Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
Sally
Ім'я:Оля
Стать:чоловік
Номер:B3
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення Sally » Сер, 31 серпня 2011, 16:38

Коба, нема :D буду ставити кенгурін, як грошей назбираю (після зимових шин і гбо :D )
zubylo.lviv.ua

Thug

Повідомлення Thug » Чет, 08 вересня 2011, 19:21

Коба писав:якщо дитина сидить лицем вперед (так як усі водії :D ) то подушка якраз актуальна у НП (не дай Боже тьфу-тьфу-тьфу) :)
Такого робити теж не можна. В кріслі дитина зафіксована ремнями. І якщо крісло нормальне - вона нікуди не полетить і ні об що не вдариться. А от удар подушкою, котра відкривається, для дитини може бути небезпечним.

Загалом правила такі:
1. Дитину в кріслі краще садити ззаду - це найбезпечніше

2. Якщо не можемо посадити ззаду- садимо спереду, але відсовуємо пасажирське сидіння якомога далі назад. Ейрбег вимикаємо.

3. Якщо в машині є ще інші ейрбеги, крім фронтальних - читаємо мануал. Там має бути вказано, чи можна на передньому сидінні перевозити дітей

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Сер, 30 травня 2012, 18:11

Питання наступного характеру оскільки в мене часто виникають конфлікти з іншими учасниками дорожнього руху через дану ситуацію:

Поясню на конкретному випадку. Отже, вул. Зелена, перехресток з вул. Липова Алея. Рухаюсь з центру, на Зеленій в тому місці одна полоса (широка, але всерівно по ширині не відповідає двом полосам), на світлофорі є зелена стрілка на Липову Алею! Я собі їду посередині полоси оскільки напроти їдуть тролейбуси і автобуси і майже по середнй розмітці, щоб залишався людський зазор до них. Передімною так само їде ще дві машини. Справа намагається впхатись Тойота Рав 4 і коли не поміщається то сигналить, заїзджає на тротуар на половину, підїзджає до мене і виникає наступний діалог:
(Дядя) - Ви в якій полосі їдете? може визначитесь?
(Я) - Тут одна полоса і Ви намагаєтесь мене обігнати справа!
(Дядя) - Це не обгін справа, Ви мали мені дати дорогу бо в мене зелена стрілка а Вам прямо червоне і тому Ви мали дати правіше шоб я проїхав.
(Я) - Це обгін справа, ви порушуєте ПДР і шей на тротуар заїхали
(Дядя) - Це не обгін справа...
.....
І таке відбувається кожен день ше на доброму десятку перехрестків де так само одна полоса але широка! Я наприклад вважаю, що роблю все згідно ПДР і маю право їхати собі посередині полоси.
Ваша думка?
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Thug

Повідомлення Thug » Сер, 30 травня 2012, 18:18

CAT, через те, що Зелена завузька для нормальних двох смуг, але заширока для однієї - там прийнято ставати на світлофорі у дві смуги :shout

Тобто це звичаєве правило не підкріплене ПДР. Мене теж це дратувало, але в даному випадку простіше змиритися і посунутися якомога лівіше, ніж щоразу комусь щось пояснуювати, чи ризикувати, що хтось спробує влізти в замалу дірку. Там достатньо місця, щоб дві машини роз'їхалися

Ти не правий стосовно "обгону справа". Такого поняття в ПДР уже давно нема. Обгін - це якщо є виїзд на смугу зустрічного руху. А у нас тут випередження справа. Випереджати можна

Дядько не правий, бо ти йому нічого не зобов'язаний давати. Зелена картонна стрілка дозволяє проїзд, коли світлофор червоний, але не зобов'язує їхати туди чи вступатися тим, хто хоче туди їхати. От додаткова секція світлофору зобов'язує, але її там нема.

Тільки стрілка - значить це все залежить від твоєї доброї волі. Хочеш - вступаєшся, не хочеш - то не вступаєшся.

Загальний висновок - ти правий у тому, що маєш право їхати у своїй смузі і ще й якомога правіше. Але краще все ж враховувати звичаї - за одно і менші затики будуть, якщо поворотуни звалять нафік у свій поворот :D

veresen
Ім'я:Павло
Номер:BC 0433 AO
Контактна інформація:

Повідомлення veresen » Сер, 30 травня 2012, 18:26

CAT, По ПДР правий ти 100%, а от по водійській солідарності - ні.
Так само як і я коли на кільці проїжджаю все кілце по зовнішньому колу, а всі хто хоче зїхати з внутрішнього мені сигналять. По ПДР я правий а по неписаних законах я цензура, цензура, цензура.
^_^

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 18:27

CAT писав:Ваша думка?
Є Правила, є етикет.
По ПДР: ти маєш зайняти максимально праве положення, а отже РАВи і інші - тебе не хвилюють. І, між іншим, зупиняючись посередині смуги, ти також порушуєш ПДР!
11.2. Нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини.

З міркувань етикету я у таких випадках приймаю максимально вліво, до суцільної, або ж і кілька сантиметрів на зустрічній, в принципі, формально, порушуючи ПДР, зате:
а) в принципі, нікому не заважаю,
б) даю можливість іншим учасникам дорожнього руху зробити потрібний, дозволений маневр.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 18:31

veresen писав:я цензура, цензура, цензура.
:D Так і є!
Але головне неписане Правило кільця - нікого ні справа, ні зліва не випереджати / обганяти / об'їжджати. Тоді, ти навіть по зовнішньому кільці їдеш собі на розворот, а ті, хто заїхали за тобою на внутрішнє - за тобою ж виїжджають.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 18:37

Thug писав:Ти не правий стосовно "обгону справа". Такого поняття в ПДР уже давно нема. Обгін - це якщо є виїзд на смугу зустрічного руху. А у нас тут випередження справа. Випереджати можна
Ні. Це і не обгін, і не випередження! ;)
випередження - рух транспортного засобу із швидкістю, що перевищує швидкість попутного транспортного засобу, що рухається поряд по суміжній смузі;

Оскільки автомобіль, що стоїть на світлофорі - не рухається і смуга у нас одна, а не суміжна, то маневр РАВа, формально, є об'їздом перешкоди:
перешкода для руху - нерухомий об'єкт у межах смуги руху транспортного засобу або об'єкт, що рухається попутно в межах цієї смуги (за винятком транспортного засобу, що рухається назустріч загальному потоку транспортних засобів) і змушує водія маневрувати або зменшувати швидкість аж до зупинки транспортного засобу;

Thug

Повідомлення Thug » Сер, 30 травня 2012, 18:39

Igor_Lviv, не занудствуй :facepalm :shout

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 18:44

Thug писав:Igor_Lviv, не занудствуй :facepalm :shout
Аж ніяк! На цих трьох термінах (обгін, випередження і об'їзд) допоміг виграти кілька судів, де ДАІшники пробували приліпити "обгін трамваю", "обгін на перехресті", "перед переходом" тощо.
Насправді - це доволі важливо! Чесно!

Thug

Повідомлення Thug » Сер, 30 травня 2012, 18:49

Igor_Lviv, я знаю, що важливо. Чесслово! І я навіть їх розрізняю. Але оскільки це форум, а не засідання Кабміну, я не надав достаньої уваги формулюванню речення, захопився поясненням того, що обгін з правого боку не можливий, і забув з чого почав. Прошу простіть і понять :shout :facepalm

:beer

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 19:03

Thug писав:Igor_Lviv, я знаю, що важливо. Чесслово! І я навіть їх розрізняю. Але оскільки це форум, а не засідання Кабміну, я не надав достаньої уваги формулюванню речення, захопився поясненням того, що обгін з правого боку не можливий, і забув з чого почав. Прошу простіть і понять :shout :facepalm

:beer
Я знаю. Я сам спершу на це уваги навіть не звернув.
Просто в такій ситуації, якщо кваліфікувати дії РАВа, як об'їзд перешкоди (наїзд на бордюр, пішохода, чи навіть десь зачепив іншу машину) то для судді, при відповідному стимулюванні можна спробувати зробити винним водія, який чемно стоїть на світлофорі на червоне світло. :happy

Тут, блін, з тим нашим бюджетним голодом і наповненням скарбниці до майбутніх виборів треба за кожне слово чіплятися. Мене десь тижні 2 тому в Куровичах пробували оштрафувати за обгін під знаком заборони обгону. Саме цікаве, що
а) знак стояв з іншого боку дороги і... для зустрічного транспорту.
б) я навіть ще не доїхав до того знаку! %)

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Сер, 30 травня 2012, 20:40

Igor_Lviv писав: І, між іншим, зупиняючись посередині смуги, ти також порушуєш ПДР!
тоді наступного разу буду в таких випадках їхати якомога правіше шоб взагалі не було можливості навіть частково по тротуарі проїхати
Thug писав:Ти не правий стосовно "обгону справа". Такого поняття в ПДР уже давно нема. Обгін - це якщо є виїзд на смугу зустрічного руху. А у нас тут випередження справа. Випереджати можна
як нема? перший пункт в розділі про обгони:
14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів
дозволяється лише ліворуч.
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

bossjara
Ім'я:Антон
Номер:59105TC
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Сер, 30 травня 2012, 20:42

Igor_Lviv писав:Оскільки автомобіль, що стоїть на світлофорі - не рухається і смуга у нас одна, а не суміжна, то маневр РАВа, формально, є об'їздом перешкоди:
це брєд, бо по твоїй логіці, якшо переді мною стоїть машина якій світить червоне, я маю право виїхати на бордюр чи на зустрічну і поїхати собі :surprised
об*їзд перешкоди, це якби в нього машина поламалась чи ше яка біда, і він не міг би рухатись далі а на світлофорі горіло би Зелене - тоді да.
Поняття обгін справа - це як комунізм - всі знають шо він є, але ніхто його не бачив :D , оскільки він передбачає виїзд на зустрічну смугу а справа зустрічних смуг в нас нема, тому
CAT писав:(Я) - Тут одна полоса і Ви намагаєтесь мене обігнати справа!
(Дядя) - Це не обгін справа
в даній частині діалогу дядько на РАВі правий
але ось тут
(Дядя) - Це не обгін справа, Ви мали мені дати дорогу бо в мене зелена стрілка а Вам прямо червоне і тому Ви мали дати правіше шоб я проїхав.
- це нагла ложь і провокація. Вже 100500 раз написано - зелена картонна стрілка не зобов*язує і не надає переваги, а лише дозволяє проїзд/поворот на червоний сигнал світлофора, при умові що водій не створює перешкод іншим учасникам руху, в т.ч. пішоходам, велосипедистам і іншим іже с німи.
Тепер стосовно саме описаної ситуації - тут є лише один проблемний момент - якщо дядько заліз на тротуара, то твоя задача не пустити його назад на проїжджу частину поки ви не розминетесь. Враховуючи що по пдр потрібно рухатись якомога правіше, якшо трапиться якась прикрість і дядько буде на дорозі - неправим будеш ти, бо він правіше, а от якшо він буде на тротуарі - то порушник він.
Про кільце - :facepalm вже списали 100500 сторінок нашо знов починати.
Ну і ще - на наших дорогах, особливо в час пік бути вихованим і толерантним - собі в ущерб... Краще вже керуватись сугубо ПДР
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Сер, 30 травня 2012, 20:46

CAT писав:тоді наступного разу буду в таких випадках їхати якомога правіше шоб взагалі не було можливості навіть частково по тротуарі проїхати
виходить тільки так

CAT
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Сер, 30 травня 2012, 20:56

bossjara писав:якшо трапиться якась прикрість і дядько буде на дорозі - неправим будеш ти, бо він правіше, а от якшо він буде на тротуарі - то порушник він.
ні, не буде правим, томушо якомога правіше не регламентує точну відстань від твоєї машини до бордюра чи обочини! нігде не написано шо там має бути менша відстань ніж ширина машини. як на мене тут діє тільки одне правило:
і я в той момент коли він намагався проїхати котився, а не стояв бо бачив перед собою інші машини які вже зупинились на червоне світло... він мене догнав вже тоді коли я зупинився і тоді від моєї машини до тротуару було 1 метр не більше... чувак більше поїхав по тротуарі ніж по дорозі..
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Сер, 30 травня 2012, 21:10

CAT, ти не поняв - уявимо що він не дай бог тебе стукнув.
варіант 1 - він знаходиться частково на тротуарі - тоді вина його, він порушив пдр(якшо не доведе шо він об*їжджав перешкоду, тобто поламану машину, яму чи ше яку біду) і все гуд.
варіант 2 - він з*їхав повністю з тротуару і знаходиться на проїжджій частині між тобою і тротуаром- тоді він без проблем доведе що їхав якомога правіше, а ти його обганяв/обїжджав і стукнув - вина твоя, бо він правіше на дорозі, і це видно без проблем не озброєним оком

Thug

Повідомлення Thug » Сер, 30 травня 2012, 21:58

CAT писав: як нема? перший пункт в розділі про обгони:
Так, але при цьому, "обгін - випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху"

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 22:01

CAT писав:як нема? перший пункт в розділі про обгони:
У ПДР є розділ 1, який відносно чітко визначає терміни. (Зараз знову напишуть про занудство). :)
обгін - випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху;
випередження - рух транспортного засобу із швидкістю, що перевищує швидкість попутного транспортного засобу, що рухається поряд по суміжній смузі;

У тебе нема ні виїзду на смугу зустрічного руху - тому це не обгін, ні попутного транспорту, що рухається, ні навіть суміжної смуги - тому це не випередження.
ЗІ. А пункт, що ти навів - залишився зі старих ПДР. Не додивились вони, коли міняли - вводили термін випередження (відносно новий у наших ПДР). Бо обгону справа, щоб при цьому виїхати на зустрічну,.. яка зліва, бути не може ні в принципі, ні в природі. :sing
bossjara писав:це брєд, бо по твоїй логіці
До чого тут чиясь логіка? Я хіба тему переплутав? Думав, що пишу у темі про ПДР (Правила Дорожнього Руху) http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1306-2001-%D0%BF
По за тим, навіть реагувати не хочу на демагогію. Давайте кожне своє твердження закінчувати цитатою з ПДР, яка це підтверджує, а не "я так думаю", "Стефко казав" і т.п.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 30 травня 2012, 22:12

bossjara писав:Ну і ще - на наших дорогах, особливо в час пік бути вихованим і толерантним - собі в ущерб... Краще вже керуватись сугубо ПДР
Вся біда в тому, що так думає кожен. Відповідно і їздимо, відповідно і живемо. Петро краде - і я вкраду. Он, водій мудак, то і я так буду. Замкнуте коло. Так і будемо їздити, так і будемо жити.
А варто завжди починати з себе.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей