Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Вибір відеореєстратора
Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Стать:чоловік
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази
Re: Вибір відеореєстратора

Повідомлення Liuskywalker » Чет, 02 січня 2014, 09:45

mikeng писав: ідея з дзеркалом класна, але якщо запхати начинку саме в дзеркало, рідне
ну або ту накладку допиляти , щоб вона встала замість рідного , сендвічі теж щось не дуже подобаются :) :beer
G-сенсор,датчик руху та GPS:аргументуйте,будь ласка їх необхідність та недоцільність

Ну , сенсор удару і датчик руху - маст бі . На основі сигналу датчика удару як правило лочиться запис від стирання , що є гуд , бо у випадку якоїсь НС вручну можна і не здогадатися залочити , а з датчиком будеш впевнений , що запис не пропаде .
Датчик руху - для випадків , коли регік весь час в авто , щоб він дарма не юзав карту ,коли навколо нічого не відбувається .
А от ЖПС - хз , я вважаю , що він не надто потрібний , і якщо будуть два девайса з однаковою якістю кадра , але один без ЖПС - я виберу його, бо він буде дешевшим :sing :roll :-)
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Чет, 02 січня 2014, 09:52

Liuskywalker писав: Датчик руху - для випадків , коли регік весь час в авто , щоб він дарма не юзав карту ,коли навколо нічого не відбувається
Я свій відключив,він вночі не спрацьовував і регік взагалі ніц не писав
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Yuzer
Ім'я:Yuzer
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yuzer » Чет, 02 січня 2014, 10:02

Liuskywalker писав: Ну , сенсор удару і датчик руху - маст бі . На основі сигналу датчика удару як правило лочиться запис від стирання , що є гуд , бо у випадку якоїсь НС вручну можна і не здогадатися залочити , а з датчиком будеш впевнений , що запис не пропаде . Датчик руху - для випадків , коли регік весь час в авто , щоб він дарма не юзав карту ,коли навколо нічого не відбувається .
По датчику удару - треба дивитись, щоб мав регулювання чутливості, бо на наших "ідеально-рівних" дорогах він заповнить всю картку заблокованими роликами і по закону підлості не зніме чогось важливого... Я в себе ту функцію відключив. Думаю, якщо буде якесь ДТП, то повного циклу на картці (2,5год) вистачить, щоб не затерти потрібний ролик, а щоб просто зафіксувати якийсь цікавий момент на дорозі - то це можна і кнопкою на регу зробити...
На рахунок датчика руху - тоді треба мудрувати з живленням реєстратора, в більшості автомобілів при витягненому ключі живлення на прикурювач не подається
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

sapphir
Ім'я:Саша
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення sapphir » Чет, 02 січня 2014, 10:30

luav писав:
sapphir писав:
ОК,Олександр!Дякую за предметну розмову
Про грош:вони ніколи не є лишніми,але на покупках таких речей не звик економити
Про якість відео:зрозуміло,що воно має бути якнайякісніше за свої гроші.Я так розумію,що це FullHD.В усіх апаратах,що я дивився,саме така якість
Про деталізацію:дивлюсь щось середнє між якістю та кутом
Ніч:не критична,але таки дуже бажано,щоб реєстратор і вночі нормально знімав
Дисплей:обов"язковий
G-сенсор,датчик руху та GPS:аргументуйте,будь ласка їх необхідність та недоцільність.Я бачу,що ви в темі,тому хотлось би почути окрему думку
Підтримка в плані ремонтів та поновлень,звичайно,так само дуже важлива
Я так розумію,що вибір має йти між Додами та mio_mivue?

Якнайкраща за свої гроші - це апарат про якій я вже писав G1W за 80 баксів.

Про кут - я бачив різницю між 120 і 140 - вона суттева. 120 - це так як бачить людина, 140 - це все віддалене приблизно в півтора раза. Що краще не знаю, кожен має визначити для себе - краше мати відео на якому пішоход незвідки вискакує вам на капот або мати відео де того пішохода було видно завчасно ( бо рег знімає ширший кут ніж ви бачите) і він, судячи з відео, був на достатній відстані для маневру ( тому що рег з великим кутом віддаляє ). Але це один з сценарієв, можна найти плюси і в широкому куті. Тому, напевно, в ідеалі апарат з можливістю вибору кута ( такі є але прайс ... )

Зйомка в ночі це також проблемне місце - є апарати з матрицею OmniVision OV2710 яка хоч і має 2.1 мегапікселя ( цілком достатньо для 1920*1080= 2.1 мегапікселя ) але самі пікселі в неї збільшені з стандартних 2.2 мікрона до 3 що дозволяє краще знімати вночі. Також є апарати з іншою матрицею Aptina AR0330 ( реально це і є дві сучасних матриці на яких будують регіки ) але з процесором Novatek NT96650 з функцією WDR - покращення нічної зйомки програмно. Тому тут вихід - відштовхуватись від відгуків і того відео що можна найти в неті.

Дісплей обов"язковий - для чого? Щоб дивитися - як на мене, бажанно щоб він був не менше 2.7 дюйма бо 2 - трохи замало. Але з другого боку він відволікає і регіки мають функцію його відключення - тоді нащо він потрібний якшо він збільшує габарити рега і ускладнює його кріплення, в тому числі приховане щоб не знімати.

По GPS нічого не скажу, єдине що деякі апарати мають в собі а деякі можна докупити окремим блоком. Датчик руху - усі реги включаються з затримкою в секунду або більше - відповідно не факт що зможеш зняти хулігана якій крутився навколо ( особливо якщо він бачив що в тебе рег і знає загальні принципи їх дії ).
G - сенсор має рівні чутливості і якщо виставити дуже чутливо то різкі старти/тормози або невеликі ями він буде сприймати як сигнали до запису і за пару годин заб"є тобі карту пам"яті і перестане записувати покі ти не постираєш ці файли в ручну. Знову ж якщо виставиш з мінімальною чутливістю - він запише тільки серьйозне ДТП з потрійним сальтом через дах або з лобовим зіткненням на швидкості 100+ умовно кажучи.

Знову ж - потрібен поворот для зйомки гайців чи ні ( якщо вибирати для приховагого встановлення то з цим скорше за все буде проблема ).

Знову ж - плануєш знімати чи приховане встановлення. Якшо знімати - бажано щоб живлення підходило через кріплення ( свій я можу зняти однією рукою за один рух ) і він був максимально плоским щоб зручно було носити з собою в кішені ( не кубічний, без виступаючого об"єктиву ).
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Чет, 02 січня 2014, 10:46

sapphir писав: Якнайкраща за свої гроші - це апарат про якій я вже писав G1W за 80 баксів.
+100500, отримав такий 2 тижні назад ))
замовляв з е-бею через ЮСА (Продавця на е-беі знайшов по відгуках на форумах). Замовляли з співробітниками 3шт, получилось кожному по 540 грн (з доставкою)
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

MAGYLA
Дякував (ла): 12 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення MAGYLA » Чет, 02 січня 2014, 11:29

sapphir писав: Дісплей обов"язковий - для чого? Щоб дивитися - як на мене, бажанно щоб він був не менше 2.7 дюйма бо 2 - трохи замало. Але з другого боку він відволікає і регіки мають функцію його відключення - тоді нащо він потрібний якшо він збільшує габарити рега і ускладнює його кріплення, в тому числі приховане щоб не знімати.
ну хоча б для того щоб на місці предявити гайцю на яке світло їхав, чи проїжав через суцільну, і чи були пішоходи на переході
sapphir писав: Датчик руху - усі реги включаються з затримкою в секунду або більше - відповідно не факт що зможеш зняти хулігана якій крутився навколо ( особливо якщо він бачив що в тебе рег і знає загальні принципи їх дії ).
неправда, той самий дженіус 590 чи qstar a5 ролік збережуть за 10 секунд до початку руху в кадрі
http://www.youtube.com/watch?v=wZrsyl7iZNo
Про датчик руху у відео десь з 8-30.
знание законов позволяет нарушать их со знанием дела

sapphir
Ім'я:Саша
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення sapphir » Чет, 02 січня 2014, 14:29

MAGYLA писав: неправда, той самий дженіус 590 чи qstar a5 ролік збережуть за 10 секунд до початку руху в кадрі
http://www.youtube.com/watch?v=wZrsyl7iZNo
Про датчик руху у відео десь з 8-30.

Сорі, поспішив за "всі" розписатися. Але якщо не плануєш в машині на лобовому 200-баксовий девайс лишати все одно непотрібна функція. Да і мій при максимальній чутливості датчика ( для ночі актуально ) знімає від найменьшого коливання - можна сказати без зупинки - і через 2.5 години пам"ять буде повна.
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

bossjara
Ім'я:Антон
Номер:59105TC
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Чет, 02 січня 2014, 14:39

MAGYLA писав: ну хоча б для того щоб на місці предявити гайцю на яке світло їхав, чи проїжав через суцільну, і чи були пішоходи на переході
навіщо гайцям шось доводити чи предявляти :surprised вони мають довести твою вину, ане ти свою невинуватість. + завжди можна витягнути КП і постаивти в телефон/смартфон/планшет з кращим більшим екраном, тому імхо тоже наф не потрібна ф-ція. хіба передивлятись чи всьо знімає, чи не глючить...
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

luav
Ім'я:Володимир
Номер:BC5192AT
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення luav » Чет, 02 січня 2014, 15:45

Yuzer писав:
sapphir писав: Якнайкраща за свої гроші - це апарат про якій я вже писав G1W за 80 баксів.
замовляв з е-бею через ЮСА (Продавця на е-беі знайшов по відгуках на форумах). Замовляли з співробітниками 3шт, получилось кожному по 540 грн (з доставкою)
Я так розумію,що всі ви говорите ось про цей реєстратор?

http://forum.autoua.net/showflat.php?Ca ... art=1&vc=1

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Чет, 02 січня 2014, 16:02

luav, так, про нього

luav

Повідомлення luav » Чет, 02 січня 2014, 16:05

luav писав:
Yuzer писав:
Я так розумію,що всі ви говорите ось про цей реєстратор?

http://forum.autoua.net/showflat.php?Ca ... art=1&vc=1
Виникли питання по G1W.Чи виключається екран під час зйомки?Знімається він,я так розумію,легко,якщо дивитись на його фото.І чи кронштейн в нього поворотний?

MAGYLA

Повідомлення MAGYLA » Чет, 02 січня 2014, 16:09

bossjara писав: навіщо гайцям шось доводити чи предявляти вони мають довести твою вину, ане ти свою невинуватість.
теоретично ти правий, але в цілях економії часу, де коли простіше показати + як правило після пропозиції передивитись відео тобі бажають щасливої дороги. можна ще згадати аварію Юри Фобоса на парковці, він сам писав, що після перегляду відео у гайців питань хто винен не виникало. Не, можна звичайно і так
bossjara писав: завжди можна витягнути КП і постаивти в телефон/смартфон/планшет з кращим більшим екраном,
але потрібно ще як мінімум той кпк чи смарт мати, бо в деяких людей прості звонілки ще є :-) + як на мене не дуже зручно: зняти чехол з телефону (смарти як правило мінімум в сіліконах носять), зняти кришку з телефона (вродь небагато моделей мають слот "на поверхні"), і фінал якщо смарт не має гарячої заміни карти - тоді виключаєм телефон, витягаєм батарею, дістаєм свою карточку, вставляєм карточку з регіка, і збираєм в зворотньому порядку (крім чехла). а потім то саме ще раз щоб вернути все на свої місця. як на мене не дуже зручно, але це ІМХО
bossjara писав: хіба передивлятись чи всьо знімає, чи не глючить...
а як виставити кадр (точніше, що в нього попадає), якщо регік без екрана? бо так можна повісити і небо знімати :happy я розумію, що все виставляється (хоч і не з першого разу), але з екраном в рази зручніше, навіть повернути в попередне положення після розвороту наприклад на гайців

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Чет, 02 січня 2014, 16:24

luav писав: Виникли питання по G1W.Чи виключається екран під час зйомки?Знімається він,я так розумію,легко,якщо дивитись на його фото.І чи кронштейн в нього поворотний?
екран відключається через 3хв після запуску, потім його можна вручну включати. Кронштейн поворотний. Знімається легко, кріплення не назвав би жорстким, є легкий люфт... Живлення подається напряму на реєстратор через міні-юсб штекер (не так як в сучасних аналогів на присоску, можна сказати, що це єдиний його недолік)

luav

Повідомлення luav » Чет, 02 січня 2014, 16:29

Yuzer писав:
luav писав: Виникли питання по G1W.Чи виключається екран під час зйомки?Знімається він,я так розумію,легко,якщо дивитись на його фото.І чи кронштейн в нього поворотний?
екран відключається через 3хв після запуску, потім його можна вручну включати. Кронштейн поворотний. Знімається легко, кріплення не назвав би жорстким, є легкий люфт... Живлення подається напряму на реєстратор через міні-юсб штекер (не так як в сучасних аналогів на присоску, можна сказати, що це єдиний його недолік)
Дякую за відповідь.Я так розумію,що при зніманні реєстратора потрібно буде просто додатковий шнурок від"єднати? Ні питання:чого саме вам бракує саме в цій моделі?Хоча за таку ціну,я бачу,регик більш ніж хороший

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Чет, 02 січня 2014, 16:43

luav писав: Я так розумію,що при зніманні реєстратора потрібно буде просто додатковий шнурок від"єднати?
так
luav писав: чого саме вам бракує саме в цій моделі?
напевно таки того швидкозйомного кріплення, де живлення подається через кронштейн )) Але, враховуючи ціну, я йому то прощаю ))

luav

Повідомлення luav » Чет, 02 січня 2014, 16:48

Yuzer писав:
luav писав: Я так розумію,що при зніманні реєстратора потрібно буде просто додатковий шнурок від"єднати?
так
luav писав: чого саме вам бракує саме в цій моделі?
напевно таки того швидкозйомного кріплення, де живлення подається через кронштейн )) Але, враховуючи ціну, я йому то прощаю ))
Я так розумію,що ЖПС-це не найпотрібніша функція в плані фіксації вашої швидкості та положення?Бачу по відео,що інколи ЖПС може навіть проти вас зіграти :D

MAGYLA

Повідомлення MAGYLA » Чет, 02 січня 2014, 17:06

Бачу по відео,що інколи ЖПС може навіть проти вас зіграти в плані фіксації вашої швидкості та положення
:sing

luav

Повідомлення luav » П'ят, 03 січня 2014, 19:21

Ось ще як варіант компактного непоганого реєстратора
http://www.procam.ru/catalogue/27-avtom ... m-cx4.html

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Його аналог Mini 0801 буде коштувати в межах 1 тис грн

MAGYLA

Повідомлення MAGYLA » Нед, 05 січня 2014, 01:55

luav писав: Ось ще як варіант компактного непоганого реєстратора
його єдиний мінус, що він неповертабельний

luav

Повідомлення luav » Нед, 05 січня 2014, 08:32

MAGYLA писав:
luav писав: Ось ще як варіант компактного непоганого реєстратора
його єдиний мінус, що він неповертабельний
Так,я теж це зауважив.Але в кожному реєстраторові є якийсь мінус.Розміри,якість зйомки,кут,ЖПС,вмонтовані 8 ГБ,легкість демонтажу-плюси.Ідеального регіка не існує.Та й в мене за останніх декілька років не було необхідності знімати розмови з інспекторами.Тому,думаю,що це можна пережити:)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей