Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
Igor_Lviv
Ім'я:Igor
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 22:21

bossjara писав:CAT, ти не поняв - уявимо що він не дай бог тебе стукнув.
варіант 1 - він знаходиться частково на тротуарі - тоді вина його, він порушив пдр(якшо не доведе шо він об*їжджав перешкоду, тобто поламану машину, яму чи ше яку біду) і все гуд.
варіант 2 - він з*їхав повністю з тротуару і знаходиться на проїжджій частині між тобою і тротуаром- тоді він без проблем доведе що їхав якомога правіше, а ти його обганяв/обїжджав і стукнув - вина твоя, бо він правіше на дорозі, і це видно без проблем не озброєним оком
З досвіду розгляду кількох ДТП.
ДАІшники при першому ж погляді на аварію визначають хто винний. При цьому - ПДР на другому а то і третьому місці. Винен - той хто стукнув, навіть, якщо він не порушував ПДР. Звісно, що це не аксіома і працює не завжди, коли винного видно чітко. А якщо ситуація не однозначна - винного роблять того - хто в когось в'їхав. Це перший фактор.
Другий - гроші.
І вже третій - ПДР. Якщо маєш змогу довести що порушив не ти, а інший учасник ДТП.

Тобто, у ситуації з РАВом, насправді, перше на що будуть дивитись - хто в кого в'їхав. Якщо буде чітко зрозуміло, що РАВ тебе протаранив - проблем нема. Він винен. Якщо ситуація неоднозначна (типу, притерся) і ще й водій РАВа дав ІДПС кілька сот гривень - винен той, хто чемно стояв на червоне.
В принципі так, це і справді виглядає на нісенітниці (брєд), але ой як працює на наших дорогах з нашим ДАІ. :sad

bossjara
Ім'я:Антон
Номер:59105TC
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Сер, 30 травня 2012, 22:22

Igor_Lviv писав:Давайте кожне своє твердження закінчувати цитатою з ПДР,
давай. Процитуй будь-ласка, де вказано, що авто яке зупинилось(зупиняється)на заборонний сигнал світлофора то є перешкода?
не виривай фрази з контексту...
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Сер, 30 травня 2012, 22:27

Igor_Lviv писав:Вся біда в тому, що так думає кожен. Відповідно і їздимо, відповідно і живемо. Петро краде - і я вкраду. Он, водій мудак, то і я так буду. Замкнуте коло. Так і будемо їздити, так і будемо жити.
А варто завжди починати з себе.
а як можна думати про наших людей, коли зупинишся пропустити одного, а лізуть троє, чи четверо, стоїш на переїзді - а лізуть на зустрічку, зупинишся пропустити пішохода - ззаду сигналять. Є ПДР і для того щоб уникнути неприємностей - потрібно їх дотримуватись. Порушувати ПДР "для загальної щручності", може й допустимо але не у Львові - у нас це призведе тільки до біди!
Стосовно винного у ДТП - те що я мав на увазі, підрозумівало що зв*язки-знання законів і пдр та фінансове становище у опонентів однакові. Само собою що якшо в когось є бабло чи звязки - тут без варіантів,і не важливо хто де їхав...
Igor_Lviv, без образ - ти пишешніби мудрі речі, але таке враження що не до кунця розумієш або обговорювану ситуацію, або про що пишеш

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 22:53

bossjara писав:Процитуй будь-ласка, де вказано, що авто яке зупинилось(зупиняється)на заборонний сигнал світлофора то є перешкода?
Я ж вже цитував.
перешкода для руху - нерухомий об'єкт у межах смуги руху транспортного засобу або об'єкт, що рухається попутно в межах цієї смуги (за винятком транспортного засобу, що рухається назустріч загальному потоку транспортних засобів) і змушує водія маневрувати або зменшувати швидкість аж до зупинки транспортного засобу;
Я - водій РАВа. З пояснення ДАІшникам:
- Їду собі, бачу - стоїть машина. На світлофорі зелене. Заглох, мабуть. Чи поламався. Чи припаркувався. Ви ж знаєте, які зараз ідіоти за кермом. Об'їжджаю його...
ну і далі все зрозуміло.
bossjara писав:а як можна думати про наших людей, коли зупинишся пропустити одного, а лізуть троє, чи четверо, стоїш на переїзді - а лізуть на зустрічку, зупинишся пропустити пішохода - ззаду сигналять. Є ПДР і для того щоб уникнути неприємностей - потрібно їх дотримуватись. Порушувати ПДР "для загальної щручності", може й допустимо але не у Львові - у нас це призведе тільки до біди!
Їжджу в тому самому місті, бачу то саме бидло, яке бачиш і ти. Матюкаюся за кермом - на чому світ стоїть, сигналю інколи машині, яка зупинилась пропустити пішохода (звісно, коли не роздуплюся в чому причина, потім намагаюсь догнати та вибачитись).
Але!
Намагаюсь випустити хоч одного - двох водіїв з другорядної, намагаюсь перед автобусним, на Вол.Великого стати таки в лівий ряд, щоб машини могли повернути направо, на Зеленій (чи де інде, з зеленою картонкою) залишити місце для маневру іншим машинам і т.д., і т.п.
Я, ти, Вова, Петро, Вася... Чим менше кожен з нас буде бикувати - тим легше всім нам буде їздити.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 23:05

Igor_Lviv писав:Чим менше кожен з нас буде бикувати - тим легше всім нам буде їздити.
Майже притча про замкнуте коло.

Виходить мужик на роботу. Настрій чудовий.
Раптом, в під'їзді на нього гавкає та кидається собака. Подерті дорогущі штани, нервовий стрес.
Злий приходить на роботу. Попадається підлеглий, який може і зробив щось трішки не так.
Шеф зганяє всю злість на ньому.
Підлеглий з поганим настроєм приходить додому. Там син - школяр приніс семірку з літератури. Злий тато накидається на сина, сварить, ображає.
Син закрився в кімнаті, ображений несправедливістю. До нього підходить собака.
- Геть звідси, чого прийшла...
Зранку - зла собака виходить в під'їзд...

Так і ми - бикуємо, бо навколо нас такі ж "бики", як ми.

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Чет, 31 травня 2012, 08:48

Igor_Lviv писав:- Їду собі, бачу - стоїть машина. На світлофорі зелене. Заглох, мабуть
тепер понятно, але то вже розказ :D
Igor_Lviv писав:Але!
Намагаюсь випустити хоч одного - двох водіїв з другорядної, намагаюсь перед автобусним, на Вол.Великого стати таки в лівий ряд, щоб машини могли повернути направо, на Зеленій (чи де інде, з зеленою картонкою) залишити місце для маневру іншим машинам і т.д., і т.п.
аналогічно, крім картонок - коди є можливість - даю місце, коли нема - ну звиняйте

Sally
Ім'я:Оля
Номер:B3

Повідомлення Sally » Чет, 31 травня 2012, 09:36

CAT писав:(Дядя) - Ви в якій полосі їдете? може визначитесь?(Я) - Тут одна полоса і Ви намагаєтесь мене обігнати справа!(Дядя) - Це не обгін справа, Ви мали мені дати дорогу бо в мене зелена стрілка а Вам прямо червоне і тому Ви мали дати правіше шоб я проїхав.(Я) - Це обгін справа, ви порушуєте ПДР і шей на тротуар заїхали(Дядя) - Це не обгін справа...
в мого малого є дитяча книжка з казочкою про 2 козликів, які стали на містку, вперлись рогами і обоє попадали і потопились... :| отак от і тут.... :facepalm
zubylo.lviv.ua

Sally

Повідомлення Sally » Чет, 31 травня 2012, 09:39

veresen писав:к само як і я коли на кільці проїжджаю все кілце по зовнішньому колу, а всі хто хоче зїхати з внутрішнього мені сигналять. По ПДР я правий
по пдр ти неправий
zubylo.lviv.ua

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » Чет, 31 травня 2012, 09:49

CAT, в твоєму випадку:
1) це не обгін справа був;
2) ти не повинен (як той дядько сказав "маєш") звільняти для них місце, шоб вони повернули направо;
3) чого ж ти дивуєшся, чувак на японському жипі був :D :shout
Sad, but true.

Thug

Повідомлення Thug » Чет, 31 травня 2012, 10:25

Sally писав:
veresen писав:к само як і я коли на кільці проїжджаю все кілце по зовнішньому колу, а всі хто хоче зїхати з внутрішнього мені сигналять. По ПДР я правий
по пдр ти неправий
Правий, ми ж уже розжовували це у відповідній темі :facepalm :happy
Правий, але таки козлік :D

Sally

Повідомлення Sally » Чет, 31 травня 2012, 10:44

Thug, :D :facepalm
zubylo.lviv.ua

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Чет, 31 травня 2012, 11:30

Sally писав:в мого малого є дитяча книжка з казочкою про 2 козликів, які стали на містку, вперлись рогами і обоє попадали і потопились... отак от і тут....
може тобі подобається коли справа від тебе майже впритирку їде машина, але мені шось не дуже, бо хочеться мати хоча б пів метра - метр для маневру на випадок зустрічного ідіота...

а тепер поясніть мені ті хто так впевнено кажуть "це не обгін справа" як назвати ситуацію коли ти собі їдеш, а справа від тебе пролітає машина, або шоб ускладнити питання - мотоцикл! мотоциклу вистарчить і метр для того шоб проскочити... то як цей маневр називається? чи він нічого не порушує і так можна їздити?
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Thug

Повідомлення Thug » Чет, 31 травня 2012, 11:41

CAT писав:
а тепер поясніть мені ті хто так впевнено кажуть "це не обгін справа" як назвати ситуацію коли ти собі їдеш, а справа від тебе пролітає машина, або шоб ускладнити питання - мотоцикл! мотоциклу вистарчить і метр для того шоб проскочити... то як цей маневр називається? чи він нічого не порушує і так можна їздити?

Це називається випередження. І це дозволено ПДР. Твоя задача - їхати якомога правіше, тоді ніхто не буде об'їжджати тебе з правого боку.

За мотоцикли краще не починай, бо тут зараз срач почнеться :shout

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Чет, 31 травня 2012, 11:57

Thug писав:
CAT писав:а тепер поясніть мені ті хто так впевнено кажуть "це не обгін справа" як назвати ситуацію коли ти собі їдеш, а справа від тебе пролітає машина, або шоб ускладнити питання - мотоцикл! мотоциклу вистарчить і метр для того шоб проскочити... то як цей маневр називається? чи він нічого не порушує і так можна їздити?
Це називається випередження. І це дозволено ПДР. Твоя задача - їхати якомога правіше, тоді ніхто не буде об'їжджати тебе з правого боку.
За мотоцикли краще не починай, бо тут зараз срач почнеться :shout
Ні. Випередження - це суміжна смуга. А тут її нема.

Якщо об'їжджає тебе справа - то він їде чітко по ПДР (якомога правіше), а порушує той, хто лівіше. Не біля правого краю.
Якщо ж об'їжджає зліва, в принципі порушує він, якщо це не випередження або обгін.

Thug

Повідомлення Thug » Чет, 31 травня 2012, 12:13

Igor_Lviv, це все одно випередження. Для того, щоб довести, що це не випередження треба змусити мєнта міряти ширину смуги, а тоді вже дивитися, чи достатні бічні інтервали. чи замалі :happy

RED_Spider
Тюнінг клуб

Повідомлення RED_Spider » Чет, 31 травня 2012, 12:29

Thug писав:Igor_Lviv, це все одно випередження. Для того, щоб довести, що це не випередження треба змусити мєнта міряти ширину смуги, а тоді вже дивитися, чи достатні бічні інтервали. чи замалі :happy
тобто по твоїм словам виходить, що якщо я їду по трасі а з права по обочині мене обганяє машина то це нормально? :boxed

Thug

Повідомлення Thug » Чет, 31 травня 2012, 12:35

RED_Spider писав: тобто по твоїм словам виходить, що якщо я їду по трасі а з права по обочині мене обганяє машина то це нормально? :boxed
Узбіччя - це німножка уже не смуга для руху, правда? ;)

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Чет, 31 травня 2012, 12:56

bossjara писав:а справа зустрічних смуг в нас нема
є пару місць. В Одесі, що характерно :)
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Чет, 31 травня 2012, 13:06

may писав:є пару місць. В Одесі, що характерно
я мав на увазі у Львові, чув шо десь є...
RED_Spider писав:якщо я їду по трасі а з права по обочині мене обганяє машина то це нормально?
це не нормально, узбіччя як і тротуар то не є дорога, тому то порушення, але якшо на момент ДТП авто що тебе об*їжджало вже на смузі руху правіше то при рівних умовах(бабло, звязки в даї і т.д.) ти апріорі виходиш не правий... зара спробую намалювати :facepalm

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Чет, 31 травня 2012, 13:16

CAT писав:як назвати ситуацію коли ти собі їдеш, а справа від тебе пролітає машина
у нас це ніяк назвати не можна...
У деяких країнах - просто рух з більшою швидкістю. Без прив'язки до смуг!
Як на мене - це більш првильно. можливо, колись виправлять...
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість