідно, згідно з рішенням виконкому, з 1 червня пільговики втрачають право на пільги. Плата за проїзд становитиме 2 гривні.
ІМХО- впринципі це непогано, адже з автобусів трохи зникне пенсіонерів (ті які катаються по кругу і люблять повчити життю молодих), а істинні пасажири-любителі великого комфортного транспорту залишаться. :|
так це дійсно вірна інформація...так як маю пряме відношення до АТП1...сьогодні їздив на хронометражі на 1му маршруті...автобус їздить з сидячкою....менші затрати палива...більший комфорт для пасажирів...і при цьому нормальний заробіток для АТП

я цілком розумію пенсіонерів...і немаю нічого проти їх безкоштовного перевезення...АЛЕ.....чому про це має думати перевізник...я вже 5 років кручуся в цьому бізнесі іще жодного разу не цув про випадки відшкодування перевізнику витрат за перевезення пільговика...а це чітко прописано в законах..що надають йому право безоплатного проїзду...виходить що держава кидає свої пенсіонерів, ветеранів праці, дітей війни, інвалідів....ітд

я особисто прихильник схеми(розуміючи що вона є нереальною) доплати идо пенсії на проїзд..так би всім булр добре

П.С. Знову ж таки з власного досвіду...завжди вчив своїх водіїв..шо простіше перевезти пільговика..ніж пояснити йому чому він не може їхати..чи потім розгрібатися зі скаргами які той напише.....але не тоді коли вони займають 80-90% простору(саме так..не місць..а простору) у салоні автобуса....сьогодні відмовляв всім..кому тільки можна відмовити...не горжусь цим..але це факт
Малий і гімнистий
© НУЛП ІНЕМ ЕК-12 2003рік

crush
Контактна інформація:

Повідомлення crush » Сер, 01 червня 2011, 20:32

Перевізники Львова вимагають підвищити тариф за проїзд у маршрутках до 3 гривень
Середа, 1 Червня, 2011 - 16:43

Сьогодні під час сесії Львівської міськради перший заступник міського голови Олег Синютка розповів, що міські перевізники ставлять питання про підвищення вартості проїзду.

Пан Синютка уточнив, що йдеться про підвищення вартості до 2,5 гривні, а то й 3 гривень.
Малий і гімнистий

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 01 червня 2011, 20:36

crush писав:я особисто прихильник схеми(розуміючи що вона є нереальною) доплати идо пенсії на проїзд..так би всім булр добре
всім крім держави.. бо легше якусь пільгу придумати чим доплатити ВСІМ пенсіонерам. наприклад багато пенсіонерів взагалі тим транспортом не користуються бо нема потреби. моя бабуля з села виїжджає може раз в 2-3 місяця на маршрутці в райцентр.. а пільгу має так само як і багато бабуль зі Львова які катаються по 100500 разів на день де треба і нетреба. адреса допомога - це діло би скорегувала. наприклад доплатити суму яка потрібна для 2 проїздів в день , і наприклад ще один проїзд в місяць в приміському автобусі або поїзді. а кому треба їздити більше - будь ласка платіть - так як це вже не є перша необхідність. а кому нетреба - той зекономить собі ті гроші на щось інше.

crush
Контактна інформація:

Повідомлення crush » Сер, 01 червня 2011, 20:51

vovka писав:
crush писав:я особисто прихильник схеми(розуміючи що вона є нереальною) доплати идо пенсії на проїзд..так би всім булр добре
всім крім держави.. бо легше якусь пільгу придумати чим доплатити ВСІМ пенсіонерам. наприклад багато пенсіонерів взагалі тим транспортом не користуються бо нема потреби. моя бабуля з села виїжджає може раз в 2-3 місяця на маршрутці в райцентр.. а пільгу має так само як і багато бабуль зі Львова які катаються по 100500 разів на день де треба і нетреба. адреса допомога - це діло би скорегувала. наприклад доплатити суму яка потрібна для 2 проїздів в день , і наприклад ще один проїзд в місяць в приміському автобусі або поїзді. а кому треба їздити більше - будь ласка платіть - так як це вже не є перша необхідність. а кому нетреба - той зекономить собі ті гроші на щось інше.
так саме це я і мав на увазі.....держава сама порушує закони...в кожному законі що визначає пільгу для соцнезахищених категорій прописано: має право на безоплатний проїзд за умови відшкодування перевізнику!!!..а цього немає...ми возимо...можна сказати на добровільній основі....а нам не то шо дякую ніхто не скаже...а завжди ще й винними робляти
Малий і гімнистий

Серёга

Повідомлення Серёга » Сер, 01 червня 2011, 20:54

crush писав:Пан Синютка уточнив, що йдеться про підвищення вартості до 2,5 гривні, а то й 3 гривень.
хай би краще було по 2 гривні але шоб посвідчення відмінили !

Breaker

Повідомлення Breaker » Сер, 01 червня 2011, 22:37

crush, ти знав куди йшов, коли починав займатись маршрутками. Це твої власні проблеми, чому пенсіонери мають за тебе думати? Держава порушує? Ну тоді не займайтесь маршрутками. Я толком не розумію, ти маєш власні маршрутки чи ти водій? Невже та робота не дає зовсім прибутку, що ті пенсіонери останній шанс заробити забирають?

Mc

Повідомлення Mc » Чет, 02 червня 2011, 07:12

Breaker, ти все з ніг на голову ставиш. все дуже просто - держава свої "пільги" не підтримує матеріально, а весь негатив/скарги і наслідки лежать на перевізниках = це дуже вигідно тим казнокрадам, які оці пільги собі "монетизують".

це так виходить - ось тобі, любий перевізнику, купу обов язків - 1)перевірка чи посвідчення справжнє (хто коли бачив державного контролера, який би перевіряв валідність цих папірців?)
2)перевіз по посвідченню за свій кошт (при декларативних заявах про підтримку пільг виплатами з бюджету)
3)контроль за к-істю і якістю перевезень пільговиків (нераз бабка справді може зайняти простору як три-чотири клієнта, що платять, при тому смердіти потом чи кізяками, або розказувати про свої гангрени на весь салон)
4)негатив від спілкування з пільговиками - яким всі щось зобов язані (я не кажу про всіх бабусь/дідусів, але є такі савєцькі стєрвози, що їх би і за гроші не віз чесно кажучи)

ну і як результат, ти отримуєш "бонуси" в виді контролю, розрулювання скарг, незадоволених твоїми маршрутками платоспроможних пасажирів, негативний соцімідж (поганий перевізник не дає - а добра держава гарантує) і тд.
biketravel.wordpress.com

Mc

Повідомлення Mc » Чет, 02 червня 2011, 07:26

Breaker, і ще - про оцей вираз "чому пенсіонери мають за тебе думати" - ну ще вже тотальна підміна понять.
а чому б пенсіонерам не подумати? чому моя бабуля, наприклад, розмірковує над такими проблемами, читає про то статті, думає, що грошовий еквівалент таки краще за віртуальні пільги (сам факт того, що ти платиш за проїзд, а не ПРОСИШ, вже якусь гідність твою, як людини, підтримує, а не принижує тебе на старості літ), не махає на кожному кроці довідками про дитя війни, ревматизм і ще чорт зна чим?

вільний переказ Тінькова - бізнес повинен заробляти, причому добре заробляти, бо тільки тоді можна говорити про якусь соціалку. Якщо ж навісити соціалку як основу бізнесу, то це вже не бізнес, а благочинність.
biketravel.wordpress.com

Серёга

Повідомлення Серёга » Чет, 02 червня 2011, 10:48

збираемось і йдем під міську раду кричати "Посвідчення - Геть" :D :shout

Breaker

Повідомлення Breaker » Чет, 02 червня 2011, 11:35

Mc писав:це так виходить - ось тобі, любий перевізнику, купу обов язків
це ти поставив все з ніг на голову, оскільки там немає 4-х обов'язків. Це все один і той самий - перевезення пільговиків. Якщо не влаштовує, то чому б не зайнятись приватними перевезеннями? Я думаю влаштовує всіх, просто завжди хочеться заробити ще більше.
Ви б краще маршрутки привели до нормального стану, зробили б ходову, поміняли б тормозні колодки, навчили б водіїв їздити спокійно, привели маршрутки до зовнішнього вигляду нормального... А поки це все не зроблено, то я вважаю, що перевізник навіть немає права заікатись про якісь там обов'язки, які його не влаштовують.
Скільки може бути стоячих місць у маршрутці? Та маршрутки забивають і так на 10-15 чоловік більше ніж дозволено. А це грубе порушення. То чому водій взяти 10-15 чоловік може без проблем (при тому що це суперечить закону), а 5 пенсіонерів - то вже біда, на рейс зря виїхав... Робіть висновки самі, можете зі мною не погоджуватись, я просто пояснив як я бачу це зі сторони.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Чет, 02 червня 2011, 11:36

Breaker писав:Ви б краще маршрутки привели до нормального стану, зробили б ходову, поміняли б тормозні колодки,
Так звідки бабло взяти якщо пенсіонери не башляють?

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Чет, 02 червня 2011, 11:41

Breaker, ти не правий. Віталік в тій сфері крутиться давно і не водієм. знає то все від а до я. не є там так солодко як ми можемо судити. мінінгіту більше ніж прибутків...
INTE®©ULLE®™

Breaker

Повідомлення Breaker » Чет, 02 червня 2011, 11:41

pikach00, нехай по нормі 40 пасажирів. Віднімаєм 5 пільговиків і додаєм 15 чоловік, яких взяли забивши маршрутку як тільки можна.
40-5+15= 50 пасажирів. Це на 10 більше ніж дозволено, незважаючи на пільговиків. Так шо палюбому в плюсі. А рахую я тільки час пік, бо в простий час він їде шо так і так. такшо ті пару чоловік ролі не грають.
hrdrive писав:Breaker, ти не правий. Віталік в тій сфері крутиться давно і не водієм. знає то все від а до я. не є там так солодко як ми можемо судити. мінінгіту більше ніж прибутків...
у чому саме не правий? Який є бізнес без мінінгіту? Це очевидно, такшо то не аргумент

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей