Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Такого робити теж не можна. В кріслі дитина зафіксована ремнями. І якщо крісло нормальне - вона нікуди не полетить і ні об що не вдариться. А от удар подушкою, котра відкривається, для дитини може бути небезпечним.Коба писав:якщо дитина сидить лицем вперед (так як усі водії) то подушка якраз актуальна у НП (не дай Боже тьфу-тьфу-тьфу) :)
Є Правила, є етикет.CAT писав:Ваша думка?
veresen писав:я цензура, цензура, цензура.
Ні. Це і не обгін, і не випередження!Thug писав:Ти не правий стосовно "обгону справа". Такого поняття в ПДР уже давно нема. Обгін - це якщо є виїзд на смугу зустрічного руху. А у нас тут випередження справа. Випереджати можна
Аж ніяк! На цих трьох термінах (обгін, випередження і об'їзд) допоміг виграти кілька судів, де ДАІшники пробували приліпити "обгін трамваю", "обгін на перехресті", "перед переходом" тощо.Thug писав:Igor_Lviv, не занудствуй![]()
Я знаю. Я сам спершу на це уваги навіть не звернув.Thug писав:Igor_Lviv, я знаю, що важливо. Чесслово! І я навіть їх розрізняю. Але оскільки це форум, а не засідання Кабміну, я не надав достаньої уваги формулюванню речення, захопився поясненням того, що обгін з правого боку не можливий, і забув з чого почав. Прошу простіть і понять![]()
![]()
тоді наступного разу буду в таких випадках їхати якомога правіше шоб взагалі не було можливості навіть частково по тротуарі проїхатиIgor_Lviv писав: І, між іншим, зупиняючись посередині смуги, ти також порушуєш ПДР!
як нема? перший пункт в розділі про обгони:Thug писав:Ти не правий стосовно "обгону справа". Такого поняття в ПДР уже давно нема. Обгін - це якщо є виїзд на смугу зустрічного руху. А у нас тут випередження справа. Випереджати можна
14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів
дозволяється лише ліворуч.
це брєд, бо по твоїй логіці, якшо переді мною стоїть машина якій світить червоне, я маю право виїхати на бордюр чи на зустрічну і поїхати собіIgor_Lviv писав:Оскільки автомобіль, що стоїть на світлофорі - не рухається і смуга у нас одна, а не суміжна, то маневр РАВа, формально, є об'їздом перешкоди:
в даній частині діалогу дядько на РАВі правийCAT писав:(Я) - Тут одна полоса і Ви намагаєтесь мене обігнати справа!
(Дядя) - Це не обгін справа
- це нагла ложь і провокація. Вже 100500 раз написано - зелена картонна стрілка не зобов*язує і не надає переваги, а лише дозволяє проїзд/поворот на червоний сигнал світлофора, при умові що водій не створює перешкод іншим учасникам руху, в т.ч. пішоходам, велосипедистам і іншим іже с німи.(Дядя) - Це не обгін справа, Ви мали мені дати дорогу бо в мене зелена стрілка а Вам прямо червоне і тому Ви мали дати правіше шоб я проїхав.
виходить тільки такCAT писав:тоді наступного разу буду в таких випадках їхати якомога правіше шоб взагалі не було можливості навіть частково по тротуарі проїхати
ні, не буде правим, томушо якомога правіше не регламентує точну відстань від твоєї машини до бордюра чи обочини! нігде не написано шо там має бути менша відстань ніж ширина машини. як на мене тут діє тільки одне правило:bossjara писав:якшо трапиться якась прикрість і дядько буде на дорозі - неправим будеш ти, бо він правіше, а от якшо він буде на тротуарі - то порушник він.
і я в той момент коли він намагався проїхати котився, а не стояв бо бачив перед собою інші машини які вже зупинились на червоне світло... він мене догнав вже тоді коли я зупинився і тоді від моєї машини до тротуару було 1 метр не більше... чувак більше поїхав по тротуарі ніж по дорозі..14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів
Так, але при цьому, "обгін - випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху"CAT писав: як нема? перший пункт в розділі про обгони:14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів
У ПДР є розділ 1, який відносно чітко визначає терміни. (Зараз знову напишуть про занудство). :)CAT писав:як нема? перший пункт в розділі про обгони:
До чого тут чиясь логіка? Я хіба тему переплутав? Думав, що пишу у темі про ПДР (Правила Дорожнього Руху) http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1306-2001-%D0%BFbossjara писав:це брєд, бо по твоїй логіці
Вся біда в тому, що так думає кожен. Відповідно і їздимо, відповідно і живемо. Петро краде - і я вкраду. Он, водій мудак, то і я так буду. Замкнуте коло. Так і будемо їздити, так і будемо жити.bossjara писав:Ну і ще - на наших дорогах, особливо в час пік бути вихованим і толерантним - собі в ущерб... Краще вже керуватись сугубо ПДР
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей