Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ПС. Спілкування і дії. Обговорення.
Fokysnik
Ім'я:Юрій
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Діяльність ПС. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення Fokysnik » Чет, 04 лютого 2016, 20:22

Morozov писав: Два дні пройшло
На відео явно видно сніг, якого два чи три дні тому точно не було. Події явно відбувалися колись раніше. Ніяких резонансних повідомлень я про таке не чув. І тут раптом тепер появилося це відео... обрізане в самих цікавих місцях...
Зображення

Fokysnik
Ім'я:Юрій

Повідомлення Fokysnik » П'ят, 05 лютого 2016, 00:46

Доречі знайшов місце подій...
https://www.google.com.ua/maps/@49.845, ... 6656?hl=uk
І новину знайшов:
http://zik.ua/news/2016/01/23/u_tsentri ... yka_665351

Morozov

Повідомлення Morozov » П'ят, 05 лютого 2016, 10:39

Fokysnik писав: І новину знайшов:
Хто автор ?
Про це 23 січня IA ZIK повідомили в патрульній поліції Львова.
Ти відео дивився, якщо так, то погодишся що оце відверта брехня:
Поліція його втихомирювала – бризнувши баланчиком в обличчя.
балончиком бризули коли хлоп вже втихомирений лежав на землі, а відео за два тижні вони так і не надали - значить є що приховувати.

Morozov

Повідомлення Morozov » П'ят, 05 лютого 2016, 10:41

Fokysnik,
Сема головне що немає відео !
Вірити словам категорично не можна, а відео з камер не надають не просто так. ;)

Bohdan

Повідомлення Bohdan » П'ят, 05 лютого 2016, 11:08

Morozov писав:На цей раз Львів, не ясно що і куда, але інцидент є - людина на землі, балончик з газом, шум - гам.
"вели в райвідділ бо у нього немає документів" - що, для чого, за що ?
:facepalm
На відео бачу(чую) стадо бидла, якому треба посидіти сутку в відділку і подумати над своєю поведінкою. Копам явно незачот за слабодухість і непрофесійність. Якщо чувак не має документів, п'яний в центрі міста, то не дивно що копи ним зацікавились. Я вже не кажу, що в копів може бути 100500 причин щоб провести його в відділок і перевірити особу. Якщо вже копи прийняли таке рішення і почали його "проваджати" в райвідділ, то яке [цензура] право має якась істерічка обговорювати, оскаржувати чи тим більше заваджати копам виконувати свої обов'язки. Коли вони почали волати "ЗА ШО!!!!??? шо ти робеш??? чуго ти пшикаєш??? шо він зробев??? мені стало і смішно і сумно за копів. Чого вони мають оправдовуватись чи пояснювати свої дії. Тих крикунів можна притягнути за перешкоджання виконання службових обов'язків працівниками МВС. А чувак, який відмовився іти в райвідділ - непокора, наручники, якщо дальше брикається балончик, якщо далі брикається то вальнути пару раз і на тому край. В мене до копів більше поваги ніж до такої толпи крикливих "праведників".

Bohdan

Повідомлення Bohdan » П'ят, 05 лютого 2016, 11:09

Morozov писав: балончиком бризули коли хлоп вже втихомирений лежав на землі
Він не відводив руку за спину. Йому ще повезло що просто балончиком вальнули.

veresen
Ім'я:Павло
Номер:BC 0433 AO
Контактна інформація:

Повідомлення veresen » П'ят, 05 лютого 2016, 13:11

shaman писав: veresen, скажи відверто- тобі виписали постанову, ти вчинив порушення і шукаєш варіанти як це все скасувати?
Я навіть тобі більше скажу, я її навіть на місці оплатив, через термінал, банківською картою.
А через пів години я отримую ще одну постанову від інших гавнокопів за не освітлений номер.
Коли я сказав що мене вже оштрафували за це, ці виблютки сказали - оскаржуй в суді.

Такщо пацани, якщо в тебе не горить лампочка, то поки ти доїдеш до магазину купити нову, то можеш полисіти на пару десятків тисяч гривень, бо кожний виблюдок буде тебе зупиняти і виписувати постанову.
^_^

Dexter
Дякував (ла): 37 рази
Подякували: 187 рази

Повідомлення Dexter » П'ят, 05 лютого 2016, 13:20

veresen писав: Такщо пацани, якщо в тебе не горить лампочка, то поки ти доїдеш до магазину купити нову, то можеш полисіти на пару десятків тисяч гривень, бо кожний виблюдок буде тебе зупиняти і виписувати постанову.
ти їхав в магазин на несправній машині і ше називаєш копів "виблядки", за то шо оштрафували тебе два рази? :surprised
Work hard! Play hard!

Dexter
Дякував (ла): 37 рази
Подякували: 187 рази

Повідомлення Dexter » П'ят, 05 лютого 2016, 13:25

veresen, ти їм тоже доказував шо "ти вже раз заплатив, а два рази козу не ..."? :shout
Work hard! Play hard!

veresen
Контактна інформація:

Повідомлення veresen » П'ят, 05 лютого 2016, 13:40

Dexter, Ди читати вмієш ?
^_^

Morozov

Повідомлення Morozov » П'ят, 05 лютого 2016, 13:42

veresen писав: Такщо пацани, якщо в тебе не горить лампочка, то поки ти доїдеш до магазину купити нову,
Ситуація дивна, але логіка в тому є, експлуатація несправного авто заборонена, тому кожен екіпаж який тебе зустріне по дорозі до магазину чи сервісу цілком логічно виписуватиме постанови.
Правда тут питання в іншому - ми 100 раз чули фразу "поліція не каратиме а ...", підсвідка номера це не стрешне порушення і якщо ти сказав що їдеш у магазин чи на заправку щоб купити її, то якого куя вони виписали постанову ? Як на мене, то це чергова ознака що вони перетворюються в ДАІ - просто спосіб наповнити бюджет.

veresen
Контактна інформація:

Повідомлення veresen » П'ят, 05 лютого 2016, 13:48

Morozov, Всьо правильно, тому питання. Є 2 статті.
Стаття 247. Обставини, що виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення.
Провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин:
Пункт 8 - наявність по тому самому факту щодо особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, постанови компетентного органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення або нескасованої постанови про закриття справи про адміністративне правопорушення, а також порушення по даному факту кримінальної справи;

Стаття 61 Конституції України. Ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення.

Відповідно я не хочу платити кожному стовпу по дорозі на СТО.
^_^

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » П'ят, 05 лютого 2016, 13:54

Morozov, Dexter, пацани, оновіть свої знання ПДР, забороняється експлуатація автомобіля:
А до того є ще один дуже важливий пункт
У разі виникнення в дорозі несправностей, зазначених у пункті 31.4 цих Правил, водій повинен вжити заходів для їх усунення, а якщо це зробити неможливо — рухатися якомога коротшим шляхом до місця стоянки або ремонту, дотримуючись запобіжних заходів з виконанням вимог пунктів 9.9 і 9.11 цих Правил.

31.5. У разі виникнення в дорозі несправностей, зазначених у пункті 31.4.7 («ї»; «д» — у складі автопоїзда) подальший рух заборонено до їх усунення. Водій несправного транспортного засобу повинен вжити заходів для того, щоб прибрати його за межі проїзної частини дороги.
Машина не жінка , помилок не пробачає

Morozov

Повідомлення Morozov » П'ят, 05 лютого 2016, 13:56

veresen писав: від інших гавнокопів за не освітлений номер.
Стоп, це щей дві постанови за лампочку на номерах ? :surprised
Ну якщо чесно, то тут взагалі ідіотизм.

veresen
Контактна інформація:

Повідомлення veresen » П'ят, 05 лютого 2016, 13:59

Morozov, Я описував ситуацію

Інспектор_1 виписав постанову_1 на Особу_1 по Ст. 121 КУпАП (не освітлений номер) 01.01.2016 в 00:01

01.01.2016 в 00:30 Інспектор_2 виписав постанову_2 на Особу_1 по Ст. 121 КУпАП (не освітлений номер).
^_^

sashanova
Ім'я:Sasha
Дякував (ла): 99 рази
Подякували: 156 рази

Повідомлення sashanova » П'ят, 05 лютого 2016, 14:07

Інспектор_1 виписав постанову_1 на Особу_1 по Ст. 121 КУпАП (не освітлений номер) 01.01.2016 в 00:01
veresen яка в дупу 121ст.??? :facepalm стаття 121.ч.1 в твоєму випадку спирається на ПДР 31.4.3 Зовнішні світлові прилади з несправностями яких не можна експлуатувати ТЗ
а)кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу;
б)порушено регулювання фар;
в)не горить лампа лівої фари в режимі ближнього світла;
г)на світлових приладах немає розсіювачів або використовуються розсіювачі і лампи, що не відповідають типу даного світлового приладу;
ґ)на розсіювачах світлових приладів нанесено тонування або покриття, що зменшує їх прозорість чи світлопропускання.
де тут пише про лампочку підсвітки номеру? :facepalm

Morozov

Повідомлення Morozov » П'ят, 05 лютого 2016, 14:07

veresen писав: Я описував ситуацію
Ясно, я чомусь подумав що мова про фари.
Але стосовно два рази за одне тут трохи інша історія, в таких випадках покарати можуть, тому що це вже нове порушення, після того як виписали першу постанову ти вчинив НОВЕ порушення, таке саме але нове.
Але це бздури, бо тут обурює факт того, що копи в даній ситуації повелись як каральий орган, вони і першу постанову не малди виписати ! Якщо хтось забув, то пів року тому в Києві затримали суркіса із проблисковими маячками але відпустили повіривши на слово що він їх зніме, а тут за якусь підсвітку номера (причому людина сказала що їде в магазин) зразу постанова та щей друга.
Мудаки ! :angry

Maniak716
Ім'я:Петро
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Maniak716 » П'ят, 05 лютого 2016, 14:10

Dexter писав: за то шо оштрафували тебе два рази?
якщо Павло показав постанову, то вони реально [цензура]
а твій пост був би доречним (не юридично, а по-людськи) як би його зупинили не в 00:30 (пів години після першого разу), а припустимо в 22:00

сьогодні зранку став свідком дивної поведінки копів: на кінцевій зупинці маршрутки (кишені для ГТ нема і маршрутка перекриває одну полосу) копи зупинились відразу за маршруткою і замість того щоб просто обїхати її, як це зробили ВАЗ і Форд (які їхали за патрулькою), стояли і крякали хв 5 поки всі люди не сіли в маршрутку %) я так і не допер що це було

і буду солідарний з Морозовим (це не має відношення до історії з пяним, бо я хз наскільки той пяний був адекватним до прохожих) але те, що нова поліція перетворюється на стару це точно - принаймні в плані "нам пофіг - ідіть в суд"
в таких випадках згадується фільм Експеремент :sad

veresen
Контактна інформація:

Повідомлення veresen » П'ят, 05 лютого 2016, 14:26

sashanova писав: veresen яка в дупу 121ст.???
ст. 121 ч. 6

Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -
Санкції:
Штраф 170 грн
^_^

veresen
Контактна інформація:

Повідомлення veresen » П'ят, 05 лютого 2016, 14:32

Maniak716 писав: то вони реально [цензура]
Я взагалі тут промовчав про те що, коли я їм сказав:
"В законі має щось бути, має бути якийсь закон який забороняє вам штрафувати за те саме порушення, дайте мені 5 хв я пошукаю в інтернеті" на що я почув,
"Якщо ви негайно не предявете документи для оформлення постанови, я це розцінюватиму як злісну непокору."
^_^

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей