Якщо він не має страхівки і відмовиться добровільно повернути збитки, то для суду потрібні оригінали чеків.sergey писав:Страховки в нього немає
Я копії чеків зробивС
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
- Andriy01
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 4 рази
- sergey
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Він дуже хитрий, і опережає мене на крок, він вже всюди заплатив.Andriy01 писав:Якщо він не має страхівки і відмовиться добровільно повернути збитки, то для суду потрібні оригінали чеків.
Кстаті, бачив ту цивільну машину, яка прибула на ДТП (вони і забрали права) ВАЗ 21099 срібного кольору д.н. ВС 0244 ВВ

Настучати на них в прокуратуру?
Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах
- Andriy01
- Подякували: 4 рази
Може, він зараз читає цей форум і знає всі твої дії наперед?:)
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
тобі то радили ще на початку тижня.. і не тільки це.sergey писав:Настучати на них в прокуратуру?
- Igor_Lviv
- Ім'я:Igor
Відмінили "листи щастя".vovka писав:ДАІшники повинні скласти протокол при використанні фото- і відеоприладів - КС.
http://life.pravda.com.ua/society/2010/12/23/69283/
хто перекладе на зрозумілу мову :) тобто якщо мене тепер за перевищення зловлять, то в будь-якому випадку має бути протокол і мені його мають видати ?
Не заборонили використовувати "Візир", "Арену", "Трукам" тощо.
Тобто, тепер мають зупинити і скласти Протокол.
-
- Ім'я:VoФФka
Vusiko писав:+1. вроді закінчив 7 класів, але ніфіга не поняв всеодноvovka писав:хто перекладе на зрозумілу мову
Ітак, абісьняю фсё папарятку...
Мова йдеться про "листи щастя" - готові постанови про адмін порушення, що виписувались Гайцями, і разом із фотографіями вашої автівки, отриманої з Візиру (або їнших приладів) передавались до суду... Тепер це все вважається незаконним...
На сьогодняшній день прийнято наступний порядок - порушення фіксується фото-відео пристроєм, мєнт пиняє машину, показує "кіно", складає протокол, виписує постанову про адмінпорушення...
Можливі варіанти:
- протокол без кіно - "в сад"
- фото автівки без протоколу - "в сад"
- гаєць - палюбасу "в сад" (за умовою задачі)...

-
- Ім'я:VoФФka
Поки по клаві клацав Igor_Lviv вже все сказав..
- Igor_Lviv
Нещодавно нахвалявся, що ДАІ зупиняє мене раз на рік.
А тут, за два минулі дні - три рази!
1. Домовився по роботі про зустріч. Обоє - машинами. До того - не знайомі, тому чітко вибрали місце. Виявилось, що там знак "Зупинка заборонена". Зупинились, щоб визначитись куди переїхати - ДАІ. Вискочив з машини, і відразу давай на фотоапарат знімати "домашнє відео".
Правда, з порушенням ми погодились, то відео не дивились. Протокол. Штраф.
2. Перевірка документів на Козельницькій. Тримає мої документи в руках і питає: "У вас все з документами гаразд?" - "Звісно!" - "Щасливої дороги". Що хотів - не знаю.
3. Їду по Вол.Великого від автобусного. Кільце з Кн.Ольги. Їду правим рядом, по зовнішньому колу кільця в праву смугу. І тут з Кн.Ольги вискакує Мерс і повертає на право. Сигналю, гальмую, втікаю вліво (добре машин не було). І тут же пара ДАЙців махають палками мені і Мерсу. Мурло на Мерсі взагалі не розумів, що правила порушив: "А що я? Я собі повертаю направо, а він нехай в ліву смугу їде". Написав пояснення ДАІшникам, про створення аварійної ситуації. Якщо навіть тому мудаку права не заберуть, то гривень 500-1000 він позбудеться. Може хоч пункт Правил про виїзд на головну знати буде!
... А кожен пункт Правил по 500грн -якось дорого виходить!
А тут, за два минулі дні - три рази!

1. Домовився по роботі про зустріч. Обоє - машинами. До того - не знайомі, тому чітко вибрали місце. Виявилось, що там знак "Зупинка заборонена". Зупинились, щоб визначитись куди переїхати - ДАІ. Вискочив з машини, і відразу давай на фотоапарат знімати "домашнє відео".

2. Перевірка документів на Козельницькій. Тримає мої документи в руках і питає: "У вас все з документами гаразд?" - "Звісно!" - "Щасливої дороги". Що хотів - не знаю.

3. Їду по Вол.Великого від автобусного. Кільце з Кн.Ольги. Їду правим рядом, по зовнішньому колу кільця в праву смугу. І тут з Кн.Ольги вискакує Мерс і повертає на право. Сигналю, гальмую, втікаю вліво (добре машин не було). І тут же пара ДАЙців махають палками мені і Мерсу. Мурло на Мерсі взагалі не розумів, що правила порушив: "А що я? Я собі повертаю направо, а він нехай в ліву смугу їде". Написав пояснення ДАІшникам, про створення аварійної ситуації. Якщо навіть тому мудаку права не заберуть, то гривень 500-1000 він позбудеться. Може хоч пункт Правил про виїзд на головну знати буде!
... А кожен пункт Правил по 500грн -якось дорого виходить!

- Breaker
а він міг переписати твої дані з прав і протокол дописати потім. Мені таке раз зробили.Figaro писав:він каже складаєм протокол, я кажу ок, але я нічого підписувати небуду, ну він типу доказувати буде в суді і т.д. потім питається чи є страховка я кажу, так в машині, пішов приніс йому ту страховку, він каже щасливої дороги... що хотів доказати він так я і незрозумів..
І ви погодились? Будете платити?Igor_Lviv писав:Правда, з порушенням ми погодились, то відео не дивились. Протокол. Штраф.

- Igor_Lviv
І не тобі одному. :)Breaker писав:а він міг переписати твої дані з прав і протокол дописати потім. Мені таке раз зробили.
А чого по Дорошенка вверх обганяти не можна?.. Між іншим, там односторонній рух, а отже, обгону (виїзду на зустрічну) бути не може в принципі ніяк.
- Igor_Lviv
Завжди так роблю. Вже заплатив.Breaker писав:І ви погодились? Будете платити?

100% порушення. Звісно, пробував ДАІшникам пояснити ситуацію - двоє незнайомих людей, щоб зустрітись чітко визначили місце зустрічі. До метра. Звалу нема. Він приїхав швидше, а я навіть машину не заглушив. Але мєнти того навіть не захотіли слухати до кінця.
Ніхто з нас проти порушення не заперечував. Може тому - виписали мінімалку.
- Figaro
- Ім'я:Tarik
- Контактна інформація:
то так можна з неба протоколів навалити від душі... і як потім доказувати шо тебе там небуло і того шо він там написав також небуло?Igor_Lviv писав:І не тобі одному. :)
TRT
- Igor_Lviv
Як завжди - прокуратури, суди...Figaro писав:то так можна з неба протоколів навалити від душі... і як потім доказувати шо тебе там небуло і того шо він там написав також небуло?Igor_Lviv писав:І не тобі одному. :)
-
- Подякували: 3 рази
Vusiko писав:та ніого, просто навчити тебе їдити по правилахFigaro писав:що хотів доказати він так я і незрозумів..
Интересно по каким? Очень бы хотелось узнать пункт правил, по которому нельзя обгонять за переездом.
- Figaro
- Ім'я:Tarik
- Контактна інформація:
до переїзду 100м і за переїздом 100м недозволяється обгін...azakharchuk писав:по которому нельзя обгонять за переездом.

TRT
- Igor_Lviv
Саме цікаве, що і я так думав.Figaro писав:до переїзду 100м і за переїздом 100м недозволяється обгін...azakharchuk писав:по которому нельзя обгонять за переездом.сьогодні перший раз побачив)
А насправді:
14.6. Обгін заборонено:
б) на залізничних переїздах і ближче ніж за 100 м перед ними;
http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/a14/
- igorok
- Ім'я:Ігор
- Дякував (ла): 5 рази
- Контактна інформація:
може не варто так було робити, не по шоферськи якось, можна було йому пояснити правила, він попав однозначно, але вигода тому найбільша дайцям. мав подібний випадок: їхав зісторони давидова, біля ізоляторного знак стоп - зупинився, глянув машин зі сторони сихова нема, продовжую рух, проїхав метрів 100 - чую хтось сигналить і моргає фарами, я в зеркало - там машина (звідки взявся хз, так як було темно і він на фарах, але я і колега його не бачили, хоча обої дивились чи є перешкода з головної). впереді біля заправки дайці, зупинили обох. він написав пояснення, що я не надав йому перевагу в русі, (коли він почав маячити я вже десять раз був на головній, як і він, повторюсь, на момент виїзду його не було, ніколи не проскакую, і бачивши бодай світло фар, я б не рушив) а мене менти почали крутити за незупинку на знак "стоп", коли зрозуміли, що марно і мали пояснення того мудака - почали про позбавлення і аварійну обстановку говорити, ну і про спонсорство само собою, внаглу, я на морозі, він почав заповнювати протокол, і тут розказувати почав вже я, закінчили на тому, що написали протокол про брудний номер, я пояснив що погода така, і недолік виправив на місці. Дай попався порядний, і пообіцяв, що протокол нікуда не піде, так і сталось. А якшо б той дрищ не свалив відразу після написання пояснення, то в око заробив би як пити дати, не полюдськи так, тим більше 99% що я правила не порушив і був правий і не було в нього там ніякої аварійної обстановки. Розумію, що у Вас Ігор була інша ситуація, але думаю можна було б і обійтись усним поясненням самому водію мерса, а не дайцям.Igor_Lviv писав:Написав пояснення ДАІшникам, про створення аварійної ситуації. Якщо навіть тому мудаку права не заберуть, то гривень 500-1000 він позбудеться. Може хоч пункт Правил про виїзд на головну знати буде!
-
Figaro,
В принципе, Игорь правила уже процитировал, но мне просто интересно, что тебе показал ГАИшник. Просто я даже не вижу логического объяснения, от чего мог бы защищать запрет на обгон после переезда или после пешеходного перехода.
В принципе, Игорь правила уже процитировал, но мне просто интересно, что тебе показал ГАИшник. Просто я даже не вижу логического объяснения, от чего мог бы защищать запрет на обгон после переезда или после пешеходного перехода.
- Igor_Lviv
Не той випадок і підміна понять.
Десь місяць тому біля Автобусного мене підрізав Фольцваген. У нього в салоні 4 людей. Він в лівій смузі, я в правій. Проїхали світлофор і він перелаштовується в праву смугу. А там ДАІ на Суркова ловлять. Побачили. Зупинили нас. Водій вийшов, вибачте, не зауважив. Я ДАІшникам так і сказав - так сталось, нічого писати не буду. Всяке буває.
Тут же - мажору з Мерса було насрати на інших - я ж сигналив. Тобто, він мене бачив і також мав можливість зупинитись. Мав десь всіх інших.
Після зупинки - взагалі не розумів що від нього хочуть. Явно, ПДР в руках не тримав. Права, швидше за все, куплені або подаровані.
Пояснював мені, що я мав би вивернути в лівий ряд, щоб його об'їхати.
Та й від моменту, як він вискочив на головну, до моменту коли я поїхав - поводив себе зухвало, що з ДАІшниками, що зі мною.
Що до "по людськи" - окрема тема. Коли тобі вискакують з другорядної, їдуть серед ночі чи туману на одних габаритах, або і без них, сліплять дальнім чи колгоспним ксеноном - це "по людськи".
Як тільки за це з'являється покарання - це стає "не по людськи"?
Нещодавно в Раду звернувся водій. Проїхав на червоне. У ДАІшників було відео. Він навіть не став дивитись. Не проїхав і все. На розгляді в ДАІ відео він вже подивився. Проїхав перехрестя таки на чисте червоне.
Прийшов до нас: "Що робити? Як не платити козлам-ДАІшникам?"
на що йому самий звичайний водій дав дуже просту відповідь: "Ти вилетів на перехрестя на червоний. Поставив під загрозу життя нормальних водіїв. І тепер прийшов до цих же водіїв питати пораду?"
Десь місяць тому біля Автобусного мене підрізав Фольцваген. У нього в салоні 4 людей. Він в лівій смузі, я в правій. Проїхали світлофор і він перелаштовується в праву смугу. А там ДАІ на Суркова ловлять. Побачили. Зупинили нас. Водій вийшов, вибачте, не зауважив. Я ДАІшникам так і сказав - так сталось, нічого писати не буду. Всяке буває.
Тут же - мажору з Мерса було насрати на інших - я ж сигналив. Тобто, він мене бачив і також мав можливість зупинитись. Мав десь всіх інших.
Після зупинки - взагалі не розумів що від нього хочуть. Явно, ПДР в руках не тримав. Права, швидше за все, куплені або подаровані.
Пояснював мені, що я мав би вивернути в лівий ряд, щоб його об'їхати.
Та й від моменту, як він вискочив на головну, до моменту коли я поїхав - поводив себе зухвало, що з ДАІшниками, що зі мною.
Що до "по людськи" - окрема тема. Коли тобі вискакують з другорядної, їдуть серед ночі чи туману на одних габаритах, або і без них, сліплять дальнім чи колгоспним ксеноном - це "по людськи".
Як тільки за це з'являється покарання - це стає "не по людськи"?
Нещодавно в Раду звернувся водій. Проїхав на червоне. У ДАІшників було відео. Він навіть не став дивитись. Не проїхав і все. На розгляді в ДАІ відео він вже подивився. Проїхав перехрестя таки на чисте червоне.
Прийшов до нас: "Що робити? Як не платити козлам-ДАІшникам?"
на що йому самий звичайний водій дав дуже просту відповідь: "Ти вилетів на перехрестя на червоний. Поставив під загрозу життя нормальних водіїв. І тепер прийшов до цих же водіїв питати пораду?"
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей