Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
hrdrive
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення hrdrive » П'ят, 28 січня 2011, 16:58

A1, а якшо машина і водій чисті по базі даних даі? :surprised
INTE®©ULLE®™

A1

Повідомлення A1 » П'ят, 28 січня 2011, 16:59

hrdrive, треба ще перед виконавчою бути чистим :)

Sally
Ім'я:Оля
Номер:B3

Повідомлення Sally » П'ят, 28 січня 2011, 17:01

hrdrive, що значить чисті? може просто інфа про штрафи не надійшла.
zubylo.lviv.ua

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » П'ят, 28 січня 2011, 17:01

A1, і як це зробити :surprised шо релаьно коли даі передає штраф в виконавчуц то в себе вони його анульовують? :surprised :surprised :surprised
ось історя...
Знавці, підкажіть, а то я загубився :surprised
коротче порушив тато рядність влітку 2010 року на тернопільщиніі, з мнтами загризся, вони вписали йому протокол, він в ньому написав що не погоджується і пояснив...але в листопаді пришла з виконавчої повістка про 900 грн оплати штрафу...
Їхав він на моїй машині.
щойно знайомий поїхав в мрео порішати штраф за півціни через знайомого, пробили по базі машину - чиста повністю. Мої права - 51 грн з франківська - знаю, бо вже оплатив, квитанція вдома. і татові права - чисті....
що робити? забити? які проблеми можуть бути?
INTE®©ULLE®™

Sally

Повідомлення Sally » П'ят, 28 січня 2011, 17:04

треба взяти оригінал квитанції про сплату штрафу, свої документи і піти у виконавчу на той час коли вони назначили і віддати їм там свій оригінал (собі лишити копію, вони там неохоче копіюють) і вони знімають з бази боржників відразу ж без зайвих питань.
але для чого було платити штраф за півціни якщо написав що незгідний? треба було в суд іти.
zubylo.lviv.ua

A1

Повідомлення A1 » П'ят, 28 січня 2011, 17:04

hrdrive, я не в курсі внутрішньої кухні тих організацій, якщо хочеш спати спокійно, то в даі я так розумію в тебе все підчистили, а з виконавчою не ясно що твориться, от треба йти туди і взнавати, або забити і надіятись що пронесе(типічний український підхід), а проблеми за той час можуть ускладнитись.

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » П'ят, 28 січня 2011, 17:11

Sally писав: платити
ніхто нічо не платив...якраз хотіли сьогодні то порішати...і побачили от таку картину....
наприклад в мене був штраф 51 грн за ремінь....я не отримав постанови і пришов з виконавчої лист. Пішли до виконавця, заплатили 120 грн і все, штраф удалили....але в даї він зара дальше числиться....бо я квитансії не заносив. Але маю її вдома, тому коли буду проходити ТО її візьму...
а тут ніби подібне, то в даї мало б висіти тих початкових 455 грн штрафу...а де вони? :confused
INTE®©ULLE®™

Sally

Повідомлення Sally » П'ят, 28 січня 2011, 17:23

hrdrive, чекай чекай. я щось погано соображаю :)
якщо ти НЕ ОТРИМАВ поставнови, то тобі для початку треба піти в даі і втикнути їм де моя постанова, чому я її досі не маю, або написати рекомендованого листа в даі щоб тобі прислали постанову так як тобі прийшов лист з виконавчої служби, але постанови не прийшло. постанова є як то називається... причиною (забула слово підходяще) для сплати штрафу, якщо її нема, то і сплачувати ти не можеш, тим більше в подвійному розмірі, бо подвійний розмір рахується 2 тижні від ОТРИМАННЯ тобою постанови (дата на конверті). тому то що з тебе стягнули у виконавчій службі то ти пардон сам лоханувся.
даі і виконавча служба то різні установи і якщо ти хочеш, щоб тобі зняли його в даі то треба показати квитанцію про оплату саме в даі а не у виконавчій. виконавчій головне з тебе гроші здерти, вони з того мають свій відсоток (по моєму 10 відсотків від суми, не знаю чи так зі штрафами, то так коли через суд ти гроші виграєш).
тобто тобі треба починати вирішувати питання не з кінця (не з виконавчої тобто), а з початку - з пошуку твоєї постанови. у листі з виконавчої має бути зазначено її номер, раз вони тобі прислали вже його. пишеш в даі листа що я вашої постанови не отримав, прошу прислати мені копію такої то постанови (ти маєш право її отримати, бо ти маєш право її оскаржити) і поновити строки. виконавча служба поки почекає. потім коли ти отримуєш постанову скорше всього з листом з даі, ти або йдеш і платиш і потім з тою квитанцією у виконавчу, або йдеш в суд, робиш собі копію з печаткою що справа на розгляді в суді і тоді вже йдеш у виконавчу або з тою копією (якщо вони будуть з тебе щось требувати) або вже з рішенням суду, якщо воно на твою корисисть, або і з одним і з другим, якщо не на твою :) вибачаюсь шо тексту стільки, я втомилась шось дуже, не хочу думати над скороченням.
zubylo.lviv.ua

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » П'ят, 28 січня 2011, 17:27

Sally, добре - добре, аледля чого мені тоді писати в даї щоб вони мені дали постанову якшо вона там не числиться? вони можуть побачивши про неї десь собі її тихенько зробити знову?
Розумієш база даних даі ччиста і на моє авто, на якому їхав тато, і на татові права....я х.з. шо то таке....
INTE®©ULLE®™

Sally

Повідомлення Sally » П'ят, 28 січня 2011, 17:40

hrdrive, там є період коли вони вже зі штрафом працюють, а в базі даних його ще нема. він з"являється пізніше якось чи якось так. їхня база взагалі до ср@ки. якщо тобі з виконавчої прийшов лист, значить номер постанови в ній має числитись. той самий номер не може бути в різних постановах. що пише в листі? номер постанови зазначений? якщо так, то ти пишеш в даі вислати тобі постанову №ХХХХХХ, тобто вони не можуть тобі на 1 протокол виписати 10 постанов, ти шукаєш ту постанову, якої не отримав. на ту їхню базу даних не дивись. вони тобі полюбе пришлють листа або разом з постановою, або про те, що такої постанови нема і штрафа такого нема (в чому я сумніваюсь, але..), цей лист і є твоїм документом, з яким ти підеш у виконавчу і покажеш їм що насправді нема ніякого штрафу (але такого не буде, тобі пришлють копію твоєї не отримаюної тобою постанови просто). от і все. а коли ти вже постанову отримаєш, то тоді і будеш думати що далі робити - чи оскаржувати її, чи платити. в будь-якому випадку ти не повинен платити подвійну вартість.
zubylo.lviv.ua

leleka
Ім'я:Ivan

Повідомлення leleka » П'ят, 28 січня 2011, 19:55

тобто пишеш, пишеш і ше раз пишеш
і ходиш, ходиш і ходиш і тебе всі посилають
написати туда, потім занести сюда, слідкувати постійно за поштовою скринькою, слідкувати за штампами на конвертах, там оскаржувати, там відписувати .... написав клопотання, прохання, заяву, скаргу ...
а в результаті втрачаєш час, здоровя, нерви ...

шо за дурна система!

а зрештою до власника авто які претанзії? і авто не заберуть і техогляд він пройде - претензії до його тата :)

і як? бігати і писати чи, все таки, забити ???
за принципом будуть проблеми - будем вирішувати.

Vusiko
Ім'я:Олексій
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Vusiko » П'ят, 28 січня 2011, 19:59

Вчора літав на Броди, тобто на Золочв, але по київській трасі. Стояло купа дайців десь біля 10 екіпажів нарахував, і всі з новими пристроями виміру швидкості. Спочатку як побачив перших які цлилися в мене щей якоюсь штукою з прикладом очканув. але потім зрозумів що шмаляти не будуть :)

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » П'ят, 28 січня 2011, 20:42

нда....дякую за поради, але то все так складно....виявляється мама вже ходила якось і взяла копію постанови....вже в неділю попробую відсканувати і закинути сюди...бо я шось в тих ділах дуб-дерево :confused
INTE®©ULLE®™

A1

Повідомлення A1 » П'ят, 28 січня 2011, 20:53

hrdrive, у виконавчій?

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » П'ят, 28 січня 2011, 21:00

A1, ага
INTE®©ULLE®™

A1

Повідомлення A1 » П'ят, 28 січня 2011, 21:27

hrdrive, а там часом немає веб адресу і паролю, куди можна зайти і глянути в якому стані справа?

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » П'ят, 28 січня 2011, 21:42

A1, є....коротче такий прикол, вказана адреса не наша в тому місці. то означає шо супер? :ninja
Номер виконавчого провадження:
22312526
Ідентифікатор для доступу до інформації про виконавче провадження:
73ГБ20В63742
INTE®©ULLE®™

Sally

Повідомлення Sally » П'ят, 28 січня 2011, 21:46

а в якому стані може бути твоя справа у виконавчій?

hrdrive, а чому ж та копія у виконавчій, а не в тебе? ти починай з самого початку - з постанови. щось ви там такого намутили))) перш за все ніхто не має за копією постанови ходити! її повинні прислати по пошті! тобто спочатку ти маєш справу з постановою, а потім з виконавчою службою, якщо ти нічого не хочеш робити з постановою, яка в тебе вже є на руках. якщо вже строк 15 днів пройшов, то ти можеш піти і за постановою заплатити подвійну суму (там написано) і з тим чеком прийти у виконавчу для закриття провадження. Але для того, щоб не бути лохом, треба мати документи на ВСЕ, а дати на конвертах теж є документами! от забрала твоя мама постанову. якою датою вона її забрала? де це зафіксовано? якщо ніде, то можливо рахуватись буде, що забрала вона її в день виписання і таким макаром ви самі себе нагріли ще на 500 грн просто на порожньому місці. краще все писати рекомендованими листами і мати чеки на руках!
zubylo.lviv.ua

Sally

Повідомлення Sally » П'ят, 28 січня 2011, 21:47

hrdrive писав:не наша в тому місці
в якому місці?
zubylo.lviv.ua

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » П'ят, 28 січня 2011, 21:53

Sally, постанова нам не приходила взагалі! маам звернулася до виконавця і він їй надав копію постанови для оскарження...але аджреса проживання тата там неправильна.
INTE®©ULLE®™

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей