Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
andrewdor
Ім'я:Андрій
Стать:чоловік
Номер:-------
Дякував (ла): 30 рази
Подякували: 43 рази
Контактна інформація:
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення andrewdor » Чет, 16 травня 2013, 14:22

Тобто кінцева відповідь 100%, що ті хто повертають з винник наліво на Пасічну, мають пропустити тих, хто їде з личаківської і повертає на Пасічну направо?

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Чет, 16 травня 2013, 14:41

Yuzer писав: Це получається вже зовсім інше перехрестя рівнозначних доріг, до якого той світлофор не має відношення.
І межі цих ДВОХ перехресть зможеш показати?
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

may

Повідомлення may » Чет, 16 травня 2013, 14:44

Sluva писав: Ти ж не зобовязаний знати чи вичисляти що там їм показує їх світлофор?
А вони теж не зобов’язані вичисляти є у зустрічних світлофор, чи немає.
Їдуть на дозволений сигнал.
Просто в нормативах не передбачено регульовано-нерегульоване перехрестя...

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Чет, 16 травня 2013, 16:22

may писав: А вони теж не зобов’язані вичисляти є у зустрічних світлофор, чи немає.
Їдуть на дозволений сигнал.
Правильно,вони повертають на свій сигнал на ліво,проїжджають перехрестя і отримують з правої сторони потік рух якого не обмежений світлофором.З Личаківської вони на свій дозволений сигнал повернули?повернули,на Пасічну вїхали?вїхали, то чому вони б не мали пропустити тих хто повертає з права?
Р.С як на мене там все легко вирішується знаком "уступити дорогу" на тому правому повороті
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Чет, 16 травня 2013, 16:59

Sluva, або відкритого уроку з ПДР працівниками даі :roll :sing
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

may

Повідомлення may » Чет, 16 травня 2013, 17:58

Sluva писав: на Пасічну вїхали?
Неа! все відбувається на перехресті!
цікаво схему ОДР подивитись. Сателіт і панорами старі, до реконструкції.

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Чет, 16 травня 2013, 20:09

may писав: Неа! все відбувається на перехресті!
десь на роботі фотку маю,завтра пошукаю
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

ugine31
Ім'я:Євген
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Пон, 20 травня 2013, 16:13

є питання

http://goo.gl/maps/rg7Dc

отут на фото встановлені юніпаркери. то колись.
зараз там стоять менші жовті і можливо не закріплені. не смикав, але так мені здалось.
також ті олені виносять ще на проїзджу частину дерев'яні штуки у формі стремянки, які скріплені між собою металевим тросом.
перед тим всім нема ніяких знаків парковки і тд.

сьогодні їхав у політехнічний і не було де припаркуватись, терпець урвався, підійшов і забрав ті дерев'яні штуки нафік з дороги і поставив машину. вийшов олень і почав розказувати шо то його власність і він за ті місця платить податок, шо в нього є якісь документи і тд. на що я сказав шо мене то не цікавить, мене цікавлять тільки ПДР, а саме пункт 15.15, і якщо він має бажання, то може викликати ДАЇ. "воно" пішло назад до хати, а я по справам.

навіть якщо "воно" має якісь папери, то певно парковка має бути обізначена згідно вимог ДСТУ?

питання чи я таки був правий і якщо так, то як можна припинити той "бєспрєдєл"? подати якусь скаргу чи запит у ДАЇ чи як?

п.с. я б там кожен день машину ставив, але боюсь, шо на слідуючий раз машинка може бути подряпана або зі спущеними колесами, бо "воно" свято вірить, шо все робить правильно.

ibit
Ім'я:Igor

Повідомлення ibit » Пон, 20 травня 2013, 16:25

ugine31 писав: парковка має бути обізначена згідно вимог ДСТУ
ось основний аргумент.
я не знаю як саме і де Ти там паркувався, але на тротуарі там де у гуглі блокиратори не можна паркуватись взагалі і нікому, ширина тротуару не дозволяє це по ПДР.
якщо вони ставлять на дорогу щось, то треба було спитатись того дядька імя з якої квартири, і визвати ДПС, вони б мали скласти відповідни акт.. це якщо Ти хчоеш цим займатись. у нових ПДР про це сказано(про загородження незаконне дороги).
якби у нього були документи, то він б тебе заклював, а так підгнув хвіст і пішов.

ugine31
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Пон, 20 травня 2013, 16:34

ibit писав: я не знаю як саме і де Ти там паркувався, але на тротуарі там де у гуглі блокиратори не можна паркуватись взагалі і нікому, ширина тротуару не дозволяє це по ПДР.
на тротуар не заїзжав. просто прибрав ті штуки і став параллельно тротуару, біля юніпаркерів
ibit писав: якщо вони ставлять на дорогу щось, то треба було спитатись того дядька імя з якої квартири, і визвати ДПС, вони б мали скласти відповідни акт.. це якщо Ти хчоеш цим займатись. у нових ПДР про це сказано(про загородження незаконне дороги).
та я шось втикнув, він собі втік, то й я пішов по справам... але, якщо то можна припинити, то чому б ні?

просто там завжди мало місця біля політеху і мене бісить, шо якийсь олень перекриває проїзджу частину, на якій можна нормально поставити машину.

хоча, якби я був впевнений шо він моїй машині нічого не зробить за моєї відустонсті, то лишив би як є і мав зарезервоване місце собі :D приїхав, відсунув ті штуки, поставив машину і пішов по справах :happy
Востаннє редагувалось Пон, 20 травня 2013, 16:38 користувачем ugine31, всього редагувалось 1 раз.

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Пон, 20 травня 2013, 16:36

Вот и у меня вопрос возник. Ехал я сегодня из Стрыя. Метров за 300-400 до въезда в Солонку как раз перед заправкой (кажется) WOG справа, там где еще дорога идет две полосы в одну сторону (а встречные полосы за лесом), оказался пост ГАИ.

Как показал Визир, ехал я 124 км/ч, пребывая в полной уверенности, что этот фрагмент вполне себе является "автомобильной дорогой с отдельными проезжими частями, которые разделены между собой разделительной полосой", и расчитывая, что там можно ехать 110+20.

Немного пообсуждали правила с ГАИшником, он ушел писать протокол, но потом передумал, вернулся, напомнил, что там ехать можно 90, максимум 110, и отдал документы, пообещав уже точно оштрафовать в следующий раз. Я его поблагодарил за напоминание, на чем и разъехались.

Но тем не менее вопрос остался. Сколько там можно ехать и почему? Логика ГАИшника была такая, что разделительная полоса - это либо разметка, либо газон с отбойниками, но не лес и не населенный пункт (как оказалось перед заправкой там за деревьями реально какие-то огороды). Я спрашивал: почему "конструктивно выделенный элемент" может быть газоном, но не может быть лесом? :) За ответом на этот вопрос он меня отправлял в суд :)

Т.е. там реально 90+20?

ugine31
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Пон, 20 травня 2013, 16:41

azakharchuk писав: Т.е. там реально 90+20?
не уверен на 100%, но думаю, что они там на лоха стоят. тобишь, ты ехал по правилам и там действительно 110+20. ИМХО

Yuzer
Ім'я:Yuzer
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yuzer » Пон, 20 травня 2013, 16:49

azakharchuk писав: он ушел писать протокол, но потом передумал, вернулся, напомнил, что там ехать можно 90, максимум 110, и отдал документы
Дані інспектора записав? Я би радив написати запит в ДАІ, чи був на тебе цього дня складений протокол. Інакше можеш отримати через 1-2 місяці "сюрприз" у вигляді повідомлення з виконавчої служби про сплату подвоєного штрафу...
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

ugine31
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Пон, 20 травня 2013, 16:51

Yuzer писав: Я би радив написати запит в ДАІ, чи був на тебе цього дня складений протокол. Інакше можеш отримати через 1-2 місяці "сюрприз" у вигляді повідомлення з виконавчої служби про сплату подвоєного штрафу...
а сенс? то він просто западло зробить. а так він грошиків у кишеню хотів. + протокол не підписаний водієм. хіба потім липу зроблять з свідками про відмову підписати. але знов ж таки який сенс?

Yuzer
Ім'я:Yuzer
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yuzer » Пон, 20 травня 2013, 16:53

ugine31 писав: хіба потім липу зроблять з свідками про відмову підписати
Саме це я і мав на увазі. Сенс в тому, що план по протоколах ніхто не відміняв... Хабарі хабарями, але і певну кількість протоколів треба здати
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

ugine31
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Пон, 20 травня 2013, 16:57

Yuzer писав:
ugine31 писав: хіба потім липу зроблять з свідками про відмову підписати
Саме це я і мав на увазі. Сенс в тому, що план по протоколах ніхто не відміняв... Хабарі хабарями, але і певну кількість протоколів треба здати
та, можливо.

краще перестрахуватись і перевірити.

автору питання-не давайте їм у руки документи та хай пишуть протокол при вас. нашо вам псувати собі нерви потім і думати написав він шось чи ні...

ibit
Ім'я:Igor

Повідомлення ibit » Пон, 20 травня 2013, 17:21

ugine31 писав: хіба потім липу зроблять з свідками про відмову підписати. але знов ж таки який сенс?
сенс завжди є... родичам роки 4 тому так пришло... сказали їдь усе гуд... ми типу погодились що Ти правий.. а потім через більше ніж рік пришов подвійний штраф... і свідки нашилсь що ен захтів підписати.... вони і заплатили бо не розумілись що із цим робити... там нарахували 5ххгрн... нізащо.... нечисть і паразити Україського народу.

Thug

Повідомлення Thug » Пон, 20 травня 2013, 17:41

azakharchuk, він бабла хотів.

Про газон у правилах ні слова :facepalm
на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою — не більше 110 км/год.;
Розділювальна смуга — виділений конструктивно або за допомогою суцільних ліній дорожньої розмітки 1.1 і 1.2 елемент автомобільної дороги, який розділяє суміжні проїзні частини. Розділювальна смуга не призначена для руху або стоянки транспортних засобів. За наявності на розділювальній смузі тротуару по ньому дозволяється рух пішоходів.

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Пон, 20 травня 2013, 17:42

Yuzer писав: Дані інспектора записав? Я би радив написати запит в ДАІ, чи був на тебе цього дня складений протокол. Інакше можеш отримати через 1-2 місяці "сюрприз" у вигляді повідомлення з виконавчої служби про сплату подвоєного штрафу...
Я на самом деле стоял рядом с ихне машиной, втыкал как второй работает с Визиром. Как по мне, он больше для виду сел в машину, но, видя, что я "на контакт" не иду, видать решил, что по жаре ему протокол ему писать лень. Хотя, провериться тоже можно.

Но, давайте вернемся к основному вопросу.

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Пон, 20 травня 2013, 17:45

Thug писав: Про газон у правилах ні слова :facepalm
Я знаю. Он мне просто книжку ПДД показывал с картинками (еще хвастался "З гарними малюнками! Як в школі!" кстати прикольная, я себе тоже такую хочу), там к этой статье, две картинки:
- одна с двойной сплошной
- вторая с зеленой полоской между двумя проезжими частями.

Я вот и спросил:
- А что это там такое зеленое?
- Газон.
- А почему не лес? :)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей